Şimdi Ara

Türk Dövüş Sanatları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Savaşla ilgili bu kadar yıl geçmişimiz hatta savaşçı millet olarak bilinen 40 çeriyle çin sarayını basmış bir milletiz ama araştırınca kendimize ait bir dövüş sanatı bulamadım bizim gibi bir milletin kendine ait bir dövüş sanatı olmaması bana mantıklı gelmedi .

Bu konuda sizin görüşlerinizi de alabilir miyim ?

• Sayokan var yerli ama dövüş sanatıyla değil savaş sanatıyla ilgili biraz rütbeleride var en üste yagbu diyolar bazıları bunun karete ve kung fu devşirmesi olduğunu söyler. biz türkler kadim dünyanın savaş sanatkarıyız biz ruhani güçlerle efsaneler yaratırız.böyle bir eğitim bizde yoktu çünkü küçüklükten beri avlanmak ve at üstünde büyümek ok yay kılıç kullanmak vardı böyle bir alanımız yok yani var olanlar sonradan yapılan taklitlerdir bizim oyunlarımız bile savaş eğitimidir.cirit güreş okçuluk vb.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayokana rastladım ama o çok yeni ve dediğin başka dövüş sanatlarından alıntı tamamen bize özgü bir şey değil yani.
  • Türkler sürekli atla savaştığı için yakın dövüşte çok gelişmemiş olabilirler.
    Türkler sürekli at üstünde yaşamışlardır. At üzerinden ok kullanmışlar, at üzerinde kılıç kullanmışlardır, at üzerinde mızrak kullanmışlardır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmanlı tokatı

Bir de yüzyılın tokatı var ama ona girmeyelim.
  • Bizim milletin sanatla ne işi olur?
  • Eski türk kültüründe dövüş değil sportiflik göze çarpıyor. İnsana zarar verici şeyler yerine güreş, ok, cirit gibi şeylere yönelmişler. Sanat konusunda şu an bıraktıkları eserlere bakmak yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dövüş Sporları [ANA KONU]
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nürnberger N kullanıcısına yanıt
    selamun aleykum

aslında önemli bir şey. osmanlı da bazı yeniçerilerin bu işi mermerlerde talim ettiği söylenir. mermerler zamanla aşınırmış ve yüzeyi içeri doğru çökermiş.

sağlam bi tokat adamın boynunu kırabilir. el ense çekmek de aynı etkiyi yapabilir.

bazı babayiğit adamlar var torna kültüründe gelme bu adamlar adamı topaç gibi çevirirler.
  • Bizim dövüş sanatımız, eğer Uzakdoğu Sanatları manasında kast ediliyorsa, yoktur. Güreş vardır. Zira yakın dövüşte hiç bir zaman kung fu bir şeye yaramaz. O ancak filmlerde estetik hareket yapmaya yarar. Tekvando ve karate gibi sporlar da aynı şekilde. Kurallıdırlar. Gerçek dövüşte kural olmaz. Sen yılan turna tekniği yapacağım diye başlarsın testislerine tekmeyi yer olduğun yere oturursun. Lakin güreş bilen adam kolay yenilmez. Envai çeşit oyunu vardır güreşin.

Kılıç dövüşünde de sistem yoktur. Daha ziyade usta-çırak ilişkisiyle işler. Her ustanın kendi tekniği hilesi ve sairesi vardır. Tek sistemli kılıç tekniği Matrak'tır.

Oka ve gerisine girmiyorum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 19 Ağustos 2013; 17:21:36 >
  •  Türk Dövüş Sanatları

• Savaş ve dövüş aynı şey değil. Üstte arkadaşın da belirttiği gibi kungfu falan dövüşte işe yaramaz.
    Yine üstte belirtilmiş Osmanlı Tokat'ı, atı devirirmiş diye biliyorum, insanı rahat öldürürmüş zaten, bu yüzden ünlüdür.
    Böyle birçok değişik grup var ve üstte de denildiği gibi at üstünde ok ve kılıç kullanımı çok önemli bir hadise, at üstünde kullanılan 2 ayak üstünde daha iyi kullanılır tabi

Son olarak yıllarca uygulanan Turan(Hilal) Taktiği yetmez mi? Hep başarıyla sonuçlanmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Bizim dövüş sanatımız, eğer Uzakdoğu Sanatları manasında kast ediliyorsa, yoktur. Güreş vardır. Zira yakın dövüşte hiç bir zaman kung fu bir şeye yaramaz. O ancak filmlerde estetik hareket yapmaya yarar. Tekvando ve karate gibi sporlar da aynı şekilde. Kurallıdırlar. Gerçek dövüşte kural olmaz. Sen yılan turna tekniği yapacağım diye başlarsın testislerine tekmeyi yer olduğun yere oturursun. Lakin güreş bilen adam kolay yenilmez. Envai çeşit oyunu vardır güreşin.

Kılıç dövüşünde de sistem yoktur. Daha ziyade usta-çırak ilişkisiyle işler. Her ustanın kendi tekniği hilesi ve sairesi vardır. Tek sistemli kılıç tekniği Matrak'tır.

hocam güreşin stili çok farklı. güç ve kuvvet açısından evet güreşçiler çok güçlüdürler. ama olay yakın dövüşe gelince mesela bir boksorün karşısında güreşçinin şansı ne olabilir ? güreşçi boksorün yumruklarından nasıl korunabilir. Güreşçi ancak yumruk yemeden rakibini kollarının arasına alabilirse boksorün kurtulma şansı zor olur. ben güreşçinin muazzam bir kuvveti olduğu için kavgalarda ortalama her türlü insanı yenebilceğini düşünüyorum ama karşısında ki yetkin bi boksör ya da kickboksör ise fazla şansı olduğunu düşünmüyorum

• Turan ve Sahte ricat(gerçi çekilme).
    Benim bildiğim bunlar.
    Gerçi sahte ricat sonradan geri dönüldüğü zaman turan taktiğine dönüşüyormuş bla bla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Latissimus Dorsi

quote:

Bizim dövüş sanatımız, eğer Uzakdoğu Sanatları manasında kast ediliyorsa, yoktur. Güreş vardır. Zira yakın dövüşte hiç bir zaman kung fu bir şeye yaramaz. O ancak filmlerde estetik hareket yapmaya yarar. Tekvando ve karate gibi sporlar da aynı şekilde. Kurallıdırlar. Gerçek dövüşte kural olmaz. Sen yılan turna tekniği yapacağım diye başlarsın testislerine tekmeyi yer olduğun yere oturursun. Lakin güreş bilen adam kolay yenilmez. Envai çeşit oyunu vardır güreşin.

hocam güreşin stili çok farklı. güç ve kuvvet açısından evet güreşçiler çok güçlüdürler. ama olay yakın dövüşe gelince mesela bir boksorün karşısında güreşçinin şansı ne olabilir ? güreşçi boksorün yumruklarından nasıl korunabilir. Güreşçi ancak yumruk yemeden rakibini kollarının arasına alabilirse boksorün kurtulma şansı zor olur. ben güreşçinin muazzam bir kuvveti olduğu için kavgalarda ortalama her türlü insanı yenebilceğini düşünüyorum ama karşısında ki yetkin bi boksör ya da kickboksör ise fazla şansı olduğunu düşünmüyorum

Dostum benim dediğimi belli ki tam anlayamamışsın. Boks ya da kik boks ya da aklına gelen herhangi bir uzakdoğu sporu olsun, kurallı dövüştürler. Gerçek bir kavgada kural olmaz. Güreş ise türlü oyunlarla rakibi yenmeye dayanır. Yüzlerce oyun vardır güreşte. Ve bazı oyunlar güce dayalı olsa da çoğu oyunda gücün önemi yoktur. Tekniğini bilmek kafidir. Ha ben demiyorum ki, gene yanlış anlama, kavga olduğu zaman yağlı güreş eder gibi oyun yapacağız. Hayır. Yumruklar ve tekmeler konuşur. Yakın temasa geldiğin an güreş teknikleri devreye girer. Yumruklar konuşurken de öyle ringde olduğu gibi olmaz iş. Daha evvelinde de dediğim gibi sen ringde yüzünü korumaya alışmışsındır ama adam testislerine tekmeyi yapıştırdığı an bitersin.

Umarım anlatabilmişimdir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Latissimus Dorsi

quote:

Dostum benim dediğimi belli ki tam anlayamamışsın. Boks ya da kik boks ya da aklına gelen herhangi bir uzakdoğu sporu olsun, kurallı dövüştürler. Gerçek bir kavgada kural olmaz. Güreş ise türlü oyunlarla rakibi yenmeye dayanır. Yüzlerce oyun vardır güreşte. Ve bazı oyunlar güce dayalı olsa da çoğu oyunda gücün önemi yoktur. Tekniğini bilmek kafidir. Ha ben demiyorum ki, gene yanlış anlama, kavga olduğu zaman yağlı güreş eder gibi oyun yapacağız. Hayır. Yumruklar ve tekmeler konuşur. Yakın temasa geldiğin an güreş teknikleri devreye girer. Yumruklar konuşurken de öyle ringde olduğu gibi olmaz iş. Daha evvelinde de dediğim gibi sen ringde yüzünü korumaya alışmışsındır ama adam testislerine tekmeyi yapıştırdığı an bitersin.

Umarım anlatabilmişimdir.

Vallah bilmiyorum ben hala sağlam bir boksor sağlam bir güreşçi kapışmasında boksorü bir adım önde görüyorum. Bilmiyorum diğer arkadaşların fikri bu konuda nedir.

• Benim bildiğim kadarıyla dövüş sanatında değil Türkler yakın saldırı ve savunma silahlarında sanat yapmıştır. Silah kullanımı (Dövüş sanatlarına göre) daha ön planda diye biliyorum.
  • Osmanlı Tokadi bizim orjinal dövüş sanatlarımızdandır. Ulukayın diye bir dergi onun son sayısında bundan bahsediliyordu.
  • Dövüş sanatları ile savaşları nasıl kıyaslıyorsunuz anlam veremedim.

Dövüş sanatları dediğiniz şey genelde bireysel olaylardır. İnsanların kendilerini korumalarına yönelik ortaya çıkmışlardır ve sonrasında filmler sayesinde efsanelik olmuştur.

Siz hiç savaş alanında karate yapmaya çalışan Çinlileri gördünüz mü bilmiyorum ama ben görmedim. Sadece filmlerde var. Diğer taraftan Türklerin kılıç kullanma ve ok atma tekniklerini incelerseniz diğer milletlerinkinden farklı olduğunu göreceksiniz. Zaten bu konuları içeren bir belgesel seyretmiştim kanalların birinde kısa bir süre önce..
  • X Files kullanıcısına yanıt
    Dostum türkler kendini koruma gereği duymaz direk öldürür ondan dövüş sanatımız yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.