Şimdi Ara

Türk insanı bankalara borçlandırılmaya mahkum edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çevreye bir bakıyorum kimi 10 yıl dört duvara kredi ödüyo kimi arabay 5 yıl kredi ödüyor bunlar nasıl yaşamlar ya çok üzücü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Boş ver millete uzulecegine kendi haline üzül .

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Üzülecek değil şükür edecek durumdayım tanrıya şükür.
  • Millet olarak 10 numarayız birileri bize kötülük yapıyor dimi?

4 tane pantolonum, 3 tişörtüm ve 2 gömleğim var. Bunlarla yazı geçireceğim. Bakıyorum insanların elinde bir kart ve durmadan elbise alıyorlar. Bir giydiğini bir daha giymeyi ayıp sanıyorlar.

3 yıllık iPhone SE telefonum var ve ilk çıktığında almıştım. Çok şükür hiç bir sorunu yok, pil performansı iyice düşünce onu yeniletir en azından 5 seneyi doldururum. Ondan önce de model ismini bile hatırlamadağım bir Huawei telefonu eskitmiştim. İnsanlara bakıyorum sapa sağlam telefonları yenisiyle değiştiriyorlar.

İş yerinde 10 yıllık bilgisayarı temizledim kurdum onu kullanıyorum. Müdür hemen yenisi almayı teklif etmişti.

İnsanlar tüketim çılgını. Ben burada ki 10 memurun maaşını kazanıp ihtiyacını görecek bir araba, cep telefonu ve çok sade-ucuz giyinen insanlar gördüm.

Kimse kusura bakmasın. Biz kazanmayı, harcamayı, üretmeyi, tüketmeyi ve mutlu olmayı bilmeyen bir milletiz.

• Akılsız başın hatasını cüzdan çeker.
    Zorla mı çektiriyorlar kredi? Ben niye kredi kartı bile kullanmıyorum?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dört duvar dediğin aslında bir yatırım olarak alıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ø

Millet olarak 10 numarayız birileri bize kötülük yapıyor dimi?

4 tane pantolonum, 3 tişörtüm ve 2 gömleğim var. Bunlarla yazı geçireceğim. Bakıyorum insanların elinde bir kart ve durmadan elbise alıyorlar. Bir giydiğini bir daha giymeyi ayıp sanıyorlar.

3 yıllık iPhone SE telefonum var ve ilk çıktığında almıştım. Çok şükür hiç bir sorunu yok, pil performansı iyice düşünce onu yeniletir en azından 5 seneyi doldururum. Ondan önce de model ismini bile hatırlamadağım bir Huawei telefonu eskitmiştim. İnsanlara bakıyorum sapa sağlam telefonları yenisiyle değiştiriyorlar.

İş yerinde 10 yıllık bilgisayarı temizledim kurdum onu kullanıyorum. Müdür hemen yenisi almayı teklif etmişti.

İnsanlar tüketim çılgını. Ben burada ki 10 memurun maaşını kazanıp ihtiyacını görecek bir araba, cep telefonu ve çok sade-ucuz giyinen insanlar gördüm.

Kimse kusura bakmasın. Biz kazanmayı, harcamayı, üretmeyi, tüketmeyi ve mutlu olmayı bilmeyen bir milletiz.
    Bence bunun nedeni nüfusun gereğinden fazla olması. 50-55 milyonluk üretici bir toplum olsaydık keşke...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim gelirim asgari ücretin çok üstünde, asgari ücretle fabrikada çalışan arkadaşımın telefonu benimkinden pahalı.

Adam yemeğinin kalitesinden, temel ihtiyaçlarından kısıp telefona veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ø

Millet olarak 10 numarayız birileri bize kötülük yapıyor dimi?

Hem haklı hem haksız yanlarınız var. Giyecek kıyafet için 5 üstlük 3 altlık herkese yetmez. Ben de öyleyim ama bu herkesin benim gibi olmasını gerektirmez. Elbette parası olan alıyor, bunda bir sıkıntı yok. Sorun insanların haddinden fazla harcaması. O konuda katılıyorum. Ancak günümüzde lira o kadar değer kaybetti ki zaten 2 parça şey alınca maaştan geriye bir şey kalmıyor. Ucuz ürün almaya kalksan 1 ay dayanmıyor. Ülkece fakirleştik. İşçi kazanmıyor. Her şeyden en uç seviyede kısıp birikim bile yapsanız en fazla ne kadar birikecek? Asgari ücret 2000 desen, 5 yıl hiç harcama yapmadan kenara koysan 120 bin lira anca birikiyor. Adam akıllı 0 araba alamazsın bu paraya. 5 yıl aralıksız çalışma ve 0 harcamadan bahsediyorum. Bu normal bir şey değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.