Şimdi Ara

Turbo Fan Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba aklıma 2 soru takıldı. İlk olarak ben bu turbo fanı her oyuna gırdıgımde açıp oyundan çıkana kadar kapatmıyorum. Normal kullanımda da açmıyorum. Kullanımı böyle mi olmalı yoksa ısındığında mı açmalıyız sadece?. Fana zarar vermek istemiyorum. ikinci olarak cpu turbo on/off ayarı var. on dayken hız 3.6ghzye off ken 2.6 da oluyor. Neden off yapayım ki bunu buradaki amaç nedir ? Teşekkürler

• Turbo fanı her oyunda açman daha mantıklı fanın değişimi 50 tl ise ekran kartı yansa fan açmadığın için 500 tl ye patlar o yüzden oyunlarda sürekli açmak bir zarar getirmez aksine bilgisayarın bileşenlerini soğuttuğu için ömrü daha uzun olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SirusBro kullanıcısına yanıt
    Gerektiğinde fan devreye otomatik giriyor zaten merak etmeyin karta zarar verecek ısıya ulaştığı zaman turbo sesini duyabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belirli bir dereceye çıktığında otomatik olarak turbo fan devreye giriyor . siz sürekli turbo fan kullanıyorsanız daha iyi cihazınızın bileşenleri soğuk kaldığı için ömrü uzun olur
  • Teşekkürler. Peki bu cpu on/off olayına ne diyorsunuz ? Yani 3.6 ghz varken neden 2.6 yı kullanayım o işi çözemedim pek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carnvall

Teşekkürler. Peki bu cpu on/off olayına ne diyorsunuz ? Yani 3.6 ghz varken neden 2.6 yı kullanayım o işi çözemedim pek.

Onla oynamana gerek yok sistem boşta 2.6ghz çalışır oyun program açınca ihtiyacına göre 3.6ghz kadar çıkar otomatikman açık olsun yani.
  • sistem ihtiyacına göre işlemciden verim alır yani bilgisyar boştayken düşük ghz işlem yaparken yüksek ghz oluyor. görev yöneticisinni açarsanız anlık ghz kullanımı görebilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bizim takada da far turbo fan. fn +1 ,gerektiğinde zaten turbo devreye giriyor. bi espirisi yok yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.