Şimdi Ara

Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021 (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.714
Cevap
33
Favori
124.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki

Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021


(En Son Oy Tarihi: 22.8.2023)
Giriş
Mesaj
  • Rusyada almanyada masadan kaçan şimdi tutuşmuş gibi ateskes istiyor :)

    Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021

    https://www.haberturk.com/hafter-ve-sisi-den-ateskes-cagrisi-2704201

    LİBYA HÜKÜMETİNDEN İLK TEPKİ

    Libya hükümeti Başkanlık Konseyi Üyesi de olan Eğitim Bakanı Muhammed Ammari Zayid, resmi sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "vatan toprağının tamamını kurtarmaya ve devlet otoritesini tahkim etmeye devam" edeceklerini belirtti.

    Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu da yaptığı yazılı açıklamada, "Bizim savaş suçlularını (Hafter'i) televizyonda izleyecek zamanımız yok. Ordumuzun kahraman güçlerinin kaçan milislerin peşinden gidişini takip ediyoruz." ifadesini yer verdi.

    Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri de katıldığı bir televizyon programında, "Hafter'in gelecek müzakerelerde yeri olmadığının" altını çizdi

    Hafter milislerine karşı üst üste başarılar elde eden Libya ordusu, son günlerde önce başkentin güneyindeki Trablus Uluslararası Havaalimanı, ardından da tüm Trablus il sınırında kontrolü sağladı.

    Libya ordusu, başkentin 90 kilometre güneydoğusundaki Terhune kenti ve buranın da güneydoğusundaki Beni Velid şehirlerini Hafter milislerinden arındırmıştı.

    Hafter milislerini tüm bu geniş alandan çıkartan Libya ordusu, dün yeni hedeflerinin milislerin işgalindeki Sirte, Cufra ve güneydeki petrol sahaları olduğunu duyurmuştu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 6 Haziran 2020; 19:11:1 >




  • Hafterin savunma hattı çöktü en yakın savunma hattını bingazi şehrine kurabilir diğer şehirlerde savunma hattı kurması mümkün değil arazi musait değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alesta1818

    Hafterin savunma hattı çöktü en yakın savunma hattını bingazi şehrine kurabilir diğer şehirlerde savunma hattı kurması mümkün değil arazi musait değil
    Arazi tamamen savunanın aleyhine, taarruz eden her türlü daha şanslı. Savunanının tutunacak bir yeri yok.

    Çöküş olduğunu düşünmüyorum, yerel meclisler tarafından kovulmadıkları yerlerde nizami bir çekilme var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 6 Haziran 2020; 19:42:18 >

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ressi1

    Yiğidi öldür hakkını yeme! tebrik edilesi bir davranış hem de iyi bir tehdit.



    Bunun nesi tehdit?
  • Sirte düştü mü,alındı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 saat 44. dakikadan sonra Libya konusu bağlamında Akdeniz ve Afrika da ele alınmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 7 Haziran 2020; 8:12:55 >
  • Libyadan sonra Yemen ede bi el atmak lazım.Zaman ne gösterecek bekleyip görelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: strategen

    Bunun nesi tehdit?

    Alıntıları Göster
    Genelkurmay başkanı çıkıp, 60 yaşında en üst rütbeli kişi olarak bir tatbikata katılıyor, yetmiyor askerlerle beraber atlayış yapıyor. Hangi senaryoya göre atlayış yapılıyor, nereye çıkarma yapılıyor. Tatbikatların savaş için egzersiz olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

    Bu adamlar sizin bildiğiniz gibi kişiler değiller, gerektiğinde insanları ölüme gönderiyorlar. Askerler emrinizi dinleyecekse onlara liderliğinizi göstermek zorundasınız. Cihat Yaycı'nın görevden alınmasına, Suriye'de ki sözleşmeli er tepki gösteriyor, morali bozuluyorsa anlayın durumu.




  • Dün ki hava saldırıları nedeniyle Sirte geri kaybedildi. Anlaşma koşulları oluşmuş değil, iki taraftan biri pes edene kadar sürecek.


  • ressi1 kullanıcısına yanıt
    Dün hafterciler çekiliyoruz süsü verip Libya ordusunu sirtede pusuya düşürmüşler
    Anlaşılan sirtede savunma yapacaklar
    Ama sirte savunma yapmak için iyi bir yer değil çok fazla kayıp vereceklerini düşünüyorum ve bir kaç güne sirte düşer

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OkumadanAlma

    Rusya ve Mısır Bingazi'ye sürekli milis taşıyor. Hızlıca çekilirken sürekli Bingazi'ye dışarıdan milis ve mühimmat taşımaları bir yerde karşı saldırıya geçeceklerine dair bir planları olduğunu gösteriyor. Hitler Rusya'ya ilerlediğinde Ruslar benzeri bir taktiği uygulamıştı ve bu strateji ile yıllar geçse de öğünür Ruslar. Anlatıp dururlar,gurur duyarlar. Aynı bizim kurt kapanı öğünmemiz gibi.
    Çok dikkat edilmesi gerekiyor,büyük kayıplar vereceğimiz bir durum olabilir. Özellikle Sirte'ye sırtımızı verdiğimizde ben çok çekiniyorum. Sirte'de Hafterin milislerinden değil,Sirte halkından çekiniyorum. Sirte sırtımızdan vurabilir,daha önce yaptılar. Tobruk yönetimi ile bir tuzak içinde olabilirler. Sirte halkı Hafter'e Sirte'yi terketmesini söyledi ve UHM'yi davet etti bilgisi şahsen beni huylandırdı. Sirte halkına güvenemiyorum. Diğer yerlere asla benzemez. Halk derken ileri gelenleri kastediyorum,ileri gelenler ne derse o olur. Dertleri petrolden kazanacakları paradır.
    Anlatmak istediğim doğru çıkıyor. Kötü olan asıl çekmek istedikleri cephe Sirte değil. Sirte'nin ilerisi,Bingazi yakınları. Bu şekilde arkamızdan Sirte'deki hainlerle,önümüzden toplarla,roketlerle,havadan uçaklarla saldıracaklardır. ABD bile anlaşmaya zorluyor. Bingazi ve Tobruk diğerlerinde kalacak şekilde anlaşmaya zorluyor herkes. Nato da dahil. ABD'nin Rusya'yı kötülediğine bakmayın,Suriye'den beri anlaşmalı hareket ediyorlar. ABD'nin korkusu Türkiye bölgede güçlenmesin. Birileri İngiltere bizi destekliyor demiş. Basma kalıp bilgilerle analiz kasmayın,Rusya İngiltere'nin denge ve kontrol aparatıdır. Şuan Rusya Ortadoğu'da İngiltere'nin yani Kraliyet Ailesi'nin direktiflerini uyguluyor ki Putin Kraliyet Ailesi'nin soyundandır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >








  • Arkadaşlar UMH Sirte'yi aldıktan sonra barış görüşmelerine başlarız demiş, neden Bingazi ve Tobruk başta olmak üzere tüm Libya alınmıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlbatrosD.IIIFazılBey

    Arkadaşlar UMH Sirte'yi aldıktan sonra barış görüşmelerine başlarız demiş, neden Bingazi ve Tobruk başta olmak üzere tüm Libya alınmıyor.
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katalikitci -- 25 Ağustos 2021; 22:27:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet Mısır ordusu Libya sınırına tank ve asker gönderiyor
    Sanırım sınırı geçecekler şimdi mesele nereye kadar gideceği

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.