Bildirim
Türev Grafik Sorularım

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
1 deki kirilma dolayisiyla turev yoktur hocam. Grafikte mutlak minimum degerinde yani 0da ici boyali nokta var iken maksimum degerde ici boyali nokta yoktur. Mutlak maksimumda icinin boyali olmasi gerekir. O yuzden mutlak minimum vardir mutlak maksimum yoktur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam Max tamam da min anlamadım o nasıl olucak
hocam teşekkürler ama ben 0 da neden mutlak minimum olduğunu anlayamadım ve mutlak maksimum nokta hangisidir
Mutlak minimum grafigin en dusuk aldigi degerdir. Minimmum vardir cunku fonksiyonun belirtilen araliktaki en kucuk degeri x=1 de belirtilmis 0 olarak verilmis. Ancak mutlak maksimum degeri net bir sekilde belli degildir sadece yaklasmaktadir ama ici bostur. Bu nedenle bu fonksiyonun verilen aralikta mutlak maksimumu yoktur.
Bence minimumu da yok,en küçük değer 0 olmalı ama fonksiyon grafiği 0 değerini alamamış 3'ün içi boş
Dikkat eder isen x=1 de 0 degerini ici dolu olarak almis dostum. 3te almasi sart degil
Iyi de o nokta fonksiyon grafiğinin üzerinde değil ki. Yanılıyor muyum?
quote:
Orijinalden alıntı: kartal1500
Dikkat eder isen x=1 de 0 degerini ici dolu olarak almis dostum. 3te almasi sart degil
Hocam yani varsayalim 1 de max değer yapsaydı, ancak ici boş olsaydı(ama ici dolu başka bir nokta vermiş) o zaman max değerini alcakmiydi?
Ustteki sekildeki gibi olursa evet dostum minimum ile maksimum arasinda degisiklik yok
Hocam o max değerini almayısinin 0 dada 3 tede 1 alması degilmi? Yani fonksiyonda tepe değer yok.
+1 bence ama kafamda soru işaretleri var. -
1 haftadır konuyu anlamaya calisiorum, tam anladım sanıyordum....
Aynen hocam fonksiyonun mutlak tanimli bir tepe degeri olmasi gerekiyor mutlak maksimumdan bahsetmek icin. Su an
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X