Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1506. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.162
Cevap
686
Favori
1.819.585
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15041505150615071508
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    3D yazıcım için Micros Swiss markasının hotend'ini aldım. Ürün bedeli 64.99USD 13.75$ da kargo, toplamda 78.74$ maliyeti var. 24 Ocak'ta USPS ile yola çıkan kargo, 2 Şubat'ta İstanbul'a ulaştı. Fakat USPS'in sayfasından hareketleri kontrol ettiğimde, 19 Şubat'ta tekrar Amerika'ya döndüğünü gördüm. Amerika'da bir süre gezdikten sonra 27 Şubat'ta tekrar Türkiye'ye yola çıkmış ve 2 Mart'ta İstanbul'a tekrar gelmiş görünüyor.


    Ürünü resmi satıcının sitesinden aldım ve sadece kargo ödedim. Gümrük bedelini paketi bana getiren son kargo firmasına ödeyeceğimi tahmin ediyorum. Bir defasında Ali Express'ten aldığım bir ürün için PTT Kargo'ya ürünü teslim alırken gümrük bedelini ödemiştim. Kargo neden geri dönmüş olabilir? Ödeme için benim mi girişimde bulunmam gerekiyor? Konuya hakim arkadaşlar fikir verirse çok sevinirim, paket ikinci defa Amerika'ya dönmeden ne yapılması gerekiyorsa yapmak istiyorum. Teşekkürler..


    Not: Forum'da gördüğüm gümrük işlemleri sıkça sorulan sorular sayfasındaki 17. madde şu şekilde;


    17.Soru: Değeri 150 Avroya kadar yurtdışından gelen gönderimin vergisini ödemek için gümrük idaresine gelmem gerekiyor mu? 

    Cevap: Gelen gönderinin kıymetinin 0-150 Avro arasında olması halinde tahsil edilecek tek ve maktu vergiye ilişkin olarak posta idaresi ve hızlı kargo firmaları alıcıya bilgi vermekte olup vergilerin ödeneceğinin alıcı tarafından kabul edilmesi halinde gönderi alıcının kapısında teslim edilirken vergi tahsil edilmektedir.


    Beni bu konuda ne posta idaresi ne de hızlı kargo firmaları aramadı. Muhtemelen ödeme teyidi alınmadığı için de geri döndü diye tahmin ediyorum. Bu durumda ben kime ulaşabilirim, ne yapmalıyım?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F4827C559 -- 3 Mart 2024; 14:24:9 >




  • Ilgili Ptt gümrük müdürlüğüne

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Maili ETGB'ye mi attınız? Acaba ben de bir sonraki ay mail atsam ürünleri getirirler mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mm123 M kullanıcısına yanıt

    Merhaba, bana sinotranstan siparişimin gümrüğe takıldığı ile ilgili kısa mesaj gelmişti ve orada mail adresleri vardı ve ben de mesajdaki adrese mail attım.


    Durumunuzu paylaşmadan ürünlerinizi getirirler mi getirmezler mi nereden bileyim. En iyisi ürünlerinize kim el koyduysa ve haksız olduklarını düşünüyorsanız onlara mail atın.

  • Streacom İnternet sitesinden 10000tl ye kasa ve güç kaynağı sipariş ettim. Fedex ile geldim medtria gümrük müşavirliği 12.000 TL vergi, 3000 TL ardiye, 1700 TL küşat 3500 TL hizmet bedeli 1000 TL dts 2000 TL tareks hizmet bedeli çıkardı arkadaşlar doğru mudur bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.T.A.L.K.E.R. kullanıcısına yanıt

    150 euro üstü siparişlerde 2 ila 2,5 kat arasında vergi çıkar, doğru görünüyor.

  • Arkadaşlar merhaba. Ben yurtdışından bir sipariş verdim. Ama faturalı ürün değil. Parayı kriptodan gönderdim. Şimdi satıcı arkadaş kargoya vermiş. Fatura vs yok. "Gümrüğe takılır mı?" diye sordum. "Türkiye'ye gönderimde gümrük problemi yaşamıyoruz. Gümrüğe takılırsa ürünü tekrar gönderiyoruz." yazdılar.


    Şimdi sorum şu.. Adres bilgisi dışında TC numarası da girmek gerekli mi? Gönderen arkadaş TC bilgisi yazmamış. İsim soyisim, telefon ve adres yazmış sadece. Paket şu an yolda görünüyor.


    Bu şekilde daha önce alışveriş yapan var mı? Tecrübesi olan paylaşırsa sevinirim.

  • Aslında e-devlette her vatandaş için gümrük kota bilgisine erişim olmalı ki içinde bulunduğun ayda kota durumun nedir görebilesin ve alışverişini ona göre düzenleyebilesin.


    O bilgiyi gümrük memuru görebiliyorsa bizim de görebilmemiz gerekmez mi? Sonuçta ithalatı biz yapıyoruz.

  • Arkadaşlar, Amazon Almanya'dan bir ürün almıştım oyun konsolu ikinci el. 199 euro ürünün kendisi + posta ve paketleme ücreti 40 euro. Toplam 240 euro tutuyor. PTT'den kargonuz gümrükte diye mesaj geldi. Bu şimdi buna %18 vergi mi vereceğim? Ürünün iki katı ücret çıkar diyenler ne için diyor? Gümrük vergisi hesaplama sitelerinde %18 yazıyor. Benim ne kadar ödemem gerekli?

  • Venomstr kullanıcısına yanıt
    150 euroyu geçmiş,gümrük müşaviri tut ve ticari ithalat yaptır denilecek, 4-5 katı masraf çıkar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SORGUMEMURU -- 23 Mart 2024; 11:9:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, yurtdışından verdiğim sipariş USPS ile geldi şuanda Atatürk havalimanında gözüküyor 1 haftadır böyle, şikayetlere baktım hala 3 aydır atatürk havalimanında bekleyen kargolar varmış. Yakın zamanda atatürk havalimanından kargosu gelen var mı merak ettim yoksa bu kargolar takılıyor mu böyle?

  • Tvex T kullanıcısına yanıt

    USPS ile gelenler PTT'ye mi veriliyor onu bi araştır bence. Eğer gümrüğe takılmışsa, Türk firmasına geçtikten sonra sanırım belli bir teslim alma süresi var.

  • Tvex T kullanıcısına yanıt
    Usps yi ptt dağıtır, Başakşehir PTT gümrük müdürlüğüne sor, zaten dağıtıma çıksa telefonuna mesaj gelecek...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt

    PTT'nin sistemine hala kaydedilmemiş o yüzden PTT bir şey yapamıyor, Atatürk havalimanını aradım istanbul gümrük müdürlüğüyle konuşmam gerektiğini söylediler onları arıyacağım bakalım.

  • Verdiği numara açmıyor, başka bir numaradan gümrüğü aradım yok. Daha Türkiye'ye gelmemiş diyorlar ama 10 gündür İstanbulda gözüküyor. Ne ptt ne de gümrük bir şey yapamıyor, USPS'e zaten ulaşamıyorum ne olacak bu kargo?

  • Tvex T kullanıcısına yanıt
    Takip numarasını yazın bi hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam kusura bakmayın yeni gördüm yanıtı Ptt ansızın geldi  TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI  ama hala USPS'de teslim edilmemiş gözüküyor.30 dolarlık ürüne 400TL vergi ödedim neden bilmiyorum geldiğe şükrediyorum sadece. USPS'ten kargosu gelecek arkadaşlara da bilgilendime olsun sitede gözükmesede geliyor demekki, ama adres yanlış falan olsaydı geri yollanırdı haber falanda alamazdık.

  • arkadaşlar newegg üzerinden 35 bin TL'ye server anakart siparişi verdim. amazon.com üzerinden de 14 bin TL'ye ram siparişi verdim.


    iki kargo da maalesef DHL ile gönderildi. gümrük işlemlerine takılması nedeniyle müşavir tutun dediler.


    ben bu ürünleri Ankara gümrüğüne aldırabilir miyim? ve gümrükten çekim için yapılması gerekenler nelerdir? bilgisi olan paylaşabilir mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 3 Nisan 2024; 12:7:28 >
  • Corticera kullanıcısına yanıt

    hocam nasıl yaptınız işlemleri? neweggden ben de anakart aldım. dhl ye verdi maalesef. şimdi gümrükte sıkıntı yaşıyorum

  •  TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

    Bakalım ne tür bir ücret çıkacak .d.d..d
    Valla 500 eurdan fazla tutarsa iade edeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 15041505150615071508
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.