Şimdi Ara

Tunçmatik Ecolite 600 VA Aman Dikkat !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu KGK ile ilgilenen ve satın alacak arkadaşları uyarmak için bu mesajı yazma gereği duydum.
    Tunçmatik firmasının Ecolite Stand-by isimli 600VA gücünde olan UPS satın almıştım. Firma bu UPS in özelliklerini belirtirken Kapalı Konumda Şarj edebilme özelliğini hem kullanma kılavuzuna hemde tanıtım broşürüne hatta web sitelerine bile genel özellikleri bölümüne yazmıştır. Üzerinde çalıştığım uygulamada bu özellik benim için önemli olduğu için cihazı satın aldım ancak gel gelelim bir türlü kapalı konumda şarj edemedim..Cihaz arızalı olabileceği düşündüm ancak diğer tüm özellikler çalışıyor ancak cihaz fişe takılı halde kapalıyken aküye şarj vermiyordu. Yaptığım testte UPS aküsünü tam dolu haldeyken 5 saat boyunca 10 Watt/saat güç tüketerek de-şarj ettim ancak hiçbir şekilde akü şarj konumuna geçmedi. UPS sadece açık konumdayken şarj yapıyordu.
    Akünün voltmetre ile ölçülen tam dolu ve boş halleri;
    * Akü boşta iken 13,5V, yük altında iken 12,8V değeri okunmuştur.
    * Akü boşta iken boşta 9V, yük altında 7,6V değeri okunmuştur.
    Sonunda dayanamadım ve aradım Tunçmatik teknik servisini, 4 veya 5 aktarmadan sonra mühendisleri ile görüştüm bu makinada böyle bir özelliğin Olmadığını söyledi. Bir sürü özür diledi zavallı adam.
    Anlamadığım insanları kandırmak bukadar kolay olmamalı. Kime güvenelim anlamadım...
    Not: Belki bu özellik birçok kullanıcı için bir anlamı olmayabilir ancak şunu belirtmeliyim ki muadil güçte, yerli ve yabancı markaların büyük bir çoğunluğunda böyle bir özellik yok. Yani bu özelliğin var olarak belirtilmesi bu ürünün diğerlerinden sıyrılmasını ve tüketiciyi yanlış yönlendirmesini sağlıyor...

• Tekrar Merhaba
    Bugün itibari ile Bu firmanın web sitesini kontrol ettiğimde Genel Özellikler bölümünden ve teknik pdf dökümanlarından ''Kapalı Konumda Şarj edebilme'' özelliğini silmişler. Okadar uğraş ve çabalarımdan sonra işe yaraması güzel. Ama bukadar duyarsız, tepkisiz ve en azından bir özür bile dilemediklerinden bu adını bile anmak istemediğim firma direkt

''Kapalı Konumda Şarj edebilme'' özelliğini web sitelerinden silmiş olabilirler ancak arama motorlarında hala bu ürünün adı geçtiğinde bu özellik varmış gibi gözüküyor.Tekrar alacakların bu mesajı okumasını dikkate almasını öneririm.
    Merak ettiğim konu ise bugüne kadar sattıkları ürünler için acaba ne düşünüyorlar? Enayi olarak gördükleri biz tüketiciye acaba daha nice var olmayan özellikli ürünü var gösterip sattılar, iplikleri pazara çıktı sessizce sıyrılmaya çalışıyorlar...
    Not: En merak ettiğim konu ise PC Dergisi bu aleti 2009 yılının en iyi KGK olarak seçmesi. Nasıl seçtiniz ne göre seçiniz,nekadar para aldınız? Bu dergiye ayrıca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pyrodigy -- 28 Mart 2012; 11:48:26 >

• Uyarı ve duyarlılık adına teşekkür ederim.
  • Şu ana hala satışta ve ekonomik olarak gözüküyor.

Merak ettiğim acaba içerisindeki AKÜ hangi marka YUASA mı kullanılıyor.
  • Bana da lazim 1 tane ama dalgalanma dusme cok oluyo silivride bunada karşi korumali almak istiyorum acaba hangi marka model tercih edersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    UPS HAKKINDA KVA-VA
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.