Şimdi Ara

Türk futbolunun katilleri hakemler!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Futbolun katili Türk hakemleri!
    25 Eylül 2015 Cuma, 12:32:55Güncelleme: 13:18:01
    Serdar Ali Çelikler: Bu kadar sert bir başlık atmamın sebebi, hakem camiasının daha da çok dikkatini çekmek.. Taraftarların ara sıra tribünlerde seslendirdikleri bir tezahüratı başlık yapayım istedim ki belki bu yazıyı sadece mevcut hakemler değil, hakem adayları da okusun..
    12 senedir futbol camiasının içindeyim, bu sürede 9 Merkez Hakem Kurulu Başkanı gördüm. Hepsi geldiklerinde “Hakemlikte devrim yapacaklarını” ifade ettiler. İçlerinde Oğuz Sarvan gibi Şampiyonlar Ligi hakemliği yapmış olan da vardı, Ufuk Özerten ve Zekeriya Alp gibi hakemlikten gelmemiş olanlar da.. Haklarını yemeyelim kimi çok iyi eğitimciydi, kimi iyi idareciydi. Hepsi muhakkak Türk hakemliğine katkı sunmuştur. Ama “devrim”in yanından bile geçemediler. Türk hakemliğindeki eyyam hastalığını, maç yönetmeme, idare-i maslahat yapma hastalığını gideremediler. Ama en önemlisi ekol yaratamadılar. Artık devir değişti. Bugünün futbol izleyicisi dünya futbolunu takip ediyor, hakemliğin hangi ligde, nasıl yapıldığını canlı yayınlarda görüyor. Bakıyor ki aslında oyun kalitesitaktik plan yeterliliği olarak çok da iyi olmayan İngiltere Ligi’nin en önemli cazibesi tempolu, akışkan oyun. Bunun en önemli aktörleri de İngiliz hakemleri. Bir sürü bomba yapıyorlar; yanlış oyuncu atıyorlar; İngiliz oyunculara yabancılara göre daha töleranslı davranıyorlar ama futbolun hızını kesmiyorlar. Düdükle maç idare etmeye yeltenmiyorlar, sürekli “oyna” diyorlar.. Eh haliyle oyun akışkanlığı kesilmiyor, tempo düşmüyor. İspanya Ligi’ni izliyorlar bakıyorlar ki orada hakemler tam tersi davranıyor. En ufak sertliğe müsamaha göstermiyorlar. Oynamaya çalışan takım ile faul yapıp oyunu durdurmaya çalışan takım arasında oynayan takım lehine pozitif ayrımcılık yapıyorlar. Çift dalma, itme kakma gibi işleri tölere etmiyorlar, böylece İspanyol takımları en sonunda ayağa pas yapan ‘oyun’ takımı olmak durumunda kalıyor.

Oysa bizde ikili mücadeleye prim verilmiyor. Güçlü oyuncu ile güçsüz oyuncunun top kapma mücadelesinde, güçsüz oyuncu poposunu rakibine dayayıp hafif kendini öne atınca faul alıyor. Büyük takım oyuncuları yan yana koşuda rakibin en ufak temasında kendilerini yere bırakınca yan hakemlerin bayrak sallayacağını biliyor. Buna son günlerde en net örnek Yasin Öztekin. Böyle olunca Türk oyuncularımızın ikili mücadele kapasitesi düşüyor. Avrupa arenasında da takke düşüp kel görünüyor. Orada da hakemler yere bırakınca faul verecek sanılıyor ve mağlubiyetler geliyor. Avrupa ile aramızda açılan farkın bir nedeni de kesinlikle bu hakem eyyamının getirdiği rahatlık. Bugün Şampiyonlar Ligi’nde ortalama bir maçta topun oyunda kalma süresi 53-54 dakika iken; İngiltere ve İspanya Ligi’nde bu rakam neredeyse 60’lara dayanmışken Fenerbahçe-Bursaspor maçında topun oyunda kalma süresi 44 dakika ise bu korkunç fark ile Avrupa’da başarılı olmamız mucize zaten.

Artık hakemlerimizin acilen 2 tür eyyamı bırakması lazım. Birinci tür eyyam büyükleri kollayan eyyam. İkinci tür eyyam da büyük takım kompleksi eyyamı.

“Ben Saracoğlu’nda Fener’e penaltı vermedim” ya da “Telekom’da G.Saray’a net faulleri çalmadım” demeyi marifet sanan hakemler de var. Bu kompleksi de bırakmaları şart. Artık şu ‘Kız Tavlası’ oyunu mantığından kurtulmaları lazım. Oyunun temposu onların ellerinde, yere yatıp kalkmayanlar ile oynamaya çalışanları ayırdetmeleri; temponun hızlanması onlara bağlı. Ayda 30 bin TL kazanırken bile bu işi yapamayacaklarsa futbol dünyasından çekilmeleri lazım. MHK Başkanı kimse, Kuddusi Müftüoğlu mu Serdar-Cüneyt Çakır ikilisi mi bilmiyorum; bu ekol işine bir an evvel eğilmeleri gerek. Son sözüm genç hakemlere: Ne büyük takımlar lehine eyyam yapın, ne de büyük takım kompleksine girin. Bir de çok maç izleyip oyuna nasıl katkı sağlayabileceğiniz konusunda kafa yorun.

Tüm hakem camiasının ve elbette tüm okurlarımın bayramını kutlarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cok guzel tespitler

• Serdar ali celikler tespitleri dogru olan biri

• Türk Futbolunun katilleri hakemler değil hiç bir zaman da olmadı. tam tersi hakemler en büyük günah keçisi zavallılar olmuştur. beceriksiz yönetimlerin, beceriksiz T.D lerin ve ruhsuz takımların cankurtaran simidi olmuştur.

ha hataları olmuyor mu oluyor. insan mutlaka hata yapacaktır. sonuçta robot değiller.

futbol katillerini saymak gerekirse:

1-kesinlikle birinci sırada bizleri koyuyorum ben. kesinlikle ilk sıradakiler taraftarlardır. TR deki taraftarları ben şöyle tanımlıyorum. Ne istediğini bilmeyen, çabuk kanan, çabuk sinirlenen, çabuk bağlanan, akılcı değil tamamen duygusal davranan, geniş değil tamamen dar düşünen, hoşgörüsüz, rakibine saygı duymayan, v.b. bu taraftar yapısı başkanları ve futbolcuları olumsuz yönde etkiliyor.

2- yönetimler. ilk olarak baktığınızda seçilen başkanların hayatlarında top a bir defa vurdukları var mıdır irdelemek lazım. hadi başkandır olabilir dersiniz ama yönetim üyelerine baktığınızda durum yine aynıdır. içlerinde futbolun içinden gelmiş adam çok çok azdır. yine kulüp içerisinde yapılan diğer görevlendirmelerde de durum bu yönde vahim.

3- Başkanlar: Tamemen şovmen, hoşgörüsüz, sorumsuz, taraftara şirin görünme derdinde olan, rakiplerine saygısız, eleştirilere kapalı v.b daha açılabilir ama bence siz anladınız ne demek istediğimi. bir de başkan seçim şekli de kulüplerin çok kötü. bir başkan gelip kadrosunu kurunca kendi istemedikçe kesinlikle kimse gönderemiyor.

4- transfer politikası: bizde gençken alıp 30 40 milyona satılan futbolcu ne zaman çıkar(bence şu durumda imkansız) işte o zaman bu seçeneği silebilirsiniz.

5- futbolcu: tembel, ruhsuz, parayı alayım keyfime bakayım derdinde olan, gelişmeye kapalı veya (yabancılar için) yaşını başını almış futbol hayatı bir ayağı çukurda olan futbolculardan ne bekleyebiliriz?

6- Alt yapı rezaleti: cidden çok kötü durumdayız. hem de çok.

7- TFF yönetimi gerçi esasen ilk sıralarda olması lazımdı ama aklıma yeni geldi. hem tff yönetiminin oluşma şekli, hem yönetime girinlerin niteliği, hem kural kaidelerin duruma göre uygulanması v.b rezalet sadece

• Baştan sona katılıyorum.Futbolun zevksiz olmasında bir numara hakemler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şampiyonlar ligini alıyordun hakemler mi engel oldu, şampiyon olduğunda hakemler mi engel oldu, sen çok iyi futbol oynadın da hakemler mi engel oldu, sen gol attın da hakemler golü vermedi mi? Türk futbolunun katillerini yazdırtmayın bana. Hakemler formsuz tamam ama bu ülkenin futbolunun katili hakem değildir. O işi geç.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aziz Yıldırım mafya mı ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.