Şimdi Ara

Türk dizilerinin berbat olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben belgesel kanalları dışında tv seyretmem ama ev ahalisi açınca biz de maruz kalıyoruz.Bakıp bakıp gülüyorum ya resmen izleyince 50 iq düşüyor.

-Aşk olmazsa olmaz her dizide mutlaka aşık ve türlü sebeplerle kavuşamayan birileri olur.Genelde aileler karşı çıkar ve dizi burdan yürümeye çalışır.

-Zengin/fakir ayrımı da olmazsa olmazlardandır.Toplumun bam teline ufak dokunuşlarla ilgi çekmeye çalışılır.

-Kimin eli kimin cebinde mevzuları pek yaygındır.Özellikle ergen dizilerinde bu durum sıkça görülür.Vıcık vıcık samimiyetsiz ilişkiler... öğğkkk midem bulandı anlatamıycam.

-Bir de bebelerin karışması mevzusu vardır ki tam komedi.Burda bebeler gerçek ailelerine döner ve türlü problemler yaşanır.Dizi final yapana kadar ısıtıp ısıtıp koyarlar önünüze.

-Dizilerde öylesine karışık bir seks hayatı vardır ki kim kimin çocuğu belli değildir.Hangi ara şey ettiniz lan dedirtir adama.O onun çocuğu çıkar, bu bunun çocuğu çıkar.

-Mutlaka bir hastane sahnesi yaşanır.Kişinin ölüm tehlikesi vardır ve yakınlar dışarda salya sümük.Yakınlardan biri spot ışığı ile aydınlatılmışçasına agresifleşir.Duvarlar yumruklanır, triplere girilir ve isyankar modda bir süre takılır.

-Bir de töre, berdel dizileri vardır.Bu aralar pek çıkmıyor ama yakında yine hortlarlar.

-Mafyatik dizilerimiz de meşhurdur.Diğerlerine bakarak konudan yırtmaya çalışıyorlar ama efektler, gerçekçilik ve olaylar bakımından yine vasat kalıyorlar.

Peki hiç mi güzel dizi yok.Var ama dünya standartlarında değiller.Mesela Ezel,Karadayı vardı.Beğenirdim bu dizileri ama şaşırtmıyorlar seni.Daha başka bir şey arıyor insan.Tarihi dizilerimiz konudan bir kaç puan önde başlıyorlar ama onlarda da efektler güzel değil.Sahne ve dekorlar daha güzel hazırlanabilir.Mesela muhteşem yüzyılı ele alalım.Arkadaş dizi full sarayda geçiyor.Lan hiç mi savaş sahnesi yok.Çekseler de çok acemice yapıyorlar.Mesela Game Of Thrones un savaş sahnelerine bayılıyorum.O savaşın acımasızlığını, kanı ve vahşeti çok güzel hissettiriyorlar.Bizim tarihimiz anlı şanlı bir tarih.Buna yakışır hareket etmek lazım.

Adam günlük kıyafetiyle çıkmış saçma sapan diyaloglarla iki saat dizi çekiyor.Herif bir kahve içiyor iki dakika onu gösteriyorlar.Böyle dizi çekmeye ne var, ben de çekerim onu.Hele programlarımıza hiç girmiyorum onları izleyince direk deliriyorsun.Koca koca teyzeler çıkmış şebeklik yapıyorlar.İnsan yaşından başından utanır.Şunlara harcanılan parayı başka işlerde kullansalar ihya olmuştuk.Tüm gün gri ekran izlesek bundan iyi valla.Bir de çıkmışlar dizilerimiz yurtdışında ilgi görüyor diyorlar.Kim izliyor o dizileri.Araplar ve birkaç latin ülkesi izliyor.Bu kadar ülkeyle mi biz gelişecez.Game of Thrones u bütün dünya seyrediyor mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kalp atışı

• quote:

Orijinalden alıntı: Pharmaceutical

Kalp atışı

Klasik doktorculuk dizisi.Eskiden gelen bir mevzu var.Şimdi kesin tekrar birleşecekler ve bu süreçle diziyi finale götürürler.İlk bölümlerine şahit olmuştum.Çatıya helikopter konuyor.Doktorlar hastanın başına üşüşmüş, klasik konuşmalar felan filan.Tam o sırada kızın geçmişten münasebeti olduğu adam güneş gözlüğünü takmış karizmatik bir edayla iniyor.Kız şok, kız iptal.Evlendin mi, sevgilin var mı felan gibi muhabbetlerle sahne bitiyor.Yüzümde acı bir sırıtışla bunlara maruz kalıyoruz işte.İki gün izlesem düşünme yeteneğini mi kaybederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Overkahan

quote:

Orijinalden alıntı: Pharmaceutical

Kalp atışı

Klasik doktorculuk dizisi.Eskiden gelen bir mevzu var.Şimdi kesin tekrar birleşecekler ve bu süreçle diziyi finale götürürler.İlk bölümlerine şahit olmuştum.Çatıya helikopter konuyor.Doktorlar hastanın başına üşüşmüş, klasik konuşmalar felan filan.Tam o sırada kızın geçmişten münasebeti olduğu adam güneş gözlüğünü takmış karizmatik bir edayla iniyor.Kız şok, kız iptal.Evlendin mi, sevgilin var mı felan gibi muhabbetlerle sahne bitiyor.Yüzümde acı bir sırıtışla bunlara maruz kalıyoruz işte.İki gün izlesem düşünme yeteneğini mi kaybederim.

30 yasinda adamlar profesor cerrah olmus vucutlari sekil kas falan yapmislar isleri gucleri yok ne kadar doktor varsa birbirine asik oluyor ergen ergen hareketler doktorun teki askere yumruk atiyor

Gercekle bu kadar alakasiz ve sacma bir dizi gormemistim daha once

• izlemiyorum kafam rahat. Bazen anamgille beraber otururken bakmaya bi zorlanıyorum sonra kanser oluyorum. Cidden kalite bakımından yerlerde diziler. ertuğrul biraz güzel gibiydi onunda dövüş sahneleri aşırı saçma. elin adamı antrenör tutuyor böyle sahneler için. Tr de diziler çöp. Aksini iddia eden arka sokaklar fanıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karısız Bela

izlemiyorum kafam rahat. Bazen anamgille beraber otururken bakmaya bi zorlanıyorum sonra kanser oluyorum. Cidden kalite bakımından yerlerde diziler. ertuğrul biraz güzel gibiydi onunda dövüş sahneleri aşırı saçma. elin adamı antrenör tutuyor böyle sahneler için. Tr de diziler çöp. Aksini iddia eden arka sokaklar fanıdır.

Dirilişin müzikleri ve kıyafetler güzel ama dediğiniz gibi savaş sahneleri yapmacık.Şöyle baya kapsamlı iyi para ve emek harcanarak mükemmel tarih dizileri çıkarılabilir.

• Bütçe&Kazanç ilişkisi.

10 Bütçeyle 100 kazanmak varken, 20 bütçeyle 150 kazanmayı anlamsız buluyorlar ve haklılar. Azıcık daha yüksek kitleye sahip olacağım diye yüksek bütçeye yelken açmıyorlar. Zirâ bahsettiğin "Savaş sahneleri" çok yüksek bütçe gerektiren işler, bir Game of Thrones dünya çapında ünüyle o bütçeyi çıkartır, ancak hiçbir Türk dizisi bu başarıya sahip olamaz, hiçbir zengin de zarar etme pahasına öyle bir yapıma girmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sKjaer

Bütçe&Kazanç ilişkisi.

10 Bütçeyle 100 kazanmak varken, 20 bütçeyle 150 kazanmayı anlamsız buluyorlar ve haklılar. Azıcık daha yüksek kitleye sahip olacağım diye yüksek bütçeye yelken açmıyorlar. Zirâ bahsettiğin "Savaş sahneleri" çok yüksek bütçe gerektiren işler, bir Game of Thrones dünya çapında ünüyle o bütçeyi çıkartır, ancak hiçbir Türk dizisi bu başarıya sahip olamaz, hiçbir zengin de zarar etme pahasına öyle bir yapıma girmez.

Aslında devlet şöyle güzel bir tarih dizimiz olması için destek verse güzel olabilir.Dediğiniz gibi kâr zarar durumundan da böyle yapıyor olabilirler.

• kardeş payı, leyla ile mecnun, biraz da geniş aile. 10 senedir izlediğim tek diziler bunlar. bitirir baştan izlerim sürekli
  • Aşk içermeyen dizi yabancılar da nadir yapıyorlar zaten. Ama ana konu aşk olmuyor onlarda da gerçi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim millet işte. işini iyi yapan nadir kimseler var. bu istisnalar da genel kaideyi bozmuyor. dışarıdan bakıldığında bir işi beceremeyen yahut düzgün, kaliteli yapmayan topluluk olarak görülüyoruz. diziler sadece bir örnek :s
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.