Ebay'den aldığım 50 dolarlık ürün gümrüğe girdi umarım korktuğum olmaz ve kanunlarda yazan %30 oranından fazla vergi yazmazlar itiraz zart zurt uğraştıracaklar |
TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1490. sayfa)

-
-
Aliexpress'den, gümrük bedeli siparişi verirken ödediğim bir paketim var. Ürün gümrükten çıktı ancak ptt sayfasından kontrol ettiğmide bir daha gümrük bedeli, gümrüğe sunum bedeli ve damga vergisi eklemişler.
Sistemsel bir yanlışlık mı var burada? Ücret çıkmaması gerekiyordu.
-
Arkadaslar bir sorum var. Ben kişisel olarak kendime alibabadan toptan urun sipariş verirsem ne olur? Ceza frlan mi cikar iade mi olur yoksa vergisini ödeyip alabilir miyim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var geriye doğru bi 20 sayfada okudum ama bu olayın nerede başladığını nerede bittiğini çözemedim. Aliexpresste ürün alır iken son sayfada bir vergi tahsil ediyor alacağımda 60-70 dolarlık bir lego oyuncak yani. Bu ürünün sinotrans belasına takılma şansı var mı ? satıcılarla konuşuyorum biz türkiye gümrüğünü bilmeyiz çinden çıkışını biliriz diyorlar. Bu sinotrans vergisi ödenmemiş ürünlere mi salça mı oluyor?
-
AussieBum (Avustralya) giyim sitesinden 946TL lik (dolar kuru 20,58 olmasına rağmen enpara 20,61 den almış kuru) alışveriş yaptım , Avustralya olduğu için gümrük vergisi %30 olacak değil mi ?
-
360 bile değil 384 TL vergi çıkarılmış size.
Benim abd'den 111 dolarlık son gönderime de 744 lira vergi çıkarılmış, az önce gördüm. Olması gerekenden 100 lira fazla. Geçen aya kadar bir dengesizlik yoktu, ilk kez böyle oluyor. Hata olduğunu düşünmüyorum. Ya vergi oranı %35'e çıkmış ya da gümrükte dolar 22.50'den hesaplanıyor. Malumunuz ülkede şu an 3 farklı döviz kuru olduğu için dövizin gerçek fiyatını hiç kimse bilmiyor.
-
hocam ben gümrüğe sunma ücretiyle damgayı saymadım sadece %30 gümrük vergisini hesapladım 290 olması gerekirken 360 yazmışlar çünkü ürüne ödenen tutar 49.49 dolar %30'u 14,84 dolar ediyor güncel kurla 290 lira.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 4 Mayıs 2023; 20:17:35 > -
18 Nisan'da Atatürk havalimanına gelen paketten bir daha haber alamadım. Aynı takip numarası ptt gönderi takipte çıkmıyor. Gümrüğe takılması baya muhtemel bir paket, ama bunu da görebilmem gerekmez miydi? Nereye sorabilirim bunu acaba?
-
Trde satışı olmayan alibabadan aldığım uygun fiyatlı projeksiyon cihazı 133 dolar olduğu halde gümrüğe takılmış ne yapmam lazım ürünün gerçek fiyatı 133 dolar faturadada yazıyor.
-
formalar 200 tl vergisiyle evine gelecek sıkıntı yok
-
Aman öyle olsun uğraşmayalım :) teşekkürler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar amazon italyadan gümrük ücreti ile 145 euro tutan fakat üzerine 45 euro kargo eklenen bir ürün alıcam 1 adet bilgisayar parçası.Gümrükten sorunsuz geçer mi. Eğer geçmez ve yüksek bir tutar isterler ise amazon ürünü geri alıyor mu gümrükten. Yoksa geri gönderme ile de ben mi ilgilenicam
Arkadaşlar bende amazon.de'den
190 euro tutarında birşey alacağım gümrük vergisi ne kadar tutar?
Süreç nasıl işliyor?
-
-
Sorunuz yanıtı burada gümrük müdürlüğüne kimlik ile başvurmanız gerekiyor sanırım..
-
Selamlar,
firmaya rma kapsamında ürün yolladım. Gelirken bana sormadan ups ile yollamışlar. Gümrüğe takıldı. Proforma fatura ve belgelerle işleme yolladım. İnternetten örnek fiyatta koydum. Vergi olarak 370tl dediler. Bedeli ödedim. Fatura falan geldi. Antrepodan çıkış işlemi bitti ve kargo adrese yönlendirildi yazdı. Bir gün sonra gümrük memuru 150 euro üstü olduğunu tespit etti ve çıkış işlemine izin vermedi iban verin vergiyi iade edelim diye ünsped mail atmış. Böyle bir olayın yaşanması mümkün müdür? Ne yapmam lazım?
Arkadaşlar selamlar,
Revolve.com’dan bir adet çanta almıştım. 170 Euro olduğu için takıldı. UPS ile görüştüm, vekaletname ile her şeyi halledeceğiz. Ek ücret ödemeyeceksiniz. Ama ayrı gir gümrük müşavirliği ile görüştüm. 3-4K ücret çıkar dediler. Ben revolve’dan alırken vergide ödemiştim. Onlar sayesinde ücret ödemeyeceksiniz dediler. Doğru mu acaba ya? Böyle bir şey yaşayan oldu mu? Teşekkürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X