Şimdi Ara

TURİZM REHBERLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
6.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an bölüm seçme aşamasındayım üniversite için. Aranızda bu mesleği yapan var mı yada iyi yanları kötü yanları genel olarak anlatabilecek kimse var mı. Anadolu lisesi mezunuyum bahsettiğim bölüm 4 yıllık Turizm Rehberliği yani turizm işletmeciliği felan değil. Türkiyede zannımcda 4 ünide var bu bölüm. Puan olarak Gazi gelebilir bana bu sene. Evet arkadaşlar var mı bir bilgisi olan bu bölümle/iş olanaklarıyla.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMasquerade -- 4 Nisan 2013; 5:02:17 >

• kimsenin fikri yok mu
  • kendini geliştirmekle ilgili. orada verilen bilgiyle yetinirsen işine yaramayacaktır.
    eğer girişkensen ve çok iyi derecede almanca, ingilizce ve rusça'yı öğrenirsen; eğlenceli ve paralı bir işin olur.
  • Turizm sektoru diger sektorlerden cok farkli daha once bu iste bulundunmu ? hizmet sektoru oldugu icin ozel gunlerin tatil,bayram vs gibi alternatiflerden magruz kaliyorsun kardesim. turizm rehberligi guzel bir otelde veya, turlarda iyi bir is , ingilizce ve +1 dil bilirsen cok iyi olur senin icin yabanci dil ogrenmeye yatkin birisi isen guzel bir tercih olur parasi iyi , ben bu sektorde ascilik yapiyorum ve Aydin didimde ascilik okuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hay2010

kendini geliştirmekle ilgili. orada verilen bilgiyle yetinirsen işine yaramayacaktır.
    eğer girişkensen ve çok iyi derecede almanca, ingilizce ve rusça'yı öğrenirsen; eğlenceli ve paralı bir işin olur.

Ne kadar dil o kadar iş mi yoksa 1 2 dil ile de işi yürütebilir miyim?
  • sosyal hayatin olmayacak
    cok para kazanicaksin
    ama bu parayi 40 yasinda evlendikten sonra yiyeceksin
    en az 3 yabanci dil
    ev hayati yok
    ve kolay bir sekilde is bulamazsin
    ama bulursun
    kultur degilde dunya yi tavsiye ederim
    ama dedigim gibi 40 indan sonra hayatini yasarsin
    burdaki yasamak rehberlik yaparkenki gezmek tozmak yemek icmek eglenmek degil
    coluk cocuk esin hep birlikte vakit gecirmekden bahsediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KraL_15

sosyal hayatin olmayacak
    cok para kazanicaksin
    en az 3 yabanci dil
    ev hayati yok
    ama bulursun

Evlilik çoluk çocuk erken düşündüğüm şeyler değil zaten. 40 a kadar da düzenli çalışabilirim ama aklıma takılan 3 dil oldu. Bize ünide 1 dil verecekler. Diğerlerini de kursla vb kendi çabalarımla öğrenmem gerekecek zannedersem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOUN Turizm İşletmeciliğ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _NecroKINGS_

Turizm sektoru diger sektorlerden cok farkli daha once bu iste bulundunmu ? hizmet sektoru oldugu icin ozel gunlerin tatil,bayram vs gibi alternatiflerden magruz kaliyorsun kardesim. turizm rehberligi guzel bir otelde veya, turlarda iyi bir is , ingilizce ve +1 dil bilirsen cok iyi olur senin icin yabanci dil ogrenmeye yatkin birisi isen guzel bir tercih olur parasi iyi , ben bu sektorde ascilik yapiyorum ve Aydin didimde ascilik okuyorum

Daha önce bulunmadım ama bu yaz çalışmayı düşünüyorum Antalya'ya taşınacağız hem de yaz boyu çalışırım bakarım ortama. Turist rehberliği ilgimi çekiyor boş boş ing dil edb okuyacağıma bu bölüm daha zevkli iş olarak geçen sene rus dili edb kazanmıştım ama bıraktım kaderde tekrar öğrenmek de varmış demek ki ona da göz atacağız bi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMasquerade

quote:

sosyal hayatin olmayacak
    cok para kazanicaksin
    en az 3 yabanci dil
    ev hayati yok
    ama bulursun

Evlilik çoluk çocuk erken düşündüğüm şeyler değil zaten. 40 a kadar da düzenli çalışabilirim ama aklıma takılan 3 dil oldu. Bize ünide 1 dil verecekler. Diğerlerini de kursla vb kendi çabalarımla öğrenmem gerekecek zannedersem.

ing + almanca veya rusca verirler diye tahmin ediyorum ki bu en dusugu
    ben turizm isl. okuyorum ing + alm veriyorlar
    rehberlere belki yavasdan 3. dilde verebilirler
    tercih edecegin okulun ders programina bak orda bellidir.

• quote:

quote:

quote:

sosyal hayatin olmayacak
    cok para kazanicaksin
    en az 3 yabanci dil
    ev hayati yok
    ama bulursun

ing + almanca veya rusca verirler diye tahmin ediyorum ki bu en dusugu
    ben turizm isl. okuyorum ing + alm veriyorlar
    rehberlere belki yavasdan 3. dilde verebilirler
    tercih edecegin okulun ders programina bak orda bellidir.

Baktım ingilizce zorunlu zaten Fransızca yada Almanca ikisinden birini seçebiliyormuşuz.

• quote:

quote:

Turizm sektoru diger sektorlerden cok farkli daha once bu iste bulundunmu ? hizmet sektoru oldugu icin ozel gunlerin tatil,bayram vs gibi alternatiflerden magruz kaliyorsun kardesim. turizm rehberligi guzel bir otelde veya, turlarda iyi bir is , ingilizce ve +1 dil bilirsen cok iyi olur senin icin yabanci dil ogrenmeye yatkin birisi isen guzel bir tercih olur parasi iyi , ben bu sektorde ascilik yapiyorum ve Aydin didimde ascilik okuyorum

Daha önce bulunmadım ama bu yaz çalışmayı düşünüyorum Antalya'ya taşınacağız hem de yaz boyu çalışırım bakarım ortama. Turist rehberliği ilgimi çekiyor boş boş ing dil edb okuyacağıma bu bölüm daha zevkli iş olarak geçen sene rus dili edb kazanmıştım ama bıraktım kaderde tekrar öğrenmek de varmış demek ki ona da göz atacağız bi :)

calis tabiki bazi seyleri goruceksin meslekten soguma sakin guzel bir meslek bence eglence dolu ama dedigim gibi dez avantajlarida var esnek calisma saatleri gibi , bu arada bende antayaliyim hangi otelde calismayi dusunuyorsun , ingilizce + rusca ogrensen bu meslek icin yeterli bence

• Hocam bölüm seçerken şöyle düşün : Benim bunu yapmak için illa diplomaya mı ihtiyacım var yoksa kendimi geliştirerek de yapabilir miyim?
  • ben sahsen yapmak iaterim parasi bol
    yapmak istemem aile hayati yok
    aile daha agir bastigi icin ben istemedim ve rehberlik okumuyorum
    aile duskunu biriyim
    tabi sende farkli olabilir
    ins umdugun hayati bulursun
    bol sanslar...

• quote:

quote:

quote:

calis tabiki bazi seyleri goruceksin meslekten soguma sakin guzel bir meslek bence eglence dolu ama dedigim gibi dez avantajlarida var esnek calisma saatleri gibi , bu arada bende antayaliyim hangi otelde calismayi dusunuyorsun , ingilizce + rusca ogrensen bu meslek icin yeterli bence

Daha otelin ismini bilmiyorum geçen sene çalışmış bir arkadaşımla gideceğiz belki değişiklik olur otelde henüz bir fikrim yok Sen hangisinde çalışıyorsun kardeşim belki önerebileceğin yer vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akan Adam

Hocam bölüm seçerken şöyle düşün : Benim bunu yapmak için illa diplomaya mı ihtiyacım var yoksa kendimi geliştirerek de yapabilir miyim?

Kendimi geliştirerek zor be hocam. 2. dil gerekecek üstüne belki 3. dil. Kendi başına iş yapabilmek için çok çevre gerekecek. Diploma almak daha kolay bir yol olur.
  • quote:

ben sahsen yapmak iaterim parasi bol
    yapmak istemem aile hayati yok
    aile daha agir bastigi icin ben istemedim ve rehberlik okumuyorum
    aile duskunu biriyim
    tabi sende farkli olabilir
    ins umdugun hayati bulursun
    bol sanslar...

İnşallah teşekkür ediyorum temenniniz için. Düzenli aile yaşantısı pek aradığım bir şey değil o yüzden bana uygun diye düşünüyorum ama Allah utandırmasın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hay2010

kendini geliştirmekle ilgili. orada verilen bilgiyle yetinirsen işine yaramayacaktır.

Ne kadar dil o kadar iş mi yoksa 1 2 dil ile de işi yürütebilir miyim?

ingilizce, evrensel bir dil. rus ve alman da en çok gelen turist. bu dillerle işini yapabilirsin. ayrıca bu dilleri öğrendikten sonra diğerleri de birbirini takip edecektir.
    eğer almanca veya fransızca ise seçmeli dil, almancayı tercih etmelisin.
  • balıkesirde dediğin bölümde okuyorum
  • Tur rehberi olmak zor is kokart filan alicaksin.ingilizceden kokart vermiyorlar mecbur baska yabanci dillere yoneliceksin kokart almak icin ydsden 80 puan uzeri alman lazim ki bu biraz zor kaldi ki yabanci dilleri yaparim diyorsan bide 45 gunluk yurtici turu var buda tahmine 5000 tlye mal olur turdan sonra mulakati var filan. Herseyi gectin kokarti aldin diyelim bi otele veya acentayla anlasma yapicaksin yoksa cok bosta kalirsin bitik sezonda.bir de isin su tarafi varki bi sezonda bir yere 50 kere sefere cikacaksin ornegin efese , insan sIkilir ya ayni yeri gormekten anlatmaktan. Yani bunlari iyi dusun kardesim egerki yabanci dili sevmiyorsan hic bulasma ozellikle rusca kolay bi dil degil

• quote:

Orijinalden alıntı: FatalKnifeStroke

Tur rehberi olmak zor is kokart filan alicaksin.ingilizceden kokart vermiyorlar mecbur baska yabanci dillere yoneliceksin kokart almak icin ydsden 80 puan uzeri alman lazim ki bu biraz zor kaldi ki yabanci dilleri yaparim diyorsan bide 45 gunluk yurtici turu var buda tahmine 5000 tlye mal olur turdan sonra mulakati var filan. Herseyi gectin kokarti aldin diyelim bi otele veya acentayla anlasma yapicaksin yoksa cok bosta kalirsin bitik sezonda.bir de isin su tarafi varki bi sezonda bir yere 50 kere sefere cikacaksin ornegin efese , insan sIkilir ya ayni yeri gormekten anlatmaktan. Yani bunlari iyi dusun kardesim egerki yabanci dili sevmiyorsan hic bulasma ozellikle rusca kolay bi dil degil

Yabancı diller yapılır halledilir zevklidir ingilizceyi seviyorum zaten başka diller de öğrenebilirim ama aklıma takılan nokta neden ingilizceden kokart vermiyorlar?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.