Şimdi Ara

Türk mühendislerin başarısız olmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yüzlerce mühendislik fakültelerimiz var yahu bir tane bile adam akıllı mühendislik şirketimiz yok. ne işe yarıyorsunuz mühendis arkadaşlar ? Geçen yıl silikon vadisine gittim gerçekten utandım adamlar uzaya çıkmış , nükleer yakıt üretmeye çalışıyorlar. bizim mühendisler halen çamaşır makinesi motoru inceliyorlar , ampul devresi yapıyorlar yazık , çok yazık

    Konuyu öne çıkartın, herkes görsün bu rezilliği !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hukukturan -- 7 Haziran 2018; 16:8:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Mühendis adam düzgün bi sermaye olmadan nasıl şirket kuracak? Kuranlar da batıyor zaten. Türkiye'de başarıdan ziyade torpiline bakıldığı için yurtdışına kaçıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her şeyin mühendislerden beklenmesi ayrı bir şey zaten adamların çoğu ülkeden kaçmak istiyor. bana göre bu siyasi bir sorun, herhangi bir meslek erbabının değil.
  • top 5'teki üniversielerin (odtü, koç, bilkent, boğaziçi, sabancı) en başarılı mezunları amerika'ya gidiyor, çoğu geri dönmüyor.

    bir de para olmadan bilim ve teknoloji gelişmez. malum zihniyet beton dikerek yandaşlarını zengin etmekten başka bir halt yapmadığı için bir ilerleme kaydedemiyoruz. yani bu işler birkaç mühendisin elinde değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7C18139D2 -- 7 Haziran 2018; 16:13:20 >
  • O gittiğin silikon vadisinde, mühendis dediğin arkadaşlar.
    Meslek lisesine dönmüş üniversitelerden çıkan vasıfsızlarında sadece adı mühendis.
    AKP saolsun, iyi mühendisler beyin göçüne gidiyor. napsın adamlar, ortadoğu arap ülkesinin teknolojiye mi ihtiyacı var
  • Mühendislik deyince aklıma genelde inşaatta amele gibi çalışan teknik personeller geliyor.
    Adam okumuş diplomayı almış gelmiş 2bin e mühendislik yapıyor. 8 de başlayıp akşam 7ye kadar sahada. Yazık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mühendise değil, ülkenin zenginine kız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlis baslik.

    Dogrusu: Turk muhendislerinin basarili olanlarinin Turkiye'de durmamasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir şey yok çıkar onu aklından.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7C18139D2

    top 5'teki üniversielerin (odtü, koç, bilkent, boğaziçi, sabancı) en başarılı mezunları amerika'ya gidiyor, çoğu geri dönmüyor.

    bir de para olmadan bilim ve teknoloji gelişmez. malum zihniyet beton dikerek yandaşlarını zengin etmekten başka bir halt yapmadığı için bir ilerleme kaydedemiyoruz. yani bu işler birkaç mühendisin elinde değil.
    Yapma yavvv demek ki öyle haaa..

    Onu sen sor eski yönetenlere hatta bazılarına git sor mezarları başında sor, de ki günümüzdeki hükümet 16 yıldır paso inşaat dikti durdu hala bitiremedim bir dünya dikilecek inşşat eksiği var ülkenin niye siz zamanında bu betonları köprüleri otoyolları viyadükleri üst geçitleri alt geçitleri hava alanlarını yapamamışsınız da adamlar geldi 16 yıldır inşaat yapa yapa hala bir dünya eksiği kapatamadılar siz neredeydiniz neden beceremediniz de bu hükümet inşaat inşaat diye başka yatırımlara geçemiyor diye bir sor bakalım cevap alabilecek misin hala sağ olanlar bile bunu cevabını veremeyecek sana..




  • Sen ne güzel konuşuyorsun öyle başarısız fln diye

    Senin ülkende bilime yatırım var mı da konuşuyorsun?Sen bilmiyor musun ki bu ülkede her şey torpille oluyor,hoşaf projeleri ödül alıyor?Bir de gelmişsin başarısızlıktan bahsetmişsin.7 tane projesi tubitaktan dönen biri olarak ve bu sene 2.sınıf tıp fakültesine geçen bir MÜHENDİS olarak bu ülkede bilimin ilerleyemeyeceğini gördüm ve ülkem için uğraşmaktan vazgeçtim.Ee bu kadar biliyorsun da niye yurt dışına çıkmadın diyeceksin yurt dışındaki ünilerden burslu onay almama rağmen hem ailevi durumlar hem de başka sebeplerden ötürü gidemedim maalesef.3 yıl mühendislik sektöründe çalıştım ama emeğimin karşılığını alamadım!Sonra kendi şirketimi kurdum ondan da verim alamayınca -devlet sağolsun- kapatmak zorunda kaldım.

    Uzaktan konuşması kolay be babam




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.