Şimdi Ara

türk halkı neden bu kadar cahil ve üşengeç

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • türk halkı neden şehitlere, öldürülen diplomatlara, bakanlara, başbakanlara sesini çıkamıyor da bir ermeni için her yerden sokağa dökülüyor. peki bu ermeni benim vatanımdaki önemi ne? bir tarafta asılan bir tc başbakanı ve çıt çıkarmayan halk diğer yanda sıradan ırkı farklı bir gazeteci.

o kadar şehit verdik bu ülke için. ama biri de çıkıp yeter diye protesto etmedi. edenler de bir iki saat sonra dağıldı. neden bir şehit ölünce tv ler kapanmıyor, neden basın küçük puntolarla şehit haberini verirken ispanya yı kupa kaldırdı diye manşette veriyor? biz niye susuyoruz peki? üniversiteyi neden it gibi çalışan insanlar giriyor. girdikleri yetmiyormuş gibi o it gibi çalışanlar neden oralarda protestolar yapıyor? ben mi anlamıyorum yoksa türkiye ezelden beri böyle mi? bazıları atatürk laikliği getirdi böyle oldu diyor peki laiklik soyunmak mı? neden türk toplumu çalışmayı sevmiyor? kitap niye okumuyor?

inanın ben türküm ama kitap okuyorum, neden durmadan şehit verdiğimizi araştırıp arkasındaki örgütleri öğrenmeye çalışıyorum. aileler için neler yapılabilir diye arkadaşlarımla düşünüyorum ama diğerleri kız arkadaşım beni terketti ühühüh diye ağlıyor ve melankoliye bağlıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winneras -- 7 Temmuz 2012; 13:45:49 >

• Çok uç nokatalarda insanların yaşadığı eşitlik seviyesnin olmadığı dünyada yaygın olarak kullanılan tek bir markası ve standardı olmayan sıfırdan ve kendine özgü hiçbir şeyi üretemeyen saf insalar ve ülkeleri, neymiş tv gavur malıymış izlemek günahmış zihniyetinin eserini yaşıyoruz sen yapsaydında müslüman malı olsaymış sen niye yapamadın yine aynı tür insanlar ama günümüzdee teknolojinin her kolaylığından faydalanmaya çalışmaktadırlar ne oldu yine gavur malı örümcek kafalılar .
  • Kusura bakmayın ama kanımızda var cehaleti giderecek imkanımız var ama üşengeçlikten onu bile kullanmıyoruz. Ne pis bir milletiz ya
  • Türk Milleti dünyanın görüp görebileceği en asil millettir ! Irkınızı beğenmiyorsanız bu milletimizin değil sizin probleminizdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ennes58

Türk Milleti dünyanın görüp görebileceği en asil millettir ! Irkınızı beğenmiyorsanız bu milletimizin değil sizin probleminizdir

Liseliler Ülkü ocakları yönetim kurulu üyesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet efendi

quote:

Türk Milleti dünyanın görüp görebileceği en asil millettir ! Irkınızı beğenmiyorsanız bu milletimizin değil sizin probleminizdir

@mehmet efendi
    inci sözlük yazarı
  • Her halk hak ettiği şekilde yönetilir.Toplum cahilse başa gelenlerde cahildir malesef böyle dostum milletce uyuşturulmuşuz.Hala İstanbul'un Fethi ile övünüyoruz.Her konuda geriyiz malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenGoblet -- 7 Temmuz 2012; 7:19:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu millet cumhuriyet kuruldugundan beri ic sorunlariyla ugrasiyor.Bu durumda insanlardan bilim, sanay bekleyemeyiz.Ayrica insanlarda hic sorumluluk duygusu yok.Mesela adam esnaf ucuza satayim diye fis kesmiyor, sonra cikiyor niye benzine zam geldi diyor mesela.İnsanlarda bir isi yaparken duzgun yapma olayi yok.Mutahit ev yapiyor, iyi yapayim degil ucuz yapayimin pesinde.Talep eden halk da kaliteli degil de ucuzun pesinde olunca hayatimizda kalite kalmiyor.
    En onemlisi insanlarda saygi yok birbirine.Birisi dindardir mesela takdir etmek yeri e dalga gecerler sakirt diye.Kendi milletini begenmezler, kizlariyla dalga gecerle.Sokaka carsafli gorseler dalga gecerler.Acik gorseler laf atarlar.Millet 1969 da uzaya cikti bizim ulke o yillarda napiyordu, seriat gelecek diye darbe yapmanin pesindeydi.Hal boyle olunca kendi ic sorunlarimizla bogusmaktan ekonomik seviyemizi yukseltemedik.
    500 yil once Avrupa'da insanlar ugursuz diye karakedi pesinde kosarken Osmanli bilim yapiyordu.Simdi ise bizim cagdaslar(!) gerici diye carsafli kovalarken onlar bilim yapiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ökaryot -- 7 Temmuz 2012; 10:35:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: freestyleone

Çok uç nokatalarda insanların yaşadığı eşitlik seviyesnin olmadığı dünyada yaygın olarak kullanılan tek bir markası ve standardı olmayan sıfırdan ve kendine özgü hiçbir şeyi üretemeyen saf insalar ve ülkeleri, neymiş tv gavur malıymış izlemek günahmış zihniyetinin eserini yaşıyoruz sen yapsaydında müslüman malı olsaymış sen niye yapamadın yine aynı tür insanlar ama günümüzdee teknolojinin her kolaylığından faydalanmaya çalışmaktadırlar ne oldu yine gavur malı örümcek kafalılar .

Böyle bir şey hiçbir zaman olmadı,şuanda da olmuyor.Bu tür bilgiler ilkokuldaki zorlama tarih eğitimi sırasında verilen bilgilerdir.Birazcık beyninizi kullanıp araştırma yaparsanız böyle bir şey olmadığını görürüsünüz.Ayrıca da televizyonla gelişmişliğin arasındaki bağlantıyı nasıl kurdun onu da anlayamadım?Dünya'nın televizyon başında en fazla vakit geçiren ülkelerinden birisiyiz ama gelişmiş değiliz.Yani televizyonla gelişmişliğinde bir alakası yok.Etrafında kaç kişi hatırlıyorsun televizyon gavur malı diye seyretmeyen söyle biz de bilelim.
    Geri kalmışlığımızın en büyük sebebi kesinlikler bunlar değil sizlersiniz.Daha hâlâ Adnan Menderes ve bakanlarının idamını doğru bulanlar var.İrtica diye ortaya çıkarılan kafa sallayan tarikatlerin gerçek olduğunu sananlar var.Yıl olmuş 2012 hâlâ ilkokulda öğretilen tarihin doğru olduğunu sananlar var.Tarih kitaplarına belirtilen hiçbir zaferi kazanmamış ve siyasi emelleri için dönemin en iyi uçaklarını üreten uçak fabrikasını kapatan ve yıktıran İ.İnönü için büyük adamdı diyenler var.İnsanların sırf şapka takmadıkları için idam edilen,şehirleri bombalanan insanlar için ne yapıldıysa doğru yapılmıştır diyenler var.Sırf hava atmak için ithal yabancı ürünleri alanlar var bu ülkede.Bu ülkede bir proje yapılsa anında aman bunu sen mi yapacaksın elin Amerikalısı varken diyenler var.
    Çoğu kullanıcı sadece internette gezmek içn bilgisayar kullanırken bunun için ücretsiz ve yerli bir linux dağıtımı varken illaki Windows kullananlar var.Bu ülkede sadece iPhone,iPad,iPod kullandıkları için kendilerini üst sınıf insan zanneden milyon kişi var.Gitsen bu telefonlardan daha iyi,daha fazla yazılım desteği olan bir akıllı telefon üretseler adam illaki bunu alacak çünkü üst sınıf olmak için bu telefonlardan almak lazım.Ve bunlar gibi olup da bu konulara mesaj yazanlar var.
    Hal böyle olunca da bu ülkenin beyin göçü vermesi gayet normal bir hal alıyor ve teknoloji hiçbir zaman gelişmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet efendi

quote:

Ne alakası var.Arkadaşın dediğine katılıyorum.Ülkü ocağınada üye falan değilim.

Ülkü ocaklarına üye olmayanlar Türk milletini öne çıkaramaz mı?Şu algıyı silin bir kafanızdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hckr

quote:

Çok uç nokatalarda insanların yaşadığı eşitlik seviyesnin olmadığı dünyada yaygın olarak kullanılan tek bir markası ve standardı olmayan sıfırdan ve kendine özgü hiçbir şeyi üretemeyen saf insalar ve ülkeleri, neymiş tv gavur malıymış izlemek günahmış zihniyetinin eserini yaşıyoruz sen yapsaydında müslüman malı olsaymış sen niye yapamadın yine aynı tür insanlar ama günümüzdee teknolojinin her kolaylığından faydalanmaya çalışmaktadırlar ne oldu yine gavur malı örümcek kafalılar .

Böyle bir şey hiçbir zaman olmadı,şuanda da olmuyor.Bu tür bilgiler ilkokuldaki zorlama tarih eğitimi sırasında verilen bilgilerdir.Birazcık beyninizi kullanıp araştırma yaparsanız böyle bir şey olmadığını görürüsünüz.Ayrıca da televizyonla gelişmişliğin arasındaki bağlantıyı nasıl kurdun onu da anlayamadım?Dünya'nın televizyon başında en fazla vakit geçiren ülkelerinden birisiyiz ama gelişmiş değiliz.Yani televizyonla gelişmişliğinde bir alakası yok.Etrafında kaç kişi hatırlıyorsun televizyon gavur malı diye seyretmeyen söyle biz de bilelim.
    Geri kalmışlığımızın en büyük sebebi kesinlikler bunlar değil sizlersiniz.Daha hâlâ Adnan Menderes ve bakanlarının idamını doğru bulanlar var.İrtica diye ortaya çıkarılan kafa sallayan tarikatlerin gerçek olduğunu sananlar var.Yıl olmuş 2012 hâlâ ilkokulda öğretilen tarihin doğru olduğunu sananlar var.Tarih kitaplarına belirtilen hiçbir zaferi kazanmamış ve siyasi emelleri için dönemin en iyi uçaklarını üreten uçak fabrikasını kapatan ve yıktıran İ.İnönü için büyük adamdı diyenler var.İnsanların sırf şapka takmadıkları için idam edilen,şehirleri bombalanan insanlar için ne yapıldıysa doğru yapılmıştır diyenler var.Sırf hava atmak için ithal yabancı ürünleri alanlar var bu ülkede.Bu ülkede bir proje yapılsa anında aman bunu sen mi yapacaksın elin Amerikalısı varken diyenler var.
    Çoğu kullanıcı sadece internette gezmek içn bilgisayar kullanırken bunun için ücretsiz ve yerli bir linux dağıtımı varken illaki Windows kullananlar var.Bu ülkede sadece iPhone,iPad,iPod kullandıkları için kendilerini üst sınıf insan zanneden milyon kişi var.Gitsen bu telefonlardan daha iyi,daha fazla yazılım desteği olan bir akıllı telefon üretseler adam illaki bunu alacak çünkü üst sınıf olmak için bu telefonlardan almak lazım.Ve bunlar gibi olup da bu konulara mesaj yazanlar var.
    Hal böyle olunca da bu ülkenin beyin göçü vermesi gayet normal bir hal alıyor ve teknoloji hiçbir zaman gelişmiyor.

o büyüttüğün yer varya ben ilkokula giderken din dersinde tartışılan bir konuydu o büyüttüğün yer böyle bi eğitim olabilirmi din dersinde 10 yaşındaki çocuklarla televizyonun günah olup olmadığını tartışan eğitmen zihniyetiyle gelinebilecek son nokta bu ve siyasete deyinmedim bile ve hala ıphone deyiz biz bırak ı phone yi bir direnç , diyot, üretemeyen bi ülkeyiz.

• quote:

o büyüttüğün yer varya ben ilkokula giderken din dersinde tartışılan bir konuydu o büyüttüğün yer böyle bi eğitim olabilirmi din dersinde 10 yaşındaki çocuklarla televizyonun günah olup olmadığını tartışan eğitmen zihniyetiyle gelinebilecek son nokta bu ve siyasete deyinmedim bile ve hala ıphone deyiz biz bırak ı phone yi bir direnç , diyot, üretemeyen bi ülkeyiz.

Tamam inandım.Demek sizin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeniniz yüzünden geri kalmış bir ülkeyiz oldu.O kadar yazı yazdım en önemli nokta buydu yani tamam.
  • Bir de şu mesele var beni çok üzen: Türkiye'de bu kadar aç, işsiz, hasta, ilaç alamayan, yardıma muhtaç insan varken neden bunlarla kimse ilgilenmiyor da yok Endonezya'da deprem olmuş, yok Etiyopya'da insanlara yardım gibi sebeplerle dış ülkelere yardım götürülüyor, kendi insanım zor durumdayken bana ne abi elin memleketinden.
  • quote:

quote:

Tamam inandım.Demek sizin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeniniz yüzünden geri kalmış bir ülkeyiz oldu.O kadar yazı yazdım en önemli nokta buydu yani tamam.

Tabi eminim türkiye genelinde bahsettiğim konu sadece benim okuduğum sınıfta yaşanmıştır siyasetten bahsetmişsin ben sana siyasete deyinmedim bile diyorum çünkü siyaset diye bişey yok bu üşlkede çıkar için dönen bir şey o siyaset ı phone kullanmaktan bahsetmişsin taşeron olarak dahi telefon üretecek teknolojin yok:

• quote:

Tabi eminim türkiye genelinde bahsettiğim konu sadece benim okuduğum sınıfta yaşanmıştır siyasetten bahsetmişsin ben sana siyasete deyinmedim bile diyorum çünkü siyaset diye bişey yok bu üşlkede çıkar için dönen bir şey o siyaset ı phone kullanmaktan bahsetmişsin taşeron olarak dahi telefon üretecek teknolojin yok:

Ben senin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi hocanın da böyle bir şey söylediğine inanmıyorum.Ki öyle olsa bile bu öğrenciler televizyonu seyretmeye devam etmişlerdir.Ayrıca da televizyonla gelişmişliğin ne alakası var.Ben niye bugün bir iphone üretecek teknolojiye sahip olmadığımızı,niye olamayacağımızı,olsak bile neler olacağını anlatmaya çalışıyorum.Sen diyorsun ki iphone üretecek teknolojin yok.İhtiyaçları karşılayacak var olan yerli üretimlerinden kullanılmadığından bahsetmiştim.Ayrıca da bir önceki mesajında yazdığın direnç,diyot üretememe meselesi var.Bunları üretebiiiyoruz hatta bir MCU üretecek teknolojiye de sahibiz.

Söylediklerin karşı vermek gerekirse İsrail ve İran bugün en baskıcı devletlerden ikisidir.Ancak birçok alanda dünyanın da önünde ya da dünya ile yarışacak teknolojilere sahiptir.Yani din baskısıyla teknolojinin hiçbir alakası yoktur.Ki Türkiye'de de bir din baskısı da yoktur ve olmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 7 Temmuz 2012; 11:59:57 >

• quote:

quote:

Ben senin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi hocanın da böyle bir şey söylediğine inanmıyorum.Ki öyle olsa bile bu öğrenciler televizyonu seyretmeye devam etmişlerdir.Ayrıca da televizyonla gelişmişliğin ne alakası var.Ben niye bugün bir iphone üretecek teknolojiye sahip olmadığımızı,niye olamayacağımızı,olsak bile neler olacağını anlatmaya çalışıyorum.Sen diyorsun ki iphone üretecek teknolojin yok.İhtiyaçları karşılayacak var olan yerli üretimlerinden kullanılmadığından bahsetmiştim.Ayrıca da bir önceki mesajında yazdığın direnç,diyot üretememe meselesi var.Bunları üretebiiiyoruz hatta bir MCU üretecek teknolojiye de sahibiz.

Söylediklerin karşı vermek gerekirse İsrail ve İran bugün en baskıcı devletlerden ikisidir.Ancak birçok alanda dünyanın da önünde ya da dünya ile yarışacak teknolojilere sahiptir.Yani din baskısıyla teknolojinin hiçbir alakası yoktur.Ki Türkiye'de de bir din baskısı da yoktur ve olmamıştır.

• Dinden dolayı. İslamiyet öncesi Türkler böyle miydi?? 40 kişi çin sarayını basacak kadar gözü kara bir millet bugün düşmanlarını mecliste besliyor. yazık. yüzyıllarca dinin esiri oldular, herşey günah, haramdı. gelişemedi. kitap okutulmadı, medreseler kapatıldı. ne bekliyodun ki böyle bir milletten. sorunun cevabı din yüzünden. herşeyi yasaklayan din, gelişmemize izin vermedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nécromant -- 7 Temmuz 2012; 12:53:39 >
  • İslamiyet olduğu sürece bu cahillik böyle devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VooPoo -- 7 Temmuz 2012; 13:29:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JestemLordem

Dinden dolayı. İslamiyet öncesi Türkler böyle miydi?? 40 kişi çin sarayını basacak kadar gözü kara bir millet bugün düşmanlarını mecliste besliyor. yazık. yüzyıllarca dinin esiri oldular, herşey günah, haramdı. gelişemedi. kitap okutulmadı, medreseler kapatıldı. ne bekliyodun ki böyle bir milletten. sorunun cevabı din yüzünden. herşeyi yasaklayan din, gelişmemize izin vermedi.

Yav he he.Bir kere Medreseler İslamiyet öncesinde yoktu.Medreseler İslamiyet döneminde açıldı ve Cumhuriyet Döneminde kapatıldı.Önce bunu bir öğren.İslamiyet öncesinde Türklerin yine dini inanışları vardı ateist değillerdi.Göçebe bir kültüre sahiplerdi ve önemli bilimsel gelişmelerden söz etmek mümkün değildir.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Medrese
    İslamiyet döneminde bilimsel çalışmalar hem Araplarda,hem de Türkler de hızlandı.Size öğretilen bu haram falan meselesinin yalan olduğu ortada bunlar çok komik iddaalar.Bunlar daha önce de söylediğim gibi yalan tarih öğretiminden kaynaklanıyor.Bu çok küçük yaşlarda yapıldığı için herkesin bilinçaltına yerleşiyor.
    Bakınız:http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0bn-i_Heysem Adına yabancıların belgeseller çektiği,kitaplarından alıntı yapılan Arap bir bilim adamı.Bunu yabancılar yapıyor . Şimdi bizdeki yorumlara bakalım.http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=ibn-i+heysem 1.yoruma ve 8.yorumdaki farka bakın.
    Yabancı belgesellerden birini seyretme imkanı buldum ve müthiş düşüncelerle deney yapmış.Daha bunlar gibi birçok Müslüman bilim adamı var.Demek istediğim bilim İslamiyet döneminde hızla gelişiyordu. Böyle haramdı,günahtı meseleleri hiçbir zaman olmadı. Ama bunu siz kabullenemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 7 Temmuz 2012; 13:40:35 >

• iç sorunlarla inönü döneminden itibaren başlandı. her neyse abd sscb bitince tek güç haline geldi haliyle afganistan a girdi. ve afganistan ı ırak ı ve israil i savunmak ve bölgede daha etkili hale getirmek için türkiye yi kullandı. iç sorunlar işte bu nedenlerden dolayıdır. zaten türkiye deki iç sorunların bir diğer nedeni kurtuluş savaşında ermenilerin ve diğer etniklerin okuyup en üst mertebelere gelip devletin anasını bellemesidir.

bu arada islamiyet olduğu sürece cahillik devam eder deniliyor ama islamla bilimin, kültürün bağlantısı ne? bir adam namaz klıp bir şeyler üretemezler mi? ali kuşçu, farabi vs bunlar hristiyan değildi?

cehaletin nedenlerinden biri siyasilerin dini kullanıp saf halkı kandırmasıdır. BİLMEYENLER İÇİN BEN BOP PROJESİNİN EŞ BAŞKANIYIM DİYEN BİR BAŞBAKANA SAHİBİZ. NE MUTLU Kİ BÜYÜK İSRAİL KURULSUN DİYE BİR BAŞBAKAN SEÇTİNİZ.(BEN BOŞ OY ATTIĞIM İÇİN KONUŞUYORUM) YAZIK TEK KELİMEYLE YAZIK....

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.