Şimdi Ara

Türk dizilerindeki gariplikler, klişeler, saçmalıklar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Dizilerde sizin de dikkatinizi çekti mi bilmiyorum.
    -Kapalı mekanda geçen sahnelerde mekanın tavanı asla kadraja girmez.
    - Aynı şekilde mekanın dört duvarından birisi asla kadraja girmez. O kadraja girmeyen duvardaki TV vs. gösterilecekse kadrajda sadece TV olacak şekilde yakın çekim yapılır.

Bunun sebebi nedir?

Gördüğüm diğer klişeler:
    -Ülkemizde taksi fiyatları malum. Ayın sonunu getiremiyorum diyen karakter bile her yere giderken taksi çağırır. Param yok dolmuşa bineyim demez.

-Dizi yapımcıları herkesin TV izlesiğini bildikleri, ota boka dizi yaptıkları halde, dizilerdeki karakterler TV izlemezler, izlerseler de ayda yılda bir.

-O anda karakterlerin izlediği TV kanalının logosu yoktur.

-Dizinin başrol oyuncusunun şirketi mutlaka inşaat şirketidir. Başka bir işle iştigal eden bir şirketse bu sır gibi saklanır.

-Karakterler çay söylerler ama asla içmezler, çay öylece kalır.

Siz de ekleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 7 Nisan 2018; 9:7:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sonrakileri bilmem de ilk söylediğinin cevabı basit, çekim ekibi malzemeleri bir duvarın kenarına kuruyor olmalı. Sadece kamera değil ışık falan birtakım malzemeleri oluyor.

• Yok artık kamera kendini de çeksin mi kardeş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izlemeyin şu tv yi arkadaşlar.
  • Yataktan yeni kalkmış olsalar bile saçlar yapılı ve muntazamdır. Hiç bir zaman dağınık saçlı ve hafifte olsa makyajsız bir dizi oyuncusuna rastlamadım...

• Türk dizilerindeki gariplikler, klişeler, saçmalıklar

Tavanın gözükmeme sebeplerinden biri boom. Diğer sebebi mekanı büyük göstermek. Duvarları da göstermemenin sebebi bu. Büyük mekan algısı.

Dolmuş çekimi için ekstra insan faktörüne gerek var. En ufak bir gülme vwya yanlış hareket çekimi başa aldırır. Taksi ile birebir yapıp olayı geçiştirmek daha rahat.

Dizideki karakterlerin işi gücü var. Evde sürekli entrika döndüğünden ihtiyaç duymuyorlardır TV ye

• miroglu6 M kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi taksi daha rahat. Ama tabi, ayın sonunu zor getiren birinin sürekli taksi kullanması gerçeklere aykırı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 7 Nisan 2018; 13:13:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TEMEL sıkıntı bana göre konular, hep aynı zengin erkek, fakir kız(bazen tersi), orta direk olanlarla ilgili dizi olmaz, diziye fakir başlayan bir anda parayı bulur, erkekler full kirli sakal gezer, erkeklerde takım elbise olsa bile kravat olmaz. Kızlar 7/24 saçları yapılı üstleri düzgün giyimdir, evde abiye giyerler, mafya-silah dizileri 5 para etmez ses ve çatışma sahneleri, geçen bir yerde okumuştum o kadar mafya türü dizide tonla adam öldürülür, silahlı çatışma çıkar RTÜK umursamaz ama dizi içeriğinde içki, sigara veya öpüşme varsa 4 nala ceza gelir.

yazım şekli kötü oldu, aklıma ilk gelenleri yazdım.
  • TITAN291 T kullanıcısına yanıt
    Devletin kanalında bile bu var. Baknz: Çarşamba TRT 1

• Toplumun Ahlak yapısını bozdu böyle diziler bide utanmadan Dünyaya satıyoruz diyorlar hayır o degil bunu izleyen Avrupalı Türkleri Modern degil Kuzen,yenge düdükleyen nişanlısı olan kızla aşk yaşayan Kaşar/gavat olarak tanıyacak

• Allahın izniyle görücü usulü evlenirken kıza serdedicegim ilk şart eve tv alınmaması yönünde olucak kabul etmezse kalkar giderim hemen

• multi zenginsiz dizi gormedim.

en fakir dizi de bile holding sahibi oluyorlar
  • Sansürler, yasaklamalar, kısıtlamalardan dolayı diziler de çok kötü bir hal almaya başladı.
  • Hapse full makyaj+yapılı saçlarla giren kadın karakterler var bi de. Misal: Avlu dizisi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.