Şimdi Ara

tumsek ayna

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uzantısı 1.5 f den gelen isin uzantısı 3f den gececek sekilde kırilir tumsek aynada . bunu biliyo muydunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• herkes sadece tepe noktasiyla f arasında olur diye biliyor ama oyle degilmis isin gonderirken.

• Emin misin?

Çünkü uzantısının daha uzaktan kesmesi için yansıyan ışının asal eksene yaklaşması gerekir bu durumda.
  • Şuradaki similasyondan denedim ama olmadı dediğin:http://ophysics.com/l10.html
  • AI Engineer kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin bu konuya geleceginizi biliyordum.

Bugun fiz. hocama sordum asiri kaliteli bi hoca ustelik.

sey dedi tumsek aynada ozel isinlar asal ekseni kesmedigi surece uzantilarla saglar.

gelen isin asal ekseni kesmediginde tum durumlarda sagliyoo orn : uzantisi odaktan gcn asal eksene paralel gider cukurda da direkt odaktan gecen asal eksene paralel gidiyoe mantik bu

tumsek ayna

bu da saglamayan durum yani isin asal ekseni kestiginde ozel isini saglamiyor boyle aciklarim size ben de bugun bayagi aydinlandim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herzamanyıkık -- 9 Şubat 2018; 22:19:1 >

• tumsek ayna

hocam buyurun soru da buydu

• Kitabı kontrol ettim tekrardan. Gerçekten de doğruymuş. Ancak görüntüler hep odak ile tepe arasında oluşuyor. Teşekkürler. Sayende doğrusunu öğrenmiş oldum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Park halindeki araca vurma
    4 yıl önce açıldı
    Arabanın renginde tavan kaplama
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • rica ederim 👍

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.