Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1510. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30.214
Cevap
687
Favori
1.825.277
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15071508150915101511
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dudepostal D kullanıcısına yanıt

    Dikkatli okursanız ben orada başıma geleni yazıp bilgi paylaşıyorum, soru sormuyorum. Kurallara uyduğum halde gümrük memurunun rastgele davrandığını belirtiyorum.



    Siz ise "başına gelen var mı acaba ?" diye soruyorsunuz ya, işte buradaki 1500 sayfa başına gelenler ile dolu, ama önceki sayfalara bakmadığınız için bilmiyorsunuz.

    Yani kasap dükkanına girip orada et kesen adama "Sizde et var mı?" gibi bir şey sormak gibi. Ben orada müşteri olsam aynı şekilde size "Yok burası veteriner, bizim kediyi sünnete getirdim" derim.


    Bunu bile bana açıklattınız ya, tebrik ediyorum sizi.

    Bu kadar gerilmeyin. Gülün geçin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 25 Mayıs 2024; 13:31:45 >
  • 150 euro altı olmasına rağmen takılan paketim, gümrük memurunun benim beyan ettiğim tutara inanmaması sonucu olmuş.

    Fedex hemen benden fatura kopyalarını istedi, memura iletti, memur beyanın doğru olduğunu gördü, paket 2 gün gecikmeden sonra teslim edildi.


    Aslında memur da haklı...

    Burada resmi sitesinde 4800 TL olan ürün, Amerika'da 1350 TL.

    Kargo+gümrük+vergi+harç+kıl+tüy dahil yaptığım perakende ithalat sonucunda bana gelen fiyatı, resmi ithalatçısından daha düşük oldu!


    Allan mucizesi işte.

    Padişahım çok yaşaa!

    Ekonomi çoh eyi olduğu içün olüyür bunnar hep.

  • noisywan N kullanıcısına yanıt

    Fedex KAdar Sorunlu bir firma görmedim 3tür sorun çıkartıyorlar gelen kargoyu çok araştıyorlar ve çok bekletiyorlar sanki müşteriye yokuş yapmak için oluştulmuş bir firma ve hala havale ettiğim tutarı alamadım firmadan önce vergi talep ediyor ödüyorsun sonra yanlışlık oluştu deyip ürününüz şu ticari işlemi uygulanacaktır deyip 1hafta beklettikten sonra sonra 3 katı vergi kesmesi bu 1haftada ne düşünmüş olabilirler acaba ne tür bir darlama peşindeler 50 tane mail atıyorum adama akıllı dönüş yok hepsi başka maile paslıyor beni sorun çözmek değil dertleri öyle böyle birşekilde oyalayıp bekletip olayı 2katına getirmek üzerine yapılıyor bu işlmeler birde günlük depo ücreti kesiyorlar eğer bu firmaya düştüyseniz yandınız elinizi kolunuzu kaptırısınız

  • Yok arkadaş, ben şunu anladım ki; internet üzerinden yurtdışı bireysel satın almalara devlet 1'e 10 vergi koysa, bir gurup insan yine yurtdışından alış veriş yapar.


    Yav arkadaş, yurtdışından almayın, almayın. Bunun nesini anlamıyorsunuz... Yav arkadaş niye bu kadar takıntılısınız ? Aradığınız malı, biraz yüksek fiyattan yurtiçinde de bulabilirsiniz. En azından sürpriz gümrük ücretlerine maruz kalmazsınız.


    Yav arkadaş hala anlamadınız mı, devlet yurtdışından bireysel ürün satın alınmasını sınırlandırdı. Hatta istemiyor. Bunun nesini anlamıyorsunuz ?


    Mesajlarımı takip edenler bilir. Ben yurtdışında yaşıyorum. Burada da belli rakamın üzerinde vergiler katlamalı oluyor. Yani AB bölgesindeki devletler de, AB bölgesi dışındaki pazarlara yüksek vergiler koymak suretiyle bireysel satın almaları sınırlandırdı.


    Yani bu politikalar dönemseldir. Biz de gümrük birliği kapsamında yer aldığımız için, dönemsel olarak uygulanan bu politikalar ülkemiz için de geçerli olmaktadır.


    Şimdilerde yurtdışından satın almanın en kolay yolu, yolcu beraberinde getirmektir.





  • SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt

    hocam aynısı ben de de var ancak pttden yazı geldi gümrüğe tabiidir, ünsped ile görüşebilirsiniz diye

    ne yapmam gerekli.


     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Maalesef bazı ürünler türkiyede yok özellikle hobi ürünleri mesela ekran kartı için su soğutma bloğu almıştım üstte mesajlarım duruyor. Türkiyede satan 1 kişi bile yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuz51515151 O kullanıcısına yanıt

    Hocam bu tür özel parçalar yurtiçinde olmayabilir. Ancak, dünyada gümrük duvarları yükseldi. Özellikle AB bölgesindeki yürürlükte olan mevzuata ülkemiz de tabi.


    Yani bu tür özel parçalar her durumda gümrüğe takılır. Bile bile lades demeye gerek yok bence... Yolcu beraberinde getirtmekte yarar var.

  • wagg1sch W kullanıcısına yanıt
    Gümrüğe takıldıysa gümrük müşavirine vekalet ver ve ürünün maliyetinin 2 3 katı fazladan vergi ve masraf toplamı daha ödeyerek resmi bireysel ithalat yoluyla malını ancak alabileceksin diyor yani...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamlar, GoPro sitesinden aksiyon kamera ve aksesuarlarını da içeren bir sipariş oluşturdum. Vergi, nakliye ücretini faturaya yansıttılar ve ödemeyi tamamladım. Tahmin edeceğiniz gibi ürün gümrüğe takıldı. Şimdi UPS benden vekaletname istiyor ve 1400₺ vekalet ücreti çıkıyor. Ayrıca bir masraf çıkar mı deneyimi olan var mı ?


    UPS her aradığımda farklı bilgi veriyor. İlk aramamda ek bir masraf çıkmayacağını, ikinci aradığımda bunun gümrük memurlarınca karar verileceğini söylediler. Daha sonra ısrarlı sorularıma dayanamayıp, gümrük ofisi numarasını aldım. Ofisi aradığımda bu ürünün Özel izne tabi tutulabileceğini ve 25000TL lik bir ek masraf istenebileceğini söylediler.


    Lütfen deneyimi olanlar, siparişi ulaşanlar ya da bu süreçten geçenler yardımcı olabilir mi ?


    teşekkürler.

  • Ya arkadaşım, ne diyim sana bilemedim... Bi ton gereksiz mevzuatla uğraşacaksın. Üzerine de tonla masraf ödeyeceksin. Alt tarafı bireysel maksatlarla kullanılan bir kamera için değer mi yavv...


    Hiç bir şey bilmiyorsan, biletini al, Artvin Sarp sınır kapısından çıkış yapıp, Gürcistan'a geç. Batum'dan yurtdışından sipariş verdiğin fiyatın aynısına satın al. Yurda giriş yapmadan da Gürcistan gümrüğünde KDV iadesini al. İşlem bu kadar. Dil bilmene de gerek yok. Her işlemini Türkçe konuşarak yapabilirsin.


    Kimlik kartıyla çıkış yaparsan, yurtdışı çıkış harcı da ödemezsin.


    Otobüse binersin, 750 - 900 TL arası masrafın olur. Bir o kadar da dönerken masrafın olur. Gidiş geliş yolda bin tl yemek yesen, toplamda 3 bin TL masrafın olur. Yani kamera parasının üzerine 100 dolar masrafın olur. Gidiş - geliş en fazla 3 gün zamanına mal olur. Giderken - gelirken otobüs saatlerini sabah inecek şekilde ayarlarsın. Gezip gördüğün yerler de yanına kar kalır.


    Kolay yolu varken, illa devletle cebelleşeceksiniz.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Haklısın. Konu ile ilgili ingilizce tweet flood konusuna buradan ulaşabilirsiniz arkadaşlar. Bakalım süreç nasıl işleyecek. Bu sürecin sonucunu beklemeden, yurtdışından gopro siparişi vermeyin. gopro.com 'dan sipariş vermeyin. Arayışta bulunanlara bu konu umarım referans olacaktır.



     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI
     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPIx (formerly twitter)
    ibrahim YILMAZ (@yilmazca) on X
    https://x.com/yilmazca/status/1796167362766348776
     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI




  • iyilmazca İ kullanıcısına yanıt

    Hocam, gopro gibi nitelikli ürün sipariş veren pek çıkmaz burada... Yani gopro için ayrı bir konu başlığı açıp paylaşırsanız, daha çok kullanıcının dikkatini çekersiniz. Bu konu başlığında pahalı ürün getirtenlerin ekseriyeti, giyim eşyası, ayakkabı, saat vs kişisel aksesuarlar getirtmektedir.

  • Bana 1300 km uzakta olmasa güzel yöntem, ben de Sarp sınır kapısına yakın olsam kesin bunu tercih ederim.


    Çekeceğiniz zahmeti ve harcayacağınız zamanı paraya tahvil edip üzerine yol masraflarını da eklediğinizde toplam tutar, kargo ile gümrükte ödeyeceğiniz vergiden az ise tercih edilebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 1 Haziran 2024; 19:7:37 >
  • MrChame kullanıcısına yanıt

    Ne kadar haklisin keske bu yorumu onceden gorseydim..


    Fedex kadar berbat sirket yok. Amerikan sirket diye guveniyorsunuz ama isletmesi dolandirici turko firmalardan farki yok.

    Sirf gumruk musavire is olsun diye sizden binbir turlu belge isteyip en ufak hatada gumrukten gecmez diyorlar.


    Ben ptt ile her seferinde gelen urunleri bu sefer hizli olsun diye fedex'ten gondereyim dedim demez olaydim.

    Normalde kargonun icinde butun siparis ozeti ve urunlerin fiyat listesi mevcut ve herhangi bir sorun cikmadan gumrukten geciyordu.


    Fedex denen sozde kargo sirketi benden kargodan cikan belgeye inanmayip benden bir suru belge istedi, urunlerin linklerinden tutun banka hesap ozetine kadar herseyi istiyorlar.

    Ve soyle bir durum oldu normalde urunlerin sayfasinda kendine gore has fiyatlanmasi var ve bir de hangi ulkeden websiteye giriyorsaniz onun para birimine cevrilmis hali de yaziyor.


    Adamlar tutmus o cevrilmis haldeki fiyattan hesaplamislar ve arada 5 avro farkla gumrukte takildi. Boyle yapacaklari isini seviyim..


    Simdi de kendi anlastigi gumruk musavirine yondendiriyorlar, ben de arada kaldim urunleri birakayim mi yoksa iade mi edeyim?

    Urunleri almayi vazgecsem herhangi bir sorun cikar mi? Yoksa iade mi etmem gerekiyor (onun da parasini alacaklar)


    Arkadaslar siz siz olun Fedex'ten uzak durun.





  • Amazon.com.tr üzerinden yurtdışı alışverişi yaparken 5 ürün sınır var mı? Yani siparişi verirken sepete maksimum 5 ürün mü ekleyebilirim? Yoksa 1 sipariş içerisinde 9-10 ürün olabiliyor, ve tüm sipariş 5'in 1 hakkını mı yiyor? İki farklı bilgiyide internette okudum hangisi doğru anlayamadım.

  • Elf Dragon kullanıcısına yanıt

    5 ÜRÜN Sınırına dikkat et usta tek paketde en fazla 2 ürün şeklinde kabul ediliyor 2+2+1 şeklinde aylık sınır ben 3 adet cat8 kablo alayım dedim mesajı geldi aradım sordum gümrükten geri dönmek zorunda kaldı

    kabloyu 1 olarakda alabilirdim fakat amazonda şöyle bir durum var yurtdışı kargo ücreti çıkıyor eğer ürünün adetini yükseltirseniz fiyatın belirli bir kısmından sonra yurtdışı kargo bedeli sıfırlanıyor

  • MrChame kullanıcısına yanıt
    Bu Amazon'da ithalat ve kargo ücreti diye hemen hemen ürün fiyatının yüzde 45'i kadar ekstra ücret alıyor peşin peşin, Türkiye'ye girdikten sonra PTT'den de ekstra bir vergi çıkar mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • normalde çıkmaması lazım fakat bazen çıkabiliyor aynı durum aliexpresdeede oluşuyor fakat amazonda daha önce başıma gelen durum telefon kılıfı alırken 350tl lik ürüne 250tl gümrük vergisi çıkarmışrtı ptt kabul etmemiştim yine aynı durumda başka arkadaş vergiyi kabul edip almış durumu amazona bildirmiş ordan ödediği bedel kadar iade almış fakat bu kılıflarda gümrük vergisi görünmüyordu ödeme kısmında birde 150 euro sınırı var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrChame -- 7 Haziran 2024; 12:59:9 >
  • SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt

    Amazon fazla aldığı vergiyi ürün teslim edildikten 15-20 gün sonra iade ediyor.

  • canned kullanıcısına yanıt
    Amazon 'da hiç gümrüğe takılmaz mı yani, 150 euro ya dikkat etmeli miyiz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 15071508150915101511
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.