Şimdi Ara

TÜRK HALKI NEDEN BÖYLE?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 22 yaşındayım 2 temmuz da 23 giriyorum bunca yıllık hayatımda şu ülkede yaptıgım gözlemler sonucunda tespit edebildigim sosyolojik tespitler şunlar;

ülke de islam inancına inandığını söyleyen %85-90'lık bir insan topluğu var, yani sorulduğunda "aa ne demek? elhamdülillah müslümanım" diyorlar, peki toplumun genel ahlakı nasıl?

1.kesinlikle çoğunluk insanlar yalan söylüyor söz verip sözünü tutmuyorlar.

2.en yakın arkadaşı da olsa arkasından hep kuyusunu kazıp kötü durumda olmasını istiyorlar.

3.kimse kendisinden başka birisinin hakkına saygı duymuyor bunu en iyi bir yerde sıraya/kuyruğa girdiğinizde görürsünüz.

4.kendi aralarında torpil/liyakatsizlik hakkında konuşurken sövüp saydıkları halde ya torpil yapıyorlar yada torpil arıyorlar.

5.dolandırmak, bu durumu en iyi araba alış/satışında görürsüünüz bu ülkede adam arabanın önü 96 model, arkası 2000 model arabayı kaynak yapıp tutturuyor araç sağlam degişşensiz dosta gider vs deyip satmaya calısıyor.

bkn:

daha nice örnekler sayılabilirde fazla uzatmak istemiyorum, sizce neden böyleyiz neden türk toplumunun genel ahlakı böyle herkes böyledir demiyorum ama neden böyle bir çoğunluk var?

• Welcome to 3rd world country brother

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam 96 model araba satmış arkası 2000 model

Alıcı sevinmeli, sonuçta 2000 model arabaya 96 model parası vermiş    

• şu ülkeyi terk edenleri öyle kıskanıyorum ki..

• İslam ülkelerinin hepsi böyle. İslamiyet güzel ahlakı tavsiye ederken şu anda islam ülkelerinin bu durumda olması utanç verici.

• Yanı Müslümanlıkla pek alakası yok, hristiyan olan da hristiyanim diyo ama o da dinine uymuyor. Daha iyi durumda olan insanlar var ama bana davulun sesi uzaktan hoş geliyor gibi yanı baska ülkelerde de benzer durumlar yaşanıyor. Herkes kendi içinde bulunduğu durumdan rahatsız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ahlak ayrı inanç ayrı, her inançlı ahlaklı mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HIGHER kullanıcısına yanıt

inandıklarını söyledikleri inançda ahlaklı olmaları söyleniyorda o bakımdan.

• Beni bilen bilir ---- Dünyanın arındırılması gerekli 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 13 Haziran 2020; 20:10:22 >
  • dindarlar genelde daha ahlaksız oluyor. çünkü yaptıkları kötülüklerden tövbe ederek kurtuluyor ve psikolojik olarak rahatlıyorlar ama normal bir insan yaptığı davranışlar karşısında vicdanıyla yüzleşmek zorunda kalır ve bu acı verici bir süreçtir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.