Şimdi Ara

TÜRK devletlerindeki soyadlar TÜRKçe olmali rusca ve slavca değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar acaba o insanlar soyadlarini ne zaman değişecek?. Bence soyadlar önemli yani onlar slav değilki TÜRK. Mesela dikkat edin Azerbeycan Tv lerine bakiyorsaniz mesela bir programda rejisor mesela elşan xannovski böyle şey olurmu? ve ya ruslan xraçenko, yani mammedov aliyev falan var ama yani xannovski ve ya xracenko ve ya Aliyeviç biraz aşiyor Kazaklar ve ya başkalarini desen daha beter.

Demek istediğim oki onlar acilen değişmeliler ne zaman göreceğim acaba azerbeycanda oğlu uyla biten tek tük bulunuyo ama çok az, kafkasyada var tek tük (Azerbeycan) ama orta asyada Türk soyadi hiç yok.

• evet maalesef ortaki insanlarımız uzun yıllar rus hakimiyeti altında kaldıklarından öz benliklerini yitirmişler hala slavca soyadlar kullanıyorlar...

ama yinede değiştirenler var

rahmetli türkmenbaşı gibi....

mekanı cennet olsun
  • çoğu türklükten çıkıyo onların zaten ilerde türk olduklarını da kabul etmiycekler
  • Bırakın Asyadaki soyadları isimleri ABD ye gidenleri bile kimse kendilerini zorlamadığı halde herkes kendine bir İngilizce isim soyadı buluyor. Ali ismli arkadaşım var adam kendine Anthony dedirtiyor... Hiç zorlayan falan da yok.Kimse kendini yaşadığı ülkede azınlık olarak görmek ve üzülmek istemiyor.

Bu devirde isim soyadı konusunda kimsenin kimseyi alenen zorladığını sanmıyorum ben. Herkes gönüllüce ismini soyadını sürdürüyor... 90 larda demir perde yerle bir oldu. Kazakistana büyük umutlarla gidenleri, öğrencileri işçileri dövüyorlar. Önemli olan insan olmak aynı ırktan aynı soydan insanlar birbirini yiyorlar. Hiç mi medyayı takip etmiyorsunuz.?

İletişim çağında dünya globalleşirken büyük bir köy olurken ticarette iletişimde teknolojide birbirine yakınlaşırken mesafeler küçülürken insanlar daha iyi hoşgörülü olacakken bazıları sürekli ırkçı söylemlerle insanları provake ediyor ve insanları birbilerinden uzakştırmaya çalışıyor... Bu durumda adam soyadını değiştirir mi? Yaşadığı ülkeye daha çok ben de sizdenim deme gereksini duyuyor. Azınlıksa bile çoğunluktan bir soyadı isim alma yoluna gidiyor.

İnsan denen yaratıktan iyisi de yok kötüsü de yok. İnsan insanın her çağda her devirde kurdu... Bu kural şaşmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birdy -- 11 Şubat 2007; 12:02:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: birdy

Bırakın Asyadaki soyadları isimleri ABD ye gidenleri bile kimse kendilerini zorlamadığı halde herkes kendine bir İngilizce isim soyadı buluyor. Ali ismli arkadaşım var adam kendine Anthony dedirtiyor... Hiç zorlayan falan da yok.Kimse kendini yaşadığı ülkede azınlık olarak görmek ve üzülmek istemiyor.

Bu devirde isim soyadı konusunda kimsenin kimseyi alenen zorladığını sanmıyorum ben. Herkes gönüllüce ismini soyadını sürdürüyor... 90 larda demir perde yerle bir oldu. Kazakistana büyük umutlarla gidenleri, öğrencileri işçileri dövüyorlar. Önemli olan insan olmak aynı ırktan aynı soydan insanlar birbirini yiyorlar. Hiç mi medyayı takip etmiyorsunuz.?

İletişim çağında dünya globalleşirken büyük bir köy olurken ticarette iletişimde teknolojide birbirine yakınlaşırken mesafeler küçülürken insanlar daha iyi hoşgörülü olacakken bazıları sürekli ırkçı söylemlerle insanları provake ediyor ve insanları birbilerinden uzakştırmaya çalışıyor... Bu durumda adam soyadını değiştirir mi? Yaşadığı ülkeye daha çok ben de sizdenim deme gereksini duyuyor. Azınlıksa bile çoğunluktan bir soyadı isim alma yoluna gidiyor.

İnsan denen yaratıktan iyisi de yok kötüsü de yok. İnsan insanın her çağda her devirde kurdu... Bu kural şaşmaz...

Iyide kardeşim bir TÜRK nereye amerika nereye? Onlarinki zorla öyle olmuş değişmeleri lazim bence. Yani bir başkasi mesela skandinavyadan o ülkelere baktiğinda slav olduklarini sanmasin.

Ama kendilerini rus saniyorlar zaten vallahi bunlari gördüyümde çok üzülüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinigamii -- 11 Şubat 2007; 15:17:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rus dili ve edebiyatı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.