Şimdi Ara

TUREV BILENLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • [![simage](https://i.hizliresim.com/JagZJn.png)](https://hizliresim.com/JagZJn)
    bır yanılgım var gıbı

cozen kısı 2 ıncı tyurevı sıfıra esıtledı orası tamam cıkan denklemde delta esıt 0 dedı kok gelmesın dıye ama kucuk esıt 0 desede kok gelmeyecektı kafam karıstı yardım

• 2. türevinin denklemini bulduktan sonra dönüm noktası olmayacak ise 12x^2+6ax+48 denkleminin deltasının sıfırdan küçük eşit olması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekremer1969 -- 8 Mayıs 2017; 17:53:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekremer1969

2. türevinin denklemini bulduktan sonra dönüm noktası olmayacak ise 12x^2+6ax+48 denkleminin deltasının sıfırdan küçük olması (küçük eşit de olmamalı, o zaman bir kök de olsa f''(x)=0 olur) gerekir ki kökler olmasın ve f''(x)=0 durumu gerçekleşmesin.

kuuk esıt olursa zaten kok olmuyor oyle degıl mı
  • congratulatıons C kullanıcısına yanıt
    küçük eşit olursa kök olmaz.

2. derece denklemin;

Deltası=0 ise çift katlı kök yani birbirine eşit iki kök var

Deltası>0 ise iki farklı kök var

Deltası<0 ise kök yoktur.

Soruda dönüm noktası yoktur diyorsa kök yoktur yani Delta<=0 olmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekremer1969 -- 8 Mayıs 2017; 17:52:31 >
  • Hocam delta olayı için ben de sürekli ikilemde kalmıştım.Meb 12 kitabını indirip baktım ∆ küçük eşit almış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • justdoit13 kullanıcısına yanıt
    Özür dilerim, küçük eşit olmalı. Burada önemli olan işaret değiştirme olup olmaması değişiyorsa dönüm noktası oluyor, işaret değişmiyorsa (teğet olma durumu) dönüm noktası olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekremer1969 -- 8 Mayıs 2017; 17:16:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekremer1969

2. türevinin denklemini bulduktan sonra dönüm noktası olmayacak ise 12x^2+6ax+48 denkleminin deltasının sıfırdan küçük olması (küçük eşit de olmamalı, o zaman bir kök de olsa f''(x)=0 olur) gerekir ki kökler olmasın ve f''(x)=0 durumu gerçekleşmesin.

Yanlış bilgi vermeyelim. Küçük eşit olmalı çünkü f(x)'in ikinci türevini 0'a eşitleyen tek katlı kökler dönüm noktasıdır.
  • cok tesekkur ederım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi congratulatıons -- 8 Mayıs 2017; 17:36:10 >
  • justdoit13 uyarmış ben de düzeltme yapmıştım üstte bulunan benzer mesaj hataen değişmemiş, kusura bakmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.