Şimdi Ara

Tüm Türklerin Okuması Gereken Yazı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle bu konuyu öne çıkararak Osmanlının son dönemlerinden Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna kadar olan süreçte Türk Milleti için yılmadan dinlenmeden çalışmış 3 Türk Kahramanı Olan Sırası ile Abdülaziz Han, Abdülhamit Han, Ve Mustafa Kemal Atatürk'ü ve yüce Türk milletini araştırmalarım sonucunda ulaştıgım bilgilerden sizler için kaleme aldığım makalem ve tespitleri daha çok insanın görmesini okumasını ve bilgilenmesİni sağlarsanız size çok teşekkürler ederim.

    Aşagıdaki linte bulunan yazıyı yazma amacım şahsımın geç öğrendiği, bazı tarihi gerçekleri henüz vakıf olmamış, tek bir kişiye dahi olsa öğretebilmek, anlatabilmek ve gösterebilmektir.
    Ki ecdadımıza olan borcumu bir nebze olsun hafifletebileyim bu borç hepimizin borcu ödemenin tek yolu var anlamak o dönemi anlamak ve anlatmak zira 100 yıl önceki hain oyunların günümüzde sadece oyuncularının değiştiği seneryolarının ayni kaldığı ortadadır aşagıdaki linkde yer alan 1. makalemi okuduktan sonra ne anlatmak istediğimi daha net anlayacağınızdan eminim.


    1850li yıllarda petrolün gelecekti önemi anlaşıldı sonrasında ise dünyadaki petrol rezervlerinin önemli bir kısmının Sultan Abdülaziz yönetiminde yaralarını saran Osmanlı imparatorlugunun topraklarında olduğunu anladılar. İşte o zaman Millet olarak kaderimiz değişti. çünkü biz Türkler herhangi bir millet değildik farklıydık işte bu farklara o dönem yaşananları aylarca pek çok kitap ve kaynaktan araştırdım. Öyle şeyler gördüm ki Dedelerimizin kahramanlıklarını araştırmak isterken tarihte unulmuş yada unutmamız için gerçekten büyük mücadele verilmiş öyle olayları keşfettim ki bunu araştırmaktan aylarca kendimi alamadım. Millet olarak ne kadar asil olduğumuzu gördüm. Yokedilmek için ne kadar para ve zaman harcadıklarını anlayacak kayıtlara ulaştım.

    Geleceğimizi çaldılar
    Rüyalarımızı çaldılar
    Çok şey çaldılarda bununla yetinmediler
    Milleti için büyük fedakarlık yapan ve şevkat besleyen büyük liderlerimize ne kadar büyük acılar yaşattılarını gördüm bazılarını öldürdüler öyle bir kurşunla değil büyük ihanetlerle en güvendikleri kişilere hatta evladım dedikleri kişilere öldürtdüler.
    Öldüremediklerini ise öyle büyük manevi bedel ödettiler ki hayatıları boyunca büyük çile ve emek harcayarak yaptıkları hizmetleri korudukları devletlerini Evladım dediklerine gözlerinin önünde yıktırarak 33 yıl geçikmenin bedelini ödettiler

    Tarihe bakarak ve bugunkü durum ile analiz ederek torunlarının bile hala bizimle ugraşmayı bırakmadıklarını kafa yapılarının değişmediğini farkettim

    Aylarca okuduğum ve araştırdım pek çok önemli olay ve eski kayıtlardan yola çıkarak bize yapılanları ve yapılmaya çalışanları keşfetikçe kendimi daha derin araştırma yapmaktan alıkoyamadım 150 yıldır kurdukları oyun seneryolarının oyuncular dışında hiç değişmediğini gördüm sizde okuyunca görüceksiniz...

    Dün tüm bunları sizlerede göstermek için 5 saat bilgisayar başından kalkmadan aşagıdaki link ten ulaşabiliceğiniz yazıyı kaleme aldım. uzun bir yazı oldu sıkılmadan okumanız için kelimeleri özenle seçmeye çalıştım

    O Yazıya geçmeden önce kısa ve ilgiç bir durumu sizlere anlatmak istiyorum...

    Kaç kere millet olarak yok olma eşiğine geldiğimizi keşfettim mesela o eşiklerden belki ilahi bir güçün yardımı belkide büyük bir şans ve yüzyılımızın 3 büyük Türk kahramanının büyük fedakarlık ve mücadeleleri ile kurtuldugumuzu gördüm onlar sırasıyla (Sultan Abdülhaziz Han-Sultan Abdülhamit Han- ve Mustafa Kemal Atatürk) bu kahramanlarımızın dogum tarihleri birbirlerinden çok farklıdır neredeyse 40 yıl ara ile doğan bu kahramanlar milletimizi sonuna kadar savunmuş ve arkasından gelen kahramana bu görevi devretmeden düşmemişlerdi sadece bu kadar da değildi Aldıkları kararlar ile birbirlerinin farkında olmadan önünü açmışlardı. Sultan Abdülaziz, kendisinden sonra gelen Ulu Hakan Abdülhamit'in önünü açmış. Abdülhamit ise yine farkında olmadan aldığı kararlar ile Mustafa Kemal Atatürk'ün önünü açmışlardı. Abdülaziz ve Abdülhamit Han' ile olan kısımları 2. makalemde açıklayacağım.

    Burada ise Abdülhamit'in farkında olmadan kendisinden sonraki Türk Kahramanı Olan Mustafa Kemal Atatürk'ün nasıl önünü açtığı konusuna değineceğim.

    Öyle bilinçli değil ama sanki görünmez bir el izin vermemişti diğerinin yerine gelicek olan hazır olmadan düşmelerine sadece buda değildi detayları ögrendiğimde herşeyi zihnimde yeniden canlandırdıgımda en önemsiz olayların hatta 100 binde bir ihtimallerin birleşiminin Türk milletini yok olmaktan kurtardıgını gördüm
    Bu ihtimal yada mucizeler diyelim.
    Abdülaziz den sonra tahta çıkan V.Murad Abdülhamit in abiyi yasal olarak tahtın varisi idi Mason Olan V.Murad'tın akıl sağlının tahta çıktıktan kısa bir süre sonra iyice bozulması bu nedenle İngiliz ajanı olan ayni zamanda Abdülaziz Hanın da katili olan Mithat paşa nın bizzat Ulu Hakan Abdülhamit Hanı kendi elleri ile tahta çıkarmak zorunda kalması. ile başladı

    Abdülhamit Han Osmanlıyı 33 yıl yıkılmaktan koruyacak Mustafa Kemal Atatürk''ün hem yetişmesine zaman tanıyacak hemde Askeri okula gitme kararını aldığı Selanik Askeri Rüştiyesin tam da onun yaşadığı Selanik'e kurarak onun subay olmaya karar vermesinde büyük etkisi olacaktı.

    Çanakkaledeki tabyaaları ekonomik zorluklara rağmen güçlendirmiş güçlenen tabyalardan geçemeyen İngiliz donanmasını kara harekatına mecbur bırakmış o kara harekatında Mustafa Kemal İngilizleri hezimete uğratmış Paşa ve Anafartalar Kahramanı ünvanını almış bu rütbe ve ünvan ile kurtuluş savaşını yönetme gücüne sahip olmuştu

    Yıldız suikastinden son anda kurtulmuştu Abdülhamit orada şehit olsaydı Osmanlı 10 Yıl erken yıkılır Atatürk yetişemezdi ama her zamanki rutinini şans eseri o gün bozarak 1 dakika geçikme ile bu suikasten kurtulmuştu..

    Şimdi Bu dönüm noktalarını Aşağıda maddeler halinde tekrar inceleyelim

    1-Yasal olarak tahta hak sahibi olan V.Murad'ın tahta çıktıktan sonra Akıl sağlıgının iyice bozulması ve mecburen Abdülhamit'in tahta çıkması sadece 1 sene sonra 93 harbinde Ruslar tarafından Osmanlının yıkımını İngiltere ile denge siyaseti izleyerek Abdülhamit'in önlemesi (Osmanlı o dönem yıkılsaydı Atatürk daha 5 yaşında idi )

    2-Abdülhamit Han'nın günümüz Türkiyesinden 7 kat büyük topraklar arasında Selanik Askeri Rüştiyesini (Askeri Lise) Atatürk'ün şehri olan Selanik'te açması bu okulun Mustafa Kemali subay olmaya teşvik etmesi.

    3-Abdülhamit Han'nın Yıldız Suikastinde rutinini bozarak 1 dakika ile şehit olmaktan kurtulması (o suikaste şehit olsaydı Osmanlı 10 sene erken yıkılacak ve Mustafa Kemal ya yeni mezun tegmen yada son sınıf askeri ögrencisi olucaktı.

    4-Abdülhamit hanın tüm ekonomik problemlere ve paşalarının olumsuz görüşlerine ragmen büyük bir ödenek ayırarak Özel olarak Çanakkale tabyalarını güçlendirmesi güçlenen o tabyalardan geçemeyen İngiliz gemileri kara harekatı yapmak zorunda kalmaları o kara harekatı sayesinde Mustafa Kemal kendini göstere bilmiş ANAFARTALAR KAHRAMANI ünvanı almaş bu ünvan Mustafa Kemal'e Paşalık yolu açmış Paşa olması da Kurtuluş Savaşını ve Milli mücadeleyi yönetme iradesi kazandırmıştır.

    Yukarıdaki maddeler den 1 tanesi bile eksik olsa yada suan olduğu şekilde olmasa Türkiye Cumhuriyeti olamazdı, Türk milleti vatansız kalır yok olur giderdi. ve o maddeler tam olması gerektiği gibi oldu o kadar seçenek arasında bu şekilde olması Her maddenin rastlantısal olarak şans eseri bu şekilde eksiksiz oluşması 100 bin ihtimalde 1 olmalı tekrar hatırlatalım her madde Türkiye Cumhuriyetinin Kurulmasında kilit rol oynuyor 1 tanesi bile bu şekilde olmasa Milletimiz içni fekalet olurdu.

    Şimdi nasıl kilit rol oynadığını inceleyelim


    1.Madde yi ele alalım bir insanın aklını kaybetme ihtimali yüzde kaç sizce hemde doğrru zamanda tam tahta çıktıtan sonra o ihtimal Abdülhamit'in padişah olmasını sağladı

    Abdülhamit tahta çıkmasa idi Osmanlı devleti Atatürk 5 yaşında iken yıkılmış olurdu yıkılmasa bile Abdülhamit in aldığı kararların sonucu olan 2,3,4 maddeler olmazdı.

    2.Madde yi ele alalım o madde olmasa Atatürk orduya katılmaz belki sadece bir çiftçi yada tüccar olurdu

    3.Madde yi ele alalım, Abdülhamit han'a yapılan suikast başarılı olsa,Osmanlı beklenenden erken yıkılırdı. Atatürk o dönem en fazla 1 müfrezeyi yöneten bir teğmen olarak silahını teslim etmiş yada ordusu dagılmış bir ülkenin askeri okul ögrencisi olarak milleti için üzülmek dışında elinden bir şey gelmemiş olurdu

    4.Madde yi ele alalım Çanakkale Tabyaları güçlendirilmemiş olsa idi İngiliz donanması Çanakkaleden kolayca geçer İstanbulu seneler önce işgal ederdi Mustafa Kemal Atatürk Çanakkalede ünlenmemiş olur kurtuluş savaşının verildiği yıllar sadece bir subay yada İngilizlerin orduyu dagıtmasıyla belkide bir sivil olurdu.

    Tüm bunlar şans mı yoksa Türk milletini koruyan ilahi bir güç mü ?

    Her biri eksiksiz olmasaydı Batı amaçına ulaşacak Türk milleti yada ondan kalanlar başka milletlerin içinde vatansız olarak kaybolup gitmiş olucaktı.


    Batılı güçler o dönem den beri İşte bu kahramanlarımızı gönlümüzden silmek için ne kadar büyük azimle savaştıklarını kısmen başarmış olsalar da asla nihai bir zafere ulaşamadıklarını anladım Milletimizi koruyan gücü tarihi incelerken gördüm hissettim umarım sizde hissedersiniz bu benim ilahi olarak adlandırdığım güç bizi boş yere korumamıştı neden korudugunu da buldum aşagıdaki linkte bulunan makaleme ekledim.



    Bakmayı bilirseniz tarihte her şey o kadar açık ve nettir ki bu gördüklerimi yorumladıklarımı kendime saklamak istemedim sizlerle de paylaşmak istedim umarım net ve iyi anlatabilmişimdir.

    Tüm bunları 3 makalede anlatmak niyetindeyim ilk makalemizin konuları;

    1-) 3 Türk Kahramanın dönemlerine ve birbirlerine etkililerine genel bakış. ve Türk milletinin dünyaya genel etkisi, Sultan Abdülhamit Han hakkında bilgiler.


    Türk Milletini Yok Olmaktan Kurtaran 3 Türk Kahramanı
    https://www.adsreklam.net/blog/21/turk-milletini-yok-olmaktan-kurtaran-3-turk-kahramani







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.