Şimdi Ara

Türk gençlerinin hiç bir imkanı yok! (kanıtsız) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
611
Cevap
7
Favori
21.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
360 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jersey Devil

theologistin misyoner olduğunu anlamadınız mı hala

Misyoner, belli bir misyonu olan topluluğun üyesidir ve gelir kaynakları vardır, para ile iş yaparlar. Theologist ülkedeki sorunları anlatıyor bunu yaparken bazen kendisini aşırı kaptırıyor diye senin aklına gelen seçenek o sadece. Misyonerin misyoner olduğu anlaşılmaz. Misyonlarını nasıl yürüttüklerini kimse anlamaz bile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel yaklaşım ama theologist sorunun gençlikte olduğunu söylerken ben ise tam tersi bunun sorumlusunun devlet ve aile büyükleri olduğunu söylüyorum. Yani şuan ki 45+ yaşa sahip nesil diyebiliriz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Hocam sen TR'de her imkan var diyorsun NASA'dan bahsediyorsun ne alaka ?
  • Bu sene maddi durumum imkan vermediği için üniversiteyi apar topar dondurdum eve döndüm şuan çalışıyorum
    İşkur üzerinden bime girdim
    İskur öğrencilerden normalde vericegi maastan 450tl kesinti yapıyor sırf öğrenci olduğum için
    Aylik elime geçen para yol yemek düş 700tl ve diğer personelle aynı isi yapmama rağmen o 1700 alıyor ben 700
    Aa evet devletimizin imkanları çok iyi hadi birer bardak ayran içelim

• Üniversite de okumaktayım

üniversitenin kendisine ait ne gazetesi var ne dergisi bırakın haftalığı aylık ve yıllık bile yok

ve bu üniversite devlete ait lakin büyükşehir de yer almakta bütçe bakımından ilk 10 dadır rahat.

4 yıl okuyan adam sadece bir kağıt alıcak ve rulo yapabilecek, üniversite nin verdiği imkan bu bize..

Kendim daha mezun olmadan enteresan ve daha önce hiç yapılmamış bir iş planlıyorum günlerdir düşünüyorum bi halt bulamadım bulsamda para gerektiriyor.

Üniversite öğrencilerine burs veriliyor ya adamın dağda domuzu eksik 450 tl karşılıksız para alıyor ve araya milletvekilini sokarak almış bize verilen değer bu..

Bu durumu yadırgamayın milyonlarca zengin de zamanında yeşil kart kullandı adamın 4x4 jipi vardı yeşil kartlıydı

kısaca ülkede bürokrasi çökmüş, osmanlı devletinin son 100 yılına benziyor, akılcı bir yönetim gelip bu aksaklıkları gidermedikçe gençlere de yaşlılara da imkan yok.

şuanki sistemde orta tabaka genişleyeceğine üst tabaka diğer 2 tabakanında 2 kuruşuna göz dikip kendini muhafaza ediyor..

• İşkur üzerinden neden girdiniz hocam? Birde neden para keserler ki? Kendiniz iş bulamadınız o yüzden mi bilmediğim için soruyorum.

Gecmiş olsun valla birde eğitim ücretsiz demezler mi gelde anlat bu adamlara durumu

• Hayalperest theologiste kapak olmuş. Ülkede imkanlar var ama kısıtlı sayıda ve çok az bir kesim ulaşabiliyor. Türkiye gibi kaygan zemindeki bir ülkede gelecek planı ve çalışmalarınıza 13-15 yaşında başlamanız gerek. 15 yaşında bir kişinin 20 yaşında ne yapacağını biliyor olması gerek ki başınıza bir iş gelmesin . Bu da mevcut koşullarda mümkün olmadığı için herkes sudan çıkmış balığa dönüyor.

Üniversite olarak kabul edilebilecek 3-5 yer var. Adlarını saymamıza gerek yok onların dışındaki seçenekler vakit kaybı ve ailenize masraftan başka bir şey değil. Böyle durumdaysanız bırakıp işe girin daha iyi. Mezun olduğunuzda lise mezunu ya da önlisans mezunu adam elinde kırbacıyla sizin patranonuz olarak karşınıza çıkacak aksi halde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xj9

Amerikan rüyası...

Aynen , aslında başta , bunun sadece rüya olarak kalacağını düşünüyordum lakin Amerikaya ulaşmak o kadarda zor olmadığını görünce(green card başvuru vs.) benim tüm sistemim değişti .D
  • Ülken icin yeyip içip gezmek dışında ne yapıyorsun da norveçte ki gibi hayat istiyorsun hırt diye adama sorarlar.

• Dun bu konuyu okudum ve yapılan yorumlara gore kendı dusuncemı soyleyecegım : aılemın gelırı 2400 tl toplamda (1400 tl asgarı ve 1000 tl emeklı maası var)ve bana aylık 600 lıra gonderıyorlar. Suan 20 yasındayım ızmırden ıstanbula unıversıte ıcın gıttım ve suan ıstanbulda ucuz bır semtte yer alan ozel bır unıversıtede tam burslu olarak okuyorum.425 tl burs alıyorum ve okul bana hıcbır sekılde ımkan tanımadı.(Basarı bursu vs)Aldıgım paramın yuzde 65 ı yurda gıdıyor. 650 tl yurt ucretı verıyorum. Kyk nıye cıkmadın derse ımkanları az ınternet desen leş ve okula uzaktı. Istanbul gıbı bır yerde aylık 77 tl otobus masrafım oluyor ve kaldıgım semtte bk domınos dısında temız yemek yıyecek yer cok kısıtlı. Kıyafetler oldukca ucuz ızmıre gore. Devlet tıyatrolarına zaman buldukca gıdebılıyorum. Istedıgım zaman ıstedıgım yere gıdebılıyorum gezebılıyorum. Aylık gelen param bana yetıyor. Ve abılerım eskıden boyle ımkanlar olmadıgını [ucak ınternet bılgısayar vs] unı sayısı kısıtlı ve sehır dısında okumak zor oldugunu soylerdı. Halımıze sukretmek gerekıyor. Egıtım sıstemımızın ıslevsız oldugunu Fransadan buraya geldıgımde anlamıstım. Dedıgım gıbı genclerın ımkanı yok sayamayız. Onca etkınlık festıvaller duzenlenıyor. Is konusuna gelırsek maalesef kı unıversıte genclıgınde ıs yok. Neden oyle dedım dersek bakacak olursak ben ıstanbulda apple urunlerını satan bır magazada calısıyordm. Bır muhendıs aranıyordu teknık servıs ıcın. Mulakatta bende oradaydım. Ytu mezunu bırıydı calıskan bırıne benzıyordu. Neyse gelen eleman sırketten ev araba ve 5000 tl maas ıstedı. Sureklı ısteklerını anlatıyordu fakat sırkete ne fayda getırecegıne daır hıcbır sey soylemedı. Dogal olarak sırket yetkılısı ıse almadı. Sorun su kı bız az calısmak ıstıyoruz cok sey talep edıyoruz ve ıs begenmıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mélih_1905 kullanıcısına yanıt
    HOcam bu ülke daha rezil hale gelmeden buradan gitmek gerekiyor.Emeğinin karşılığını da alamıyorsun zaten.Benim hedef lisansı bitirip amerikaya yerleşmek.
  • egecano kullanıcısına yanıt
    Onu bunu bilmem de ben yeni mezun bir Elektrik ve Elektronik Mühendisiyim ve 5 aydır işsizim. Başvurduğum onlarca ilan arasından CV dosyama bakan bile olmadı. Ayrıca kendimi geliştirmiş ve okurken 1 sene iş tecrübesi yapmış bir yeni mezunum. Bu ülkede torpil yoksa bir yere gelemezsin basit. İş neredeymiş de beğenmiyormuşuz?

Yeni mezun mühendise 1500 TL teklif ederlerse beğenmeyiz o da ayrı bir konu. İş verenlere neremle güleceğimi şaşırıyorum bazen.

Ayrıca bazıları da çok güzel ilanlar açıyor. Sadece YTÜ, Boğaziçi, ODTÜ vb. başvursun yazıyorlar.

Sen kimsin diyerek bu kafadaki firmaları bir bir engelliyorum Kariyer.net'te.

Ezberleyip gereksiz sınavlarda derecelere girip o okulları kazanan zeki olmayan insanlara saygı duymuyorum. Pratikte beklerim o zeki olmayan tayfayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogulcanozugenc -- 15 Mayıs 2017; 15:16:53 >

• ogulcanozugenc kullanıcısına yanıt
    Hocam nereden mezunsunuz?
  • Bahçeşehir Üniversitesi.
    Bahçeşehir aslında kaliteli bir okul.İş tecrübenin olduğunu da söylüyorsun.Ortalaman mı kötü yoksa türkiye bildiğimden de kötü durumda mı?Bir de burlu muydun?
  • Bahçeşehir'in eğitimi kaliteli. Okul çok paragöz okulumu sevmeyerek bitirdim ama eğitimine cidden laf söyleyemem. 1 sene Bilgi İşlem Uzmanı olarak iş tecrübem daha öncede ZyXEL gibi bir firmada staj tecrübem var. Bursum yoktu fakat ben 70 bininci olarak girdim okula. Bütün özel okullardan 50% burs almama rağmen buraya yazıldım zamanında durumumuz iyi olduğu için. (Durumumuz o zamanlar iyiydi şimdi değil.) Ayrıca benden 1 sene sonra 150 bininci adam 50% burs ile girdi benim okuluma. İlk YGS ilk LYS azizliğine uğradım yani. Ortalamam 2.05'ti dediğim gibi ezber işleri sevmem fakat yazılım ve proje derslerim hep yüksekti. Ortalamamı daha çok ezber yada Türkçe, Edebiyat, Tarih gibi dersler düşürdü.

Kariyer.net'te Elektronik Mühendisi araması ile çıkan bana uygun bütün ilanlara başvurdum neredeyse. Ayrıca bir çok firmanın kendi sitelerindeki kariyer kısımlarına da başvurdum. Hiç bir şekilde 5 aydır gelişme olmadı.

Şunu da belirteyim mühendislik diplomamım yanında bir çok yeteneğim de var. Onlar bonus olarak var fakat hiçbiri işe yaramıyor nedense.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogulcanozugenc -- 15 Mayıs 2017; 15:38:5 >

Millet bişey öğrenmiş iş var millet beğenmiyomuş..

lan işin dram tarafı da bunu diyenlerin çoğunluğu asgari ücrete kendileri bile çalışmayıp millete akıl verenler fuzuliler

Ülkede en büyük sorun bugün işsizliktir bunu anlamıyolar hele hele şimdi suriyeli işçi seçeneği de geldi ki,Allah bu ülkede yaşayan biz Türk milletinin yardımcısı olsun..

Ekleme: kariyer.netin ben bu ülkede amacını ve hizmetini anlamış değilim,süper yetişmiş yüksek teknoloji robot üreten firma ilanları dolu hep,hiç insan için ilanlar yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 15 Mayıs 2017; 15:53:39 >

• İş var yaa benim de vardı. 1500 TL'ye çalıştım ben 1 sene boyunca. Öğrenciyim, okul bitince zam yaparlar dedim ama olmadı. Beleş eleman tatlı geliyor firmalara. Ben o paraya başkasını bulurum kafasıyla hareket ettiler benden sonrada benim gibisini bulamadılar. 1500 TL zaten asgari ücret. Bilgi İşlem Destek Uzmanı ve bir mühendis olarak bu parayı almayı yediremedim ve ihtiyacım olmasına rağmen çıktım işten. Yani iş var evet ama böyle üç kuruşa.
  • Welcome to the Real World :D
  • Adına üzüldüm dostum ama hemen pes etme.Amerika'da senin mesleğin gayet geçerli ve değerli.Ya da avrupada.Oraları araştırabilirsin.Bu video fikir verebilir:https://www.youtube.com/watch?v=J2iirocG_Rc

Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.