Şimdi Ara

Türk olmayan birisine zorla 'ben Türküm' dedirtmek doğru mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk kimliğinizi bir tarafa bırakıp özgürce konuşalım. Kürt ermeni rum çerkez birisine ben Türküm dedirtmek doğru mu? Bu bağlamdan Andımızın kaldırılmasını nasıl buluyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kürt kendine Kürt derse ilerde biri gelir sorar

Kırmançi ye Kürdüm dedirtmek caiz mi

Sonra abc kromozomlu biri gelir der

Abc birine Kırmançiyim dedirtmek doğru mu

İşin sonu feodalite yani parçalanma

Sonrası ise İngiliz kolonilerinin istilası

Andımız birleştiricidir . Herkes hukuk gözünde eşittir

Almanyaya gitsen siz nerelisiniz diye sorsan almanım der bize sorsalar Türküm deriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 28 Ocak 2017; 19:43:25 >
  • Zorla türküm deyince ne olacak ki bu toprakları vatanı olarak kabul eden herkes türktür ırkçılık yüzlerce yıl önceden kalmış saçma bir fikir insanız hepimiz işte ne farkımız var

• NumberOfPi kullanıcısına yanıt
    Bunu birde Gürcü adamı Cumhurbaşkanı yaptılar diyenlere söylemek lazım ama anlarlarmi orası bilinmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke Türkiye. Sahibi Türkler. Ne yazılacaktı ? Beğenmiyorsan söylemezsin. Umursamazsın.

Örneğin, yarın öbür gün bunun atıyorum Almanya'da olduğunu düşün, oradaki Türkler biz söylemek zorundamıyız kaldırın diyebilirler mi ? Hayır
  • Türkiye cumhuriyetini oluşturan her vatandaşa Türk denir.

Alt kimliklerimiz farklı olabilir.(laz, çerkez, türk, kürt) Fakat üst kimlikte herkes Türktür. Irkların üstünlüğü ile alakalı bir durum değildir. Birleştirici güç Türk milliyetçiliktir.

Peki milliyetçilik nedir?

Bu konuyu şöyle açıklayacağım. Herkes ailesini sever değil mi? onun iyi şartlarda yaşamasını, güvenliğini, iyi bir şekilde eğitim almasını vs.

Atatürk Milliyetçiği budur. Ben ülkemdeki her vatandaşımın, ayrım gözetmeksizin, iyi eğitim almasını, iyi koşullarda yaşamasını, adelet içinde yaşamasını, huzurlu bir şekilde yaşamasını isterim. Gücüm yeterse yardıma ihtıyacı olan ülkelere yardım ederim.

Milliyetçilik işte budur. Kafatasçılık değildir. Kimse de ayaklar altına alamaz.
  • Anayasa der ki "Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı herkes Türk'tür."

Türkiye'de bir dayatma olduğunu varsaysak bile bu kesinlikle dillerden eksiltilmemesi gereken seviyede değil.

Enerjiyi böyle boş şeylere harcıyoruz işte ülkece

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu ülkenin vatandaşlarına TÜRK denilir. Bu etnik bir yapıyı işaret etmekten ziyade türkiye vatandaşı anlamına gelir bu kutuplayıcı değil kuşatıcı bir adımdır.

rum çerkez cart curt diye bu işe girersen kutuplaştırıcı bir politika izlemiş olursun 10 yıl sonra bölünmelere yol açar.
    Türkiye bu 2006-2007 yıllarına kadar bu şekilde gelebilmesinin sebebi bence budur.
    Ancak şu son 8-9 yıldır ülkemizde aşırı kutuplaştırıcı politikalar izleniyor bu ülkeye çok ciddi zarar veriyor.
    Andımızın kaldırılmasını doğru buluyorum çok gereksiz çağ dışı birşeydir.
  • Türk olmayan biri zatenTürküm demiyorki ne zaman bir Ermeni Rum Yahudi ben Türküm demiş öyle bir zorlama da yok zaten

Türkiye devletinin c.başkanı Gürcü ,Türküm bile demiyor Türkçe dışında bir dil bilmediği için halkın çoğunluğu Türk zannediyor.

Kırmançlar zazalar Ezidiler ve diğerleri zorla Kürt yapıldığı gerçeği varken bu söylediğiniz çok komik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 28 Ocak 2017; 19:58:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçma Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı daha uygun sonuçta herkes Türk değil .

• İnsanların 2017 yılında illa kendisine bir şeyler demesini anlayamıyorum. İcabında adam Ermenidir anası babası da Ermenidir gelir ben Türküm der yine kandırır kolayca, saçma bir örnek ama yinede mantığı anlamak için yetiyor. Herkes başka ülkelerde doğabilirdi. Yani şimdi adam Türk kalkıp Avrupa'ya gidiyor hayatı boyuncada orada yaşıyor veya Amerika'da yaşıyor ne anlamı kalıyor Türk olmasının. Arkadaşım Avrupa da yaşıyor şuan internet aracılığıyla görüşüyorum Rusya ile Erdoğan bir olacaklar bitirecekler Avrupayı diyor bak gör Avrupa fos diyor. Yahu madem savaş çıkacak sende Türksün oranın ekmeğini neden yiyorsun. İnsanlar bunu hep yapıyor ve eğer tarafsız bir şekilde gözlemlerseniz çokta komik geliyor. Kendimize bir değer biçmek için hep yapıyoruz bunu ve her yerde yapıyoruz sadece bu mevzuda değil. Savaşlarda bu yüzden asla son bulmayacak. İnsanlar toprağın altına girecek girmeye devam edecek ama değişmeyen tek şey savaşın kendisi olacak. Ne demişler savaş kaçınılmaz ise savaşmaya bakacaksın.

• Ne mutlu Türküm diyene !

• Laz vatandasiyim

• Coğrafya'da yaşayan Müslüman-Türk ve İran-Pers kültürünü diğer lokal yaşayış tarzlarıyla karşılaştırmak bir tutam cahillikten öteye gitmez. Bir de araplar vardı onlar da zaten 200 sene önce kendilerini bitirdiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddsmurat -- 28 Ocak 2017; 20:18:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen ulus kavramından habersizsin galiba
  • yıl 2017 ve hala kendini tek bi ırktan sananlar var

Türkce konuşan tr vatandaşı olan türk kabul edilir aptalca ve işe yaramaz şeyleri tartışacağınıza dolar nasıl düşer eğitim sistemi nasıl düzelir diye tartışın

Gidin ülkenizi gezin

Türkiye üstünde ki 80 milyon insanındır

Ben türküm ülke benimlik durum yok

Krallık beylik döneminde yaşamıyoruz

Aslında dünya tüm insanların ama devletler sınırlar çekmiş

• Bir Çerkes olarak söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan ve ülkenin ekmeğini yiyen her birey Türk'tür. Etnik kökenin ne olursa olsun sen Türk'sün ve tüm dünya seni Türk olarak bilir, tanır.

Olaya ırki olarak bakmayın, Türklük bir çatıdır ve bu çatının altında girmeyen azınlıklar kaybolur gider. Bu ülkenin parçalanmamasının yegane gereği de budur.

Ayrıca ben bir Çerkes olarak etnik kökenimi yok saymıyorum, 21 Mayıs'ta 3 okumu astığım balkona 23 Nisan'da, 19 Mayıs'ta, 30 Ağustos'ta Türk bayrağımı da asarım.
  • Cerkesim bende. Kimse zorla soyletmiyor zaten. Gururla ovunerek Turkum diyorum. Bu vatanin ekmegini yiyip havasini soluyup hainlik yapmayan, bu ulkeyi seven, bu ulkenin gelismesini isteyen herkes Turktur.
    Turklugu bir irk olarak degilde butun alt kimlikleri kapsayan ust kimlik olarak gormek gerekir.
    Cerkes olmaktan ve bu ulkede yasamaktan,bu vatanin bi ferdi olmaktan gurur duyuyorum.
    Bak iste soyluyorum ne mutlu Turkum diyene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YediyuzYetmisYedi -- 28 Ocak 2017; 23:53:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birileri sağolsun Türk milletini bir sefer ağzına almadı konuşmalarında hep milletiz ya da tek millet. .Bu milletin adı nedir?? İşte böyle böyle bitirdiler herseyi kimlik siyaseti yaptılar. ..

• -Kimse kendine Türk demek zorunda değildir.Ama bir gerçek var ki, Türkiye de ulus bir devlettir.Dili Türkçedir,kamu hizmetleri ve eğitim Türkçe verilir.O yüzden köken olarak Türk olmayanlarda,bu ülkenin kültür değerlerine saygı duymalı,benimsemelidir,üst kimlik olarak Türklüğü kabul etmelidir.Çünkü Türklük,Türkçe birleştirici ögedir.
    -Ayrıca Türkiye ulus devlet olduğu için,etnik yapısındaki bozulmalar,uyum sağlamayacak,dili,ırkı,kültürü farklı,eğitimsiz,hızlı üreyen milyonlarca insanın bu ülkeye damdan düşer gibi alınması bu ülke için büyük bir sorundur.Bu toplumsal ve siyasi dengeleri alt üst eder.Sayıları 3 bin değil,30 bin değil,3 milyonun üzerinde.Böyle bir saçmalık olabilir mi?Türkiye de olabiliyor.Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince,tüm düğmeler yanlış ilikleniyor,yanlış üstüne yanlış yapılıyor,kaçınılmaz olarak.Ne desek boş.evet.
    -Kürtlere ise ayrı bir parantez açmak istiyorum.Bu adamların sayısı oldukça fazla.Devlet olabilecek düzeydeler.Bunlar Türklük içinde erimezler,ki erimediler,özbenliklerini korumak için direnç gösteriyorlar.Bunlarla da yıllardan beri uğraşılıyor işte,kayıplar ortada.

Sonuç olarak;Bu ülkenin çok büyük toplumsal,etnik sorunları var.Benim gördüğüm kadarıyla,kutuplaşma gün geçtikçe daha da artmaktadır.Beyinlerde ayrışma çoktan gerçekleşmiştir.
    -Atatürkçüler:Atatürkün,laik ulus devletini korumaya çalışıyorlar.
    -Kürtçüler:Ana dillerinde eğitim ve kamu hizmeti verebilecekleri ayrı bir devlet istiyorlar.
    -İslamcılar:Atatürkün laik ulus devletini yıkmaya çalışıyorlar.Toplumu kendi düşünce anlayışlarına göre yapılandırmak,düzenlemek istiyorlar.Ayrıca kendilerinde aşırı düzeyde bir arapsevicilik var.Araplaştırma kurumları imam hatiplerin sayısını da her geçen gün arttırıyorlar.Sayıca çok olmanın verdiği üstünlükle,karşı devrim yapıyorlar.Bunu görebiliyoruz.

Bu ülkenin sonunu hiç iyi görmüyorum.Umut ne yazık ki bu toprakları terketti.Başka bir ülkeye gitme olanağı olan,bunu değerlendirmelidir kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 29 Ocak 2017; 0:50:35 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.