Şimdi Ara

Türk insanının hatalarını kabul edememesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar noobsanız noobum diyebilmelisiniz.
    Bkz. Ben nid dışında çoğu champ ile noobum ve takımımın FEEDLEMEMESİ gerekiyo, oyunu kazanabilmem için. Takımda 2 tane maymun seviyesinde arkadaş gelir de feedlerse hiç bişey yapamam yani, sonra da

ama bunun dışında hardnoob olanlar var aramızda, onları dışlamayın. Hardnoob oldukları için. Sadece 1v1 çağırıp ezin, onlar kendileri uzaklaşma yoluna gidiyolar,

Ya da söyle diyelim, bir yi, underfarmed ise özellikle, 1v5 dalıyosa, o adamın bahanesi yoktur. Ne Lag, ne konuşmak, ne adamların low olması, ne de başka bişey bu adamın oyunun mantıgını anlamadıgını ve hardnoob oldugunu değiştirmez

Nick de verim, AragornTR aka "I INVITE EVERY1" 2 oyun boyunca feedledi. Açık bi şekilde Nasus alıp tank kascam dedikten sonra TForce kasıp, yanlış hatırlamıyosam bi de Thornmail kastı.. 35 dk boyunca, ve hani 4v4 yapıyoruz zaten gidip 1v1 yapıyo adamlarla ve dediği şeyde 1v1 yakalasam kesiyorum. Bu oyunda 15. dk da zaten takımlar arası fark 20 kill di (ki o zaman daha ölmemiştim ben)
    baktım surrender atmıyo kimse bende öyle gezmeye basladım gidip turret tankliyerek push yapıyorum falan kafama göre, adam bunun sonunda gelip bana noob dedi, skor kötüydü eyw.

Sonra ki oyun yi aldı arkadaş, bu sefer ben udyr jungle ım... ve gene feedledi, hemde öyle böyle değil, 1v5 dalıp niye dalmadın demekten tut, adamlara arkadan gidip kimse yokken görünüp ölmeye.. Bahanesi de çok güzeldi "LAG VAR 300 MS" yani 300 ms sizi 1v5 sokmuyo zorla, hatta teamfightlara zaten sonradan giren yi ile biraz daha geç girmenize sebep oluyor... Her neyse bunu da geçtim

arada bolca hakaret kavga ve çarpışmadan sonra 1v1 gel o zaman kim daha iyi görelim dedim,
    Kafede oynuyom lag var dedibu seferde, sonra olay devam ettikten sonra benim noob olmama geldi, bende dedim ki aramızdaki 50 ms fark senin gözünde ben noob olduguma göre bi fark yaratmaz dedim, Ignore attı arkadaş.

Foruma niye yazıyorum? Aragorn gelsin 1v1 atalım. Cafeboy seni bekliyorum! "IT'S TIME TO HUNT"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 11 Aralık 2010; 14:38:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PhTx3

Arkadaşlar noobsanız noobum diyebilmelisiniz.
    Bkz. Ben nid dışında çoğu champ ile noobum ve takımımın FEEDLEMEMESİ gerekiyo, oyunu kazanabilmem için. Takımda 2 tane maymun seviyesinde arkadaş gelir de feedlerse hiç bişey yapamam yani, sonra da

ama bunun dışında hardnoob olanlar var aramızda, onları dışlamayın. Hardnoob oldukları için. Sadece 1v1 çağırıp ezin, onlar kendileri uzaklaşma yoluna gidiyolar,

Ya da söyle diyelim, bir yi, underfarmed ise özellikle, 1v5 dalıyosa, o adamın bahanesi yoktur. Ne Lag, ne konuşmak, ne adamların low olması, ne de başka bişey bu adamın oyunun mantıgını anlamadıgını ve hardnoob oldugunu değiştirmez

Sonuna kadar katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhTx3

Arkadaşlar noobsanız noobum diyebilmelisiniz.

Hard noob diye bana diyor 2 oyunda yenildik neden ezildin diyince lag vardi dedim diye konu falan açmış basede bekleyen adam...

Teamfightlara girmeyince neden girmiyorsun girince feedliyorsun diyen şahıs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-878DAD7F8 -- 11 Aralık 2010; 14:42:34 >

• Oyunda amma konuştun, seninle oynadığım oyunda takım savaşında da görmedim seni, bir yardımını da görmedim. İki oyunda da tank aldın, sadece kill'e oynadın şimdi bir de konu açmışsın. Ben über bir oyuncuyum, her şeyi biliyorum ayaklarını bırakmalısın. Ters psikoloji neredeyse Nazi Almanyası'ndan beri kullanılan bir teknik değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

Oyunda amma konuştun, seninle oynadığım oyunda takım savaşında da görmedim seni, bir yardımını da görmedim. İki oyunda da tank aldın, sadece kill'e oynadın şimdi bir de konu açmışsın. Ben über bir oyuncuyum, her şeyi biliyorum ayaklarını bırakmalısın. Ters psikoloji neredeyse Nazi Almanyası'ndan beri kullanılan bir teknik değil.

Arkadaş da bizim oyundaydı sağolsun açıkladı herşeyi...
  • quote:

Oyunda amma konuştun, seninle oynadığım oyunda takım savaşında da görmedim seni, bir yardımını da görmedim. İki oyunda da tank aldın, sadece kill'e oynadın şimdi bir de konu açmışsın. Ben über bir oyuncuyum, her şeyi biliyorum ayaklarını bırakmalısın. Ters psikoloji neredeyse Nazi Almanyası'ndan beri kullanılan bir teknik değil.

Olaf'a tank diyosan bi daha düşün. Herşeyi biliyorum demedim sanırım üstteki postta? Hani yardım konusuna gelince, 15 dk da 10 kez ölürsen ne yardım edebilirim ki? 1v3 dalıp yardım etmedi bana ama:( diyosan o senin suçun bence. 10 kez dalsanız 1v3 veya 1v5 yardım etmem. Etmeye calısıp da ölmek istemem çünkü, özellikle yenilen tarafken def yapıp bişeyler kasma yoluna gitmek daha mantıklı geliyo bana, adamlara 2v3 atlayıp da 2 kill daha vermektense.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 11 Aralık 2010; 14:47:30 >

• Birlikte bi maç yapalım acayip merak ettim nası oynadığınızı.

Edit: Olaf tank değil dps ama ultisiyle beraber tank gibi bi işlev görüyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragnarok--- -- 11 Aralık 2010; 14:48:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aslında ultiyle beraber tank işlevi görmüyo tam olarka, ulti sadece adamlar CClerini sana bosaltmak gibi saçma bişey yaparsa iş görüyo, kısacası Yi araya girip stun yiyerek ölebiliyo ya olafken de araya girince stun yersen ult basıyosun.. Sadece yi ye kıyasla daha tough ve daha işlevsel 5v5 olarak bakınca olaya.

Edit: 2si birden feedledikten sonra zaten, özellikle Nicholai zaten level 5 Vladimir e FB verdi. "Level 5 Vlad bilmeyenler için, Vlad 9 levela kadar underpowered diye tabir edilebilicek cooldownlara sahip, Q E attıktan sonra bi saat beklemesi gereken öyle seni bir anda öldüremicek bi champ"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 11 Aralık 2010; 14:52:13 >
  • O takımda tank görevi sendeydi. Olaf tanklığı en iyi yapan herolardandır. Ha yanında yine çok iyi yaptığı bir dps'lik görevi vardır ama bu Olaf'ın tank görevini icra etmesinin önünde engel değil, yardımcı etmendir.

Sapla samanı karıştırmayın, konu açacak kadar tecrübe edinmedin. Durumun Nicholai ile oynamayın konusunu açtıktan sonra telef olan arkadaşa benzedi. Hepimizin saçmaladığı dönemler olur. Sen takımın saçmaladığını düşünüyorsan ya da daha iyisi bu tespitini herkesten önce yapabilip böyle devam edilirse oyunun kaybedileceğini anladıysan takımını "Saçmalıyorsunuz beyler, toplanın onlara gücümüzü gösterelim. Gün halay günüdür, gün birlik ve beraberlik günüdür. Tey tey." deyip harekete geçirmelisin, sen salaksın sen nubsun deyip oynayanın daha da kötü oynamasına sebebiyet vermemelisin.

Tabi ki o oyunu kazanmak istiyorsan. Ben özellikle kazanmak istemediğimden ne oyunuma önem verdim, ne de birini uyararak oyunu kurtarmaya çalıştım. Kaybetmek istediğim sanılmasın, yalnızca bazen kazanmak için verebileceğiniz en iyi performansı sergilersiniz ve ben sergilenecek bir performans ile kazanılacak galibiyeti hak edecek takım arkadaşı görmedim o oyunda.

Belki anlarsınız ümidi ile bir sözü paylaşayım sizinle. Yere en çok eğilen ağaç en çok meyve veren ağaçtır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok---

Birlikte bi maç yapalım acayip merak ettim nası oynadığınızı.

Edit: Olaf tank değil dps ama ultisiyle beraber tank gibi bi işlev görüyo.

Ekle oynayalim kardeşim
  • Bide gelen damage i düşürüyo.Herneyse konumuz bu değil.

AragornTr ve Nicholai benim nikim MurderMcHandsome oyun içi ekleyin bi el atalım canım sıkıldı tek girmek istemiyorum.
  • quote:

O takımda tank görevi sendeydi. Olaf tanklığı en iyi yapan herolardandır. Ha yanında yine çok iyi yaptığı bir dps'lik görevi vardır ama bu Olaf'ın tank görevini icra etmesinin önünde engel değil, yardımcı etmendir.

Sapla samanı karıştırmayın, konu açacak kadar tecrübe edinmedin. Durumun Nicholai ile oynamayın konusunu açtıktan sonra telef olan arkadaşa benzedi. Hepimizin saçmaladığı dönemler olur. Sen takımın saçmaladığını düşünüyorsan ya da daha iyisi bu tespitini herkesten önce yapabilip böyle devam edilirse oyunun kaybedileceğini anladıysan takımını "Saçmalıyorsunuz beyler, toplanın onlara gücümüzü gösterelim. Gün halay günüdür, gün birlik ve beraberlik günüdür. Tey tey." deyip harekete geçirmelisin, sen salaksın sen nubsun deyip oynayanın daha da kötü oynamasına sebebiyet vermemelisin.

Tabi ki o oyunu kazanmak istiyorsan. Ben özellikle kazanmak istemediğimden ne oyunuma önem verdim, ne de birini uyararak oyunu kurtarmaya çalıştım. Kaybetmek istediğim sanılmasın, yalnızca bazen kazanmak için verebileceğiniz en iyi performansı sergilersiniz ve ben sergilenecek bir performans ile kazanılacak galibiyeti hak edecek takım arkadaşı görmedim o oyunda.

Belki anlarsınız ümidi ile bir sözü paylaşayım sizinle. Yere en çok eğilen ağaç en çok meyve veren ağaçtır.

dostum, ben 15. dk da oyunu bıraktım zaten, o zamana kadar level 5 vlad e FB veren bir karthussun sen, bence pek konuşma yani.

gelelim konuya, 1 oyun iyi oynarsın 2 oyun iyi oynarsın, ama benimle oynadıgın tüm oyunlarda kötü oynadıgın gerçeğini değiştirmez, ki en az 10 death yaptın sanırım her 2 oyunda da?

Şöyle bir adamsın yani sen, Ben Dragon a Ward almışım, orda 2 kişi gidiyo, 15192851 kez ping attık -2 dedik ve gene de senden daha güclü olan seni outcs ve outlvl yapmış bir vladin üstüne gittin 1v3 kalıp öldün ve bundan sonrada SS nerde dedin.
    Haa takmıyosun, olabilir. Beni germez. Ben sadece oyundaki hatalarını kabul etme kısmına geliyorum.

Ayrıca, Ben olaf ile dps kascagım için Nasus tank kasıcak mı diye lock yapılmadan önce söyledim, adam da ben TANK KASICAM O ZAMAN dedi. Sen burda gleip olaf iyi tankdir diyosan yanılırsın zaten
    Olaf nasıl tank olabilir ki? shen gibi taunt mı atıyım? Disable mı yapıcam Q atarak 20% speed kesip? Ulti basıp stun yemicem oo süper, mumu ulti atsa stun yemeyip gezerim etrafta koşarım falan? Adamlar yanımdan geçip size vurur ben sadece E spamlerim sağa sola?

Ya bi git allah aşkına, Olaf tank falan değil. Tanky DPS diye bi kavram duydun mu bilmiyorum ama, HPsi yüksek olan ve Yi gibi küt diye ölmeyen DPS karakterlerine deniyo bu.

• ok.
  • quote:

ok.

Cevap veremiyip troll yapmaya çalışcağına özür dileme yoluna gidersen ancak, yukarda söylediğin laflardaki olgun tavrını burda da sergilemiş olursun. Bu da seni ikiyüzlü yapmaz.

Edit: Basit olarak hatalarımızı kabul edemediğimizin canlı kanıtısın. Teşekkürler böyle bir örnek olduğun için :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 11 Aralık 2010; 15:05:03 >
  • Konuşmamdan bir şey anlamayan adam belki susmandan anlar. Ayrıca aynısını sen, seni oyuna çağıran arkadaşa da yapmıştın. Demek ki hoş bir tavır değilmiş ki burada ağlıyorsun salya sümük.

Ben hiçbir zaman olgun tavır göstermedim, hiçbiriniz için böyle bir çaba içinde bulunmam. Tavırlarımda olgunluk sezdiyseniz yalnızca o mesaj için geçerlidir, bir sonraki için garanti veremiyorum. Çünkü çoğunuz gibi bir ya da birkaç oyun için konu açıp ne yapmaya çalıştığı belirsiz tavırlar içerisine girmekten de, "Ben senden, senden, senden zekiyim. Senden de iyi oynuyorum nıb." deyip gereksiz mukayeseler içerisine girmekten de, "Plânlı programlı yazılar yazıp sonraki cevabında da şöyle derim muazzam hit alırım ismim duyulur." haleti ruhiyesiyle kelime boşalmaktan da kendimi uzak tutabiliyorum ve hislerim doğrultusunda, istediğimi bana o platformun sunduğu imkân ve kurallar dahilinde yazıyorum. Her zaman için mesajlarımı şikâyet etme hakkınız mevcut, ben pek kullanmıyorum bu hakkımı ama size rahatsız olduğunuz mesajlarım için bu hakkınızı kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Şükür ki elime, gözüme, belime, dilime hakimim. Kiminle konuşacağıma, kimin yazısını okuyup kiminkini okumayacağıma, kiminle nasıl hangi pozisyonda takılacağıma, kime ne söyleyip yeri geldi mi sessizliği kiminle paylaşacağıma karar verebiliyorum. Siz de eğer rahatsız olduğunuz bir şey varsa bu özgürlüğünüzü kullanıp rahatsız olduğunuz ortama bir daha girmemeye dikkat edebilirsiniz. Bu imajiner ortamlarda bir "ignore" kadar kolay. Böyle durumlara düşmeye gerek yok.

Hak etmediğini düşündüğüm halde sana uzun mesaj yazdım, sırf öyle istiyorsun diye. Muhtemelen daha iyi muamele hak ettiğini düşünüyorsundur ve muhtemelen daha iyisini hak ettiğini düşünen birkaç kataraktlı arkadaşın/dostun/yakının vardır ama benden ve benim gibi siyasetten hoşlanmayan semi özgür tiplerden elde edebileceğin en iyi muamele budur. Muamelem de iyi derler hani:O

Ekleme: Belki bilmek istersin,
    quote:

dostum, ben 15. dk da oyunu bıraktım zaten, o zamana kadar level 5 vlad e FB veren bir karthussun sen, bence pek konuşma yani.

kısmından sonra o mesajını okumadım. Dostluk kavramının içini boşaltmaya gerek yok. Beşeri bir iletişim kurduğumuzda benimle dostluk kurmak isteyeceğin, hayatına uyum sağlayabileceğin bir fani olmadığım gibi konuşmamı istemiyorsan böyle abuk mesajlar atarak yaşından beklenen "Ben her şeyi biliyorum, hayatta her şey boş. Etrafım benden zeki değil, ama ben inatla onlarla takılıp kendime eziyet etmekten mütemadiyen haz alıyorum." tavrını kendine saklamalı, mesajlarımı daha önce de tavsiye ettiğim üzere şikâyet etmelisin.

Zaten şikâyetler çok detaylı incelenmediğinden şikâyet edilen mesajların yüzde çoğu siliniyor. Silinir mesajlarım, sen de böyle oyunlarını beğenmeyip oynamaya devam ederek muazzam tutarlılıktaki hareketlerine sessizce devam edebilirsiniz.

Çıt çıt çıt ptüh.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 11 Aralık 2010; 15:17:39 >

• quote:

Konuşmamdan bir şey anlamayan adam belki susmandan anlar. Ayrıca aynısını sen, seni oyuna çağıran arkadaşa da yapmıştın. Demek ki hoş bir tavır değilmiş ki burada ağlıyorsun salya sümük.

Ben hiçbir zaman olgun tavır göstermedim, hiçbiriniz için böyle bir çaba içinde bulunmam. Tavırlarımda olgunluk sezdiyseniz yalnızca o mesaj için geçerlidir, bir sonraki için garanti veremiyorum. Çünkü çoğunuz gibi bir ya da birkaç oyun için konu açıp ne yapmaya çalıştığı belirsiz tavırlar içerisine girmekten de, "Ben senden, senden, senden zekiyim. Senden de iyi oynuyorum nıb." deyip gereksiz mukayeseler içerisine girmekten de, "Plânlı programlı yazılar yazıp sonraki cevabında da şöyle derim muazzam hit alırım ismim duyulur." haleti ruhiyesiyle kelime boşalmaktan da kendimi uzak tutabiliyorum ve hislerim doğrultusunda, istediğimi bana o platformun sunduğu imkân ve kurallar dahilinde yazıyorum. Her zaman için mesajlarımı şikâyet etme hakkınız mevcut, ben pek kullanmıyorum bu hakkımı ama size rahatsız olduğunuz mesajlarım için bu hakkınızı kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Şükür ki elime, gözüme, belime, dilime hakimim. Kiminle konuşacağıma, kimin yazısını okuyup kiminkini okumayacağıma, kiminle nasıl hangi pozisyonda takılacağıma, kime ne söyleyip yeri geldi mi sessizliği kiminle paylaşacağıma karar verebiliyorum. Siz de eğer rahatsız olduğunuz bir şey varsa bu özgürlüğünüzü kullanıp rahatsız olduğunuz ortama bir daha girmemeye dikkat edebilirsiniz. Bu imajiner ortamlarda bir "ignore" kadar kolay. Böyle durumlara düşmeye gerek yok.

Hak etmediğini düşündüğüm halde sana uzun mesaj yazdım, sırf öyle istiyorsun diye. Muhtemelen daha iyi muamele hak ettiğini düşünüyorsundur ve muhtemelen daha iyisini hak ettiğini düşünen birkaç kataraktlı arkadaşın/dostun/yakının vardır ama benden ve benim gibi siyasetten hoşlanmayan semi özgür tiplerden elde edebileceğin en iyi muamele budur. Muamelem de iyi derler hani:O

Yanlış konuya attın sanırım, burda sen olaf hala tank diyodun da, bende sana neden olmadıgını açıklayınca "TAMAM TANK DEĞİLMİŞ" yazman gerekliydi
    genede sosyal içerikli mesajın için sağol, ufaklar aydınlanır falan.. Yararlı olmak lazım çevreye.

Hani şöylede bişey var, Olaf tank kasılcak olsa bile, Nasus bizim takımdaki tank görevini alan kişiydi, çünkü adam "BEN TANK KASARIM O ZAMAN" dedi.. (Ki nasus gene anti dps tarzında, corkiye W atarak baya bi yavaşlatabilicek bir ark:)

Edit: Ben dikkat edersen genel bir konu açtım, adamla aramızda geçen diyalogu veya adamın ne kadar hakaret edip nasıl kaçtığını falan bilmiyosun? o zaman şöyle bişey var ki, ben birşeye sinirlenmişim demi? O zaman sence adamın kapısına dayanamıcagıma göre bunu direkt olarak görebilceği şekilde söylememin başka bi yolu var mı? Yok dimi?
    O zaman ne yapıyım? Değersiz bir oyun için sinirlenmiş bulunmam bir hata, doğru. Ama bu siniri hakeden kişiden çıkarmayıpta etrafımdakilere kusarsam 2. bir hata yapmış olmaz mıyım? olurum. O zaman neymiş, Bilmediğin bir olay olmuşta, birisi başkasına kızmışsa.. durduk yere KANKAM KARDEŞİM! diyerek onu savunmuycakmışsın. Adam bana orda gelip tamam hata yaptım, tank kascam dedim tforce yaptım dese ben zaten bırakırdım tartışmayı, Adam bütün oyun tforce kascam diye yırtıntı orda, bize oda da TANK KASICAM BEN! demişken.. Senle niye sorunum yok mesela? sende Feedledin en az onun kadar hemde? ama sinirim ona. Bunu üstüne çekip onun yükünü azaltmak istiyosan, o senin tercihindir saygı duyarım, ama yine de HAKSIZ olduğun bir durumda, haklıyım ben moduna girip, bana çamur atması bence pek hoş değil. Ben sindiremem açıkçası..

Oyunun ilk 15 dk içinde çekilmiş bir screenshot'ı olsaydı da o adam bana SEN FEEDLEDİN BEN SÜPER OYNADIM NASUSLA moduna girseydi, o zaman olay daha basit olurdu. Al benim feedleme sebebim olan, geçen dk dan fazla olan kill farkını gör diye..
    Ama sonra gidip Tankliyerek eğlencesine kestiğim turret'a tp olan nasıl oldugu belli olan bir şekilde 14 kill 10 asist olan corki, gelip beni kesince, bende oyunu bırakmış olunca o zamana kadar, Gelip bana sen feedledin, Sen noobsun ben değil Demicek 1v5 dalcak kadar kötü oynuyan bir yi. Derse de ben 1v1 çağırınca saçma sapan bahaneler uydurursa, o zaman ben kızarım işte. (Kızmamam gerek? doğru. Ama kızıyorum ve bu da senin sorunun değil, benim karakter yapım beni ilgilendirir sonuçta.)

Şimdi bence gidip uzun mesaj yazdım şöyle oldu böyle olduyu bırak ignore atmak demek, Adamın feedlediği veya hakaret ettiği gerçeğini değiştirmek demek değil. Ignore atmak demek tamam ya yaptığı yanına kalsın diyip kenarı çekilmek demek. Ha, sen kaçan ufaklardan olursun, özgürlükçüyüm ben dersin. Bense özgürlüğü için savaşanlardan. Herkesin kendi tercihi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 11 Aralık 2010; 15:25:00 >

• Biz de geçtik o yollardan. İki üç yıl sonra sakinleşirsin. Bir ılık duş al ve odana çıkıp yaptıklarını düşün. Bu kalıcı olmasa da sana bir müddetlik dinginlik hissiyatı sağlayacaktır.
  • valla kim kimdr bilmiyorum ama aragorn tr nin hard noob olduğuna bkaç kere şahit oldum
  • bence bi daha okursan benim sorunumun sinirlenmek olmadığını anlarsın. Sinirini kontrol edebilip gereksiz şeyler yüzünden gerekli kişileri kırmıcak kadar olgunsam, bence yeterli.
  • telef olmuş derken o.O
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.