Şimdi Ara

Tungsten fitilli ampül soru yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tungsten fitilli ampülle ilgili bilgi almam lazım , internette sadece tungstenin verilen gerilimle beraber akkor hale geçtiği ve arttırılan voltajla daha fazla ışık yaydığını bulabildim. Benim merak ettiğim , artan ısıyla beraber direnci artıyor mu , yoksa sabit mi kalıyor ? Ona göre ohm yasasına uyup uymadığını bulmam lazımda . Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

• Soğukken düşük dirençlidir ısındıkça artar. Ama voltaj yükseldikçe sonunda patlamaktan kurtulamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Soğukken düşük dirençlidir ısındıkça artar. Ama voltaj yükseldikçe sonunda patlamaktan kurtulamaz

Çok teşekkürler hocam , peki bu direnç artışı ne kadardır yani voltajı arttırdığımızda devreden geçen akımı azaltabilecek kadar bir direnç artışı söz konusu mudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: strahd_von_zarovich

quote:

Soğukken düşük dirençlidir ısındıkça artar. Ama voltaj yükseldikçe sonunda patlamaktan kurtulamaz

Çok teşekkürler hocam , peki bu direnç artışı ne kadardır yani voltajı arttırdığımızda devreden geçen akımı azaltabilecek kadar bir direnç artışı söz konusu mudur ?

Doğrusunu söyleyeyim bilmiyorum. Ama voltaj arttıkça akımın yükselme oranı düşer diye tahmin ediyorum. 200 W lık akkor bir ampulum var 380 volta dayanabiliyor kısa süreli denemelerde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: strahd_von_zarovich

quote:

Doğrusunu söyleyeyim bilmiyorum. Ama voltaj arttıkça akımın yükselme oranı düşer diye tahmin ediyorum. 200 W lık akkor bir ampulum var 380 volta dayanabiliyor kısa süreli denemelerde.

, çok sağolun . Tungsten fitilli ampül ohm yasasına uyar mı diye bir soru vardı da , dirence uygulanan gerilimle , dirençten geçen akım doğru orantılı mı ama hala çözemedim . Direncin artıp akımı düşürmesi ,düşürdüğünü de bilmiyorum gerçi bu kuralı bozuyor mu çözemedim . Böyle soru mu olur

• 7,5 veya 15 W.bir ampulün direncini soğuk iken ölçünüz.Değeri kaydediniz,ampulü enerji vererek ısınmasını bekleyiniz.Enerjiyi kestiğiniz anda ampulün direncini ölçünüz.Soğuk ve sıcak ampulün direnç değerleri arasındaki fark çok ilginç gelecektir.Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amatör.usta

7,5 veya 15 W.bir ampulün direncini soğuk iken ölçünüz.Değeri kaydediniz,ampulü enerji vererek ısınmasını bekleyiniz.Enerjiyi kestiğiniz anda ampulün direncini ölçünüz.Soğuk ve sıcak ampulün direnç değerleri arasındaki fark çok ilginç gelecektir.Kolay gelsin.

Hocam yarın deneyi yapıcaz okulda ama , deneyden önce konuyla ilgili sınav yapıldığı için öğrenmeye çalışıyorum ne kadar direncin artabileceğini . Multimetremde bozuk olduğundan kendim bakamadım şu an . Direnç artışı o kadar büyük oluyor mu ? Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Halojen far için ampül?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.