22 yaşındayım 2 temmuz da 23 giriyorum bunca yıllık hayatımda şu ülkede yaptıgım gözlemler sonucunda tespit edebildigim sosyolojik tespitler şunlar; ülke de islam inancına inandığını söyleyen %85-90'lık bir insan topluğu var, yani sorulduğunda "aa ne demek? elhamdülillah müslümanım" diyorlar, peki toplumun genel ahlakı nasıl? 1.kesinlikle çoğunluk insanlar yalan söylüyor söz verip sözünü tutmuyorlar. 2.en yakın arkadaşı da olsa arkasından hep kuyusunu kazıp kötü durumda olmasını istiyorlar. 3.kimse kendisinden başka birisinin hakkına saygı duymuyor bunu en iyi bir yerde sıraya/kuyruğa girdiğinizde görürsünüz. 4.kendi aralarında torpil/liyakatsizlik hakkında konuşurken sövüp saydıkları halde ya torpil yapıyorlar yada torpil arıyorlar. 5.dolandırmak, bu durumu en iyi araba alış/satışında görürsüünüz bu ülkede adam arabanın önü 96 model, arkası 2000 model arabayı kaynak yapıp tutturuyor araç sağlam degişşensiz dosta gider vs deyip satmaya calısıyor. bkn: daha nice örnekler sayılabilirde fazla uzatmak istemiyorum, sizce neden böyleyiz neden türk toplumunun genel ahlakı böyle herkes böyledir demiyorum ama neden böyle bir çoğunluk var? |
Bildirim