Şimdi Ara

Türk bilim ekibi, Antarktika öncesi son durağındaki çalışmalarını bitirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk bilim ekibi, Antarktika öncesi son durağındaki çalışmalarını bitirdi



    TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonundaki 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi'ne dahil ekipten 7 bilim insanı, Güney Okyanusu'na açılan takımadalardan en büyüğü olan Dismal Adası'na geldi.



    Ayrıca Bkz.Geri viteste dünya rekoru kırıldı



    Heyet, Horseshoe Adası'na 40 deniz mili mesafede bulunan Dismal Adası'na çıkarak Türkiye'nin sınırları dışındaki ilk sabit Küresel Konumlama Uydu Sistemi (GNSS) istasyonunun bakım ve onarım çalışmalarını yaptı, ardından istasyonun bir yıl içinde depoladığı verileri aktararak işlemleri tamamladı.



    8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi lideri Prof. Dr. Ersan Başar, Dismal Adası'nın Güney Okyanusu'na açık bir takımada içinde bulunduğunu söyledi. Başar, "Burada 4 yıl önce kurduğumuz GNSS istasyonunun bakımını yapıyoruz ayrıca üzerindeki verileri yedekliyoruz. Dismal Adası'nda bugün karlı bir gün ve skua kuşları da bize eşlik ediyor. İşimizi bitirdikten sonra da buradan ayrılıp Horseshoe Adası'na devam edeceğiz." dedi.




    Kaynak:aa.com.tr







  • Bu Türkler garip bizim Ataşehir’de de aynı -40 derecelik montu giyiyorlar Antarktika’da da.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2-3 milyon dolar da buraya gitmiştir, haydi eleştirin. Bilime harcanan paranın azı çoğu olmaz.

    Örnek cümleler de vereyim:
    "Kars da aynı soğuklukta ne gerek vardı?"
    "Bir iki kuş gözlemlemenin bize faydası ne?"
    "Gemi bizim mi?"

    Haydi gözünüzü seveyim eleştirin.

    Az önce Amerika'daki araç satış oranlarının yapılan kazalara çarpan olarak etkisini hesaba katmadan "Amerika'da en çok Tesla'lar kaza yapıyor" deyip elektrikli araba sürücülerinin zekasına hakarete ederek istatistik biliminin köküne dinamit yerleştiren bir videoya denk geldim zaten, hıncımı çıkartacak birilerini arıyorum. (aynı şeyi içten yanmalılar için de söylese aynı tepkiyi gösterirdim)

  • Oraya bir TB2 götürüp çekim yapsalar şu antartikada gerçekten gizlenen yerler var mı dünyanın son noktası mı incelesek fena olmaz mı ??


    24 saat uçuş yapabiliyor nasılsa ,hem tb2 içinde iyi bir sınav olur


    Buradan Selçuk Bayraktara mesaj yolluyorum güney kutbunu şöyle TB2 nin gözünden incelesek de tüm dünya rahatlasa fena olmaz mı Türk bilim ekibi, Antarktika öncesi son durağındaki çalışmalarını bitirdi 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.