Şimdi Ara

Türk soydaştan Erdoğan'a: Doğu Türkistanlılar için ne yapıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türk soydaştan Erdoğan'a: Doğu Türkistanlılar için ne yapıyorsunuz?

Birleşmiş Miletler toplantısına katılmak üzere ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a New York şehrinde katıldığı bir programda, Doğu Türkistanlı bir Türk asıllı bir soydaşın sorduğu soru dikkat çekti.

Çin'in kültürel soykırım ve baskı politikası uyguladığını ifade eden Doğu Türkistanlı, Türkiye'nin Doğu Türkistan ile ilgili nasıl bir politika içerisinde olduğuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Doğu Türkistan şimdi Çin’in işgali altında. Bu durumu biliyorsunuz diye düşünüyorum. Şimdi Doğu Türkistan’da 3 milyondan 5 milyona kadar Uygur ve başka Türk soylu insanlar Çin’in toplama kamplarında tutuluyor. Onlar, Çinliler tarafından kendi kimliklerinden, dininden vazgeçmeye zorlanıyorlar. Uygur kızları Çinlilerle evlenmeye mecbur bırakılıyor. Anne babası toplama kampında olan çocuklar, tamamen Çinlileştirilmek üzere çocuk toplama kampına kapatılıyor ya da Çinlilere veriliyor. Bu kesinlikle kültürel ve fiziksel bir soykırımdır. Daha önce zulüm altındaki Uygurlara yardım etmiş ve Çin'e karşı konuşmuştunuz. Şimdi ise Doğu Türkistan'daki Türk kardeşleriniz için ne yapıyorsunuz?" şeklindeki soruyu yöneltti.

Doğu Türkistanlı Türk soydaşın sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şu yanıtı verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak şu ana kadar Doğu Türkistan'dan Türkiye'ye gelenlerle ilgili herhalde hiç haberiniz olmadı. Doğu Türkistan'dan şu an itibariyle Türkiye'ye gelen binlerce kardeşimiz var. Bunlara biz kapımızı daima açtık ve elimizden gelen her türlü desteği de verdik" ifadelerini kullandı.

Şu an itibariyle de Çin'le yaptığımız ikili görüşmelerde tekrar gündemimize de geliyor. Ben ABD'nin bu noktada ne yaptığı üzerinde duracak değilim ama ABD, özellikle BM Güvenlik Konseyi üyesi olarak, aslında bu konuyu çok daha farklı bir şekilde gündeme getirebilir ve BM Güvenlik Konseyi üyesi olarak bunu gündeme getirmiş olsa çok daha hızlı bir netice almak mümkün olabilir diye düşünüyorum.

Tabi Çin'in bu noktada bize bazı teklifleri de var. 'Heyetler gönderin' diyorlar, 'gönderin bu heyetleri gelsinler, bu söylenenleri oluyor mu, olmuyor mu yerinde görsünler' diyorlar. Dışişlerimiz de bu konuyla ilgili bir çalışma yürütüyor şu anda. Temenni ediyorum ki bu çalışmayla birlikte, oraya gidecek olan heyetin oralarda yaptığı incelemeler neticesinde, bu noktada alacağımız tavrı daha açık ve net belirleriz."

Milli Gazete
    Türk soydaştan Erdoğan'a: Doğu Türkistanlı kardeşleriniz için ne yapıyorsunuz?
    https://www.milligazete.com.tr/haber/3163586/turk-soydastan-erdogana-dogu-turkistanlilar-icin-ne-yapiyorsunuz?r=d356e177a65ebb6aa922b70069150f2f

• Hiçbirşey
    Suriyelilere ne yapıyorsunuz Çok çok şey

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğu Türkistan daki kardeşlerimiz için neler yapabiliriz diye düşünüyorum da pek de uygulanabilir bir şey yok.
    1-Çin e ekonomik ambargo uygulasak desen etkilenmez
    2-Çin e ültimatom versen bir caydırıcılığı olmaz
    3-Çin ile baş edebilecek süper güç değiliz ve çok uzak
    4-Dünya kamuoyuna seslensen bile destek bulamazsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suriyelilerden milyonlarca aliyosun türkmenlerden binlerce :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The white warrior

Doğu Türkistan daki kardeşlerimiz için neler yapabiliriz diye düşünüyorum da pek de uygulanabilir bir şey yok.
    1-Çin e ekonomik ambargo uygulasak desen etkilenmez
    2-Çin e ültimatom versen bir caydırıcılığı olmaz
    3-Çin ile baş edebilecek süper güç değiliz ve çok uzak
    4-Dünya kamuoyuna seslensen bile destek bulamazsın
    Ekonomimiz iyi olsaydı o insanları göç ettirebilirdik

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunu deseydi : "FOX TV'yi yalan medya olmaktan çıkarın. Bir defa dürüst olun. Kılıçdaroğlu hayatını yalan üzerine düzenlemiş olan bir siyasidir."

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuzcufiko U kullanıcısına yanıt
    Yol geçen hanımı ?
    Toplama kampı falan mıyız ?

birileri neden bizim ülkeye geliyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uygurlar arap değil ki...Bir şey yapmazlar o yüzden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F3DB120 -- 24 Eylül 2019; 11:43:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.