Bildirim
Türk olmak suç mu ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Türk olmak değil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak suç mu? Görünen o ki avantajı yok orası kesin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne alaka anlamadım?? -
Türk olmak Türkiyede suç, Türkiyede suriyeli olmak daha mantıklı
Keşke Japon olsaydım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yabancıya vergi muafiyeti ve engelli adına başkasının alıp bindiği araçlara bir çözüm bulunması lazım. Yabancıya yapıştır vergisini geç ben kendi ülkemde ucuza binemiyorsam o da binmesin. Engelli tanıdığı adına Mersoyu çekip bir de engelli park yerlerini işgal eden tipler de var. Engelli akrabası arabayı bir alırken görüyor binenin havasından geçilmiyor -
o Turk olmanin bedeli galiba
devlet baba bizi dusunuyor; simdi o arabayi almakla bitmiyor is, bunun gazi tuzu otu foku her yeri masraf. bastan onumuze boyle buyukce bir set cekerek diger olusabilecek tum sikintilardan kurtariyorlar bizi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne alaka ?
Sorunu cevabı ise ; Hayır suç değil. Her ne olursa olsun Türk olduğun için gurur, şeref duymalısın. -
-
yazacak o kadar çok şey var ki. bize herşey pahalı. en çok vergi bizden alınıyor. zenginleri demiyorum. biz orta ve fakir kesimden bahsediyorum. asgari ücrette bir sürü vergi var. aldığımız her şey de var. şu ülkede sığınmacı olan suriyelilerde bile bizden daha fazla kolaylık var. ağrıma gidiyor artık. ohal bitsin. dava açmayı düşünüyorum. adam 1 dakika ile üni sınavına giremedi. ama bunlar sınavsız giriyor. bunun gibi bir sürü şey. bize yaşamak çok zor. ama avrupa da ya da amerikada daha kolay. -
quote:
Orijinalden alıntı: Teterboro
yazacak o kadar çok şey var ki. bize herşey pahalı. en çok vergi bizden alınıyor. zenginleri demiyorum. biz orta ve fakir kesimden bahsediyorum. asgari ücrette bir sürü vergi var. aldığımız her şey de var. şu ülkede sığınmacı olan suriyelilerde bile bizden daha fazla kolaylık var. ağrıma gidiyor artık. ohal bitsin. dava açmayı düşünüyorum. adam 1 dakika ile üni sınavına giremedi. ama bunlar sınavsız giriyor. bunun gibi bir sürü şey. bize yaşamak çok zor. ama avrupa da ya da amerikada daha kolay.
senin amacın bu ülkede şükretmek ve sorgulamamak dinden çıkarsın hadi çıkmadın sorgularsan fetöcü yada pkk lısın.
sen esselatü vesselamın ümmetindensin şükret cenneti garantile burayı düşünme cennette şarap şelalesi huriler falan var işte
yani suriyelilerin hakkı daha fazla biz eziliyoruz kendi ülkemde mülteci gibiyim falan çok düşünme bunları şükret geç
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: YA-KU-ZA
quote:
Orijinalden alıntı: Teterboro
yazacak o kadar çok şey var ki. bize herşey pahalı. en çok vergi bizden alınıyor. zenginleri demiyorum. biz orta ve fakir kesimden bahsediyorum. asgari ücrette bir sürü vergi var. aldığımız her şey de var. şu ülkede sığınmacı olan suriyelilerde bile bizden daha fazla kolaylık var. ağrıma gidiyor artık. ohal bitsin. dava açmayı düşünüyorum. adam 1 dakika ile üni sınavına giremedi. ama bunlar sınavsız giriyor. bunun gibi bir sürü şey. bize yaşamak çok zor. ama avrupa da ya da amerikada daha kolay.
senin amacın bu ülkede şükretmek ve sorgulamamak dinden çıkarsın hadi çıkmadın sorgularsan fetöcü yada pkk lısın.
sen esselatü vesselamın ümmetindensin şükret cenneti garantile burayı düşünme cennette şarap şelalesi huriler falan var işte
yani suriyelilerin hakkı daha fazla biz eziliyoruz kendi ülkemde mülteci gibiyim falan çok düşünme bunları şükret geç
zaten böyle diye diye bu hale gelmedik mi? benzin mazot kaç para olmuş. araba desen külüstürlere mahkumuz. yaşam standardı desen yerlerde. şükür yine de. ama kıytırık arabalara 100 bin 150 bin vermek ağrıma gitmeye başladı. tabi sadece araba konusu da değil. her şey de her alanda.
-
Türk olmak suç değil ama neredeyse bütün Türklerde bulunan vergi ödememe alışkanlığına sahip olmak suç. Hükümetler dolaysız gelir vergilerini toplayamazlarsa, ikamesi düşük, satışı yüksek ürünlere vergi koyarlar ve toplayamadıkları gelir vergilerini buralardan alırlar. Örneğin otomobil, sigara, alkol, akaryakıt.
Ülkenin büyüme politikasını üretim ve ihracat üzerine değil de vergiler üzerine kuran hükümete oy vermek suç. Adamların politikası kısaca şu "Halkım zengin olursa çok para harcar, cari açık ve dış borç artar ekonomi çöker. Kriz olursa beni tahttan indirirler. En iyisi ben ellerindeki parayı alıyım yol, köprü, havaalanı, park, bahçe yapıyım. İktidar olarak çok çalışıyormuş, icraat yapıyormuş havası vereyim."
Türk insanının genelinde bulunan almışken en iyisi olsun, en lüksü olsun mantığına sahip olmak suç. Gereksiz, çok nadiren kullanılan, olsa da olur olmasa da olur aksesuarlara, donanımlara bayılıyoruz. Vergi farkından dolayı fiyatlar üzerinden bir karşılaştırma yapılamaz ama fiyatların yüzdesinden yapıyım.
Örneğin Türkiye'de aracın vergisiz fiyatının yüzde 3üne satılan donanım, başka ülkelerde aracın yüzde 1'i fiyatına satılıyor. Çünkü o adamlar gereksiz donanıma para ödemiyor. Ama Türk insanı bu donanımları almaya bayıldığı için otomobil firmaları nasıl olsa satılıyor diyerek fiyatları arttırıyor. Tıpkı Volkswagen'lerin dünyanın birçok ülkesinde muadilleriyle hemen hemen aynı fiyata satılırken Türkiye'de muadillerine göre %15-20 daha pahalıya satılması gibi...
Ben otomobil firması olsam ben de aynı politikayı uygularım. Dünyadaki bütün firmaların tek bir ana amacı vardır. Karını maksimize etmek.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X