Şimdi Ara

TÜM SORULARINIZA YARDIMCI OLABİLİRİM! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
2.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam önerdiğiniz 2 yıllık bölümler nelerdir ? Sağlık ve adalet bölümü hariç , oralara puan yetmiyor
  • Hocam sosyal hizmetin ve türkçe öğretmenliğinin şuank durumu nedir sizce yazmalımıyım ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba hocam


    Merhaba arkadaşlar ben bu sene mezun olmuş bulunmaktayım malesef puanlar iç açıcıdeğil ygs de 180 barajını geçtim ama lys de baraj altı kaldım y-ygs 230 civarında napabilirim 2 yıllıklar geliyor ama 4 yıllık istiyorum üniversitelerde yüksekokullar var mesela istanbul gelişim üni. işletme ve bilgi yönetimi ama güvenemiyorum sonuçta ygs le alıyor daha başka ne yapabilirim ek kontejanla felan daha uygun bişeyler bulamazmıyım çok çaresizim iç mimarlık var yetenekle oda pek bişeye yaramıyor peki gelişim üni nasıldır ? işletme bilgi yönetimi iyimi daha avantajlı bölümler varmıdır yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furator F kullanıcısına yanıt
    İyi bir üniversitede okumaycaksanız ya da bu konuda tanıdığınız yoksa gıda mühendisi olarak çalışmak için kendinizi eğitim süresince geliştirmelisiniz.Ancak mevcut durumdaki sıralamanızı dikkate alırsak Metalurji ve Malzeme ile birlikte düşünebileceğiniz bölümlerden bir tanesi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TARIC

    Sıralamam ygs 2 de 25 k mf3 ve mf 4 30 k abi şimdi ftr ve diyetisyenlik yazmak istiyorum bir yandan da çok mezun vermeyen itü geomatik mühendisliği var geomatik mühendislği önü açık bir mühendislikmidir ?

    Geomatik Mühendisliği kötü olmayan ancak aslında çok da yeni olmayan bir bölüm.Harita Mühendisliğinden farkı yok.Bunun dışında Türkiye'de yeni bölümlerin oturması çok sancılı bir süreç.İTÜ ismi size iş bulduracaktır ancak mesleği sevip sevmediğinizden emin olun.Şahsi olarak FTR'nin en uygun tercih olacağını düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyLifeLucky

    Inşaat Mühendisliğine puanim yetmiyor. Ama Çevre Mühendisliğine gidip yandal ile İnşaat Mühendisliğini bitirebilir miyim?

    Yandal değil çift ana dal yapmanız gerekmektedir.Ancak bu işin göründüğü kadar kolay olmayabileceğini belirtmeliyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pralala23

    Bolumumu hala secebilmis degilim. İstanbul'dan ayrilmak istemiyorum. Kampus hayati fikri hosuma gidiyor.

    Genetik/tip gibi dusunuyordum ama molekuler bio&genetigin is olanaklar ve baslangic maasi beni korkuttu. (Mf3te 33000.)

    Ayrica GSU ic sinav sayesinde, üniversitenin hukuk/uluslararasi iliskiler/siyaset gibi bolumlerine giris hakki kazandim. Ne yapacağıma bir turlu karar veremiyorum.

    Benim seçim sürecinde en çok kızdığım mesele şehir meselesi.Önce bölüm sonra şehir seçin.Başlangıç maaşları ise bir çok bölümde iyi olmadığı için daha çok mesleğin uzun vadeli kazançlarına odaklanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xDuMaNx

    Hocam merhabalar ben geçen sene lys basvurusunu kaçırdım ve gidemedim elektrik elektrronik meslek lisesini bitirdim geçen sene kaçırınca lysyi Mekataronik MYO'a başladım 2 senelik ama dersleri çok ağır ve ben sayısal sevmiyorum hiç derslerin çoğundan kaldım haliyle bu sene tekrar girdim TS 1 299 PUAN 146 BİN TS 296 PUAN 174 BİN sıralamam ve puanlarım böyle ben bu puanla en iyi üni/bölüm ve iş imkanı bu puana göre en iyi hangi bölüme gitmeliyim ilk okuldan beri Tarih'e yoğun bir ilgim var ve ünide bile AA notlarım ama tarih bölümü sizce iyimi okuyan ve mezun yorumlarına baktım coğu pişman üniversitenin tek katkısı belli bir kültür seviyesi katıyormuş insana para kazanma konusunda bir katkısı olmadığı söyleniyor yani okuyanların içinde bir iki kişi sıyrılıp bişey yapabiliyormuş geri kalanlar bosuna okuyormuş ve dersleri çok fazla ve ezbere dayalı sürekli tavsiye edermisiniz tarih bölümünü .

    Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü nde ekmek bulma imkanımız var mıdır bu puanla ne yapsam ben ? 2 senelik mekatronik bölümü iyimi yoksa hiç gitmeiyp zorlada olsa suanki okulumu bitirsem diğerlerinden daha mı iyi olur hocam ? Şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkürler.

    2 senelik mekatronik bölümü eğitimine devam etmenizi ve DGS'yi zorlamanızı öneririm.Alternatif olarak bu bölümü okurken en azından açıktan lisans eğitimi ile desteklemeniz ileride faydalı olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blackkan

    merhaba teknik üniversite ile normal üniversite arasındaki fark nedir acaba

    mesela itü elektrik

    ile

    hacettepe elektrik elektronik mühendislikleri arasında eğitim bakımından ve üni sonrası bakımından itünün teknik üniversite olmasının ne gibi avantajları olabilir ?

    Teknik üniversitelerin amacı mühendislik ile temel bilimler alanında iyi eğitim sunmaktır.Dolayısıyla kuruluş amaçlarına uygun bir şekilde gelişmişlerdir(genelde) ve bu alanda daha iyi eğitim olanakları sunarlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: awaking the centuries

    tm3 siralamam 32k odtu sosyoloji sansim nedir?

    3 bin puanlık düşüş gerekiyor.Az değil.Ancak imkansız da değil.Sosyoloji düşüş eğiliminde.Şansınız %50 diyebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bthn713

    Merhaba arkadaşlar adım batuhan meslek liSesinden mezun oldum
    YERLEŞTİRME PUANLARI ve BAŞARI SIRALARI
    YERLEŞTİRME EK PUANLI YERLEŞTİRME
    PUAN TÜRÜ PUANI BAŞARI SIRASI PUAN TÜRÜ PUANI BAŞARI SIRASI PUANI BAŞARI SIRASI
    YGS-1 181,79291 642969 Y-YGS-1 231,64691 546671 256,57391 23550
    YGS-2 180,98826 623234 Y-YGS-2 230,84226 525923 255,76926 57838
    YGS-3 194,54686 1159810 Y-YGS-3 244,40086 1013200 --- ---
    YGS-4 188,42651 1154423 Y-YGS-4 238,28051 1004135 --- ---
    YGS-5 193,15525 1039357 Y-YGS-5 243,00925 885067 --- ---
    YGS-6 190,36983 851645 Y-YGS-6 240,22383 708958

    bunlar puanlarım elektronik mühendisliği istiyorum elektronik teknolojilerini seçip dgs ile gazi elektronik mühendisliğine gitmek istiyorum ama bu mühendislik çok zor deniyor bundan dolayı erciyes uçak elektronik (bu lisans progRamı 4 yıllık) yapayım diyorum bununda maaşı az çok kararsızım tercihe ilk ne yazsam bilmiyorum vaktimde azalıyor bana acil yardımcı olur musunuz ??????????

    Merhaba Batuhan.Bölüm tercihinde zorluktan çok meslek olanaklarını göz önünde bulundurman yararına olacaktır.DGS ile gelip gerekli azimle başarı sağlayan çok arkadaşım oldu.Azmedersen başarırsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MikeShinoda96

    MF4 Sıram 26960 düz hesap 27bin aklımda bir kaç üniversite var. Ufaklıktan beri hayalim olan bilgisayar müh. düşünüyorum. Ege Üni mi ? Ankara Üni mi ? ODTU KKK mü ? Marmara Üni ?
    Ünide istediğim dil staj ve yurt dışı imkanı sağlaması

    Bilgisayar alanında ne gibi çalışmalarınız oldu.Gerçekten ilgili misiniz yoksa sadece oyuncu mu?Bunun soruyorum çünkü bilgisayar seviyorum deyip çok kişi bu yolda helak oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayankarışık

    Hocam merhaba dokuz eylül inşaat düşüyorum ama kafam çok karışık itü gıdayı da yeni soktular aklıma. biraz avantaj ve dezavantajları hakkında yardım olur musunuz? teşekkürler

    İtü Gıda'nın tek avantajı üniversitedir.İnşaat Mühendisliği istihdam ve yasal konumu itibariyle daha iyi durumdadır.Ancak İTÜ etiketiyle ve azimle iyi bir yerlere gelme olasılığınız da var.Kararınız kritik olacak ama dediğim gibi birinde üniversite diğerinde bölüm iyi.Ben tercihimi inşaattan yana kullanırdım ancak bu biraz da insanın yapısıyla ilgili.Keza ben toz toprak seven,özgür çalışma ortamına uygun biriyim mesela.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hitokiri Battousai

    quote:

    Orijinalden alıntı: realmrxa

    Arkadaşlar yıllarca çeşitli derneklerde 100'den fazla liseli gence rehberlik yaptım.Herhangi bir sorunuz olursa buradan sorabilirsiniz.

    MF-4 60.546 sıralamam hocam. İlk sıraya Sabancı %25 burslu yazacağım geçen sene 51 kontenjanı varmış 56.900 ile kapatmış. Bu sene kontenjanı 104 oldu. Bi ihtimal var diye ilk sıraya onu yazacağım. Sıralamamı beğenmiyorum o yüzden devlet düşünmüyorum özel olarak araştırdım ama kararsız kaldım. Sabancı'dan sonra nereleri yazmalıyım. Elektrik Elektronik düşünüyorum bu arada bölüm olarak.

    Hocam özel üniversiteler biraz bütçe meselesi.Ancak siz tercihinizi yaptıktan sonra içinden elemenizi önereceklerim olabilir.Biz en iyisi öyle yapalım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhammetgun

    hocam önerdiğiniz 2 yıllık bölümler nelerdir ? Sağlık ve adalet bölümü hariç , oralara puan yetmiyor

    Ne yazık ki 2 yıllık bölümler için önereceklerimi yazmışsın.Bunlar dışında belki iş güvenliği ve teknikerlikler olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lizzie Wizzie

    Hocam sosyal hizmetin ve türkçe öğretmenliğinin şuank durumu nedir sizce yazmalımıyım ?

    İkisi arasında kaldıysanız sosyal hizmetleri öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahim0063

    merhaba hocam


    Merhaba arkadaşlar ben bu sene mezun olmuş bulunmaktayım malesef puanlar iç açıcıdeğil ygs de 180 barajını geçtim ama lys de baraj altı kaldım y-ygs 230 civarında napabilirim 2 yıllıklar geliyor ama 4 yıllık istiyorum üniversitelerde yüksekokullar var mesela istanbul gelişim üni. işletme ve bilgi yönetimi ama güvenemiyorum sonuçta ygs le alıyor daha başka ne yapabilirim ek kontejanla felan daha uygun bişeyler bulamazmıyım çok çaresizim iç mimarlık var yetenekle oda pek bişeye yaramıyor peki gelişim üni nasıldır ? işletme bilgi yönetimi iyimi daha avantajlı bölümler varmıdır yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.


    Bir sene daha çalışıp hazırlanmanız faydanıza olacaktır.Daha yeni mezunsunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: realmrxa

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hitokiri Battousai

    quote:

    Orijinalden alıntı: realmrxa

    Arkadaşlar yıllarca çeşitli derneklerde 100'den fazla liseli gence rehberlik yaptım.Herhangi bir sorunuz olursa buradan sorabilirsiniz.

    MF-4 60.546 sıralamam hocam. İlk sıraya Sabancı %25 burslu yazacağım geçen sene 51 kontenjanı varmış 56.900 ile kapatmış. Bu sene kontenjanı 104 oldu. Bi ihtimal var diye ilk sıraya onu yazacağım. Sıralamamı beğenmiyorum o yüzden devlet düşünmüyorum özel olarak araştırdım ama kararsız kaldım. Sabancı'dan sonra nereleri yazmalıyım. Elektrik Elektronik düşünüyorum bu arada bölüm olarak.

    Hocam özel üniversiteler biraz bütçe meselesi.Ancak siz tercihinizi yaptıktan sonra içinden elemenizi önereceklerim olabilir.Biz en iyisi öyle yapalım.

    hocam sabancı olacak gibi duruyor ama yine de sorayım

    tobb
    bahcesehir
    istanbul aydın
    özyeğin

    bunlar arasında nasıl bir sıra izleyeyim ? hangisini daha öne yazayim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhabalar malum tercih dönemindeyiz ve çok fazla alternatif var kafam felaket derece karışık anlayacağınız.Bu sene ikinci senem mezuna kaldım ve bazı aksaklıklardan dolayı istediğim bölümler gelmiyor. Kalan alternatiflerden de odtü ya da bilkent kimya bölümü okumak istiyorum. Fen edebiyat bölümleri kapatılıyor çok mezun veriyor biliyorum ama kimyayı gerçekten çok severek yapacağımı ve başarılı olabileceğimi düşünüyorum. Tabi ailem benimle aynı fikirde değil bu konuda. İşsiz kalırsın mühendis ol baskısı çok fazla. Kocaeli bilgisayar mühendisliğinden uludağ otomativ mühendisliğine envai çeşit mühendislik yazdırmak istiyor babam. özellikle bilgisayar, bilişim, yazılım alanlarındaki tüm mühendislikleri sıralattı resmen. Ama gelin görün ki hiç ilgimi çekmeyen bir alan yazılımın y'sinden anlamam oturup anlamaya da çalışmam. Ama oturup kimya araştırması yaptığımı biliyorum. Herşey istediğin bölümü okumakla olmuyor diyeceksiniz haklısınız olayın bir de realitesi var. Mezun olduktan sonrası yani. He şöyle bir durum da var kimya bölümünde bana yardımcı olabilecek çok iyi insanlar var, ben, yönlendirebilecek. Şimdi size sorum şu herhangi bir anadoludaki üniversitedeki mühendislikler mi odtü ya da bilkent kimya mı mezun olduktan sonra çalışmamın karşılığını verebilecek bölüm?
    Gelelim diğer soruma. Mühendislik olmazsa matematik yazdırmak istiyor etrafımdakiler. o da aynı şekilde odtü ya da bilkent olur. Uzunca araştırdım matematik bölümünü sonuçta yine yazılım kodlar falan filan ayrıca bu bölümleri okuyanlar genelde matematik olimpiyatlarında yarışmış matematik manyağı kişiler. ben onlardan biri değilim dolayısıyla kendimi ne kadar geliştirebilirim bilmiyorum. Soru şu istemeden okuyacağım matematik mi severek okuyacağım kimya mı?




  • Bilyorsunuz. Tip kontenjanlari ilk 6k genel olarak azaldi, 6k da ki birinin 9k daki tıpı kazanm olasiigi ne kadar yuksektir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.