Şimdi Ara

Türev ve İntegral

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konular için fasikül önerisi istiyorum arkadaşlar.Apotemi önermeyin çünkü onu derste kullanıyoruz zaten.Zorluk olarak Apotemiye en yakın olanı tercih ederim.Hala biraz eksiğim olduğunu düşünüyorum ve kapatmam şart.Önerilerinizi bekliyorum.
    Fasikül dışında da öneri alabilirim eksiklerimi kapatmak için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• türev ve integral için bence yabancı kaynakları veya kalcülüs kitaplarına bakın hem daha iyi örnekler falan var
  • LaçinCanATIŞ kullanıcısına yanıt
    İstersen matrisi matris kuramı dersinden alalım,
    Geometride biraz topolojik uzay çalışalım,
    Diferansiyel denklem çözmeyi de aradan çıkaralım.

LYS full çekmez miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JequeL

İstersen matrisi matris kuramı dersinden alalım,
    Geometride biraz topolojik uzay çalışalım,
    Diferansiyel denklem çözmeyi de aradan çıkaralım.

LYS full çekmez miyiz?

sende bu kafa varken istedigin kitabı çöz yine full çekemessin.Hayatında hiç bi analiz kitabına bakmamışsın belli,ayrı bir dünya değil ve senin lysden sonra da okuduğun bölüme göre matematiğe ihtiyacın olacak saçma sapan yorumlar yaparak kendini gerçeklerden kaçırmak sadece kendini bilmezlerin yapacağı bir iştir
    Küçük enişte döktürüyor yine. Heyttt be tutmayın küçük enişteyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Sen bak o zaman calc. kitaplarına çıkan 15 limit türev integral sorusunun 6-7 sini yapamazsın. ÖSYM sana belki de ömrü hayatında görmeyeceğin bir integrali sorar, calc. kitaplarında ise göreceğin çoğu soru gerçekten somut verilerden oluşan ve kullanım alanı olan sorulardır. Üniversite 1. sınıf sınavlarında şu an sorulan soruları çözüyorum YGS tadında sorular zaten. ÖSYM seni elemek için türlü şekiller yaparken hiçbir üniversite hocasının veya işverenin şuna şöyle bir türevli integralli bir macera yaşatayım da elensin kafasında olduğunu da sanmıyorum. Bu sebepten üniversitide türev integral var lisede de var diye aynı şeyler sanma bunları, bize kimse main theorem'i öğretmiyor ama türeve başlanınca hemen integralin tersi deniyor, integrali de alırken türevin tersidir bu diye yola çıkılıyor, Rieman Sum bilmiyor çoğu öğrenci arkadaş ama "hocom şimdo boloyorom bo alonu" meselesinde dünya devi Türkiye. Soru kitaplarında Lambert fonksiyonu kullanılması gereken çoğu yerde biz tahmin edip cevap buluyoruz neden çünkü Lambert bilmiyoruz üniversitede de tahminen bul o sayıyı kaç alacaksın bakalım.

Özet : 12 Mat = değildir Üni Calc. vesselam

birak laf anlatamazsin bunlara. test kitabi bitirip soru kalibi ezberler bunlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    türev sorusu???
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • :D Gece yarısı bilerek mi dalga geçiyosunuz benle?

Kaç kere proof yaptın da abi ben calc çözeyim soru ezberlemeyim çünkü ben akıllıyım ama sb çözenler kuyruklu g.z. Moduna girdin?

Error functionla çalıştırıyo mu seni lys de gidip ben err. İle soru çözücem?

Seneye gider babalar gibi yaparım ama bu sene gidip de kanıt yapamam, diferansiyel dmklemle uğraşamam.

Bu arada calc kitaplarında bazı bazı program TI gibi şeyleri kullandırtırlar, acaba LYS ye sokabiliyo musun mathenatica wolfram TI felan?

Ahkamda 1 numara yargılamada 1 numara...

Fotodaki soruyu aynen soruyorum : why?
    Bu mesaja eklenen görseller:

Türev ve İntegral

• istediğin şekilde anla,buradaki ana problemi de son postundan sonra anladım ki tavsiyemden tavsiye almak yerine kendini haklı cıkaran her türlü yola başvuruyorsun.aç thomas calcülüsü türevi limiti integrali bak bakayım lys den farklı işlermi var.Attığın resimdeki soruların zor olduğunu düşünüyorsan integralde eksiğin var demektir,bu düşünceyi yazdıklarından çıkardım,bu arada ingilizce kelimeler,bilinmeyen terimler vs kullanınca o konuyu bilmiş veya bilgili biri gibi gözükmüyorsun.
  • Main theoremin türkçesi saymanın temel ilkesi. Bunu kullansan daha iyi olurdu sanırım öyle düşünüyosan. Attığım şeylere de zor demedim, adam senden kanıt istiyor, lys bu ayarda binsınav değil. Ben zaten çözdüm calc kitabı kardeşim üzülme canım sıkılınca bakıyorum ne katıyor? Sadece vizyon kazancı ama lys adına 0. Sana saymanın temel ilkesini kanıtlatıyor olsa ya da mvt (ortalama değer teoremi olmalı) kanıtlatıyor olsa ya da en azından kullandırıyor olsa çöz istediğin kadar yaptırıyo mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: LaçinCanATIŞ

istediğin şekilde anla,buradaki ana problemi de son postundan sonra anladım ki tavsiyemden tavsiye almak yerine kendini haklı cıkaran her türlü yola başvuruyorsun.aç thomas calcülüsü türevi limiti integrali bak bakayım lys den farklı işlermi var.Attığın resimdeki soruların zor olduğunu düşünüyorsan integralde eksiğin var demektir,bu düşünceyi yazdıklarından çıkardım,bu arada ingilizce kelimeler,bilinmeyen terimler vs kullanınca o konuyu bilmiş veya bilgili biri gibi gözükmüyorsun.

Bilinmeyen terim derken de kullandığım terimler thomas calc çözen biri için anadili sayılır. Tavsiyene kendin uysan biraz?

• Türev integral aynı hiçbir fark yok. Üniversitede nereden geldiğini ve bir iki ekstra teoremi de öğreniyorsunuz fazladan. İngilizceniz iyiyse açın bakın, mutlaka faydası olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tartısma konusuna donmeseymıs iyiymiş aslında. @LaçinCanATIŞ @JequeL
    Farklı tavsıyelerı olan varsa beklıyorum.

• JequeL J kullanıcısına yanıt
    Ayıp ediyosuun LYS Mat, Geo, fizik full çekicem abi kdkcm

Türev ve İntegral

• Yetmezse sana bi türev fasikülü yolliyim çözersin.

Türev ve İntegral

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.