Şimdi Ara

TÜM SORULARINIZA YARDIMCI OLABİLİRİM! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
2.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: realmrxa

quote:

Orijinalden alıntı: Hitokiri Battousai

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar yıllarca çeşitli derneklerde 100'den fazla liseli gence rehberlik yaptım.Herhangi bir sorunuz olursa buradan sorabilirsiniz.

MF-4 60.546 sıralamam hocam. İlk sıraya Sabancı %25 burslu yazacağım geçen sene 51 kontenjanı varmış 56.900 ile kapatmış. Bu sene kontenjanı 104 oldu. Bi ihtimal var diye ilk sıraya onu yazacağım. Sıralamamı beğenmiyorum o yüzden devlet düşünmüyorum özel olarak araştırdım ama kararsız kaldım. Sabancı'dan sonra nereleri yazmalıyım. Elektrik Elektronik düşünüyorum bu arada bölüm olarak.

Hocam özel üniversiteler biraz bütçe meselesi.Ancak siz tercihinizi yaptıktan sonra içinden elemenizi önereceklerim olabilir.Biz en iyisi öyle yapalım.

hocam sabancı olacak gibi duruyor ama yine de sorayım

tobb
    bahcesehir
    istanbul aydın
    özyeğin

bunlar arasında nasıl bir sıra izleyeyim ? hangisini daha öne yazayim ?

Kesinlikle sabancı üstte tabi.Koç'a sıranız yetseydi en üste onu derdim ama Sabancı da iyidir.Onun dışında sıralamanız makul.Son 2'yi çok öneremeyeceğim.Başkent Üniversitesi'ni de tercihlerinize ekleyebilirsiniz.

1. Tercih SABANCI ÜNİveRSİTESİ (İSTANBUL)/Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi/Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programları (İngilizce) (%25 Burslu)
    2. Tercih SABANCI ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi/Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programları (İngilizce) (Ücretli)
    3. Tercih İHSAN DOОRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) /Mühendislik Fakültesi/Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
    4. Tercih SABANCI ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi/Endüstri Mühendisliği Programları (İngilizce) (%25 Burslu)
    5. Tercih TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Mühendislik Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Ücretli)
    6. Tercih TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Mühendislik Fakültesi/Bilgisayar Mühendisliği (%50 Burslu)
    7. Tercih TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Mühendislik Fakültesi/Endüstri Mühendisliği (Ücretli)
    8. Tercih ÖZYEОİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Mühendislik Fakültesi/elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
    9. Tercih ÖZYEОİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Mühendislik Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (%25 Burslu)
    10. Tercih BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi/Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
    11. Tercih YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Mühendislik Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
    12. Tercih İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ/Mühendislik Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)

böyle yaptım hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Kesinlikle önce şehir SEÇMEYİN.Öğrencilerin en büyük yaptığı hata bu.Türkiye'de en yaygın çalışma ağına sahip olan meslekler sağlık ve inşaat sektöründe bulunmakda.Bu yüzden de elbette önereceğim meslekler arasında baş sıralarda inşaat müh. bulunmakta.Bunun dışında Balıkesir,Trakya gibi ünilerde mimarlık kazanma şansın var.Onu da düşün derim.

hocam peki inşaat müh. yanında başka hangi mühendislikleri önerebilirsiniz ?
  • realmrxa kullanıcısına yanıt
    Gedik üniversitesi

Okan üniversitesi

İstanbul aydın üniversitesi

Beykent üniversitesi

Bahçeşehir üniversitesi

İstanbul arel üniversitesi

Kadir has üniversitesi

Ataşehir adıgüzel meslek yüksekokulu

Piri reis üniversitesi

İstanbul gelişim üniversitesi

İstanbul kavram üniversitesi

Nişantaşı üniversitesi

makine bölümü istiyorum sarıyerde oturuyorum hangisinin kampüsü yakın ve eğitimi iyi
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar yıllarca çeşitli derneklerde 100'den fazla liseli gence rehberlik yaptım.Herhangi bir sorunuz olursa buradan sorabilirsiniz.

MF-4 60.546 sıralamam hocam. İlk sıraya Sabancı %25 burslu yazacağım geçen sene 51 kontenjanı varmış 56.900 ile kapatmış. Bu sene kontenjanı 104 oldu. Bi ihtimal var diye ilk sıraya onu yazacağım. Sıralamamı beğenmiyorum o yüzden devlet düşünmüyorum özel olarak araştırdım ama kararsız kaldım. Sabancı'dan sonra nereleri yazmalıyım. Elektrik Elektronik düşünüyorum bu arada bölüm olarak.

Hocam özel üniversiteler biraz bütçe meselesi.Ancak siz tercihinizi yaptıktan sonra içinden elemenizi önereceklerim olabilir.Biz en iyisi öyle yapalım.

tobb
    bahcesehir
    istanbul aydın
    özyeğin

Kesinlikle sabancı üstte tabi.Koç'a sıranız yetseydi en üste onu derdim ama Sabancı da iyidir.Onun dışında sıralamanız makul.Son 2'yi çok öneremeyeceğim.Başkent Üniversitesi'ni de tercihlerinize ekleyebilirsiniz.

1. Tercih SABANCI ÜNİveRSİTESİ (İSTANBUL)/Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi/Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programları (İngilizce) (%25 Burslu)
    2. Tercih SABANCI ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi/Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programları (İngilizce) (Ücretli)
    3. Tercih İHSAN DOОRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) /Mühendislik Fakültesi/Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
    4. Tercih SABANCI ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi/Endüstri Mühendisliği Programları (İngilizce) (%25 Burslu)
    5. Tercih TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Mühendislik Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Ücretli)
    6. Tercih TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Mühendislik Fakültesi/Bilgisayar Mühendisliği (%50 Burslu)
    7. Tercih TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Mühendislik Fakültesi/Endüstri Mühendisliği (Ücretli)
    8. Tercih ÖZYEОİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Mühendislik Fakültesi/elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
    9. Tercih ÖZYEОİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Mühendislik Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (%25 Burslu)
    10. Tercih BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi/Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
    11. Tercih YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Mühendislik Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
    12. Tercih İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ/Mühendislik Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)

böyle yaptım hocam

Tek kötü yanı var:Sen hangi mesleği istediğini bilmiyorsun.Böyle toto oynar gibi tercih yapmayın canım kardeşim.Bir meslek üzerinde yoğunlaş.Onun dışında üniversite anlamında sıralamanda yanlışlık yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakatilyaüniversiteli

quote:

Kesinlikle önce şehir SEÇMEYİN.Öğrencilerin en büyük yaptığı hata bu.Türkiye'de en yaygın çalışma ağına sahip olan meslekler sağlık ve inşaat sektöründe bulunmakda.Bu yüzden de elbette önereceğim meslekler arasında baş sıralarda inşaat müh. bulunmakta.Bunun dışında Balıkesir,Trakya gibi ünilerde mimarlık kazanma şansın var.Onu da düşün derim.

hocam peki inşaat müh. yanında başka hangi mühendislikleri önerebilirsiniz ?

Elektrik Elektronik iyidir.Mühendislik harici Mimarlık da keza öyle.Sonrasıda Makine ve Harita'da bir tık altta bunları izler.Özetle:KURUCU MÜHENDİSLİKLER.

hocam şöyle bi şey ben aslında elektrik elektronik müh. üzerine yoğunlaşmıştım ama babam mezun olduktan sonra iş bulamazsın senin yerine 2 yıllık mezun elektrik teknikeri bile çalışabilir hem de daha düşük maaşla dedi.bunun üzerine biraz da böyle dara düştüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: batturay

Gedik üniversitesi

Okan üniversitesi

İstanbul aydın üniversitesi

Beykent üniversitesi

Bahçeşehir üniversitesi

İstanbul arel üniversitesi

Kadir has üniversitesi

Ataşehir adıgüzel meslek yüksekokulu

Piri reis üniversitesi

İstanbul gelişim üniversitesi

İstanbul kavram üniversitesi

Nişantaşı üniversitesi

makine bölümü istiyorum sarıyerde oturuyorum hangisinin kampüsü yakın ve eğitimi iyi

Bahçeşehir üniversitesi

Kadir has üniversitesi

Biraz da Piri reis üniversitesi

Gerisi çöp.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tobb
    bahcesehir
    istanbul aydın
    özyeğin

böyle yaptım hocam

Tek kötü yanı var:Sen hangi mesleği istediğini bilmiyorsun.Böyle toto oynar gibi tercih yapmayın canım kardeşim.Bir meslek üzerinde yoğunlaş.Onun dışında üniversite anlamında sıralamanda yanlışlık yok.

önceliğim eem ve bilgisayar o yüzden onları başa yazdım hocam. endüstri de araya sıkıştırdım sabancıda bölüm önemli olmadığı için. bence ne istediğimi biliyorum

üni. sıralaması doğru ise sorun yok o zaman teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tobb
    bahcesehir
    istanbul aydın
    özyeğin

böyle yaptım hocam

önceliğim eem ve bilgisayar o yüzden onları başa yazdım hocam. endüstri de araya sıkıştırdım sabancıda bölüm önemli olmadığı için. bence ne istediğimi biliyorum

üni. sıralaması doğru ise sorun yok o zaman teşekkürler

İyi bakalım öyleyse sıralaman güzel hayırlısı olsun.

• Hocam mf4 um 85bin kirikkalede 1. Ogretim elektrik bilgisayae insaat geliyor ktude 2. Ogretim elektrik sakaryada konyada ikinci ogretim elektrik falan geliyor bilgisayar ve makine pek bakmadim ama onlarda gelitor elektrik elektronik mi insaatmi kararsiz kaldim birde 2. Ogretim yazip senede 1500 vermek yerine 4 sene icinde 6000 bini verip ustune ekleyip yurt disinda dil egitimi al dedi ailem oneriniz nedir simdi universiteyi bitirir bitirmez 1500 ede olsa 2000 ede olsa bir sekilde hangisinde daha rahat is bulup ilerleyebilirim cunku pek insaat cevrem falan yok memur cocuguyum yabanci dil gelistirip yuksek lisans yapmayi dusunuyorum o kinuda sikintim yok kendimi gelistirme konusundada bilgisayardaki herturlu yazilimi kolay kullanirim bi sikintim yok bilgisayar donanim ve yazilim aram iyi baya dilide kursla ve yurt disiyla halledecegim oneriniz ne olur cok kararsiz kaldim tercihlere 4 gun kaldi kirikkale insaat gibi dusunuyorum oneriniz ne

hocam sayısalcı olma istiyorum beslenme diyetetik için ama kimyam iyi değil bu bölüm için engel mi?
  • ben 2 yıllık bir aöf okuyorum 1 yılı bitti. Sorum şu bu senede ygsye girdim 4 yıllık bir aöf yazmak istiyorum ancak aynı anda iki tane aöf bölümü okunuyor mu? Eğer bunda bir problem yoksa 4 yıllığı tercih edip 2 yıllık bölüm bitene kadar dondurmak istiyorum böyle bir şansım var mı varsa ne yapmam gerek? Yardımcı olursanız memnun olurum.

acil yardımcı olabilir misiniz süre daralıyor tercih konusunda.
  • Hocam tıp istiyorum ve çukurova geliyor. Suan adiyamandayim ama aslen marasliyim. Çukurova çok kalabalık ve çok zorluyorlar deniyor. Bi de kız olunca ailem adanaya pek sıcak bakmiyor. Aklımda bir de KSÜ Tıp var hocam. Sakin az öğrencili sınıf geçmesi sorun degilmis ama eğitim kalitesini bilmiyorum ve beni en çok bu düşündürüyor. Fakülte önemli değil her yerde aynı kitaplar okunuyor önemli olan bireysel çaba diyorlar. 3 yıl içinde ailemin maraş a tasinma ihtimali var ve neredeyse tüm forumlarda tıp aileyle rahat okunur deniyor. Kafam karmakarisik. Bi yorumunuzu almak isterim :)

• hocam selçuklu bilgisayar mühendisliği hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadEagle06

Hocam mf4 um 85bin kirikkalede 1. Ogretim elektrik bilgisayae insaat geliyor ktude 2. Ogretim elektrik sakaryada konyada ikinci ogretim elektrik falan geliyor bilgisayar ve makine pek bakmadim ama onlarda gelitor elektrik elektronik mi insaatmi kararsiz kaldim birde 2. Ogretim yazip senede 1500 vermek yerine 4 sene icinde 6000 bini verip ustune ekleyip yurt disinda dil egitimi al dedi ailem oneriniz nedir simdi universiteyi bitirir bitirmez 1500 ede olsa 2000 ede olsa bir sekilde hangisinde daha rahat is bulup ilerleyebilirim cunku pek insaat cevrem falan yok memur cocuguyum yabanci dil gelistirip yuksek lisans yapmayi dusunuyorum o kinuda sikintim yok kendimi gelistirme konusundada bilgisayardaki herturlu yazilimi kolay kullanirim bi sikintim yok bilgisayar donanim ve yazilim aram iyi baya dilide kursla ve yurt disiyla halledecegim oneriniz ne olur cok kararsiz kaldim tercihlere 4 gun kaldi kirikkale insaat gibi dusunuyorum oneriniz ne

elektrik ve inşaat müh. ikiside iyi bölümler,o yüzden hangisine ilginiz varsa onu seçin.Bunun dışında ailenizin önerisi gayet yerinde.2.öğretim okumak yerine gerçek anlamda bir dil öğrenimi size avantaj sağlayabilir.KTÜ 1.öğretim gelseydi onu önerirdim ancak şu an ailenizin önerisi daha makbul.

• quote:

Orijinalden alıntı: rabiaface1

hocam sayısalcı olma istiyorum beslenme diyetetik için ama kimyam iyi değil bu bölüm için engel mi?

Bu bölüm için kimya ve biyoloji bilgisi gerekmektedir.Ancak azimli olursanız öğrenebileceğiniz kanaatindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: placex

ben 2 yıllık bir aöf okuyorum 1 yılı bitti. Sorum şu bu senede ygsye girdim 4 yıllık bir aöf yazmak istiyorum ancak aynı anda iki tane aöf bölümü okunuyor mu? Eğer bunda bir problem yoksa 4 yıllığı tercih edip 2 yıllık bölüm bitene kadar dondurmak istiyorum böyle bir şansım var mı varsa ne yapmam gerek? Yardımcı olursanız memnun olurum.

Hocam örgün okurken açık okunuyor ancak bildiğim kadarıyla 2 açık okuma şansınız yok.Yine de bu konuda uzman bir kişiye danışınız.
  • Hocam tm 2k civarı. İşletme tarzı bölüm, meslek olarak yöneticilik istiyorum.
    1) Sizce boün politika bu hedefime uyar mı (malum iktisadi bilimler fakultesinde ve uyar diyenler var)
    2) Vakıf üniversiteleri tam burslu yazilmali mi (boünlerden sonra) yoksa oktü işletmeyi mi yazmaliyim?
    Cevabınızı bekliyorum hocam, şimdiden sağolun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: placex

ben 2 yıllık bir aöf okuyorum 1 yılı bitti. Sorum şu bu senede ygsye girdim 4 yıllık bir aöf yazmak istiyorum ancak aynı anda iki tane aöf bölümü okunuyor mu? Eğer bunda bir problem yoksa 4 yıllığı tercih edip 2 yıllık bölüm bitene kadar dondurmak istiyorum böyle bir şansım var mı varsa ne yapmam gerek? Yardımcı olursanız memnun olurum.

Hocam örgün okurken açık okunuyor ancak bildiğim kadarıyla 2 açık okuma şansınız yok.Yine de bu konuda uzman bir kişiye danışınız.

2si aynı anda okunmuyor ama ben zaten 4 yıllığı yazıp dondurmak istiyorum.maksat bir daha ygsye girmeyeyim aöf için. aöf burolarından net bilgi alabilir miyim bu konuda ya da tavsiye ettiğiniz bir yer var mı bilgi almak için?

• quote:

Orijinalden alıntı: hascarpinu

Hocam tıp istiyorum ve çukurova geliyor. Suan adiyamandayim ama aslen marasliyim. Çukurova çok kalabalık ve çok zorluyorlar deniyor. Bi de kız olunca ailem adanaya pek sıcak bakmiyor. Aklımda bir de KSÜ Tıp var hocam. Sakin az öğrencili sınıf geçmesi sorun degilmis ama eğitim kalitesini bilmiyorum ve beni en çok bu düşündürüyor. Fakülte önemli değil her yerde aynı kitaplar okunuyor önemli olan bireysel çaba diyorlar. 3 yıl içinde ailemin maraş a tasinma ihtimali var ve neredeyse tüm forumlarda tıp aileyle rahat okunur deniyor. Kafam karmakarisik. Bi yorumunuzu almak isterim :)

Çukurova zorluyor evet.Ancak Balcalı bölge hastanesi ve akademik olarak bölgenin en iyisi.İktisat,işletme okusan bireysel çabana vurgu yapabilirdim ancak Tıp Fakülteleri için en iyi ve öncü hocaların olduğu üniversiteleri seçmek daha mantıklı geliyor.Kız olarak bir sıkıntı yaşamazsın(gidip de kiramithanede oturmazsın herhalde ).Aile ile okumak konusu ise kişinin yapısı ile alakalı.Biraz dirayetli herkes bence okuyabilir.Karar senin.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.