Şimdi Ara

TÜRK OYUNCULARINA YAPILAN HAKSIZLIK!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkçe Oyunlar hakkında (23 Studios) Gran Turismo 5, KillZone 3, Start
    başlığına bir arkadaşın yazdıkları dikkatimi çekti . bu nedenle Ülkemizde satışa çıkan oyunların türkçe çıkmaması ile ilgili bir kaç şey de söylemek istiyorum.

arkadaş ülkemizde satışa çıkan en kıytırık filmlerin bile türkçe seslendirmesinin yapıldığını ama iş oyuna gelince yapılmadığını söylüyordu, bu düşünceye sonuna kadar katılıyorum.

evet ülkemizde en kıytırık vizyona girmeyen ve adını dahi bilmediğimiz nice filmler bile , usta sanatçılar tarafından hatırı sayılır paralra ödenerek türkçe seslendirme yapılarak piyasa çıkmasına rağmen neden tanesi 180 TL den satılan en azından ortalama ve üzerinde bir oyunun türkçe seslendirmesi yapılmıyor ? bunu nedenini gerçekten merak ediyorum.

genelde oyunun kalitesine göre 10-50 milyon dolar arasında değişen paralara yapılan bir oyundan firmalar hatırı sayılır derecede yüksek gelir elde edebiliyor , call of duty gibi popüler oyunları hesaba katarsak inanılmaz rakamlar ortaya çıkıyor, birde oyuncuları sırf yontmak için çıkan ve parayla satılan DLC leri de işin tuzu biberi ...

bir çok filmden daha çok gelir elde edilen bu oyunların neden türkçesi çıkmıyor peki ? bir çoğunuz türkiye de orjinal oyun satılmıyor diyecekler tabi. peki soruyorum yukarıda bahsettiğim gibi kimsenin bilmediği , vizyona bile girmeyen , dvd sinin bile satlıdığının meçhul olduğu bir filmin türkçe dublajının çıkmasını nasıl açıklayacağız ?

ülkemizde ojinal oyun piyayası yok ? neredeyse onlarca avrupa ülkesi kadar nüfusa sahip olan ve milyondan fazla yeni nesil konsol satışının olduğu Türkiye de hiç mi oyun satılmıyor ? sanırım biz oyuncular konsollarımızı başka amaçla kullanıyoruz, ekmek arası tost yapıyoruz !!!! ben şuna inanıyorum ki nüfusu bizim bir ilimiz kadar olan ve kendi dillerinde oyunlarını rahatça oynayan bir çok ülkeden çok oyun satışı yapılıyor ülkemizde. en azından ortalamanın üzerindeki oyunların satışları böyle.

Abi 180 TL vermek istemiyoruz bu nedenle spot alıyoruz diyorsanız cevabım senin benim bildiğim spot satışlarını sony de biliyor herhalde.. sonuçta bu satışlar kayıt dışı da olsa sony nin ya da xbox un oyunun alıyorsunuz ve onlara para kazandırıyorsunuz. Her şeyi geçtim online oyun oynarken sunucularda hangi bölgeden kaç kişinin girdiği de belli oluyor zaten. bu nedenle spot oyun satışını bahane olamaz bana göre..

İnsanlar kendi çabalarıyla özverileriyle dağ gibi senaryoya sahip bir çok RPG oyunlarına bile alt yazı yapabiliyorken , milyar dolar kazanan koskoca firmalar bu işi neden yapmıyorlar-yapmak istemiyorlar? seslendirme istemiyorum en azından alt yazı olsun.

bir çoğunuz hatırlar özgür kirazcı, oyuncuların mailleri , ısrarları sayesinde yakın zamanda türkçe oyunumuza kavuşmuştuk. parasıyla aldığımız ve hatrı sayılır bir kar kazanmasını sağladığımız bir oyun içni neden bu kadar yalvarmak zorunda kalıyoruz. belki bu mesajın daha geniş şeklini sony e gönderip kedileri hakkında ne düşündüğümüzü bilmelerini sağlamak lazım.
    iş para kazanıp kazanmamadan ziyade başka bir şey, belki dikkate alınmıyoruz, belki kültür bakanlığının bir şey yapması lazım bilemiyorum, ama bana göre para sorunu işin görünmeyen kısmı..... BUYRUN fikirlerinizi belirtin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 15 Ocak 2013; 10:18:52 >

• çünkü halen 3.dünya ülkesi olarak görülüyoruz.
    80milyona yakın nüfus var fakat Türkiye'yi bilmeyenler var.
    Avrupa'da düzgün bir yere sahip değiliz(otorite olarak)
    Ayrıca kimse yanaşmıyor oyun piyasasına.
    Türkiye'den Sony e ne bileyim diğer firmalara el uzatan olduğunu sanmıyorum gelin şu işi yapalım diye.
    Devlet el atsa dürtse biraz yapılabilir zaten.
    Mesela Abdullah Gül apple dan türkçe klavye istedi adamlar sonraki güncellemeye koydu.
    Teknolojiyi yakından takip etmiyor devlet çok fazla.
    Bu nedenle oyunları ipleyen yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 15 Ocak 2013; 11:08:02 >
  • "" çünkü halen 3.dünya ülkesi olarak görülüyoruz, 80milyona yakın nüfus var fakat Türkiye'yi bilmeyenler var." demişsin. üzülerek katılıyorum.

belki de en büyük neden bu..
  • Cok guzel yazmissin Aslin da bu yaziyi gerekli mercilere de mail olarak atarsan mukemel olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: olizvel

Cok guzel yazmissin Aslin da bu yaziyi gerekli mercilere de mail olarak atarsan mukemel olur.

eyvallah hocam. yazacak çok şey var ama kısaca yazmak istedim. sonçta para karşılığında bir şey satıyorsun ama aynı zamanda koskoca ülkeyi, ve düynada Türkçe konuşan yüzmilyonlarca insanı yok sayıyorsun, en çok konuşulan 5. diliz dünyada !!

Ülkemizde milyondan fazla satılan yeni nesil xbox ve ps3 olduğu için her ne kadar imkansız olsa da, hadi türkiye de oyun alınmıyor, insanlar konsollarını beyaz eşya niyetine kullanıyor diyelim... bizden başka dünyanın herhangi bir yerinde konuşan ortalama verilere göre 120 milyondan fazla insan var. onlarda mı almıyor ? türkçe çıksa idi diğer ülkelerde yaşayanlarda türkçe dil seçeneğini seçerek oyunlarını oynayabileceklerdi.

her şeyi geçtim, en kalitesiz telefondan , televizyona kadar çıkan ürünlerin menüleri türkçe iken gelin görünki konsollardan sadece sony yakın bir zamanda bu yönde bir adım attı ve lütfedip menüleri türkçeleştirdi ,
    dünyada en çok konuşulan 5. diliz EL İNSAF YA , EL İNSAF.......................

bütün bu yapılanlar bana resmen hakaret geliyor. Alma ozaman. Oynama diyeceksiniz ama yapılan bu adiliklere karşı böyle bir tepki de alternatifimiz olmadığı için veremiyoruz ama başka türlü tepkimizi göstermemiz lazım diy düşünüyorum. örneğin bir milyar dolar hasılat yapan milletin iliğini sömüren call of duty çoooook ucuz maliyete yapılabileceği halde neden hala türkçe alt yazılı değil ? , (son iki oyunun da oynamadım bildiğim kadarıyla türkçe değil)

ea games, activision, billzard vs. oyun firmalarına yazarak canlarını sıkarak , gerekirse sert bir dille tepkimizi göstermemiz gerek belki de ........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 15 Ocak 2013; 12:02:11 >

• Şöyle düşün o filmleri getiren ithal eden firmalar var birde Türkiye'de tek resmi ithalatçı Aral var. Sinema olayin yıllardır var, orijinal oyunlugun yükselmesi ise birkacyildir var.

Ayrıca en son vizyon dvd leri 15-20 liradan, hatta basoynat dvd ler 6-7 liradan satiliyor dnr gibi yerlerde. Sinema daha geniş bir kitleye hitap ediyor, oyunculuksa bir altkultur ögesi oldugundan hitap ettii kitle belli.

Sony buyuk bi sirket ve TR ofisi de kendi oyunları icin seslendirme prodüksiyonuna girisebilecek kadar nüfuz sahibi. Dolayısıyla seslendirmeyi yaptırıp ana yapımcıya al bunu da ekle oyuna diyebiliyor. Ama diger oyunlarda olabilmesi biraz daha zor...

Düşünsenize Aral X firmasına dese şu oyunu Turkce yapın, o firma bu maliyetin altına girmek icin once resmi satış rakamına bakar, sonuc tatmin edici degilse neden boyle birşeye girişsin ki ?

Ve evet son olarak, 3.Dunya ülkesi olarak görüldüğümüzden pek kaale alınmıyoruz.

Bunların hepsinin etkisi var..

• Devlet bir yasa çıkarsa ve deseki Türkiye'de satılan her elektronik cihazın menüsü ve kullanıcı kitabı Türkçe olmak zorundadır, buna mukabil oyun yapıp Türkiye'de bu oyunları satılan her firma sattığı oyunların en az %70 ini tamamen Türkçe olarak yapmak zorundadır. Yada buna benzer birşey.. Ortada pek bir sorun kalmaz o zaman :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar bu altyazi desteginin yada turkce menu desteginin maliyeti ney acaba?

O zaman sony desin ki bu yukun altina ben giremem ama oyuna dil paketi eklenmesi gibi bi secenek sunsun ve icabinda bunu amatorce insanlar yapsin ve en sonunda sony desin ki su kisi iyi ceviri yapmis arkadas 1000 dolar sana ceviri hakki sonra da psn tr de ucretsiz ek paket olarak yayinlasin. Ya da millet ceviriyi yapsin ve flash diskle yukleme izni versin dil paketini cihazlarimiza. Bu zamanda bu dediklerim zor seyler degil aslinda.Teknoloji caginda cozum uretmek yerine kan kusturan firmalara ancak devlet ayar ceker ama ne yazikki bizde oyle milli bilinc yok.

• Bunun 1. inci nedeni ; ARAL GAME FİRMASINA RAKİP YOK.
    Bunun 2. inci nedeni ; TÜRKİYEDE KORSAN VE İKİNCİ EL ALDI BAŞINI GIDIYOR.
    Bunun 3.üncü nedeni ; TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEDEN DEDİĞİNİZ GİBİ , 3ÜNCÜ ÜLKE AMA KENDİNİ DE İYİCE TANITMIŞ BİR ÜLKE ARTIK DİYELİM...

Konuya gelince , Şimdi Herşey Mümkün Artık hiç birşey İmkansız değil , ama film sektrüyle örnekleyemeyiz. film sektörü konsol telefon vs elektronik işlerle alakası olmayan tek başına bir sektördür...Dünyanın Heryerine hitap ediyor.. aynı zamanda her filmde Türkçe Çıkmıyor yani..

Oyunlar pahalı , Öncelikle Sony Türkiyenin bu işe el atması lazım, Sürekli bu Oyun firmalarıyla bir baglantıda olması lazım. Aynı zamanda dediğiniz gibi , Devletinde Gerek Diğer sektörlerinde iletişim ve çaba halinde olması gerekiyor....

Örnek : Fifa 2013 ' Bu sene %100 türkçe cıkacaktı bence , Ama neymiş efendim TFF lisans vermemiş ? bütün takımlara tek tek sorup lisans almak gerekiyormuş vs.. başlarından sallıyorlar işde direk...böyle bir duruma kadar düşmüşken türkiye adamlar daha ne yapsın ya ? EA games'den bahsedıyoruz yinede , TÜRKÇE dil yapsaydı oyunlara bu bile diğer oyunların türkçe cıkma ihtimalini arttırırdı yani...

Son olarak ; Oyunlardan Önce , Sony' de Çok hatalı yani. Türkçe oyunlara önem veriyor artık ama , PSN STOREYE daha Türkçe içerik yapmadı bile ? isterse 1 gününü almaz yani...Menüye bile Kaç yıl sonra Türkçe dil getirdi... KIsaca Herşey zamanla olacak. Ps4 'den sonra herşey değişebilir bekleyip göreceğiz...gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

ne olursa olsun bu firmaların gücü ve sattıkları oyunlardan elde ettikleri karı düşünürsek hatta en küçük firmayı baz alsak bile dünyada en çok konuşulan 5. dil olan Türkçe dilini oyunlara alt yazı olarak eklemek komik bir rakama malolur. bu nedenle bunun hiçbir bahanesi yok diye düşünüyorum.

Ya hocam tabiki bahanesi yok , Herkesin Kendine has özel dili var ve her oyunda neredeyse mevcut . bizde oynuyorz ediyoruz bizimde hakkımız yani ama şöylede birşey var her firma için değil ama belki bir çok firma izin veya lisans istemiştir. bunuda pek bılmıyoruz..

Koskoca EA Games gelmiş Lisans istemiş örnekte belirttiğim gibi , TFF lisans vermiyor ? ben direk TFF :SEN KİMSİN ? ULAN BİZİM HAKKIMIZI VERMİYORSUN DİYORUM...

Yani bizim Türkiyede de Hata ÇOK. Oyun Konsol'u Türkiye de devlet için , Atarı'den ibaret...

• quote:

Orijinalden alıntı: TolqaHaNeReN

Bunun 1. inci nedeni ; ARAL GAME FİRMASINA RAKİP YOK.
    Bunun 2. inci nedeni ; TÜRKİYEDE KORSAN VE İKİNCİ EL ALDI BAŞINI GIDIYOR.
    Bunun 3.üncü nedeni ; TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEDEN DEDİĞİNİZ GİBİ , 3ÜNCÜ ÜLKE AMA KENDİNİ DE İYİCE TANITMIŞ BİR ÜLKE ARTIK DİYELİM...

Konuya gelince , Şimdi Herşey Mümkün Artık hiç birşey İmkansız değil , ama film sektrüyle örnekleyemeyiz. film sektörü konsol telefon vs elektronik işlerle alakası olmayan tek başına bir sektördür...Dünyanın Heryerine hitap ediyor.. aynı zamanda her filmde Türkçe Çıkmıyor yani..

Oyunlar pahalı , Öncelikle Sony Türkiyenin bu işe el atması lazım, Sürekli bu Oyun firmalarıyla bir baglantıda olması lazım. Aynı zamanda dediğiniz gibi , Devletinde Gerek Diğer sektörlerinde iletişim ve çaba halinde olması gerekiyor....

Örnek : Fifa 2013 ' Bu sene %100 türkçe cıkacaktı bence , Ama neymiş efendim TFF lisans vermemiş ? bütün takımlara tek tek sorup lisans almak gerekiyormuş vs.. başlarından sallıyorlar işde direk...böyle bir duruma kadar düşmüşken türkiye adamlar daha ne yapsın ya ? EA games'den bahsedıyoruz yinede , TÜRKÇE dil yapsaydı oyunlara bu bile diğer oyunların türkçe cıkma ihtimalini arttırırdı yani...

Son olarak ; Oyunlardan Önce , Sony' de Çok hatalı yani. Türkçe oyunlara önem veriyor artık ama , PSN STOREYE daha Türkçe içerik yapmadı bile ? isterse 1 gününü almaz yani...Menüye bile Kaç yıl sonra Türkçe dil getirdi... KIsaca Herşey zamanla olacak. Ps4 'den sonra herşey değişebilir bekleyip göreceğiz...gibi...

Bana sorarsaniz 1 ay fazla degil turkce icerikli olmayan yazilim ve enterment cihazlar gumrukte beklesin bakin nasil degisir hersey. Spot satan yerlerde belli onlarada vergi kscirmsktan muhur vuracan. Ayrica postayla gelen oyunlarida denetliyecen. Ahhh ahhh devlet aslinda buyuk para kaybediyor. Acaba psn tr den satilan oyunlardan devletimiz vergi alabiliyor mu hic sanmiyorum.

Hic bisey istemiyorum sonyden. Oyunlara turkcelestirme kitini acik kaynak yapsınlar millette kendi yamasini olustursun. En azindan yarim yamslak ta olsa turkce altyaziyla oynariz. Ama sony de o vizyon nerde...

• ne olursa olsun bu firmaların gücü ve sattıkları oyunlardan elde ettikleri karı düşünürsek hatta en küçük firmayı baz alsak bile dünyada en çok konuşulan 5. dil olan Türkçe dilini oyunlara alt yazı olarak eklemek komik bir rakama malolur. bu nedenle bunun hiçbir bahanesi yok diye düşünüyorum.

bu arada film sektörü daha geniş bir kitleye hitap ediyor olabilir bu doğrudur. ama oyun sektörünün de film sektörünü çoğu zaman geçtiği gerçeğini de göz ardı edemeyiz. ha diyceksiniz ki vizyona giren filmler türkiye de sinemalarada yayınlanıyor buradan kazanıyorlar ve seslendirmeyi de asıl bunun için yapılorlar haklı olabilrsiniz.
    ayrıca sinem salonlarında gösterilen filmlerin pazarlama, reklam ve gösterim maliyetlerini de göz ardı etmeyelim.

bir film dvda 15-20 , bluray 40-50 TL ki ülkemizde bluray film pek satılmyor en çok dvd film satılıyor , bir oyun 180 TL 8-10 dvd - 4 bluray parası eder,
    , gt5, gta halo.... gibi büyük yapımları saymazsak bir oyun 10-50 Milyon dolar kazandıkları para çok büyük sinema yapımlarından daha çok. yüksek gişe hasıtalı yapması olası iyi bir filmin maliyeti ortalama (tahminen) 100-250 milyon dolar , kazanılan hasılat oyunlardan elde edilen hasılat kadar bazen daha az... batman üçlemesinin son filmi ülkemizde orjinal dvd- bluray olarak bir çok oyundan daha az sattığına eminim.

dediğm gibi hiçbir şekilde çok düşük maliyet gerektiren bir alt yazıyı eklememek, hiçbir şey bahane olamaz. Türkçe sadece türkiyede konuşulan bir dil değil. Bize 3. dünya ülkesi, dilimize de 3. dünya dili olarak bakıyorlar , en azından oyun sektöründe olay böyle işin özü bu.

• quote:

quote:

ne olursa olsun bu firmaların gücü ve sattıkları oyunlardan elde ettikleri karı düşünürsek hatta en küçük firmayı baz alsak bile dünyada en çok konuşulan 5. dil olan Türkçe dilini oyunlara alt yazı olarak eklemek komik bir rakama malolur. bu nedenle bunun hiçbir bahanesi yok diye düşünüyorum.

Ya hocam tabiki bahanesi yok , Herkesin Kendine has özel dili var ve her oyunda neredeyse mevcut . bizde oynuyorz ediyoruz bizimde hakkımız yani ama şöylede birşey var her firma için değil ama belki bir çok firma izin veya lisans istemiştir. bunuda pek bılmıyoruz..

Koskoca EA Games gelmiş Lisans istemiş örnekte belirttiğim gibi , TFF lisans vermiyor ? ben direk TFF :SEN KİMSİN ? ULAN BİZİM HAKKIMIZI VERMİYORSUN DİYORUM...

Yani bizim Türkiyede de Hata ÇOK. Oyun Konsol'u Türkiye de devlet için , Atarı'den ibaret...

eyvallah. haklısın. içeride de bir çok sorun var. bu oyun sektörü ülkemizde hala kabul görmüş değil. ama her geçen gün büyüyor. kimse bunun farkında değil. büyük firmalar kulaklarını kapatıyorlar maddi çıkar ise alın size maddi çıkar işte. film yapamıyorsunuz oyun yapın - yaptırın, parayı kazının zengin olun....

donanımhaber istatistiklerine bakın en çok mesaj atılan bölüm oyun bölümü, dünya da en hızlı büyüyen sektörlerden biri oyun sektörü. sadace biz bunun farkında değiliz.

• quote:

quote:

quote:

eyvallah. haklısın. içeride de bir çok sorun var. bu oyun sektörü ülkemizde hala kabul görmüş değil. ama her geçen gün büyüyor. kimse bunun farkında değil. büyük firmalar kulaklarını kapatıyorlar maddi çıkar ise alın size maddi çıkar işte. film yapamıyorsunuz oyun yapın - yaptırın, parayı kazının zengin olun....

donanımhaber istatistiklerine bakın en çok mesaj atılan bölüm oyun bölümü, dünya da en hızlı büyüyen sektörlerden biri oyun sektörü. sadace biz bunun farkında değiliz.

Yaw Kardeşim Şimdi Çok mesaj attım gerekli veya gereksiz artık sizin takdiriniz...

Ama şunu direk CAPS LOCK İLE YAZMAK İSTIYORUM.

FORUMDA GÖRMÜŞTÜM , FİFA 2013 'ÜN BİR TANITIMI VEYA NE BİLİM , HATIRLAYAMIYORUM AMA Bİ GRUP İLE , '' ABDULLAH AVCI'' BERABER FİFA 2013 OYNUYORLARDI.

TEK LAF ; BU OYUNU OYNARKEN , TÜRKÇE DİL NEDEN YOK DİYE ? HİÇ Mİ DUŞÜNMEMİŞ ? VEYA DİĞER BİR TABİRLE ; HİÇ Mİ UTANMAMIŞ'DA GÜLEREKTEN ZEVK ALARAKTAN OYNAMIŞ ? NİYE TÜRKİYE LİGİ YOK MESELA ? NE BİLİM DÜŞÜNÜLCEK ÇOK ŞEY VAR.

KOSKOCA ; MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ... YAZIK DİYORUM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaNDeLafo1453 -- 15 Ocak 2013; 14:07:27 >

• @@TolqaHaNeReN

söylediklerine katılmamak elde değil arkadışm.
  • bigboss

Çok haklı bir soru sormuşsun: Filmler Türkçe ama oyunlar neden değil. Belki bir zorunluluk falan vardır filmlerin Türkçe olmasıyla ilgili. Böyle bir zorunluluk oyunlara da getirilebilir.
  • bunca sene oyunlari bilmedigim dilde oynamak yuzunden hep ara sahneleri skip leyip gectim. ve oyunlarin konusunu zerre anlamadan bitirdim. turkce olsaydi sevmedigim oyunu dahi zevkle oynar oyunun derin konusunu anlamaya calisir. oyundan daha cok zevk alirdim. gercekten acinacalk haldeyiz. bide isin kotu tarafi turkiyede oyun oynayan genc nufusun %10 u zor ingilizce bilirken turkce oyun yapmiyolar. avrupada bu oran %90 ana dillerinde oyunda var.
  • bence orjinal oyunların türkçe olmasından daha önemli olan fiyatıdır, bir oyun 180 tl den satılırsa benim için türkçe olup olmamasının önemi yok, gow 3 ilk orjinal oyunumdu çıktığı gün 99 tl den almıştım ve sonra ps3 te hep orjinal kullandım türkiye de satış rekorları kırmıştı gow3, arkasındanda türkçe oyunların gelmesine vesile oldu, şu an en çok beklediğim oyunlardan biri god of war ascension ve diğer sony exleri 110 tl den bir kuruş fazla olsun almayacağım aylardır bu fiyat konusunda bas bas bağırıyoruz sony e, umarım bir hata yapmazlar kendi oyunlarını kendileri dağıtmaya devam ederler zaten genelde ps3 kullanıcılarının çoğunun kafasındaki max fiyat 110 tl dir ve bu fiyat yurt dişı satış fiyatlırıyla aynı hemen hemen benim gibi düşünen birsürü insan var yani arkadaşlar kısacası sony hakkı olan fiyatlardan dağıtsın oyunlar satacaktır ve türkçe oyunlar gelecektir.
  • iki çocuğum var biri 4,5 yaşında bir çocuğum var. kendi yaşına göre oyunları oynarken ekrandaki karakterin yaptığı espirilere güleerek -ANLAYARAK oyun oynamısını çok isterdim.
    Ulan ağlatmayın beni, bunun hesabı elbet sorulacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 15 Ocak 2013; 14:49:44 >
  • Dublaja gerek yok bile, altyazı kafi.. Hitman'i mis gibi oynadık Gönüllü amatörlerin bile yamayla yaptığı bir işi, koca koca oyun şirketleri nasıl yapamıyor bilmiyorum. Kaldı ki dublaj olarak seçeneklerde Lehçe'yi bile görmüş bir adamım. Cehaletimi mazur görün fakat Lehçe'nin nereye ait onu bile bilmiyordum. Araştırdım şu bilgilere sahip oldum;

Lehçe (język polski), Polonyalıların konuştuğu dil. Polonya'nın resmi dilidir ve 38 milyonu Polonya'da olmak üzere dünyada toplam 50 milyon kişi tarafından konuşulduğu tahmin edilir. Hint-Avrupa dilleri ailesinin Slav dilleri öbeğine bağlı bir dildir.

Dünyada 50 milyon kişi bu dili konuşuyormuş. Türkiye'nin sadece Türkiye'de ki nüfusu 80 milyon, yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızı saymıyorum. Üstelik Türkiye en genç nüfuslu ülkelerin başında geliyor. Böyle kabaca bir hesap yapınca ortaya uçurum bir fark çıkıyor, gerçekten çok saçma; saçma olduğu kadar da çok üzücü bir durum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.