Şimdi Ara

Turizm Otelciliği bitiren ne iş yapabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zamanında 2002 gibiydi sanırım Turizm Otelcilikten terk ettim okulu ama şuan Açık lise okuyorum.

Aklıma takılan bir kaç soru var eğer bu okulda okuyan ve ya mezun varsa aranızda cevaplarsa iyi olur.

1-Bu okulu bitiren eğer YGSye girmezse ne iş yapabiliyor.
    2-Bu okulu bitirenler neden aşçı oluyor hep?
    3-Benim zamanımda galiba 2001 gibi staj yapmıştım.Staj kaç dönem yapılıyor.Yani lise 4 sene olduğuna göre her yıl staj mı yapıyorsunuz
    4-Turizm otelcilikte sadece aşçı olma imkanı mı var.
    5-Başka meslekler de yapamıyor muyuz.Benim bildiğim stajlarda her bölümde çalışabiliyorduk.Garson-resepsiyon-kat hizmetleri-mutfak gibi(Sadece birini seçerek tabi)

Aslında bu soruları sorma amacım şuan Açık lise de okuduğum için.
    Nasıl derseniz şöyle açıklayayım. AOL den mezun olunca nereden mezunsun diyenlere Turizm Otelcilik diyeceğim.Çünkü Açık liseli diye beni aşağılamalarını istemiyorum.Ya da Açık liseli diye başarısız görmelerini istemiyorum.

Bu yüzden de ileride yalanım ortaya çıkmasın diye sizden bilgi almak istedim okul hakkında.
    Çünkü üzerinden nerdeyse 15 yıl geçti bırakalı ben.2000 senesinde başlamıştım okula.
    Zaten lise 1 de sınıfta kaldım.Staj yaptığım otele gitmeyince de 2 sene devamsızlıktan sayıldı ve okuldan atıldım.

Beni bilgilendirirseniz iyi olur lütfen

• up
  • 1- Son zamanlarda artık bu meslekte bile Üni. bitirmiş kişileri tercih ediyorlar.Bu yüzden sıradan bir garson,aşçı vs. olursun.Az maaşa çok çalışırsın,gerçi üni. okusan da az maaşa çok iş yapacaksın ama neyse...

2-Turizmlerin iki ana dalı var konaklama seyahat ve yiyecek içecek diye.Konaklamada kendi içinde resepsiyon,kat vs. diye bölünüyor.Yiyecek içecek ise servis ve mutfak diye ayrılıyor.Servis okursan servis personeli (garson) olursun,mutfak okursan aşçı olursun.Millet garsonluğun okulu mu olur diyerek hep aşçılığa gidiyor,bu yüzden herkes aşçı olmuş oluyor...

3-Staj 10. sınıfın yaz tatilinde ve 11. sınıfın yaz tatilinde yapılıyor.

4-Dediğim gibi sadece aşçı değil hangi dalı seçtiyseniz onun içinden gene kol seçip onu oluyorsunuz.Örnek verirsek yiyecek içecek dalını seçtin,10. sınıf sonun da da mutfak seçtin aşçı olursun, servis seçersen servis personeli olursun...

5-Stajda mutfak okuyor olsanız bile servisi isterseniz serviste staj yapabilirsiniz engel yok ama mutfak okuyupta serviste amelelik yapacak pek çok kişi yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: mstfclsknn

1- Son zamanlarda artık bu meslekte bile Üni. bitirmiş kişileri tercih ediyorlar.Bu yüzden sıradan bir garson,aşçı vs. olursun.Az maaşa çok çalışırsın,gerçi üni. okusan da az maaşa çok iş yapacaksın ama neyse...

2-Turizmlerin iki ana dalı var konaklama seyahat ve yiyecek içecek diye.Konaklamada kendi içinde resepsiyon,kat vs. diye bölünüyor.Yiyecek içecek ise servis ve mutfak diye ayrılıyor.Servis okursan servis personeli (garson) olursun,mutfak okursan aşçı olursun.Millet garsonluğun okulu mu olur diyerek hep aşçılığa gidiyor,bu yüzden herkes aşçı olmuş oluyor...

4-Dediğim gibi sadece aşçı değil hangi dalı seçtiyseniz onun içinden gene kol seçip onu oluyorsunuz.Örnek verirsek yiyecek içecek dalını seçtin,10. sınıf sonun da da mutfak seçtin aşçı olursun, servis seçersen servis personeli olursun...

5-Stajda mutfak okuyor olsanız bile servisi isterseniz serviste staj yapabilirsiniz engel yok ama mutfak okuyupta serviste amelelik yapacak pek çok kişi yok...

Peki teşekkürle ama bilmediğim bir kaç yer daha var bir şeyler daha sormak istiyorum.

Siz "hangi dalı seçtiyseniz onun içinden gene kol seçip onu oluyorsunuz" demişsiniz.Burayı anlamadım.Benim zamanım da bize böyle bir şey söylenmemişti.Yani sene 2000 ve 2001 gibiydi.

Ben bu okulu bitirenleri hep aşçı olur diye biliyordum.

Biz sadece okula gider ders görür gelirdik.Bir de okulun yanında küçük bir otel vardı bizi oraya 1 haftalığına staja gönderirlerdi.

Yani bize "konaklama seyahat ve yiyecek içecek" diye bölümler var birini seçin demediler.Ben lise 1 den bırakmıştım zamanında.

Staj için 10 nuncu sınıf demişsin galiba lise 1 demek istedin.Yani bende lise 1 de yapmıştım staj.

Bunun dışında Staj kaç dönem yapılıyor.Yani lise 4 sene olduğuna göre her yıl staj mı yapıyorsunuz ?

Bir de mesela meslek liselerinden mezun olanların sınavsız geçiş imkanı varmış.Yani YGSye girmeden direk kendi alanında bir bölümü seçebiliyormuşsun.Ben bunun yeni öğrendim.

Aslında Mesleki açık liseye geçip bu haktan yararlanmak lazım bu aralar bende düşünüyorum bunun.

Yardımcı olursan iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Enerji

quote:

Orijinalden alıntı: mstfclsknn

1- Son zamanlarda artık bu meslekte bile Üni. bitirmiş kişileri tercih ediyorlar.Bu yüzden sıradan bir garson,aşçı vs. olursun.Az maaşa çok çalışırsın,gerçi üni. okusan da az maaşa çok iş yapacaksın ama neyse...

Peki teşekkürle ama bilmediğim bir kaç yer daha var bir şeyler daha sormak istiyorum.

Siz "hangi dalı seçtiyseniz onun içinden gene kol seçip onu oluyorsunuz" demişsiniz.Burayı anlamadım.Benim zamanım da bize böyle bir şey söylenmemişti.Yani sene 2000 ve 2001 gibiydi.

Ben bu okulu bitirenleri hep aşçı olur diye biliyordum.

Biz sadece okula gider ders görür gelirdik.Bir de okulun yanında küçük bir otel vardı bizi oraya 1 haftalığına staja gönderirlerdi.

Yani bize "konaklama seyahat ve yiyecek içecek" diye bölümler var birini seçin demediler.Ben lise 1 den bırakmıştım zamanında.

Staj için 10 nuncu sınıf demişsin galiba lise 1 demek istedin.Yani bende lise 1 de yapmıştım staj.

Bunun dışında Staj kaç dönem yapılıyor.Yani lise 4 sene olduğuna göre her yıl staj mı yapıyorsunuz ?

Bir de mesela meslek liselerinden mezun olanların sınavsız geçiş imkanı varmış.Yani YGSye girmeden direk kendi alanında bir bölümü seçebiliyormuşsun.Ben bunun yeni öğrendim.

Aslında Mesleki açık liseye geçip bu haktan yararlanmak lazım bu aralar bende düşünüyorum bunun.

Yardımcı olursan iyi olur

Kusura bakma staj illeti yüzünden pek giremiyorum.

Dal ve kol derken şöyle demek istiyorum.Şimdi ''TEMEL'' iki bölüm vardır,truzimde.Birincisi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri,ikincisi ise Konaklama ve seyahat alanıdır.Bunlar ''ANA DALLAR'' diye adlandırılır.Bu ana dallar da kendi içinde başka bölümlere bölünürler.Mesela yiyecek içecek hizmetleri bölümüde SERVİS ve MUTFAK diye iki ayrı kola ayrılır.Bunlara dal ve kolları denir.

Bu okullardan sadece aşçı değil,servis personeli,kat görevlisi,resepsiyon görevlisi vs. vs. gibi meslekler çıkar...

Okulun yanında uygulama otelleri olur.1 hafta orada staj değil nöbet tuttururlar.Sınıf listelerinin sıralamalarına göre 1 haftalık nöbet tutulur.

Lise 1' de yani 9. sınıfta zaten yiyecek içecek,konaklama diye bölüm seçmiyorsunuz.Okula girerken yiyecek içecek istiyorsanız o bölümün kodlarını tercihe yazıyorsunuz,uygunsanız yiyecek içecek bölümüne giriyorsunuz.Lise 3. sınıf yani 11. sınıfın başında ise (yiyecek-içecek seçtiyseniz okul başında) Mutfak veya servis bölümünü seçiyorsun.

Staj için ise 10. sınıf yani lise 2. sınıfın yaz tatilinde ve 11. sınıfın yani lise 3. sınıfın yaz tatilinde staj görüyoruz.Onun dışında lise 1 (9)'in tatilinde staj yok sadece 1 hafta uygulama otelinde nöbet var...

Sınavsız geçiş ne yazık ki kaldırıldı,önceleri böyle bir kolaylık vardı.Artık tüm herkes YGS'ye girmek zorunda...

Mesleki açık liseye geçeceksen Turizm dışını seç Turizmden yar olmaz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.