Şimdi Ara

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği - Genel Sorular

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Yeni eğitim sistemindeki eski dershanelerde, yani günümüz temel liselerinde veya kolejlerinde, özel etüt merkezlerinde, kısacası özel sektörde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleriyle alakalı birkaç sorum olacak ve eğer soruların aşağı yukarı cevaplarını bilenler varsa çok sevineceğim.

    1-) Yukarıda saydığım gibi özel sektörde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri saat kaçta işbaşı yapar ve kaçta mesai biter ? Yani mesela sabah dersler 08:30'da başlıyorsa öğretmenler de mi o saatte okulda oluyorlar ve yarım saat veya 1 saat erkenden orada olma zorunluluğu oluyor mu ?

    2-) Hafta sonu çalışması oluyor mu ? Yeni eğitim sisteminde özel sektör için cumartesi, pazar çalışmalar ne durumdadır ? Eskiden dershanelerde öğretmenler net olarak hem cumartesi hem pazar günleri de çalışırlardı ama şimdi sistem değişti bu olay da değişti mi ?

    3-) Günümüzde yukarıda saydığım gibi özel sektörde öğretmenler yaz ayların çalışmıyorlar mı ? Hatta bu daha genel bir soru oldu ama çok merak ediyorum. Sonuçta yazın öğrenciler tatilde oluyor. Bu olay nasıl çözülüyor ? 10 aylık çalışma mı oluyor, işbaşı ağustos sonunda, eylül başında mı oluyor ? Eğer durum böyleyse aradaki boş aylar için ne yapılıyor ?

    4-) Yukarıda saydığım gibi günümüzün yeni eğitim sistemindeki eski dershanelerde, yani günümüz temel liselerinde veya kolejlerinde, özel etüt merkezlerinde, kısacası günümüz özel sektöründe öğretmen olanlar sözleşmeli öğretmen olarak mı geçiyorlar ? Sözleşmeli öğretmen demek ne demek oluyor ? Kadrolu öğretmenlik sanırım KPSS ile alınanlar içindi ama bu sözleşmeli olayı nedir ? Yani belirli süreli sözleşme mi yapılıyor, yani bir öğretmen bir kurumda 3 sene üst üste çalışamıyor mu ?

    Birisi beni aydınlatırsa çok sevaba girecek, çok teşekkürler şimdiden çok uzun gibi gözüken ama bilgi sahibi olanlara çok basit sorular aslında...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marjinalite_ -- 8 Haziran 2017; 20:12:46 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.