Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (270. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.363
Cevap
685
Favori
1.867.384
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    celal hocam özür dilerim ama sorayım size ister burdan isterseniz pmden veya söylemeyenbilirsinizde içeriği nedir ? içerik kontrolü yapılıp değeri biçilmiş ise bu durumda 60 lira istemeleri normal gözüküyor örnegin 20 euro daha değer biçse 60 lira eder ki farkı görüyorsunuz bi 20 euro işte bu kadar tutuyor. sorun şurdaki eğer ürün kargo ücreti dahil hesaplanmışsa isteyebilirler ki dikkat edin. yazıyorsa faturanın üstünde veya itiraz edin kk ekstresi ve paypal ekstresi ile tekrar başvurun iptal edilebilir hiçbirşey katı kurallara göre işleyemez. iş bu tutanak derler ya işte sehven oldu falandı filandı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DSM

celal hocam özür dilerim ama sorayım size ister burdan isterseniz pmden veya söylemeyenbilirsinizde içeriği nedir ? içerik kontrolü yapılıp değeri biçilmiş ise bu durumda 60 lira istemeleri normal gözüküyor örnegin 20 euro daha değer biçse 60 lira eder ki farkı görüyorsunuz bi 20 euro işte bu kadar tutuyor. sorun şurdaki eğer ürün kargo ücreti dahil hesaplanmışsa isteyebilirler ki dikkat edin. yazıyorsa faturanın üstünde veya itiraz edin kk ekstresi ve paypal ekstresi ile tekrar başvurun iptal edilebilir hiçbirşey katı kurallara göre işleyemez. iş bu tutanak derler ya işte sehven oldu falandı filandı..

bu gün başvurdum. süreci anlatayım:

ptt memuru geldi. 60 lira küsür vergiyi istedi. parayı vermedim. çünkü parayı versem itiraz haklarım kayıp olur diye düşündüm.(aslında ödeme yapılsa da sonradan itiraz ediliyormuş sanırım. kesin bilgim yok bilen eklesin)
    herneyse memur geldi dedi ki: ya kabul edeceksin ya da kabul etmeyeceksin iade edilecek(her iki durum da bana uymuyor).
    3. opsiyon olarak adreste bulunamadı yazın. bir kaç gün daha tutulsun dedim. sağolsun kabul etti.

geri döndüğü ptt şubesini öğrendim büyük merkezi şubeler oluyor. müdire hanımla görüştüm.

1. dilekçe yazıldı. (takip numarasını yazıyorsun, alıcının kendi adı soyadı imza, gümrük vergisine itiraz ettiğini belirtiyorsun. gümrük muafiyeti için tüm şartları taşıyor diyorsun. ürünün gerçek değeri, kargo değeri vs. hepsini ekliyorsun)

2: belgeler: dilekçeye ek olarak;
    satın aldığın ürünün ekran görüntüsü çıktısı
    satın aldığında gelen onaylama maili çıktısı
    ürün kargolanınca gelen takip noyu veren mail çıktısı
    extre ve paypal ekran görüntüleri çıktısı.

tüm bunlarla başvurumu yaptım.

BU SÜREÇTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİR NOKTA VAR. siz paketin vergisini ödemeyi reddedince, pttdeki adamlar otomatik olarak paket iade alınıp geri gönderilecekmiş gib işlem yapıyor. bu yüzden pttdeki memura da gittim. kolinin üzerine "İADE EDİLMEYECEKTİR, GÜMRÜK VERGİSİ TEKRAR HESAPLANACAKTIR" yazısı yapıştırdım. not: bunu yapmazsanız paketiniz geri gönderilebilir. kocaman yazdırın.

şimdilik sonuç bekliyorum arkadaşlar.
    anahtar kelimeleri ekleyeyim de aynı problemi yaşayanlara örnek olsun
    Yurtdışından gelen paketime haksız vergi kesildi.
    gümrük vergisi kesilmemesi gereken ürünüme vergi kesildi.
    ptt vergi istiyor.

• bugün yurtdışından bir paketim geldi. (içinde el feneri vardı ödenen para 30$ civarı) CN22 direk zarfa basılı ve 8$ olarak belirtilmiş.
    Postacı zarfı teslim edip gitmiş fakat zarf üzerinde;
    " Alıcının Dikkatine
    Gönderileriniz için vergi dairesine kayıt yaptırınız. Aksi taktirde tutanak yapılacaktır. "

şeklinde bir ifade var. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan varmıdır bu olayın aslı detayı nedir acaba.
     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ETA -- 5 Haziran 2014; 22:46:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ETA

bugün yurtdışından bir paketim geldi. (içinde el feneri vardı ödenen para 30$ civarı) CN22 direk zarfa basılı ve 8$ olarak belirtilmiş.
    " Alıcının Dikkatine
    Gönderileriniz için vergi dairesine kayıt yaptırınız. Aksi taktirde tutanak yapılacaktır. "

şeklinde bir ifade var. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan varmıdır bu olayın aslı detayı nedir acaba.
     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

Biri korkutmaya çalışmış heralde bu nedir ya böyle saçma şey mi olur? :) Sözlü uyarırlar ya da ihbarname gibi bir belge düzenler verirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: lycantrophic

quote:

bugün yurtdışından bir paketim geldi. (içinde el feneri vardı ödenen para 30$ civarı) CN22 direk zarfa basılı ve 8$ olarak belirtilmiş.
    " Alıcının Dikkatine

Biri korkutmaya çalışmış heralde bu nedir ya böyle saçma şey mi olur? :) Sözlü uyarırlar ya da ihbarname gibi bir belge düzenler verirler.

az önce babamla konuştum geçen gelen pakette de öyle bişeyler yazıyor dedi. aradım buldum zarfıı
    bunda da böyle bişeyler yazmışlar...

CSI izlemiş bir nesil olduğumuzdan el yazısındaki benzerliği farketmemek elde değil.. şu dağıtım elamanını kenara çekmek lazım sanırım :)
    en azından bir yemek ısmarlamalıyım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ETA -- 6 Haziran 2014; 0:08:30 >

• quote:

" Alıcının Dikkatine

Benim bildiğim bir şeyler satıyorsak vergi dairesine kayıt yaptırmak gerekir. Yurtdışından gelen gönderiler vergiye tabiyse zaten bunu ya teslimde alıyorlar ya da posta gümrüğünde alıyorlar. Bunun için de vergi dairesine kayıt gerekmiyor. Biri şaka yapmış olmasın?

• 1000 usd ye bir objektif alsam japonyadan sizce durum ne olur? eskiden işler kolaydı ama son durum hakkında net bilgim yok. gümrük vergisi ne kadar istiyorlar?

not lens türkiyede 3000 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodylove

quote:

Orijinalden alıntı: PyramidCardShop

Arkadaşlar uzun süredir beklediğim çok gecikmiş paketim sonunda dün Mersine ulaştı. Tahmin edeceğiniz gibi yine adresime gelmedi, haber de verilmedi herhangi birşey ile ilgili..
    Bugün paketi kontrol etmeye ilgili gümrük PTT işyerine gittim. Ve 80 dolarlık pakedime tam olarak 78 TL vergi istediler. Zaten İstanbulda haftalardır oyalanmasından belliydi elimde patlayacağı birşeylerin..
    Paketin içinde flüt var ve kutunun yarısı ezilmiş. Resmen üzerine basılmış gibi. Elime alıp kontrol etmedim sinirden. İçindeki ne halde yani bilmiyorum..
    Değer kısmında 80 dolar yazmasına rağmen, o kısmın solunda weight yazılı yerde belli belirsiz 1 ve 7 rakamına benzer birşeyler var. Yani ağırlıkla ilgili. Tahminimce gerizekalı memurların yaptığı işgüzarlık sonucu o 1 rakamımı neyse 80 doların önüne katılarak, pakedin 180 dolar değerinde hesaplanıp, %20(36 dolar) vergi binmesine neden olmuş..
    Geçirdiğim sinir buhranının yanında birde kutuyu o şekilde görmem dolayısıyla elimden bir kaza çıkmaması için ordan uzaklaştım. Zaten karşımdaki memur süerkli biz birşey yapamayız bu İstanbulun sorunu bilmemne saydırıp durdu. Ben veremem bilmemne.
    UKİM'İ arayacaksın sorunun varsa falan filan birsürü boş muhabbet. İşin kötüsü param yoktu. Yoksa lanet eder çarpardım yüzlerine..
    Ordaki başka bir müşteri de boşuna arama kardeş kimseyi bulamazsın, kimsede ilgilenmez vs.. dedi. Haklı zaten. O telefon faturama yazık..
    Şimdi durum şu. Ben birşekilde para ayarlayıp Pazartesi gittiğimde teslim almayı deneyeceğim. Kutu hasarlı olduğundan dolayı benim ne yapmam gerekiyor içindeki sağlam çıkmazsa? Bana bir yol gösterebilirseniz çok sevinirim. Şuan acayip moralim bozuk sağlıklı düşünemiyorum.
    Birde yarın açık değil mi bu işyerleri? Gidip muhatap bulamaz mıyım? O sinirle sormak aklıma gelmedi.
    Arkadaşlar inanmazsınız belki adamlar daha gümrük sınırının ne olduğunu dahi bilmiyorlar. Abi diyorum 80 dolar paketin değer, 40 dolarda kargosu var. Tamam diyor 80+40 120. Ona göre vergi almışlardır. Abicim sınır 75 euro haberin yok mu? Ben bilmem bunu yazan İstanbul. Bizimle alakası yok. Cehalete bakar mısınız?
    Birde içindeki 5 dolar da olsa memur değerini 100 dolar olarak gösterebilir ona kalmış sen birşey yapamazsın demez mi? Mevzuat böyle kardeş diyor.. Seninkine de bu değeri biçmişler demekki dedi çıktı... Vallaha çok iyiymiş abi dedim. İyi iş tutturmuşsunuz.
    Yani kimi kime şikayet edeceğimi şaşırdım ve uzaklaştım ordan.

bimere ve ptt şikayet bölümüne yaz kardeşim.
    Ben ptt, kargoyu biraz geciktirdi diye şikayet ettim, merkez pttden aradı kadının biri bir ton özür diledi.
    Dene, işe yarar

PTTye yazdım ve bana gönderilen mesajı aynen yapıştırıyorum;

İlgi : 2014-53616 Numaralı Info Başvurunuz,

İlgi: 30.05.2014 tarihli 52498 kayıt numaralı müracaatınız Müşteri memnuniyeti ilkesi ile hareket eden bir kuruluş olarak amacımız, bilim ve teknolojideki gelişmeleri takip edip hizmetlerimize uygulayarak üstün hizmet kalitesi ile beklentilerinizi en üst seviyede karşılamaktır.

Söz konusu 524498 numaralı mesajın Merkezimiz kalite kontrol ekibince incelenmiş olup, yapılan araştırma sonucunda, mezkur koliye ait 80.00 TL gümrük ücreti olduğunu ve gümrük ücretlerinin gümrük memurları tarafından tespit edilmektedir. Ayrıca yurtdışından ülkemize gelen koliler Gümrükler genel Müdürlüğü Mersin Gümrük Müdürlüğü memurlarınca kontrol edilmektedir. İnsanları basit bir şekilde suçlamak kolay memurlar mevzuatı uyguluyorlar nereden biliyorsunuz beklide gönderen kargoyu noksan gönderdi belki siz yalan söylüyorsunuz lütfen yazışmalarda ahlak kurallarını zorlamayalım.

Siz değerli müşterilerimizin beklentilerinin karşılanması, yaşamış olduğu aksaklığın giderilmesi ve tekrarının engellenmesi, müşteri memnuniyeti anlayışı ile hizmet eden kuruluşumuzun açısından büyük önem taşımaktadır. Yaşanan aksaklıklar için özür diler duyarlı yaklaşımınız ve her zaman PTT hizmetlerini tercih edeceğinizi ümit eder şimdiden teşekkür ederiz. Saygılarımızla.

Konusu geçen pakedin içinde bambudan yapılmış flüt vardı ve borulardan birinde 3 derin çatlak vardı pakedi aldığımda. Yani 78 TL vergi ödeyip teslim aldım ve ürünü de hasarlı aldım. Kutu içerisindeki flüt kılıfını(cover) çalmışlar ve bunu belirttiğim için yukarda gördüğünüz gibi beni yalancılıkla suçlayacak kadar basitleştiler..
    Bugün ürünü geri göndermek zorunda kaldım ve 31 TL kargo ücreti ödedim. Yani o da bana girdi..
    Paypaldan ful para iadesi alsam dahi(ki kesin değil) hertürlü zarardayım şuanda.
    Bu ülkede kimi kime şikayet edeceğiz artık hocam. Görüyorsunuz. Durum ortada... Allah yardımcımız olsun..

• USPS için en ucuz kargo seçeneği Parcel Post mu oluyor?

Bu yolla alışveriş yapan var mı daha önce, yani kaç TL tutar ABD'den Türkiye'ye? Paket ağırlığı 5-6 kg.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nusretziya

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Tronsmart S89 Vega android media player almayı düşünüyorum. DX,DHGate, Geekbuying ve AliExpress'te var bu cihazdan ancak durum şudur ki ürün fiyatı ucu ucuna 75 avro sınırını aşıyor. Bu durum da hangi site tercih edilmeli sizce? Düşük fiyat yazma, hediye yazma hikayelerini hangisi ile daha kolay hallederim? Birkaç avro fark için gümrükte sorun olur mu veya? Gümrüğe takılırsa çözüm için İstanbul'a mı gitmek gerekir, yaşadığım şehire mi gelir gümrük için? Veya yaşadığım şehirden halledebilir miyim?

http://www.geekbuying.com/item/Tronsmart-Vega-Elite-S89-Quad-Core-Android-4-4-OS-TV-BOX-Amlogic-S802-2-0GHz-2G-8G-Bluetooth4-0-2-4G-wifi-XBMC--Black-324693.html

Ebay'dan aldım arkadaşlar. Her yerde freeshipping fiyatları 105 $, şansıma 97 $ ürün + 9 $ nakliye şeklinde satan bir satıcı buldum, feedback te fena değildi. 75 avro altında kaldı, paketi de gift olarak yapacak, PayPal'dan asıldım gitti Gerisi Allah'tan, oturup bekleyeceğiz...

Dün sabah aldım, bu sabah kargoya vermiş, takip kodunu da yollamış. Umarım kargoda bu kadar hızlı gelir

Ürün Türkiye'ye giriş yaptı 10 günde. PTT ile sınav başlıyor

• Merhaba arkadaşlar. Forumda genelde kargo şirketlerinin fedex, dhl veya usp olması durumunda gümrüğe takılma ve sonrasında ardiye, ordino vb. masraflar dolayısıyla bir hayli başımızın ağrıyacağı söylenmekte. Şimdi alacağım ürünün yukarıdaki firmalardan biri ile gelmesi ve gümrük vergilerinin de peşinen ödenmiş olması durumunda (import fees deposit) yine bu ürünlerin gümrükte beklemesi ve ardiye vb. Masrafların çıkması söz konusu mudur? Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlar var ise çok makbule geçer. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: safahat01

Merhaba arkadaşlar. Forumda genelde kargo şirketlerinin fedex, dhl veya usp olması durumunda gümrüğe takılma ve sonrasında ardiye, ordino vb. masraflar dolayısıyla bir hayli başımızın ağrıyacağı söylenmekte. Şimdi alacağım ürünün yukarıdaki firmalardan biri ile gelmesi ve gümrük vergilerinin de peşinen ödenmiş olması durumunda (import fees deposit) yine bu ürünlerin gümrükte beklemesi ve ardiye vb. Masrafların çıkması söz konusu mudur? Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlar var ise çok makbule geçer. Teşekkürler.

Borderlinx üzerinden alınca örneğin vergisini baştan veriyorsun, DHL getiriyor, bekletme, ardiye vs. gibi bir durum söz konusu değil. Amerikadan 2-3 günde geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lycantrophic -- 10 Haziran 2014; 0:21:16 >
  • quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar. Forumda genelde kargo şirketlerinin fedex, dhl veya usp olması durumunda gümrüğe takılma ve sonrasında ardiye, ordino vb. masraflar dolayısıyla bir hayli başımızın ağrıyacağı söylenmekte. Şimdi alacağım ürünün yukarıdaki firmalardan biri ile gelmesi ve gümrük vergilerinin de peşinen ödenmiş olması durumunda (import fees deposit) yine bu ürünlerin gümrükte beklemesi ve ardiye vb. Masrafların çıkması söz konusu mudur? Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlar var ise çok makbule geçer. Teşekkürler.

Borderlinx üzerinden alınca örneğin vergisini baştan veriyorsun, DHL getiriyor, bekletme, ardiye vs. gibi bir durum söz konusu değil. Amerikadan 2-3 günde geliyor.

Örneğin şu aşağıdaki linkteki ürünü sipariş etsem bana doğabilecek masraflar toplamı ne olur? Bunun haricinde hiçbir sıkıntıya katlanır mıyım? Bir de borderlinx nedir acaba? Teşekkürler ilginiz için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Örneğin şu aşağıdaki linkteki ürünü sipariş etsem bana doğabilecek masraflar toplamı ne olur? http://www.amazon.com/gp/product/B002QUYOV8/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER Bunun haricinde hiçbir sıkıntıya katlanır mıyım? Bir de borderlinx nedir acaba? Teşekkürler ilginiz için.

Amazon'un Türkiye'ye ürün gönderimi yok, aracı bir kurum borderlinx.com da. Hesap yaratıyorsun, orada adına bir adres yaratıyorlar, gönderilerin de onun üzerinden Türkiye'ye kapına kadar getiriliyor. Ürün fiyatı üzerinden %20 vergi hesaplarlar baştan, 35 dolar gibi, desi de fazla olmaz, 15-20 dolar da vergisi olur. 50-60 dolar gibi bir ücret ödeyip getirtebilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Örneğin şu aşağıdaki linkteki ürünü sipariş etsem bana doğabilecek masraflar toplamı ne olur? http://www.amazon.com/gp/product/B002QUYOV8/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER Bunun haricinde hiçbir sıkıntıya katlanır mıyım? Bir de borderlinx nedir acaba? Teşekkürler ilginiz için.

Amazon'un Türkiye'ye ürün gönderimi yok, aracı bir kurum borderlinx.com da. Hesap yaratıyorsun, orada adına bir adres yaratıyorlar, gönderilerin de onun üzerinden Türkiye'ye kapına kadar getiriliyor. Ürün fiyatı üzerinden %20 vergi hesaplarlar baştan, 35 dolar gibi, desi de fazla olmaz, 15-20 dolar da vergisi olur. 50-60 dolar gibi bir ücret ödeyip getirtebilirsiniz.

Kusura bakmayın vaktinizi alıyorum. Bordelinx üzerinden ben mi hesap yaratıyorum yoksa amazon.com da zaten hesabım var ve siparişi amazondan doğrudan verdiğim taktirde süreç otomatikman işliyor ve benim başka bir şey yapmama gerek kalmıyor mu? Bir de aynı durum ebay.com'da da geçerli mi? Ve söz konusu ürünlerin kargo takibini yapabileceğim bir numara ve site mevcut mu? Çok fazla soru sorduğumun farkındayım ama benim için elzem bir konu olduğu için sizi meşgul ediyorum tekrardan teşekkür ediyorum bilgilendirmeleriniz için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Örneğin şu aşağıdaki linkteki ürünü sipariş etsem bana doğabilecek masraflar toplamı ne olur?
    www.amazon.com
    Amazon.com: Invicta Men's 6098 Lupah Collection Revolution Chronograph Black Rubber Watch: Invicta: Watches
    http://www.amazon.com/gp/product/B002QUYOV8/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER
    Bunun haricinde hiçbir sıkıntıya katlanır mıyım? Bir de borderlinx nedir acaba? Teşekkürler ilginiz için.

Kusura bakmayın vaktinizi alıyorum. Bordelinx üzerinden ben mi hesap yaratıyorum yoksa amazon.com da zaten hesabım var ve siparişi amazondan doğrudan verdiğim taktirde süreç otomatikman işliyor ve benim başka bir şey yapmama gerek kalmıyor mu? Bir de aynı durum ebay.com'da da geçerli mi? Ve söz konusu ürünlerin kargo takibini yapabileceğim bir numara ve site mevcut mu? Çok fazla soru sorduğumun farkındayım ama benim için elzem bir konu olduğu için sizi meşgul ediyorum tekrardan teşekkür ediyorum bilgilendirmeleriniz için.

Borderlinx ayrı bir firma, hesap açmanız gerekecek, kargo takibini yine aynı siteden takip numarası verecek onunla yapabilirsiniz. Ebay'den Türkiye'ye gönderenler var, ama göndermeyenlere de kullanılabilir tabii problem çıkmaması adına satıcıya sormakta fayda var.

Kindle almak için hazırlanmış rehber, ama başka ürünler için de aynı yöntem:

Satın alma rehberi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Borderlinx ayrı bir firma, hesap açmanız gerekecek, kargo takibini yine aynı siteden takip numarası verecek onunla yapabilirsiniz. Ebay'den Türkiye'ye gönderenler var, ama göndermeyenlere de kullanılabilir tabii problem çıkmaması adına satıcıya sormakta fayda var.

Kindle almak için hazırlanmış rehber, ama başka ürünler için de aynı yöntem:

Satın alma rehberi

Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam merhaba kardeşinize parçalı şekilde aldığınız s5 ulaştı mı? konuyada ulaşamıyorum ondan buraya yazdım konu kaldırıldı mı Son günlerde gümrük problemleri

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar amazondan alacağım ve sürekli alacağım bazı ürünler var bunları nasıl sıkıntısız bir şekilde alabilirim.Ürünlerin bedeli genelde 60$ civarı tutacak.
  • lycantrophic kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadasi yanlis yonlendirmissiniz, amazon turkiyye urun gonderiyor. Isin icine araci sokup masrafi artirmaya gerek yok. Mobil oldugum icin arkadasi alintilayamadim bu mesaja.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.