Şimdi Ara

TÜRK DİZİLERİNDEKİ TEHLİKE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
5.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim ülkedeki diziler son derece ilkel ve hangi kesime hitap ettiği belli olduğu için hiçbirini seyretmem. Lakin evde demokrasi var izleyen gider bir oda da izler elbetteki ne izliyorlar diye gözlem yaptığımda dizilerden haberdar oluyorum mecburen.Millet bir dizi bölümlerin tamamı seyretse ben için mesele değil bir bölüm de dizi belli ediyor kendisini. Tehlikeli diyorum çünkü ne ahlaki düzeyde ne dini inançlara sahip ne de kaliteli bir mesaj var dizilerde. Çoğunda saçma sapan gelişen olaylar dandik kamera çekimleri ne rezalet ararsanız mevcut. Dünyada insanlar neler peşinde biz ise daha çok geriye ve cahil topluma hitap eden anlayış içindeyiz. Sözlerimin ispatı için birkaç örnek sunacağım ve bu rezaleti eleştirmek için vatandaş gördüğü bütün aksaklıkları buraya yazsın ki belki utanmaları vardır ve belkide vatandaşın bu kadar da hödük olmadığını görürler.
    1- O hayat benim denen bir dizi var burada dikkatimi çeken her türlü kötülüğü yapan bir iki kadın var ve bu kadınlar hem katil hem dolandırıcı şantaj montaj ne ararsanız var lakin ortada durmadan bir dua var ALLAH yardımcımız olsun ALLAH korusun bilmem ne kısacası iblise hizmet edenin ALLAH ı ağzına alıp ta dalga geçer gibi yardım dilenmesi ne adice bir tavırdır. Resmen dizide ALLAH kötülerin yar yardımcısı ilan ediliyor. Tıpkı bir haberde hırsızın namaz vakti yardım dilenmesi gibi. Bu kadar ucuza ve t ye alınan bir varlık değildir bahsedilen. Holding sahipleri var dizide bunların işi gücü yok ve alayı aptal bir iki cahil beyinle baş edemiyor dikkat ediniz holding sahibi diyorum bilmiyorum kaç kişi bu tür insanları tanır ama holding sahibi birine o dizideki değil 100 yanlış tek hata yap senin yedi ceddin tarih olur bu tür adamlar zaten kafa yapıları normal insana benzemez vicdanları hiç benzemez kimleri nerelere indirgiyorlar polis polis değil bekçi uyuyan bekçi malikane dingonun ahırı arkadaş hangi hayaller bunlar nasıl kafa yapısı yazıyor bu dizileri ya da neyle dalga geçiyorsun.
    2- Başka bir dizide gördüm adı her neyse oğlan otel sahibi kız orada garson bu kız oğlana gider yapıyor sonra kız öğrenince gurur yapıyor efendim oğlanda lüx arabasıyla kızın peşinden koşuyor vay be kızmış...Şimdi bizim ülkede cahil yaşayan kız çocukları diyecek ki aha bende güzelim garson olayım peşimden koşar mercolu çocuk..Sakın kızım aman ha diyorum bunlar masum kızları pembe hayallerle yozlaştırma çabalarıdır. böyle bir şey yok böyle bir aşk ta yok öyle zengin delikanlılar beyaz atlı prens değildir senin varlığını bile umursamaz genç kızları tamamen yozlaştıran bir dizi.
    3- Başka bir ankara dizisi görmüştüm bir kadın var bütün ankara kaçırdı karıyı o onu kaçırıyor öbürü öbürünü hele bir kamera rezaleti var akıllara zarar 2 kişi bankta ya da ayakta konuşuyor dinleyen burunlarının dibinde görülmüyor arkadaş 2000 li yıllardasın bari uzaktan dinleme cihazı ver eline bu kadar mı cahilsiniz ve masus tan adam geçerken ya tel çalıyor kıçını da izleyene dönüyor her açıdan her şekilde dizi tam bir rezalet ve bunları millet izliyor bu adamlarda sanat yapıyor para kazanıyor.
    4- K.S süleymanın bir dizisi vardı tarihim hep tam nottu çok da severim neyse bi bakayım dedim bizim sülo seferden sanki özel jetle dönüyor 5 yıllık seferlerden saniyede sarayda adam harem zamparası olmuş ulen dedim biz mi tarih bilmiyoruz boşa mı okuduk bu süleyman hangisi kim? anlayacağınız koskoca cihan fatihi alaya alınmış tıpkı bir filmde Atatürk ün zampara gösterildiği gibi ömrünün nerdeyse tamamını savaşla geçiren bu ve benzeri insanlar elbette tarihi bilmeyene böyle lanse edilir ayıptır sahtekarlıktır.
    Daha çok var sizlerde yazarsınız ya da paylaşırız ama değerli kardeşlerim biz bu ülke de seyirci olarak bu kadar da kör ve cahil değilizdir. Bu kuruluşlar ALLAH büyük insanlar aşk sevgi saygı gelenek görenek her şeyle dalga geçtiği gibi biz vatandaşlarla da dalga geçmektir ve bunlar bu rezaletlerden dünya para kazanıyorlar açıkça topluma siz cahilsiniz salakça esprilere güler abuk subuk dizileri filmleri sindirirsiniz diyorlar.
    Geçende ben internetten marslı filmini açtım odamda izliyorum mutfakta baktım kadın bir dizi açmış ve dedim ki adamların beyni nerdeeeee bizimkiler ali ayşe ye ayşe veliye veli hepsine tamamen belden aşağı muhabbetler birde dikkatimi çeken anıra anıra bağırarak çağırarak vurma dövme kuru gürültüyle sanat anlayışı hey yavrum hey YAZIKLAR OLSUN

• Tamamen katiliyorum Son yillarda ne sanatcilar sanatci ne oyuncular oyuncu ne dizilerimiz dizi

Tamamen belirli bir kesimden besleniyorlar . Ailem ile yasamasam inanin ne digiturk olurdu ne baska bir sey . TV bile almazdim Playstation olmasa .

Yani bizim diziler hep ayni ya fakir oglan zengin kiz ya tam tersi . Kuzey guney , ezel , leyla ile mecnun , behzat c ve bazi diziler haric gercekten uzucu ve utandirici .

Bizden bir walking dead , vikings , spartacus , game of thrones , fringe , big bang theory vs vs cikmaz mi ? Hadi cinsellik iceren sahneleri atsinlar .

Mesela eskiya dunyaya hukumdar olmaz

Delikanliyim diye geziyorsun belinde silah , adamlarin var karini aldatiyorsun . Adamin annesi de dindar ama aldatmaya bir sey diyemiyor kadin bosanicam dedigi zaman biz de gunah olmaz diyor . Ya bari dini kullanmayin soyle sacma sekilde .

Delikanli adam karisini aldatiyor buna laf yok silah tasiyor buna laf yok

Ama ne diyebilirsin ki Ulkenin geneli boyle dizileri seviyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 6 Ocak 2016; 21:56:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hep beraber devam edelim bir reklam vardı kadıncağız oyun oynayan oğluna bağırıyor evlat ne olacak üniversite okusana efendim reklam diyor ki ananız canınızımı sıktı patlatın bir crunc sallayın diyor. verilen mesaja bakın iyi insan sıkıcı yanlış insan crunc denen zımpırtıyı patlatcak. demek istedikleri sen okuma oyun oyna mal gibi benim crunch tan patlat ananı babanı salla türkçesi budur reklamın..şimdi gençlerimizde bunu alıp yiyorlar ebeveynler çocuklarına adam olmayın gidin şu olun bu olun desin crunclar patlasın ama RTÜK efendileri buradaki gerçek tehlikeyi görmesin abuk subuk ilerle uğraşsınlar. Adam sigara içiyor duman tütüyor ağızda sigara kapanıyor rezaleti arkadaşlar bu tarz sahte kapamalara da karşıyım sen mercedesin amblemini kapasan ne olur mercedes işte neyin sahtekarlığı sözde reklamımı kapadın ilkel zihniyet bunların zihniyeti kadınların sahilde kıçlarını tanga denen iplerle kapaması gibi kıç orta da bir iple namus örtmek sözde.

• Ülkede dizi sektörü bitmiş ağlayani yok bütün kanallarda yalılar, villalar, güzel kızlar, yakışıklı oğlanlar işsiz güçsüz holding sahipleri zengin olup hiçbir şey yapmayan akrabalar. Millet de bunlara bakıp hayatı böyle zannediyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre_virüs kullanıcısına yanıt
    değerli kardeşim islam ülkelerinde maalesef hep bir taht kavgası vardır meşhur olan yerine alternatif daha başarılı bir varis bulunamaz bulunsa da önü kesilir bülent ersoy devran çağlar örneği gibi bu yüzde ne bir hulusi kentmen ne adile naşit ne de barış manço v.s benzeri sanatçıların alternatifi olmuyor. Yabancılarda ise başarılı bir sanatçının versiyonu olarak bir veya birkaç eleman hemen piyasaya sürülür tipleri bile babadan oğula gibidir robert bedford bratt pitt gibi adamlar işi biliyor herkes yaşlanıyor ölüyor bizdekiler ölünce tek isim yaşar sanıyorlar bu nedenle medeniyet ne sinema sektöründe ne de toplum içinde aşama sağlayamıyor. Çünkü işin içinde kibir ve günü birlik zafer var ileriye dönük proje yok cem yılmaz gibi gözlemci ve başarılı bir tip bile koltuğu kapılsın istemiyor halbuki başardın işte yetiştir elemanları ki öldüğünde daha da başarılı şahıslar işi götürsün bizde hiçbir kolda altyapı kurulamadığı için futbol gibi ithal ürünlere başvuruyoruz halbuki potansiyel vardı isterdim ki vahi öz gibi bir tiplemenin yeni çağdaş versiyonu olsun veya benzeri işte o vakit türk televizyon ve sinema birimleri çok daha renkli olurdu. Senin de bahsettiğin gibi ve diğer arkadaşların bunlar sadece belli bir sınıfa reyting yapmak için uydurma programlar ve eli ayağı düzgün sözde sanatçı dedikleri tipleri sunuyorlar o genç nesilde kendini sanatçı sanıyor alayını toplasak eski sanatçılardan bir tanesi ne bile ulaşamazlar ve hepsi aynı tornadan kalıptan çıkmış oyuncak gibiler yeni nesildeki bu sözde sanatçılardan bir tanesinin bile ismi aklımda değil merakta etmedim ve zaten hafızaya kazınacak ayrıcalıkları yok ama adile naşit i bir kez izleyen bile hemen tanır. Dizilerin ve sinemaların çoğu sapık zihniyet tarafından laşka şekilde sunuluyor bunları hayata geçiren denetleyen bunlardan para kazanan zihniyetler bilsin ki ömürleri çok kısa ve unutulacak isim ve yüzlerdir. 100 yıl geçse hababam sınıfı yine oynar ama bu diziler sinemalar ne kadar ısıtsalar da yenmez baştan kokuşmuş yemek bunlar.

• Sonuna kadar katılıyorum. İzlediğim 2 yerli dizi var onlarda trt de. Onun dışında fox kanal d star ve atv dizilerine hiçbir şekilde şans tanımadım hiç de haksız çıkarmadılar beni.
    Atv nin meşrebi belli, ya doğu dizileri olur ya da iğreti aksiyon sahneli aşk dizileri
    Kanal d desen hakeza o ona atlamış o onu şeyapmış vs.
    Star desen o da aynı mokun laciverti.
    Fox zaten insanı hayattan soğutur. Ne kadar moron dizi varsa bu kanalda toplanıyo. Bi kızın peşinden koşan zengin erkek, aptal bi kız, holdingler, şirketler ya da günlük entrikalarla dolu diziler. Bunları da maruz kala kala öğrendim. Şuan sadece filinta ve dirilişi izliyorum. Gerisinin hepsi yayından kalksa zerre umrumda değil. İnsanın zekasını aşağılayıcı diziler hepsi de.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Poyraz Karayel ve aşk yeniden dışında haklısınız. Bu saydığım iki dizi istisnadır oldukça kaliteli diziler dır. Türk dizisi diye ön yargıyla yaklaşmayın bence

• okumadım ama haklısıngeçen öğlen yemeği yerken haber izleyeyim dedim sabah haberlerini izlemiştim en son kanal d açık kalmıştı kısmetli bir şey vardı adamlar direk kapadım saçma saçma program dizi dolu tv.
  • Türk dizilerini elimden geldiğince izlememeye çalışırım. Özellikle Trt'de güzel belgeseller oynuyor. Bazıları ise eğitici bir nitelikte. Keşke diyorum böyle boş diziler yerine hep böyle eğitici şeyler oynatsalar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bütün dizilerde ana tema belli iyi ile kötünün mücadelesi konuyu ne kadar inandırıcı işlersen ve yan temalarla desteklersen oyuncu seçimin de iyi olursa ortaya iyi bir ürün çıkıyor. Türk dizileri bunu maalesef beceremiyor. En beğenilen kurtlar vadisi senaryo kötü, oyunculuk sıfır, karakterler donuk, bildik racon kesmeler falan...
  • Kimseye bunu anlatamazsınız malesef. millet tutulmuş böyle dizilere aşıklar gibi izliyorlar. onlar için çekim hatalarıymış falan filan önemli değil.

bak ben bizzat kendi ailemden örnek vereyim. bizimkilerde her gün "beni affet" dizisini izliyorlardi. ya resmen her gün kavga ediyordum bizimkilerle la böyle saçma dizi mi olurmuş ?
    kimin kimi sevdigi belli değil ? bir kişiyi 3 kişi seviyor , biri tecavüz etmiş sonra o da aşık olmuş kadına bak abartmıyorum ha bunlar benı affet dizisinde gerçekleşiyor.
    bir sır saklanılıyor , o sırrın açığa çıkması EN AZ 3 AY sürüyor. sonra ne oldu bilmiyorum da bu yukarda bahsettigim kadın zaten evli , sonra bir başkasıyla evleniyor kocasını mı ne kıskandırıyor öyle saçma durumlar.

Sonunda işte benım söylediğime hak verdi bizimkiler ve izlemekten vazgeçtiler. o gün bugundur de izlemiyorlar (neyse ki hatanın neresinden dönsek kar'dır...)

tv'de zap yaparken bu diziye denk geldim. kadının adı bahar' dı sanırım. bahar ve yeni kocası , Boynuzlu kemal ve yeni karısı akşam bi evde buluşmuşlar misafirlige gelmişler
    Harika ya tam Türk aile yapısına uygun son derece modern günlük dizi

Belki Diyeceksiniz sen baya baya izliyormuşsun. ama öyle değil bu anlattıklarım rahatlıkla 2 yıllık süreyi kapsıyor.

• McCarty kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum elbette sözlerinize izleyici kalitesi yükseldikçe bu diziler yok olacak fakat zaman çok geçti ve çok gerideyiz yabancılarla kıyasladığımızda mesela uzay yolu 50 yaşına girmiş bizlerden ne kadar ileride olduklarını mantıken herkes düşünmeli yani adamlar nerelerdeee biz hala nerelerdeyiz ve bu embesil insanlar bu işten para kazanıyor sanat zeka proje adına ortada hiçbir şey yok televizyonda sadece görünen aklı dengeleri bozuk ruh hastaları maymunlar sanki alayı timarhane den bulunmuş ne sunucuları ne oyuncuları ne de senaryo alayı mongol aleni belli.. bahsettiğiniz gibi bir gün herkes sırtını dönecek bir anda yok olacak hepsi tıpkı 80 90 yıllarındaki yeşilçam rezaleti gibi ama başka devletlere baktığımızda çok daha fazla geride kalacağız ithalde kurtaramayacak bunları şurada hintliler bile bize fark attı piyasaya girdi bizdekiler ise toplumda ne kadar cahil varsa onlara yönelik işler peşinde düşünün bir ajanstan uydurma oyuncularla kısmetse bilmem ne olur diye yarışma çıkıyor hepimiz biliyoruz ve kimler bunlara zengin olsun diye mesajlar atıyor acun zengin olmuş olur tabi arkadaş cahil izleyici mesajlar atarda bunlara para bayılırsa çakma programlarına elbette hamam suyuyla dost ağırlanır evlendirme programlarını evde bilmem kaç milyon kadın erkek seyrediyormuş maaşlı bu elemanları destekleyen izleyen seyirci çok adamlar biliyor ve oralardan emekli olacak çoğu ve kimse demiyor bunlar kim nedir ne ayaktır sizinde bahsettiğinizde gibi bir sene 2 sene ama birgün durumu herkes anlayacak ama bunlarda tabi parayı toplayacak belli halk olarak destek vermemek gerek kimse izlemez ve para göndermezse aç kalacaklar ve inşallah ta öyle olur.

• Zamanında açtığım konudaki serzenişlere benziyor. Bana göre sadece diziler değil çok saçma programlar var televizyonda.

http://forum.donanimhaber.com/m_110345212/f_//tm.htm#110345212

Maalesef TV sektörü çok çok kötü bir sektör konumunda gerçekten. Evde tek olsam TV'yi açmam ama maalesef bu iğrenç yapımların en azından seslerini duymak zorunda kalıyorum.
  • Holding sahibi zengin adamlara yonelik verdigin ornegi begendim..

Sanirsin adam sansa holding sahibi olmus.. :)

o zekayla holding binasina kapici yapmazlar adami..

Birde soyle bir dizi gorelim: genc adam okulunu bitirir, is hayatina atilir, calisir cabalar, namusuyla mucadele eder, bazi arkadaslar edinir, dostlugu yardimlasmayi ogrenir. Bir sirket kurarlar, buyur gelisir, holdinge donusur. vs vs...

Turk televizyon kanallarindaki dizileri, acilis, kapanis jenerikleri olmadan arka arkaya oynatin, hangisi bitti hangisi basladi anlayamazsiniz. :)
  • Hocam sonuna kadar hak veriyorum ben gerek bizim sinema sektörümüz gerekse dizi sektörümüzden acayip derecede soğudum bu gidişle de soğumaya devam edeceğiz gibi. Yönetmenler ve senaristler saolsun bizim insanımızı ne yerine koyarak dizi film yapıyorlar anlamış değilim . Ben eski dizileri özlemeye başladım ne biliyim bir ekmek teknesi bir sıdıka hayatın hayatından içinden dizilerdir. Adamlardaki senaryo hep aynı hiç mi değişmez arkadaş ya töre , aşk , zenginlik vs. böyle saçma sapan diziler yaparak gelecek nesili hep böyle şeylere özendiriyorlar hayatın içinden klişelikten uzak özgün senaryolu çok nadir diziler yapılabildi günümüze yakın hani onu yapamıyorsan sanat için sağlam konulu bir dizi yap be adam gerçekten vahim bir durumda bizim sektör. Son zamanlarda bir L&M bir Ezel bide Behzat Ç. var elle tutulur adam gibi dizi olarak . Belkide bizim dizi saatlerinden dolayı senaristler böyle diziler çekiyor diye düşünmeye başladım bilmiyorum belki oda bir faktördür ama cidden yapamıyorlar. Bu hayatta hiç mi fakir sıradan yaşayan veya maddi durumu normal bir insan kitlesi yok mu der izleyen insan her dizide aynı klişelerden bıktık usandık yeminle . En basitinden bir örnek veriyim mesela shameless diye yabancı bir dizi var ne biliyim dizi hayatın içinden izleyen insana hayatın zorluklarını bir nebze olsa anlatabiliyor. Fringeler bbler pbler lostlar sherlocklar vikingsler vs. onları saymıyorum bile. Elin adamları ne kadar sağlam senaryolu diziler çekiyor halk yine beğenmiyor çünkü daha iyisini bekliyor. Biz hala kertenkele kiraz mevsimi paramparça kiralık aşk devam ediyoruz. Bu durum gelişmekte olan ülke olmamızdan kaynaklanıyor herhalde. Ya da bizim insanımızda seyir zevki namına diye bir şey yok. Biz acaba ne zaman bir bilim kurgu filmi veya dizisi çekeceğiz umarım ölmeden görebilirim. Bu aralar poyraz karayeli izliyorum bir tek türk dizisi olarak umarım onuda batırmazlar biraz olsun günümüzdeki dizi klişelerinden uzak bir yönü var. Yazık cidden dediğiniz gibi çok yazık.

• Hele hele son 2 senedir düzgün komedi dizisi bile yok. Diziler genç ergenlerin aşk dizilerine döndü. Kim kiminle nerede. Ertuğrul ve Filinta olmasa TV de dizi seyretmiyorum. Ama gençler için yapılan bu diziler onları yozlaştırıyor.
  • Sizde prim vermeyin yeşil deniz diye bir dizi var klasik köy dizileri gibi değil leyla ile mecnun tarzı hanginiz şans verip izledi

• quote:

Orijinalden alıntı: hepsen

Hocam sonuna kadar hak veriyorum ben gerek bizim sinema sektörümüz gerekse dizi sektörümüzden acayip derecede soğudum bu gidişle de soğumaya devam edeceğiz gibi. Yönetmenler ve senaristler saolsun bizim insanımızı ne yerine koyarak dizi film yapıyorlar anlamış değilim . Ben eski dizileri özlemeye başladım ne biliyim bir ekmek teknesi bir sıdıka hayatın hayatından içinden dizilerdir. Adamlardaki senaryo hep aynı hiç mi değişmez arkadaş ya töre , aşk , zenginlik vs. böyle saçma sapan diziler yaparak gelecek nesili hep böyle şeylere özendiriyorlar hayatın içinden klişelikten uzak özgün senaryolu çok nadir diziler yapılabildi günümüze yakın hani onu yapamıyorsan sanat için sağlam konulu bir dizi yap be adam gerçekten vahim bir durumda bizim sektör. Son zamanlarda bir L&M bir Ezel bide Behzat Ç. var elle tutulur adam gibi dizi olarak . Belkide bizim dizi saatlerinden dolayı senaristler böyle diziler çekiyor diye düşünmeye başladım bilmiyorum belki oda bir faktördür ama cidden yapamıyorlar. Bu hayatta hiç mi fakir sıradan yaşayan veya maddi durumu normal bir insan kitlesi yok mu der izleyen insan her dizide aynı klişelerden bıktık usandık yeminle . En basitinden bir örnek veriyim mesela shameless diye yabancı bir dizi var ne biliyim dizi hayatın içinden izleyen insana hayatın zorluklarını bir nebze olsa anlatabiliyor. Fringeler bbler pbler lostlar sherlocklar vikingsler vs. onları saymıyorum bile. Elin adamları ne kadar sağlam senaryolu diziler çekiyor halk yine beğenmiyor çünkü daha iyisini bekliyor. Biz hala kertenkele kiraz mevsimi paramparça kiralık aşk devam ediyoruz. Bu durum gelişmekte olan ülke olmamızdan kaynaklanıyor herhalde. Ya da bizim insanımızda seyir zevki namına diye bir şey yok. Biz acaba ne zaman bir bilim kurgu filmi veya dizisi çekeceğiz umarım ölmeden görebilirim. Bu aralar poyraz karayeli izliyorum bir tek türk dizisi olarak umarım onuda batırmazlar biraz olsun günümüzdeki dizi klişelerinden uzak bir yönü var. Yazık cidden dediğiniz gibi çok yazık.

iş senaristte bitmiyor yapımcıda bitiyor senarist ne kadar güzel dizi yazsada yapımcı öncelik para diyince işler degişiyor anlamak ciddi zor gerci bizim ülkede herkez sevdigi oyuncu icin sacmada olsa dizisini izliyor fanatiklik cok genel anlamda kadınlara yönelik diziler var kara sevda örnegin onunla bununla yatma olayına döndü

• Aşk, intikam,zengin Kız - fakir oğlan, mafya v.b konularının dışına çıkamadik yıllardır. Kısırdöngü den kurtulamadik. Behzat Ç, Leyla ile mecnun gibi sağlam diziler de sistemi eleştirdiği için, sorguladigi için yayın hayatına son veriliyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.