Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.175
Cevap
686
Favori
1.820.970
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ebay'den 230$ ederinde bir mp3 player alacağım. Satıcı diyor ki biz onları düşük bedel gösteriyoruz. Bu arada EMS ile çalışıyormuş. Sizce bunu alırsam gümrükle uğraşır mıyım, yoksa düşük bedel göstereceği için tıkır tıkır geçer mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mair

    Ebay'den 230$ ederinde bir mp3 player alacağım. Satıcı diyor ki biz onları düşük bedel gösteriyoruz. Bu arada EMS ile çalışıyormuş. Sizce bunu alırsam gümrükle uğraşır mıyım, yoksa düşük bedel göstereceği için tıkır tıkır geçer mi?

    düşük gösteriyorlar fakat EMS den emin değilim DHL vs den gelip takıldı diye duyduğum oldu, kayıtlı postada sıkıntı olmuyor bildiğim. Ben 5-6 ay önce 189 dolarlık tablet getirtmiştim.
  • ebayden 21 kasımda bir urun aldım. yuzde 99 feedbacklı guvenılır bır satıcıydı.urunu postaya verdıgını soyledı fakat daha sonra takıp numarasını ıstedım 10 gundur cevap vermıyor. sizce ne yapmalıyım?? eğer ürün ankara gümrükteyse barkod numarasız bu ürünü gidip alabilir miyim?? teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mair

    Ebay'den 230$ ederinde bir mp3 player alacağım. Satıcı diyor ki biz onları düşük bedel gösteriyoruz. Bu arada EMS ile çalışıyormuş. Sizce bunu alırsam gümrükle uğraşır mıyım, yoksa düşük bedel göstereceği için tıkır tıkır geçer mi?

    İsterse 1 dolar yazsın muayene memuruna kalmış bir şey tek kelimeyle gümrüğe takılır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    quote:

    Orijinalden alıntı: ScAnMaN

    quote:

    Orijinalden alıntı: darkmoon34

    arkadaşlar yurtdışından 400 dolara arabam için dvd teyp getirticem gümrüğü ne tutar ve hangi kanrgoyla gelirse iyi dir ups mi dhl mi ems mi..

    Saydığın hiçbiri ile ürünü alma öyle bir kargo ile alki türkiye karşılığı ptt olsun yani ürün türkiyeye geldikten sonra ptt ürünü sana ulaştırsın yoksa gümrüğe takılırsa ups,dhl sana bir masraf parası çıkarırki lanet olsun teyp onların olsun der kaçarsın. Eğer gümrüğe girerse %20 yada emin değilim o civarlarda masraf çıkar ama özel kargolar ile gelirse birde cihaz kadar yada daha fazla masraf çıkabilir yada çıkma olasılığı var.

    özel kargolarda

    KAFADAN

    150 lira ardiye parası var

    + kaldığı her gün için ekstra para yazıyor

    Kafadan 150 lira olan ardiye ücreti değil ürünün size ait olduğunu gösteren kağıt parçası yani ordinosudur..

    Ayrıca ardiye kaldığı gün ve kilo'ya endeksli olarak artar artar artar..

    Gümrüğe düşene allah yardım etsin kişinin yapabileceği işler değil kesinlikle gümrükçü bulmanız şart olacaktır..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemci54


    quote:

    Orijinalden alıntı: bluelizard17


    quote:

    Orijinalden alıntı: alemci54

    aslinda ben ithalatla ugrasiyorum, Inanin ithalat yaparken bu kadar uzun surmuyor bu isler :) simdi kisisel birsey siparis ettim ama cok uzun suruyor anlasilan. Bakalim pazartesiye kadar bekleyip telefon trafigine baslicam. Elektronik bir esya olmadigi icin pek sorun olmayacagini dusunuyorum ama paket biraz buyuk gumruk kontrolune dahi alinsa kontrol edilmesi uzun surebilir.

    Size ufak bir olayi paylasayim. Gecen ay 10000 dolar degerinde elektronik esya ithalati yaptim. Gumrukteki memur 2 belge istedi, EMC test raporlari ve LVD test raporlari. Iki raporu cikarmanin toplam maliyeti 10000 euro. Kafayi yicektim.. Kontrol yapan muhendisle birebir konustum ve durumu izah etmeye calistim. dedim ki "memur bey ithalatini yaptigim urun 10000 dolar , istediginiz belgeler 10000 euro" biraz anlayisli olmasini istedim. Aldigim cevap "beni ilgilendirmez" oldu. Inanin 3 ay ugrastim. 3000 tl sadece ardiye odedim. Tabiri caiz ise domuz gibi bir memura rastladim. rica ettim olmadi, rusvet teklif edelim dedim "yemez" dediler. Yalvardik olmadi.. En son gidip agzini burnunu dagitacaktim inanin. Adami katil ederler.




    gümrük memuru rüşvet yemiyor diye dövecek misin adamı? enteresan



    Kemal kilicdaroglu gibisin. Cumlenin biryerini aldin tum konuyu ona bagladin helal yani :) Adami rusvet yemedigi icin dovmeyi dusunmedim. Hic hosgorulu olmadigi icin dovmek istedim. Olaylarin devamini anlatmadim size. Ben belgeleri hazirladim.. herseyi sundum. Memur kontrole gitti. Cinden gelen urunlerin arkasina Etiket yapisirmamislar megerse. "bunlar etiketlenecek" dedi. "tamam" dediim etiketleyelim. "hayir, Cine geri gidecek orada etiketlenecek".... Inanin insan birak dovmeyi cinayet isler. Hersey kanun, kural degildir. Biz Turkuz. Bizim insanimizda biraz hosgoru olur. Yani birisinin hakkina gasp amaci yoksa, devleti kotu duruma dusurmeyecekse, kimseye bir zarari yoksa, bizim insanimiz biraz hosgorulu olur.. Ama bu adam domuz gibiydi. anlatabiliyor muyum?

    Bir ornek daha vereyim sana ben... 150 euro sinir varken 149 euro ile vergi alinan biliyorum ben. Iste burda biraz hosgoru girer isin icine degil mi? insanliktan nasibini almamis bir memura denk geliyorsunuz. sizin zor durumunuzu gore gore "ben isimi yapiyorum" diyerek, resmen bir alman yada hollandali birisinin o "akil almaz domuzluk" seviyesine inebiliyor.

    tum anlatmaya calistigim budur benim.

    Bakin yabanci dillerde olmayan ama turkcede olan bazi kelimeler vardir. Mesela HOSGORU , mesela NAMUS,. Bu kelimelerin ingilizcede tam karsiligini kesinlikle bulamazsiniz. Cunku onlarda bu duygular YOKTUR. Anlatabiliyor muyum.

    Hosgoru kelmesinin ingilizcedeki karsiligini Tolerance olarak verirler. Biz tolerans kelimesini karsimizdakini idare etmek anlaminda kullaniriz, yani tolere ederiz. Ama HOSGORU dedigimiz sey, karsidakini anlamaktir. Tum iyi niyetinle hareket etmektdir. qw

    Ben 26 yasindayim ve ithalat ihracatla ugrasiyorum. Bu yasimda birseyler yapmaya calisiyorum kisacasi, dolandiricilik yapmiyorum. Sen benim karsimda tum hakimiyeti olan bir memursun. Benim kasitli olmadan dustugum bir yanlisi goruyorsun, bunu hosgoruyle karsilayabilme imkaninda yasalarla elinde mevcut. Bir imzasina bakiyordu hersey.

    Peki ne oldu? Devlet ne kazandi? ve ne Kabetti ??

    Devlet benim cebimden 10000 euroluk belge , 3000tl ardiye, 1500 $ cine tekrar nakliye parasi aldi

    Ne kabetti? Benim calisma ve is yapma zevkimi.Yanimda calistiracagim istihdami kabetti.
    Devlet bana dedi ki " BIZ SANA PARA KAZANDIRMAYIZ, IS YAPTIRMAYIZ".

    Bana kimse bu olanlari kanunla kuralla izah etmesin. Allah bile yargilarken insanin "niyetine" bakar. Bu gumrukte benim muhatapim olan Kursat isimli memurun ben insan oldugunu dusunmuyorum. Ben cok zor durumda kaldim. allah kimseyi ayni duruma dusurmesin, kimseyi sadece 1 kisinin dudaklarindan cikan 2 kelime ile iflas esigine getirmesin.






    Memur harbiden abartmış yani çinden gelip elleçleme talep edilerek gümrükte etiketlenen bir çoook ürün var.




  • Merhabalar herkese,

    Bir sorum olacak:

    Şimdi, geçen ay yurtdışından 45 avro luk alışveriş yaptım. Şimdi de 20 dolarlık bir alışveriş daha yapmak istiyorum Dealextreme'den. Benim bildiğim 2 ayda bir ürün getirtebiliyoruz. Ben diyorum ki, risk almamak için, başka bir arkadaşın adresine gönderteyim (aynı binadayız ). Bunun için sadece adresi ve alıcı ismini değiştirmek yeterli mi? Yoksa ödemeyi de arkaşın kartı ile mi yapmalıyız? (Faturayı sanırsam kart sahibine keserler?)

    Belki de 75 avro limitini geçmediğim için benim almamda problem olmaz?

    Sizce ne yapmalıyım?
  • 22 kasımda çıkan kargom bugün sabah 11 de elime geçti.dhgate den cep telefonu aldım elime geçmesi belki bir şanstır pakete 15 dolar hediye mp3 çalar yazdırmıştım ama bir daha almam herhalde stresli bir bekleyiş sitedeki satıcıları iyi analiz etmek lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .:c:E:E:E:m:.

    Merhabalar herkese,

    Bir sorum olacak:

    Şimdi, geçen ay yurtdışından 45 avro luk alışveriş yaptım. Şimdi de 20 dolarlık bir alışveriş daha yapmak istiyorum Dealextreme'den. Benim bildiğim 2 ayda bir ürün getirtebiliyoruz. Ben diyorum ki, risk almamak için, başka bir arkadaşın adresine gönderteyim (aynı binadayız ). Bunun için sadece adresi ve alıcı ismini değiştirmek yeterli mi? Yoksa ödemeyi de arkaşın kartı ile mi yapmalıyız? (Faturayı sanırsam kart sahibine keserler?)

    Belki de 75 avro limitini geçmediğim için benim almamda problem olmaz?

    Sizce ne yapmalıyım?

    var mı beyler bır dusuncesı, fıkrı, onerısı olan?




  • Selam arkadaşlar. Geçen hafta hong kong dan 330$ + 45$ shipping 2 din teyp aldım. ağırlığı 4 kg civarındaydı. Satıcı Aramex ile gönderdi. Fatura olarak 45$ yazmış .4 gün içinde gümrüğe takılmadan elime ulaştı. Benim sorum, 800$ fiyatlı 15kg ağırlığında bir inverteri tayvandan almak istiyorum. Gümrüğe takılmadan gelme şansı var mı? Eğer yok ise en mantıklı olarak nasıl getirebilirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mugublue

    Selam arkadaşlar. Geçen hafta hong kong dan 330$ + 45$ shipping 2 din teyp aldım. ağırlığı 4 kg civarındaydı. Satıcı Aramex ile gönderdi. Fatura olarak 45$ yazmış .4 gün içinde gümrüğe takılmadan elime ulaştı. Benim sorum, 800$ fiyatlı 15kg ağırlığında bir inverteri tayvandan almak istiyorum. Gümrüğe takılmadan gelme şansı var mı? Eğer yok ise en mantıklı olarak nasıl getirebilirim?

    yok her halukarda 15kg dikkat çeker
  • Arkadaşlar hollister'dan sipariş veren varmı var ise tecrübesini ve detayları benimle paylaşırsa çok memnun olurum.

    Teşekkürler..
  • slm

    PTT gümrük kargo istanbulun nosunu bilen varmı ?

    tşkler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erayyagmur

    ebayden 21 kasımda bir urun aldım. yuzde 99 feedbacklı guvenılır bır satıcıydı.urunu postaya verdıgını soyledı fakat daha sonra takıp numarasını ıstedım 10 gundur cevap vermıyor. sizce ne yapmalıyım?? eğer ürün ankara gümrükteyse barkod numarasız bu ürünü gidip alabilir miyim?? teşekkürler.

    bu tip durumlarda beklemek lazim ,cok yogun saticilar var msj lara cevap vermiyor ama bakiyorsun 2haftada urun gelmis.en kotu ihtimalle postaaya vermis olsa 1ay beklemek lazim.urun hala gelmediyse paypal a itiraz edersiniz,45gun itiraz sureniz var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Equris

    Arkadaşlar hollister'dan sipariş veren varmı var ise tecrübesini ve detayları benimle paylaşırsa çok memnun olurum.

    Teşekkürler..

    bu tip yerler faturalı gönderim yapar ve gümrüğe kesin takılır

    usa da arkadaşın varsa önce ona yollat sonra sana yollasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Equris

    Arkadaşlar hollister'dan sipariş veren varmı var ise tecrübesini ve detayları benimle paylaşırsa çok memnun olurum.

    Teşekkürler..

    bu tip yerler faturalı gönderim yapar ve gümrüğe kesin takılır

    usa da arkadaşın varsa önce ona yollat sonra sana yollasın.

    Hocam önce arkadaşıma yollarsam ve sonra arkadaş bana yollarsa istediğim her ürünü alabilirmiyim istediğim kadar? Bunun limiti nedir yani?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Equris

    quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Equris

    Arkadaşlar hollister'dan sipariş veren varmı var ise tecrübesini ve detayları benimle paylaşırsa çok memnun olurum.

    Teşekkürler..

    bu tip yerler faturalı gönderim yapar ve gümrüğe kesin takılır

    usa da arkadaşın varsa önce ona yollat sonra sana yollasın.

    Hocam önce arkadaşıma yollarsam ve sonra arkadaş bana yollarsa istediğim her ürünü alabilirmiyim istediğim kadar? Bunun limiti nedir yani?

    limiti abartmayacaksın

    max 2 parça ürün olsun pakette ve faturaları vs çıkartsın içinden.




  • PTT gümrük havalanı : 0212 465 55 19 veya 20
  • amerikadaniste.com aracılığıyla 4 tane kazak takılmadan geldi elime geçen hafta TNT ile.
  • Urun 175 usd, shipingi de 90 usd tututoy, firma uzerine dusuk deger yada hediye yazamayacagini soyledi. Yani uzerine degeri yazacaklar...

    Sinir nedir tam olarak? 150 Euro gibi hatirliyordum ama? bir de alisveris sinirina shiping dahil ediliyor mu yoksa shiping haric mi hesaplaniyor sinir?

    Alacagim urun hdd kutusu, evdeki diskleri raid yapabilen guzel bir kutuda toplamak istiyorum boyutundan dolayi sikinti cikar mi?

    Ufak tefek cok sey aldim ama hem boyut hem meblag olarak cekince var, yilbasi filan durumlarina gecer mi acaba?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.