Şimdi Ara

Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021 (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.714
Cevap
33
Favori
124.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki

Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021


(En Son Oy Tarihi: 22.8.2023)
Giriş
Mesaj
  • Çalış Türko çalış vergi ver.


    Senin vergilerinle daha çok Filistinli Suriyeli Afgan paki besleyeceğiz çalış.



  • Heinz Guderian kullanıcısına yanıt

    hiç bir şey diyemezler


    bu adamların arpasını kes hepsi kendisi döner


    olmadı gitmek isteyenlere yolları aç kapılara denizlere milyonlar düşsün yollara geri kalanlarında suç işleyenleri sınır dışı et geri kalanları da güvenli bölgelere yerleştir


    otur suriye ile masaya bitir bu işi bak bitti gitti yol bu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 30 Haziran 2020; 18:51:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heinz Guderian

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    Ümmetçilik sağolsun hocam.Ellerine geçen her fırsatta bize zarar verecek birşey yapmaya çalışan biricik ümmet kardeşimiz Filistin için İsrail ile anlaşmıyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin gibi goygoyculara daha öncede söyledim şimdide söyleyeyim. İsrail ile anlaşırsınız hiçbir problem yok, tabiki israile istediğinizi verdiğiniz zaman


    Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021




  • Valla siz kime neyi söylüyorsanız söyleyin. Adamların zihniyeti düşüncesi dünya görüşü bu, bunu hedefliyorlar yoksa ypg nin suriyenin güneyinde ne işi var. ama tabi siz bunları görmezden geliyorsanız o ayrı konu, dediğim gibi anlaşabilirsiniz israil ile çok basit ve kolay istediğini verin yeter sizden iyisi olmaz.

  • Deniz Kuvvetleri komutanımız Libya'ya gitmiş.

  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt

    peki şakacı kardeş,

    Esad ile kim düşmanlık yapıyor ?

    Suriye de Türkiye operasyon yaparken Şam'ı kim bombaladı ?

    ABD bile çekilmişken , neden sadece İsrail ile Türkiye Esad'ın düşmesi konusunda ısrarcı bir şekilde operasyon yapıyor ?

    Sen o haritayı koyarken bunları da düşündün mü ?



  • < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan ÖZBAL Libya’da.

    https://twitter.com/kamerknc/status/1277947120939663360/video/1

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • WuLKaS kullanıcısına yanıt

    İsrail kötü dedim diye esedin iyi olduğunu falanmı düşündün :) pkk yı yıllarca besleyen hatta hala abd olmasa pkk ile iş birliği yapacak karaktersizlikte olan bir adam ile ne işi yapacağımki


    her zaman diyorum, esed ile yapacağım bir anlaşma var ise bunu rusya ile yaparım yada gerekirse iran ile ama esed ile asla yapmam. Çünkü esedin genelde rusyadadır aradada iranda ama asla kendi özgür iradesi ile karar alan bir kişi değildir.


    Türkiye güneyinde operasyon yapacaktır. bana göre en az 35 km derinlğinde bir yerin hakimiyetinde ve gözetiminde olacaktır. Buna şuan kuzey ırakta dahil oluyor. Yani Ülkemize gelebilecek bir tehlikeyi bertaraf etmek adına 35 km derinliğinde bir hattın arada sorunlar olmasına rağmen gözetimimizde olması hem oradan gelecek tehlikeleri bertaraf ediyor hemde orada kurulabilecek bir sözde kürdistan devletini engelliyor. Yani esed artık suriyenin her yerine hakim olamayacak bu böyle




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 1 Temmuz 2020; 0:20:21 >




  • Suriye konusunda haklı olan Esad

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt

    Çok güzel söyledin., pkk yı yıllarca besleyen sadece esad mı ? Bugün pkklı adiler alenen Rus bayrağı takıp geziyor. Yarın Abd bayrağı takar, öbür gün Suriye bayrağı..


    Gel gelelim Esad düşman bile olsa Türkiye'nin en büyük hatası orada Esadı dışlamaktı. Suriyede Esad düşünce ne bekliyordun sen açık olarak sorayım sana. Özgür bir şekilde seçimle insanların kendine uygun adayı seçeceğini falan mı ? Diktatörlerin düştüğü ülkelerin hali apaçık ortada. en günceli de işte konusunun altına şuanda yazdığımız libya..

    Esad daha düşmeden pkk hak iddia ediyor Suriye topraklarında. Bir de düşse ne olacaktı ?


    En baştan beri Suriye olayı hataydı. Tüm dünya ve başta pkk nın en büyük destekçilerinden AB, ABD ve İsrail Esedi düşürmek isterken Rusya , İran , Türkiye ve Esed işbirliği yapıp o toprakların bütünlüğünü korumak için hamleler yapacaktı. Geçmişte o hamleler olsaydı belki bugün Esed, Türkiyenin işbirliğinden dolayı pkk yı topraklarında barındırmayacaktı. Ama ne oldu ? Türkiye Esedin karşısında ve Abd de oradan çekildi diye Hem Rusya hem Esed pkk yı Türkiye'ye karşı yine destekler oldu.


    Türkiye esedin yanında olsaydı Suriyede pkk yı belki de konuşuyor olmazdık. Canım ülkemdeki 7 milyon Suriyeliyi konuşuyor olmazdık.

    Hatta Belki Bu destekle ortadoğuda istikrar sağlanır ve bu 4 ülkenin işbirliği ile Irakta da Pkk varlığını bitirmiş olabilirdik (ki hem Kuzey ırak Kürt yönetimindeki Barzani hem de Irak yönetimi zaten pkk dan yeterince bezmiş durumda) Orta doğuda Türkiyenin desteği alınmadan hiçbir istikrar sağlanamaz. Bunu Suriye ile de teyit etmiş olduk. Ama çok büyük hatalar yaptık ve bedelini de yine yıllarca ödeyeceğiz ki umarım yanılırım..





  • WuLKaS kullanıcısına yanıt
    Dostum bu adam Esed bu dediklerini niye yapsın? Adam soykırımcı herifin teki. Kaç tane Suriyeliye sorduysam katliam yapıyor Esed diyor. İşim gereği çok insanla konuşurum. Adamlar fotoğraf bile gösteriyorlar.

    Kaldı ki adamın babasını yıllar önce Siyonistler getirmiş. Muhtemelen denenmiştir diplomasi de ama olmamıştır. Zaten Esed pkk ile iş tutuyor. O yüzden de anlaşma olmuyor sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

    Kardeşim ben Esede düzgün bir adam demedim. Sonuç odaklı bakın olaya

    Esed gitti mi ? Hayır

    2011 den beri 9 yıldır Suriyede insanlar gün yüzü görmedi , Karışıklık kısa sürede bastırılsa daha fazla mı insan ölecekti ? Hayır

    İç karışıklık kısa sürede bastırılsa 7 milyon Suriyeli vatanlarından edilmiş olarak Türkiye'ye mi akın edecekti? Yine hayır


    Siz Türkiyenin askeri harcamalarının farkında mısınız ? Bütçenin ne kadar kısmı oraya gidiyor ? Ne kadar Şehit verildi ? Ne kadar insan evlerinden edildi, Ne kadar insan evladını kaybetti ?

    Bunların hepsi ziyan. 9 yıldır Suriye kaybettiği gibi Türkiye de ekonomik olarak nasibini alıyor , Şehit kısmına hiç girmiyorum bile, şehit düşen bir vatan evladı geri gelmiyor bir ananın babanın evladını hangi maddi değer ile ölçebilirsiniz ?


    Bu işin sonu yok. Türkiye orada çıkmaza girdi, Halbuki zamanında reaksiyon ile orada hem konumunu güçlendirir hem minimum zararla yırtabilecek durumdaydı..

    7 milyon Suriyeli ise topraklarından edildi ve gelecekleri belirsiz. Esad başta kaldı ve herzamankinden daha fazla Türkiye'ye düşmanlığı yapmakta, Abd çekildi , Rusya ve İran , Suriye konusunda Türkiye'ye bilendi, pkk ypg denen katillerin elinde tanktan topuna , Türkiyenin elinde olmayan teçhizatlar var. Rusya Suriyede hava sahasını kontrole aldı izinsiz bir uçak uçmuyor (33 asker bunun yüzünden şehit oldu)

    Sonuçta kazanan kim , kaybeden kim oldu ? Bu konuda ciddi manada Türkiye'nin kazandığını mı düşünüyorsunuz ? Esed kötü evet ama daha iyi bir senaryo yok. Ilımlı Esed ile işbirliği şansı gitti, Rusya güdümünde Türkiye'ye öfkeli bir Esed ile kalakaldık..





  • Filistin, 2019'da Mısır, İtalya, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Ürdün tarafından kurulan "Doğu Akdeniz Gaz Forumu”na katılma kararı aldı.https://twitter.com/AkdenizKibris/status/1277870846003068928/photo/1

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.