Şimdi Ara

BOUN Turizm İşletmeciliğ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar. Ham 2k, Yerleştirme 3k sıralamam var. Boğaziçi Üni. Yönetim Bilişim Sistemleri istiyordum, mucize olmazsa gelmiyor. Ancak BOUN Turizm İşletmeciliği yazarsam çap yapıp ikisini birlikte bitirebilme imkanım oluyor. Ancak varsayalım ki çap yapamadım BOUN Turizm İşletmeciliği mezunu olmanın dezavantajını görür müyüm sizce? Lütfen bilen varsa yorum yapsın, bilmiyorsanız ya da kulaktan dolma şeylerse hiç yorum yapmamanız benim için daha sağlıklı olur. Teşekkürler şimdiden.

• Evet görebilirsin. Boğaziçi’nin yüksekokulu bir balon. Bunu yermek veya kötülemek amacıyla söylemiyorum. Yks sıralamaların bunu söylüyor. Talep anormal biçimde arttığı için şişti. YBS’nin eskiden düşük alıp artık yüksek sıralardan almasını anlıyorum çünkü iş alanı yıl geçtikçe genişliyor. Ama UT ve Turizm’de geçen yıllarda olmayıp 2-3 yılda olan nedir diye düşünüyorum mantıklı bir açıklama bulamıyorum. Bu bölümler kendilerini çok değiştirmedi uzun zamandır böyle, iş tanımları uzun zamandır aynı, öğretim kadrosu yine uzun zamandır aynı. Vardığım sonuç bu iki bölümün mantık dışı, çevresel faktörlerden dolayı artış gösterdiği oldu, belki de yanılıyorumdur. Ayrıca bu iki bölümdeki hocaların doktoralarına baktınız mı bilmiyorum yurt dışında yapmayan çok sayıda hoca var. Bunun en önemli nedeni bölümlerin pratiklik istemesi, özel sektör için eleman fabrikası olması. Bu bir avantaj da olabilir, tercihinize bağlı. Ama niye 4 yıl kendimi pratiklikten mahrum bırakayım? Hep bu bölümlerin 2 değil 4 yıl olduğu söyleniyor, genellikle avantaj olarak. Ama bence tam tersine 2 sene olmaları 2 sene de tamamen pratik olmaları çok daha mantıklı olurdu. Ben bu iki bölümün de son derece dikkatli şekilde tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Genel olarak da şunu belirteyim hangi üniversiteyi seçecek olursanız olun -buna Koç dahil- ÇAP yaparım, şunu şöyle yaparım gibi nedenlerle seçmeyin. İnsanın fikirleri çok çabuk değişiyor bu yıllarda veya tamamen isteseniz bile elde edemiyor olabiliyorsunuz farklı çevresel veya bireysel sebeplerin etkisiyle.
    Hocam ben odtü iktisat’tayım. gerek mezunların konumu olsun gerekse odtü ismi olsun benim önümün çalıştığım zaman açık olacağının iki göstergesi diyebilirim.

dil eğitimi konusu ise çok kişisel. bilkent’i bundan ayrı tutarak konuşuyorum ki her iki okulda da gayret göstermeden müthiş bir dil eğitimi alacağınızı düşünmüyorum. yani benim boğaziçinde odtü’de 2.-3. sınıf olup hala ingilizcesinin yetersizliğinden yakınan arkadaşım da var hazırlıktan sonra kendine çok fazla şey katıp kendini geliştirmiş arkadaşlarım da var. bu tamamen size bağlı. ancak tabii ki de okulun payı bunda az değil. sonuç olarak ingilizce eğitim veriyor ve Türkiye koşullarında ingilizce öğrenmek için gidilecek en iyi yerler daha ötesi yok.

geçen yılki sınıf arkadaşlarımdan 3ü bounda hazırlık okudu ve ben de odtü’de hazırlık okumuştum. karşılaştırdığımız zaman (belki de online dönemden dolayı öyledir) ben odtü’nün bu yılki hazırlığının çabalamak isteyen bir öğrenci için daha verimli olacağını düşünüyorum çünkü öncelikşe sınıflarımız ortalama. 18(+-2) kişiden oluşuyordu. ayrıca okul dershanelerdeki bire bir özel ders mantığı gibi bir şeye sahipti ve anlamadığın konuları istediğin zaman tekrardan anlattırıp ayrıca sene içindeki bireysel essaylerin için writing desteği, speaking reading gibi destekler alabiliyordun rezervasyon ile. peki bunlardan hangisini kullandınız derseniz yanıt maalesef hiçbirini olacak. kısacası her iki yerde de ingilizce öğrenmemek için hiçbir neden yok.

peki turizm gereksiz bir bölüm mü?

hocam şimdi şöyle bir gerçek var gidip de turizm alanına yönelmek istiyorsam neden turizm yazmayayım di mi hedeflerinizi bilemem. ancak finans, banka, consulting, fmcg, endüstri, bakanlıklar, akademi, hazine ve savunma sanayii gibi alanlara yönelmek istiyorsam gidip de turizm okumazdım şahsen. birçok yer bile iş ilanı açarken iibf genelinde belirtiyor.

sonuç olarak bunlar tek bir kişinin düşünceleri ve sizin düşüncelerinizi etkilemek istemem ancak ben kesinlikle yazmazdım. son olarak da en doğru kararın o okul ve bölümün mezunlarında/okuyanlarında ve öğretim üyelerinde aranması gerektiğini belirtmek isterim ve eğer gelecekte çalışmak istediğiniz bir sektör ufak da olsa şu an belliyse o sektörde çalışan insanlara linkedin gibi platformlardan ulaşarak onların düşüncelerinden de kesinlikle yararlanmalısınız.

ne de olsa her şeye kolayca ulaşabilecek bir devirdeyiz ve çaremizi sadece forumdan aramamak lazim.

odtü ve iktisat genelinde de sorunuz olursa her zaman özelden yazabilirsiniz. sıkıntısız bir tercih dönemi ve mutlu olacağınız bir yer diliyorum.
  • Bence odtu econ yaz da o kadae boun istiyorsan UT yaz bari turizime hic bulaşma. Çap için de gitme bence kolay değil çap hele ki bounda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam BOUN’da çap yapmak zor , bunu düşünerek tercihte bulunmanızı öneririm.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • turizm sektöründe en kalifiyeli adam sen olursun eğer o alana ilgin varsa. özel sektör için gireceksen okulun nimetlerinden çok iyi faydalanmak gerekiyor boun unilever pg gibi yerlerde ünlüdür oralara bakmıştım turizm okuyan var mı diye 1 ya da 2 kişi vardı onlarda ut çapı yapmıştı yani kötü bi algısı var muhtemelen bölümün. ne kadar boğaziçi olsa da turizmin hakkı 15 20k ankara düşünüyorsan odtu eco ir pols tobb işletme eco bilkent pols istanbul düşünüyorsan itü econ daha iyi seçenekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 4 Ağustos 2021; 12:22:49 >
  • Evet görebilirsin. Boğaziçi’nin yüksekokulu bir balon. Bunu yermek veya kötülemek amacıyla söylemiyorum. Yks sıralamaların bunu söylüyor. Talep anormal biçimde arttığı için şişti. YBS’nin eskiden düşük alıp artık yüksek sıralardan almasını anlıyorum çünkü iş alanı yıl geçtikçe genişliyor. Ama UT ve Turizm’de geçen yıllarda olmayıp 2-3 yılda olan nedir diye düşünüyorum mantıklı bir açıklama bulamıyorum. Bu bölümler kendilerini çok değiştirmedi uzun zamandır böyle, iş tanımları uzun zamandır aynı, öğretim kadrosu yine uzun zamandır aynı. Vardığım sonuç bu iki bölümün mantık dışı, çevresel faktörlerden dolayı artış gösterdiği oldu, belki de yanılıyorumdur. Ayrıca bu iki bölümdeki hocaların doktoralarına baktınız mı bilmiyorum yurt dışında yapmayan çok sayıda hoca var. Bunun en önemli nedeni bölümlerin pratiklik istemesi, özel sektör için eleman fabrikası olması. Bu bir avantaj da olabilir, tercihinize bağlı. Ama niye 4 yıl kendimi pratiklikten mahrum bırakayım? Hep bu bölümlerin 2 değil 4 yıl olduğu söyleniyor, genellikle avantaj olarak. Ama bence tam tersine 2 sene olmaları 2 sene de tamamen pratik olmaları çok daha mantıklı olurdu. Ben bu iki bölümün de son derece dikkatli şekilde tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Genel olarak da şunu belirteyim hangi üniversiteyi seçecek olursanız olun -buna Koç dahil- ÇAP yaparım, şunu şöyle yaparım gibi nedenlerle seçmeyin. İnsanın fikirleri çok çabuk değişiyor bu yıllarda veya tamamen isteseniz bile elde edemiyor olabiliyorsunuz farklı çevresel veya bireysel sebeplerin etkisiyle.

• Boğaziçi turizmi seçmek kadar büyük saçmalık yok zamanında 80k’lerde olan şimdilerde milletin sırf Boğaziçi diye yükselttiği koca bir balon.

• Hocam ybs varsa yeditepe yazabilirsin bu sene büyük ihtimal 3k-4kdan kapatır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boun Endüstri vs Boun İşletme
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlginiz için çok teşekkür ediyorum. BOUN'de çap yapmak eminim çok zordur ancak kendime güveniyorum, kaldı ki sadece ve sadece çap yapmak için de yazmıyorum. Araştırdığım kadarıyla BOUN Turizm mezunu olup Pazarlama da çalışan bir sürü kişi varmış. Ancak ODTÜ İKTİSAT mezunlarına baktığım zaman özel sektör yerine kamuya yöneldiklerini gördüm. Ben açıkçası özel sektörde çalışıp yükselmek istiyorum. Açıkçası çok ama çok kararsızım, zaten hali hazırda PDR 3. sınıf öğrencisiyim. Ne yapacağım bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ryanbabel8

Hocam ybs varsa yeditepe yazabilirsin bu sene büyük ihtimal 3k-4kdan kapatır

Hocam YBS var ama Yeditepe'nin bana artısı ne olacak ki? BOUN hem dil anlamında hem de mezun olduktan sonra iş anlamında çok daha avantajlı duruyor bence. Siz ne düşünüyorsunuz? Yani neden bana Yeditepe YBS'yi önerdiğinizi merak ettim, bunu detaylandırabilirsek çok hoş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Windows Xp

Boğaziçi turizmi seçmek kadar büyük saçmalık yok zamanında 80k’lerde olan şimdilerde milletin sırf Boğaziçi diye yükselttiği koca bir balon.

Hocam haklılık payınız var ama sırf Boğaziçi olması bile büyük bir etki oluşturmuyor mu sizce? Tabi buradan mezun resepsiyonist bile gördüm ama...

• Lokumum kullanıcısına yanıt

hocam özel sektörde yükselmek için boğaziçi turizmi odtü iktisatın önünde görüyorsan senin gözünü boğaziçi karartmış bence yaz git boşa fikir sunmasın insanlar

• quote:

Orijinalden alıntı: _MarioGomez33

hocam özel sektörde yükselmek için boğaziçi turizmi odtü iktisatın önünde görüyorsan senin gözünü boğaziçi karartmış bence yaz git boşa fikir sunmasın insanlar

Hocam aslında öyle değil, yanlış anlaşılıyorum. ODTU Iktisat mezunlarına baktığımda genellikle kamuya yönelim gördüm. BOUN her zaman özel sektöre ve yöneticiliğe daha yakın bir üniversite olmuştur. Fikrimin yanlış olduğunu düşünüyorsanız söyleyin, katı fikirli değilim. Evet BOUN çok güzel bir okul ama benim için önemli olan kariyer.

Yok hocam Boğaziçi her bölüm için iyi değil ve bu bölümlerde iyi bile olsa sırf Boğaziçi diye seçilmemeli bence . Bugün bir felsefe,sosyoloji,turizm,öğretmenlik gibi bölümler Boğaziçi olsa bile kurtarmaz, bence direkt hedefiniz doğrultusunda karar alın.

• hocam eğitimi ve ankara gereği odtü iktisattan kamulara bakanlıklara yönelen fazla evet ama özel sektöre yönelen çok daha fazla son yıllarda özellikle. boun istanbul ve network özel sektöre direkt yönelik bir yer evet kariyerinde de basamakları hızlı tırmanmana yardımcı olur ama bölüm bazında turizm bunun çok uzağında kalıyor istisnalar var mıdır vardır tabi dün boun böte mezunu olup allianz türkiyenin it departmanı müdürü olan da gördüm ama genel bakmak lazım bence çap falan bel bağlanacak şeyler değil yüksek ortalama için hem sağlam bi ingilizcen hem de net bir bölüm ilgisi lazım ama turizmle uğraşmak istiyorum diyorsan en iyi yer burası zaten ona lafım yok . odtü econ mezunların özel sektör kamu dağılımını merak ediyorsan https://forum.donanimhaber.com/odtu-iibf-mezunlarinin-calistiklari-yerler-ve-istatistikler-detayli--150001081 şu açtığım konuya bakabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 4 Ağustos 2021; 13:9:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _MarioGomez33

hocam eğitimi ve ankara gereği odtü iktisattan kamulara bakanlıklara yönelen fazla evet ama özel sektöre yönelen çok daha fazla son yıllarda özellikle. boun istanbul ve network özel sektöre direkt yönelik bir yer evet kariyerinde de basamakları hızlı tırmanmana yardımcı olur ama bölüm bazında turizm bunun çok uzağında kalıyor istisnalar var mıdır vardır tabi dün boun böte mezunu olup allianz türkiyenin it departmanı müdürü olan da gördüm ama genel bakmak lazım bence çap falan bel bağlanacak şeyler değil yüksek ortalama için hem sağlam bi ingilizcen hem de net bir bölüm ilgisi lazım ama turizmle uğraşmak istiyorum diyorsan en iyi yer burası zaten ona lafım yok . odtü econ mezunların özel sektör kamu dağılımını merak ediyorsan https://forum.donanimhaber.com/odtu-iibf-mezunlarinin-calistiklari-yerler-ve-istatistikler-detayli--150001081 şu açtığım konuya bakabilirsin

Çok teşekkür ederim hocam, epey zahmet edip hazırlamışsın. Gerçekten de bu kadar özel sektörde çalışanı olduğunu bilmiyordum. Biraz olaya hakimiyetin var anladığım kadarıyla, bu nedenle şu sorumu da cevaplarsan çok sevineceğim. Ben şu an PDR 3. sınıf öğrencisiyim ve atanırsam 6K maaşla ömür boyu yaşayacağım. Ancak ODTÜ İktisat yazarsam, mezun olduğumda işler benim için nasıl şekillenir sence? Maaş konusu çok farazi zaten ona bir şey söylemek zor ama PDR'yi bırakıp süründüğüme değer mi sahip olacağım hayat kalitesi. Senin görüşün nedir bu konuda?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4D39BCC53

Bu mesaj silindi.

Bunları öğrendiğim iyi oldu hocam. Geçenlerde BOUN mezunu biriyle konuşmuştum ve bana çalıştığı yerde ODTU mezunu pek kimsenin olmadığını söylemişti, bu açıkçası canımı sıkmıştı. Bu arada bilgisi olan herkesin fikirlerini dinlemeye hazırım. Yaşım 21 bu yüzden bu karar benim için çok önemli.

• Ben odtü iktisat ya da illa istanbul istiyorsam itü econ yazardım. Turizm yerine

rica ederim. hocam galiba boun ut veya ybs istiyordun onun üzerinden cevap vererek içini rahatlatayım onlarda mezun olunca nereye geleceğini düşünüyorsan aynı yerlere odtü iktisattan mezun olduktan sonra da gelebilirsin. okuması gerçekten zordur ama iyi düşün taşın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.