Yazık ya halimize bakın. PAOK la, Y. Boys la kıyaslıyoruz artık kendimizi. Nerede dünya kulübü, avrupanın sayılı klubü olma sözleri. Çöpe atılan milyonlarca euro dan bahsetmiyorum bile. Bunlar için artık karnımız tok. Bizim 10 kişi kalmış PAOK u bırak beraberliği, yenip gelmemiz gerekirdi. Aynı şeyler Galatasaray içinde geçerli. Galatasaray da kendi evinde maçları verecek neredeyse. Avrupada söz sahibi olamayan bir ülke durumuna düştük. Eskiden bu takımları bırakın, büyük takımlar Türklerle eşleşmekten korkardı. Şimdi hepsi bizi çantada keklik görüyor. Allah sonumuzu hayır etsin.
Ukrayna ve Rus futbolu artık bizim fersah fersah önümüzde. Yunan futbolu ve Portekiz hatta Belçika futbolu bile bizi geçecek.
Ukraynanın vasat takımlar gelip bizim büyük takımları yenebiliyor. Fizik güçleri karşısında eziliyoruz.
Young Boysun nasıl kanat akınları yaptığını gördük. İzlediğin zaman futbolun sadece kanat oyunu olduğunu görüyorsun. Böylesi muhteşem organizasyonları yapabiliyorlar.
Bizde ise ver topu Ardaya, Alexe gol atsın.
Artık futbol tamamen sistem ve taktik üzerine kurulu. Eski anlayışlar bitti.
Ama şimdi sorsan koy Batdalı top indirsin, Baros araya kaçsın gol atsın derler.
Türk'lerle eşleşmekten korkardı derken?
25 yaşındayım, daha bugüne kadar 2. 3. sınıf takımların klasik olarak söylediği "FB, GS vs. gibi büyük bir takımla karşılaşmak bizim için onur" lafları dışında hangi takım Türk'lerle eşleşmekten korkmuş, ben hatırlamyorum. Zaten 90 ve öncesindeki yılları söylemiyorum bile, gelenin gidenin 3,5 attığı zamanlardı. 2000'den sonra sağolsun GS UEFA kupasını alınca biraz kıpırdanmaya başladı Türk futbolu, o günden beri yakaladığımız en büyük başarı FB'nin ŞL'nde çeyrek final oynaması! Var mı başka bir şey, ki o efsane diye adlandırdığımız takım zamanın da bile Inter'in PSV'nin CSKA'nın Sevilla'nın Chelsea'nin bizden korktuğu falan yoktu, hatta Sevilla keklik bir maç olarak görmüştü. Yani önde gelen birçok Avrupa takımı tarafından umarım eşleşiriz gözüyle bakılan takımlarımız var, hiç bir zamanda bizle eşleşmekten korkmadılar. Nereden çıkardın bunu anlayamadım!
tamam kardeş korkmayı geç, çekinirlerdi diyelim. ama çok ülkeden futbol adına gerilediğimiz bir gerçektir.
10 yıl önce eufa kupasını kazanan takım, bugün daha gruplara kalmak için ön eleme oynuyor ve adı sanı duyulmamış bir takımla kendi evinde 2-0 geriye düşüyor.
Nerden nereye...
quote:
Orijinalden alıntı: Roohans
Ukrayna ve Rus futbolu artık bizim fersah fersah önümüzde. Yunan futbolu ve Portekiz hatta Belçika futbolu bile bizi geçecek.
Ukraynanın vasat takımlar gelip bizim büyük takımları yenebiliyor. Fizik güçleri karşısında eziliyoruz.
Young Boysun nasıl kanat akınları yaptığını gördük. İzlediğin zaman futbolun sadece kanat oyunu olduğunu görüyorsun. Böylesi muhteşem organizasyonları yapabiliyorlar.
Bizde ise ver topu Ardaya, Alexe gol atsın.
Artık futbol tamamen sistem ve taktik üzerine kurulu. Eski anlayışlar bitti.
Ama şimdi sorsan koy Batdalı top indirsin, Baros araya kaçsın gol atsın derler.
isviçre'deki tottenham maçını izledim yb'nin. adamların oynadığı futbol beni mest etti mest.müthiş organize oluyorlar çok iyi atağa çıkıyorlar.maçta tottenham'ı öyle bir kontra atakla yakaladılar ki ben son yıllarda o kadar iyi bir kontra görmedim.ve de çok cesur korkusuzca oynuyorlar.biraz daha tecrübeli ve becerikli oyunculara sahip olsalar nefis bir takım olurlar.
tek sorun geçmiş başarılarla övünüp üstüne bişey koymamak ...
Ne olacağım demeyen bir miletle işimiz var. Geçmişinden birşeyler bekleyenlerin mantığına göre Nottingham Forest FC bir dünya kulübüdür...
Bende dün onu düşündüm...DSMART'ta röportaj yapan adam şunu söyledi, "Eskiden bu soyunma odaları rakip takımın çığlıkları ile inlerdi, şimdi ise Galatasaray ile berabere kaldıklarına sevinmiyorlar bile..." Bu cümle beni çok etkiledi...Hiçbir zaman korkulu rüya olmadık ama hiç olmazsa birşeyler yapabiliyorduk...Şimdi bakıyoruz Galatasaray canını kendi evinde zor kurtarmış...Fenerbahçe YB, PAOK gibi takımlara mağlup olmuş...Bunlar bize yakışmayan şeyler...İnş. birbirimizi yıpratmak yerine tek yumruk oluruzda avrupadan zaferlerle döneriz...
quote:
Orijinalden alıntı: FühreR59
Bende dün onu düşündüm...DSMART'ta röportaj yapan adam şunu söyledi, "Eskiden bu soyunma odaları rakip takımın çığlıkları ile inlerdi, şimdi ise Galatasaray ile berabere kaldıklarına sevinmiyorlar bile..." Bu cümle beni çok etkiledi...Hiçbir zaman korkulu rüya olmadık ama hiç olmazsa birşeyler yapabiliyorduk...Şimdi bakıyoruz Galatasaray canını kendi evinde zor kurtarmış...Fenerbahçe YB, PAOK gibi takımlara mağlup olmuş...Bunlar bize yakışmayan şeyler...İnş. birbirimizi yıpratmak yerine tek yumruk oluruzda avrupadan zaferlerle döneriz...
O maçın durumundan kaynaklanıyor. Adamlar 2-0 dan 2-2 ye geldiği için maç sevinemediler. Yoksa maçtan önce skor 2-2 tescil edelim deseler oynamadan dönerler ülkelerine.
Aynısı biz 93'te Manchester ile 3-3 beraber kaldığımızda olmuştu. Normalde bırak öyle bir skoru 3-0 deseler kabul edecek durumdaydık ama 3-3 e sevinemedik.
Anlık duyguları genele yaymamak lazım.
milli egitim müd. baş vuracagım.... ana okul çoçuklarına günde 18 saat..
HİÇ KİMSE TOPTAN HIZLI DEGİLDİR DİYE DERS verilsin UYGULAMA BAŞLATILSIN... bari 50 yıl sonrakiler gelecek nesil iyi yetişsin...
Üstüne basa basa tekrar söylüyorum Türk takımlarına bişeyler oldu. 4 takımdan sadece biri elemeleri geçebildi. nasıl bir şeydir bu ya. Hadi Trabzon neyse de, Fenerbahçenin ve Galatasayın elendiği takımlara bakın ya. Yazıklar olsun.
afedersin b*k gibi para harcanıyor her sene ama sonuca gelince TSL'de ilk 10 mücadelesi verecek takımlara tur armağan ediyoruz. çok rezil durumda Türk futbolu..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme