Şimdi Ara

Türk gençlerinin hiç bir imkanı yok! (kanıtsız) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
611
Cevap
7
Favori
21.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
360 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Affedersin ama anlayamadım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Bak ne varmış burada.
    Sorun sistemde değil, sistem de uzaydan gelmiyor... Sistem BİZİZ Sistem 18 yaşındaki çocuk mu? Yoksa saçma sapan müfredatlar, saçma sapan bölümler mi? İnsanların üniversite okudum diyebilmesi için açılmış üniversiteler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 14 Mayıs 2017; 20:4:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brskcr

Daha kaç mesaj yazmam lazım:) Başta zaten mesajını aramama sebebim buydu, ne yazarsam yazayım kabul etmeyecektin ve şaşırtmadın. Minareyi çalan kılıfını uyduruyor işte.

Öyle bir mesajım yok, bunu sen de adın gibi biliyorsun şimdi de benim kılıf uydurduğumu iddia ediyorsun.

Bak bu analojiye iyi bak ve nasıl bir paradoks içinde olduğunu anla.

A) İnsanlar tembeldir, tembel olduğu için Eğitim sistemi sorunlu yapılmıştır.

B) Eğitim sistemi sorunludur ve insanlar tembeldir.

C) O halde hem eğitim sistemi hem insanlar sorunludur.

Hiç hayatında mantık dersleri almadın mı? Önermeler falan? Hani Lise 1'de öğretilen!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Argümana çok takıldınız.

Gençler kendi imkanlarını yaratabilirler çünkü bunu yapabilecek tutku ve ateş onlarda var.

Ama instagram snap face twitter vesaire uzmanı olanların tek yaptığı imkansızlıklarını başkalarına yıkmak,her suçu başkasında aramak.

• quote:

Bak ne varmış burada.
    Sorun sistemde değil, sistem de uzaydan gelmiyor... Sistem BİZİZ Sistem 18 yaşındaki çocuk mu? Yoksa saçma sapan müfredatlar, saçma sapan bölümler mi? İnsanların üniversite okudum diyebilmesi için açılmış üniversiteler mi?

Biz sorunluyuz, Sistem Biziz o zaman sistem sorunsuz mu olmuş oluyor? Yahu ne garip adamsın daha iki kelimenin arasındaki bağlantıyı anlayamıyorsun!

O müfredatları kim koydu? Bölümleri kim idare ediyor? Üniversiteler de kim okuyor, kim okutuyor? Abrojinler mi yoksa?

Benim bir tane kelimeme takılmış adam, şimdi mantık dersleriyle, önermelerle kendini açıklamaya çalışıyor. Hadi oradan! Şimdi cümlelerini mi açıklıyorsun, diyorum ya başta ne dersem diyeyim kabul etmeyeceğini bildiğim için uğraşmamıştım bu işle. Ki tabi ki şaşırtmadın, git bari o "4" bin tllik laptopunu kimsesizler yurduna falan bağışla:)
    Ya sende şunu anlamıyorsun, sistemi tabi ki bizden önceki nesil koymuş, ama bu sistemin sorunlu olmasından dolayı insanları körelttiği gerçeğini değiştirmiyor! Ben garip değilim, sen işine gelmeyen her cümleyi kendinde değiştiriyorsun. Bu adamlar sistemin kendisi diyorsun, bende diyorum ki 18 yaşında öğrencinin sisteme etki etmesi kaç yıl sürer, kaç kuşak? Sistemin içinde kaybolup giden bir sürü insan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 14 Mayıs 2017; 20:10:16 >
  • quote:

Benim bir tane kelimeme takılmış adam, şimdi mantık dersleriyle, önermelerle kendini açıklamaya çalışıyor. Hadi oradan! Şimdi cümlelerini mi açıklıyorsun, diyorum ya başta ne dersem diyeyim kabul etmeyeceğini bildiğim için uğraşmamıştım bu işle. Ki tabi ki şaşırtmadın, git bari o "4" bin tllik laptopunu kimsesizler yurduna falan bağışla:)

Sen burada benim "Eğitim sisteminde sorun yoktur" mesajımı mı getirdin?

Mantığında problem olmasaydı cümlenin istediğin kısmını öncesini keserek önüme koyup uyanıklık yapmazdın!

• quote:

Ya sende şunu anlamıyorsun, sistemi tabi ki bizden önceki nesil koymuş, ama bu sistemin sorunlu olmasından dolayı insanları körelttiği gerçeğini değiştirmiyor! Ben garip değilim, sen işine gelmeyen her cümleyi kendinde değiştiriyorsun. Bu adamlar sistemin kendisi diyorsun, bende diyorum ki 18 yaşında öğrencinin sisteme etki etmesi kaç yıl sürer, kaç kuşak? Sistemin içinde kaybolup giden bir sürü insan var.

Bizden önceki nesil sorunlu çünkü tembel, koydukları sistem sorunlu çünkü tembeldiler, biz tembeliz sistem de sorunlu... Bunun aksini söylediğim yani Sistemde Sorun yoktur dediğimi nereden çıkarıyorsun?

İşime gelmeyen nokta nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: eAkman

quote:

Orijinalden alıntı: DARK_WORM

Profesyonel oyuncu musunuz? 2 Oyuncu klavyesini, fareyi ve altlığı, 4k'lık monitörü, kasayı nasıl açıklayacaksınız merak ettim doğrusu :)

3B modelleme ve fizik simulasyon ile uğraşıyordum. Buna ek olarak yazılıma da giriştim. Oyuncu klavyesi değil, mekanik klavye. Fare de 12k dpi olduğu için modellemede işime yarıyor, ayrıca ona verdiğim 150 ₺ mi sıkıntı? Ayrıca akıllı telefonum da yok, tuşlu telefon kullanıyorum. Yeterli mi?

Gerçekten süper bir bahane :) Herkes neyin ne olduğunu biliyor gidip bir klavyeye 500 bir mousea 150 bayılmak sizin daha mı iyi render yapmanızı sağlıyor? Boş işler bunlar eğer işiniz olsaydı ve bunları alsaydınız laf etmezdim ama hem işsiniz hem işsizce işlerle uğraşıyorsunuz kusura bakmayın da işsiz kalmayı hak etmişsiniz

Ömür törpüsü gibi bir şeysin. Acaba kaç tane gerçek dostun var sana katlanabilen merak ediyorum. Sana kaç tane cümleni attım, hepside bu imaya geliyordu, ama işine gelmiyor işte. Benim işime gelmeyen bir nokta yok, okumayı yeni sökmüş ilkokul çocuğunun bile rahatça anlamını çıkarabileceği cümlelerle durumu ifade ettim. Biz tembeliz, sistemde sorunlu anlamına mı geliyordu paylaştığım alıntılar? Sistem sorunlu olabilir ama asıl sorun biz tembeliz, şu ülkede de sistem böyle İran'da böyle yazan kimdi? Bu kadar yüzsüzlük olmaz!

Ama artık kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir noktaya geldik. Zaten böyle olacağını bildiğim için uğraşmıyordum, ancak seviyesiz hakaretlerine daha fazla katlanamadığım için bunları yazdım. Neyse artık herkes görmüştür neyin ne olduğunu.
  • Ciclista kullanıcısına yanıt
    Sen git öğren proteın kaynagı ettir spor yapan veya fızıksel iş yapan ınsanlar en az kılosunun 1.5-2 katı proteın almak zorunda. 17 yasımdan berı spor yapıyorum , yasım 24. Bunca yıl toplasam 100 lerce sayfa yazı araştırma okudum. Portakalda proteın yok var mı ? 100 gramında 1 gram proteın yok + bıtkısel proteınlerın amıno zıncırı eksıktır. Hayvansal proteının yerını tutmaz.

Portakal yıyerek ınsulını zoplatıp yag depolarsın, kımse proteın ıhtıyacını portakaldan meyveden almaz. Meyve lif ve karbonhıdrat kaynagıdır. Portakal dan 1 gram proteın alınca 10 gram şeker alıyorsun. 10 gram proteın ıcın 100 gram şeker alıyorsun. Gunluk ıhtıyacın olan 100 gram proteını almak ıcın 1 kılo seker alıyorsun. Yazmazsan sevınırım tartışılacak bır konu degıl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 14 Mayıs 2017; 20:25:49 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eAkman

quote:

Profesyonel oyuncu musunuz? 2 Oyuncu klavyesini, fareyi ve altlığı, 4k'lık monitörü, kasayı nasıl açıklayacaksınız merak ettim doğrusu :)

3B modelleme ve fizik simulasyon ile uğraşıyordum. Buna ek olarak yazılıma da giriştim. Oyuncu klavyesi değil, mekanik klavye. Fare de 12k dpi olduğu için modellemede işime yarıyor, ayrıca ona verdiğim 150 ₺ mi sıkıntı? Ayrıca akıllı telefonum da yok, tuşlu telefon kullanıyorum. Yeterli mi?

Gerçekten süper bir bahane :) Herkes neyin ne olduğunu biliyor gidip bir klavyeye 500 bir mousea 150 bayılmak sizin daha mı iyi render yapmanızı sağlıyor? Boş işler bunlar eğer işiniz olsaydı ve bunları alsaydınız laf etmezdim ama hem işsiniz hem işsizce işlerle uğraşıyorsunuz kusura bakmayın da işsiz kalmayı hak etmişsiniz

Ne saçmalıyorsunuz ne 500 lirası, yine bilmeden atıp tutuyorsunuz. 3B modellemeden zerre anlamadığınız fare ile render alınmayacağını bilmediğinizden belli. Ayrıca bütün bunları iş yaptığım zamanlarda almıştım. Yeni değil yani. Hem kendi paramla aldıklarımın hesabını size mi vereceğim?
    Hiç bir şey bilmeden karar da veriyorsunuz. İşsiz kalmayı haketmişim. Umarım bir gün işsiz kalmazsınız. Sizi Allah'a havale ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Çırpınmıyım olacaktı, "mıyım" ayrı yazılması için cümlenin soru içermesi gerekiyor. Yine başa döndük, ben diyorum ki sen sorunun aslen insanlarda olduğunu sistemde olmadığını söylüyordun. Cümlelerinle kanıtlıyorum ama yetmiyor sana, buradan o anlamı çıkaramıyorsan zaten sana bir şey anlatmak ne mümkün.

Sorun sistemde değil DEMEDİM! Sistem SORUNLU ve sebebi de bu sistemi yaratan insanlar dedim! Bu laftan sistem sorunlu değil anlamını hangi mantıkla çıkarıyorsun sen?

Not: Çırpınmıyorum olacaktı cümle eksik harf, kural hatası yok.

Biraz tartışmanızı takip ettim bence bu cümlenle kendini ispatlamış oldun hakkını vermek gerek güzel yorum olmuş. Doğrusunu söylemek gerekirse bunca zamandır bende senin eğitim sistemimizde sorun olmadığını söylediğini hatırlamıyorum okunanı anlama sorunu maalesef genel hastalığımız. Bakın daha önceki mesajlarıma bakacak olursanız bu arkadaşa bazen ne kadar karşı çıktığımı da görürsünüz o yüzden birazcık özleştiri yapın düşünceleriniz yanlış olsa bile körür körüne savunmayın.

Bu cümleler yeterince açık bence.

"Sorun insanlarda ve sistemleri kuran insanlar değil mi? İnsanda sorun varsa kurduğu sistem nasıl sorunsuz olabilir?"

Sistemi oluşturan da insanlar olduğu için tüm suçu eğitim sistemine atıp işin içinden çıkmak çok saçma. Ayrıca binlerce mesaj arasından tek bir cümle bulsanız ne olur Allah aşkına yazım hatası falan olamaz mı? bu adamın söylediklerinden genel bir çıkarım yapamıyorsanız gerçekten beyninizi yeterince kullanamıyorsunuz demektir, konuların içeriğine biraz göz gezdirin verilmek istenen genel mesaja odaklanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi instance -- 14 Mayıs 2017; 20:23:4 >

Neden İngilizce ilahiyat okuyorsunuz?
  • hayatında 1(bir) defa bile gsf öğrencisinden resim,fotoğraf,heykel gibi sanat eseri almamış ve almayacak olan kecon beyanı ! insanları suçlarken sen bu işin neresindesin önce ona bak. sanata sen destek veriyor musun ? hayatında hiç sanat eseri aldın mı ? o eserler faturaları ödemiyor.
  • Ya arkadaş spora gidelim diyoruz enstrman calmayı ogrenelım diyoruz esporcu olalım belki ülkemizi iyi yerlerde temsil ederiz diyoruz ama ulkenın gercekleri yuzumuze yuzumuze vuruyor..

Basımıza cıkarmıslar ygs lys .. Ailem bendem daha cok ygs den alacagım puanı onemsiyor boyle giderse intihar edenler arasına bende katılcam bu stres nedir ya .

• Şunları da şuraya bırakayım.
    quote:

Orijinalden alıntı: schwifty

Alıntıları Göster

işte tam olarak sıkıntı da o. milletin parası yok evden dışarı çıkmaya. herkes varını yoğunu ev almaya veriyor. ülkede el üstünde tutulan tek şey inşaat çünkü. teknoloji çağında yaşıyoruz ama teknolojik herhangi bir şey üretmek için bir çaba yok. bu konuda yatırım yok. seçim zamanı geldiğinde yerli otomobil diye milletin gazı alınıyor, o kadar. her ülkede elbet işsiz vardır, ama bu kadar eğitimli işsiz başka hangi ülkede vardır bilemiyorum.

edit:http://www.tuik.gov.tr/...erBultenleri.do?id=21570http://www.tradingecono...force-participation-rate

Theologist
    Yine mi sistem?

Rusya dünyada en çok yolsuzluğun döndüğü ülke...

İran en kapalı, en sıkıntılı ülke.

Ama sonuç değişmiyor...

Orijinalden alıntı: pxcnsRy

Sabah 10 gece 12 çıkıyorum işten çıkmam gece 1'i buluyor 1500 liraya çalışıyorum kardeşim lise mezunuyum üniversite okuyorum açıktan 9 ay iş aradım bulamadım en son bu işi buldum girdim işe sence ben mi suçluyum sistem mi ?

Theologist
    Halk suçlu... 29 Milyon hiç bir iş yapmayan nüfusumuz var ve bunların yapmadığı iş senin gibi mecbur kalanların sırtına yük olarak biniyor, çok çalışmaya itiyor.

Herkes üretmek ve gelişmek için çabalasa az iş çok kazanç olurdu şimdi Almanya'nın yaptığı gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 14 Mayıs 2017; 20:30:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MichealCorleone

quote:

Orijinalden alıntı: insipe12

quote:

quote:

quote:

quote:

Yav he he

Ben her gittiğimde işlerimi hızlı bir şekilde hallediyorum.O zaman sizde bir sıkıntı var demek ki.

Randevu alamadan doktorun kapısına vurup içeri girip muayene olabiliyorsan ne mutlu sana

Gayet randevu alarak gidebiliyorum.Artık herkesin bir aile doktoru bile var.Nankör olma.

Aile doktoru dediğin tek bir aileden sorumlu dimi sokak sokak ayırmışlar 4-5 tane sokağa bir doktor bakıyor,öteki 5 sokağa diğer doktor sanırsın her 4 kişilik ailenin bir doktoru var. Ben sana diş hastanesinden randevu alamadım diyorum aile doktoru nasıl benim dişime müdahalade bulunabilir hani bazı hastanelerde hademeler olur da kendisi oranın başhekimiymiş gibi davranır aynen onlar gibisiniz yemin ediyorum

Boş beleş insanların da doktorları aşağılaması yeni moda oldu,adam kendini bir şey zannetmiyor ki oradan sorumlu bir doktor.Artık herkesin kendi aile hekimi var,eskiden nasıl sıra beklendiğini ailene sor öğren zira yaşın küçük olsa gerek.Şimdi ülkede hastane konusunda işler çok rahat.MR çektiriyorsun,para vermiyorsun.Film çektiriyorsun,para vermiyorsun ama gelip burada nankörlük yapıyorsun.Normal randevu al git işte,ki ben acile gittiğim her seferinde sorunsuzca işlerimi hallettim.Normal randevu sisteminde de aynı güne her zaman randevu aldım sorunsuzca.Kendi akılsızlıklarını herkese mal eden insanlardan olma,azıcık onurlu ol ve yalan söyleme lütfen.

Kelimelerin tükendiği yerdeyiz artık diş hastanesinden randevu alamamaktan bahsediyorum bana film çektirmekten,Mr çektirmekten bahsediyor,"Normal randevu al git işte" diyor benim sözcüklerim tükendi güzel kardeşim günün birinde senin de aynı hastaneye ve aynı servise işin düşerse bu yazdıklarını hatırlarsın umarım.

3 kere dolgu yaptırdım sen çok ağır ve iflah olmaz bir şekilde yalan söylüyorsun.Ama sorun değil senin zaten olayın bu,boş muhalefet.

• quote:

Şunları da şuraya bırakayım.
    quote:

Orijinalden alıntı: schwifty

Alıntıları Göster

işte tam olarak sıkıntı da o. milletin parası yok evden dışarı çıkmaya. herkes varını yoğunu ev almaya veriyor. ülkede el üstünde tutulan tek şey inşaat çünkü. teknoloji çağında yaşıyoruz ama teknolojik herhangi bir şey üretmek için bir çaba yok. bu konuda yatırım yok. seçim zamanı geldiğinde yerli otomobil diye milletin gazı alınıyor, o kadar. her ülkede elbet işsiz vardır, ama bu kadar eğitimli işsiz başka hangi ülkede vardır bilemiyorum.

edit:http://www.tuik.gov.tr/...erBultenleri.do?id=21570http://www.tradingecono...force-participation-rate

Theologist
    Yine mi sistem?

Rusya dünyada en çok yolsuzluğun döndüğü ülke...

İran en kapalı, en sıkıntılı ülke.

Ama sonuç değişmiyor...

Orijinalden alıntı: pxcnsRy

Sabah 10 gece 12 çıkıyorum işten çıkmam gece 1'i buluyor 1500 liraya çalışıyorum kardeşim lise mezunuyum üniversite okuyorum açıktan 9 ay iş aradım bulamadım en son bu işi buldum girdim işe sence ben mi suçluyum sistem mi ?

Theologist
    Halk suçlu... 29 Milyon hiç bir iş yapmayan nüfusumuz var ve bunların yapmadığı iş senin gibi mecbur kalanların sırtına yük olarak biniyor, çok çalışmaya itiyor.

Herkes üretmek ve gelişmek için çabalasa az iş çok kazanç olurdu şimdi Almanya'nın yaptığı gibi.

Tamamen objektif bakıyorum kusura bakmayın ama burda eğitim sistemimizde sorun olmadığı algısını yaratan hiçbir ifade yok

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.