< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1421. sayfa)

-
-
İyice çarpık yorumlar gelmeye başladı.
3d yazıcı da ne demek yahu ? 3d yazıcı tüketici elektroniği ürünü mü ? 3d yazıcı alınca, bu ürünü evde hangi ev gereci olarak kullanabiliriz ?
Ha hobi diyorsanız, hobi sahibi olmanın bir bedeli vardır. Dışarıdan getirtiyorsanız bir kuralı vardır.
Açık hava hapishanesiymiş, vırtık - zırtık bir sürü boş laf... Prosedürleri öğrenin, kurallar dahilinde getirtin, maddi olarak bedeli neyse ödeyin. Olay budur.
Devlet kural koymuş, limit koymuş. Her ürün tüketici ürünü değil. Tüketici ürünlerini gerçek kişiler( yani şahıslar ), diğer ürünleri tüzel kişiler( yani firma ) üzerinden satın alınabilir.
Yıllardır yurtdışından ürün getirtiyorum. Getirttiğim öyle ürünler var ki, ürün getirtip kullanarak yaptığım işlerde, yüze - bin kazandığım bile oldu. Satan mutlu, yapan mutlu, sahibi( alan ) mutlu.
Hobi için getirttiğim ürünler de oldu. Evin bir odasını hobi odasına çevirdim. Lazım oldukça kullanıyorum.
Tüketici ürünlerinden getirttiğim ürünler de oldu. Hala da getirtmekteyim.
O ürün bana lazımsa, yurtiçinde de yoksa, fiyatı kaç para olursa olsun, yurtdışından satın alıyorum. Yani işimin görülmesi, benim için en önemli olanı...
Ayrıca alış veriş yaparken bakıyorum. Yurtdışından alış veriş menfaatime uygun ise, yurtdışından getirtiyorum.
Internet üzerinden alış verişlerin yaygınlaşması ile beraber, devlet bu yurtdışı alış verişleri bir kurala bağladı. Limitler koydu, tüketici ürünleri diye ayırdı, cep telefonu gibi hiç bir zaman internet üzerinden satın alınamayacak ürünler listesi yayınladı. Hatta yolcu beraberinde gelen ürünlere bile limit koydu.
Özetle; Ama işinde kullanacaksın, ama hobinde kullanacaksın, ama tüketici olarak kullanacaksın. Ne maksatla satın alacaksan ya da kullanacaksan kullan, yurtdışından ürün satın alma işlerinin kuralları var, bedeli var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 21 Nisan 2022; 13:12:8 >
-
Merhabalar arkadaşlar birkaç tane vergi dahil siparişim var dı aliexpressten. İçlerinden biri mesela takip no : LP00505935910927
Import clearance failure
2022-04-20 17:00:00 [GMT+3]
Böyle yazıyor . Sanırım gümrüğe takılmış. Bunun için arayabileceğim bir numara var mı acaba ? Arasa teslim edilmediği için Aras bir bilgi veremiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
-
yurtdisihizmetlermudurlugu@araskargo.com.tr adresinden veya (0 216) 538 56 30 / 538 56 45 numaralı telefonlardan bize ulaşabilirsiniz. Bu da olmazsa takip numaran ile ticaret bakanlığı istanbul posta gümrük müdürlüğü telefonu ya da mail adresine...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ama arasa teslim edilmeden bu hatayı veriyor. O yüzden de aras bizim bilgimiz yok diyor :(
-
Hocam bu numarayı sen nereden takip ediyorsun, 17track ya da Aras kargoda import clearance failure ibaresi ya da Türkiye içi takibine ait hiçbir ibare çıkmıyor...
bu adresten takip ediyorum Lp ile başlayanları.
-
Ben de sonra Mayıs Haziran gibi fahiş gümrük vergileri ile Aliexpressten ufak tefek LP ile kodlu vergi dahil Aras kargonun yurtiçi dağıtımını yapacağı bir kaç parça elektronik tamir parçası alacağım da, senin gibi denk gelen önceden getirtenleri şimdilik takip ederek ne zaman Aras kargonun hezimetine uğrayacağım diye bekliyorum...
1 hafta daha beklersen belki şimdi böyle yazıyor da belki de gümrükten geçer dağıtıma çıkar...
Artık çok sıkıntı gibi görünüyor. Bir süre birşeyler almam gibi. Sürekli ürün alan biriyim aliexpressten. İnşallah dediğiniz gibi sonradan geçer gümrükten ve teslim olur. Vergi dahil ürünlerde vergiyi iade etmiyor aliexpress sanırım :(
-
Hocam dış ticaret uzmanı ya da firma sahibi misin ticarileri uygun fiyata nasıl getirtiyorsun merak ettim doğrusu. Ben de şahıs şirketi kurup hem getirteceklerimden istediğimi kendime ayırıp hem de getirtmeyi cezasız makul masrafla başardıklarımdan bir yandan internette satarım diye düşünüyordum ama gümrük vergisi, kdv si, ötv si, trt bandrol ücreti, icabında ilave gümrük vergisi, muhasebeci ücreti ve esnaf odası ve ihracatçılar birliği kayıt ücretleri ve bağkur primi ile insanı canından bezdirip lanet olsun diyerek bu işten vazgeçtim.Gümrük vergisi hariç yok TSE yok CE belgesi, uygunluk yazısı, elektronik imzası, yok garanti belgesi, servis kurma şartı vs semeri seksene patlıyacak müşavir tutayım daha iyi olur diyerek bu işten vazgeçtim, bir de yurtdışı toptancılar da bu işten ekmek yiyelim derken 1000 tane de alsam A101in Bim in perakende fiyatına bile mal edemiyeceğim ortaya çıkmış oldu...Tahtakale,Eminönü toptancıları bile 3 5 TL kara mecbur bırakıyorlardı.Bu memlekette adama ekmek yedirmezler herşey zengine trilyonluk esnafa...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Firma sahibi değilim. Elektronik yüksek mühendisim. Yurtdışından kendi adıma satın alıyorum. Yurtdışından daha ziyade endüstriyel parçalar getirterek, bu parçaları birleştirip, kendi çapımda ürünler/çözümler üretiyorum. Mesela; bir makinenin elektronik kontrol tablosunu öngördüğüm şekilde programlayıp çalıştırma gibi... Getirttiğim parçalar, çoğunlukla yurtiçinden temin edilemeyen parçalar olduğu için, mecburen ve sık sık yurtdışından satın almak zorunda kalıyorum.
Bu ürünler arasında gümrükten geçenler de oldu, iade edilenler de oldu. Ama benim getirttiğim ürünlerin çoğunluğu, endüstriyel ve yarı mamul statüde parçalar olduğu için, ekseriyetle gümrükten geçmektedir. Zaten fiyatları 10 - 15 dolar'lık ürünler oluyor. Gümrükte memur bakıyor, küçük bir elektronik parça. Fiyatı da bir şey değil, direkt geçiyor. Ama yeni gümrük mevzuatına göre, bu parçalar endüstriyel ürün olduğu için, bireysel( yani tüketici ) olarak satın almak mümkün değil.
Getirttiğim endüstriyel ürünler arasında "mamul" statülü ürünler de oldu. O ürünlerden bazıları gümrükten geçmedi, iade edildi. Yani hangi parçanın geçip - geçmeyeceğini ezberledim artık. Gümrükten geçmeyen ürünleri, yurtdışında gelen yakınlarıma yolcu beraberinde getirtiyorum. Ya da yurtdışına çıktığımda, yanımda getiriyorum.
Firma üzerine adetli getirtirseniz, bahsettiğiniz yeterlilikler aranır. Çünkü ithalat kapsamına girer.
Numune babından firma üzerine bir tane getirtirseniz, gümrük müşaviri aracılığıyla, ilave masraf bedellerini ödeyerek malı kargocu aracılığıyla çekersiniz. Zaten limitler dahilindeki gümrük işlemlerini taşıyıcı firmalar yapıyor.
Adam cep telefonu ya da tablet satın alıyor. Bu mal direkt iade olur. Yine yasak kapsamındaki batarya ya da pil getirtiyor. Bu mallar ithal edilebilir ürünler olmasına rağmen, getirtme prosedürleri farklıdır. Yani numune gibi de olsa satın alınamıyor. Önceden ithal prosedürlerini başlatmak gerekiyor.
Anlaşılacağı üzere; yurtdışından getirtilen ticari ve endüstriyel ürünler, yarı mamul ve mamul olarak ikiye ayrılıyor.
Ticari/endüstriyel "mamul ürünler"i, tek parça ve mevzuata/tarifeye ve tarife limitlerine uygun ise, bedeli ödendikten sonra gümrükten geçiyor. Değilse, iade ediliyor ya da gümrüğe terkin ediliyor.
Ticari/endüstriyel "yarı mamul ürünler"i, tek parça ve mevzuata/tarifeye uygun olmasa bile, 10 - 15 dolar'lık bir parça olduğu için bireysel sipariş yoluyla getirtmek mümkün oluyor. Sebebi de; gümrük memurunun, getirtilen parçanın nevi'ini ve hangi işte kullanılacağını anlaması mümkün değil. Anlamadığı için de, bireysel bazda ve KDV ödemek suretiyle getirtilebiliyor.
Tabi bunlar benim tecrübelerim. Benim tecrübemden farklı tecrübe yaşayanlar da olabilir.
İstanbul'da mukim ithalat ve dış ticaret işi ile uğraşan firmalar var. Bu firmalar yurtdışında fuarlara katılırlar. Bunların temsilcileri yurtdışındaki ürün fiyatlarını sürekli takip ederler. Yurtiçinde hangi mallara talep oluyorsa, o malları yurtdışındaki toptancı ya da üreticilerden adetli olarak satın alırlar. Bu firmalar ithalatın gereklerini zaten yerine getirirler. Yani bu memlekette garibana ekmek yedirmezler demişsin de, garibanın yurtdışından tek tek ürün satın alıp ta ekmek yediği ya da iş yaptığı nerede görülmüş ? Zaten böyle bir şey mevzuata da uygun değil. Sermayen varsa, firmanı kurarsın, iç piyasada neye talep var, araştırmanı yaparsın, sonra yurtdışına çıkarsın, uygun fiyata dünya çeşit mal var. İthal edip, ticaretine bakarsın. Yani bu işle iştigal edersin.
Özetle; Türkiye'de bu işler AB gümrük birliği mevzuatına göre şekilleniyor. Türkiye AB gümrük mevzuatını terk etmediği sürece, bu kurallar hangi AB ülkesine giderseniz gidin böyledir. Hatta bazı AB ülkelerinin mevzuatı bize göre daha sıkıdır. Benim bacanak İspanya'da firma sahibi... Basit bir ekmek fırınının parçasını, kendi firmasının üzerine satın alıp, bütün ithalat prosedürlerini de yerine getirmesine rağmen, malını gümrükten çekemedi. Sebep; o fırının İspanya içinde satış temsilciliği varmış. Parçayı satış temsilciliği aracılığıyla getirtmesi gerekiyormuş. Tabi malı satış temsilcisi getirince, fiyat 4 katı...
Görülüp anlaşılacağı üzere, herkes hesabına - kesesine bakıyor ama bir de ortada mevzuatlar var.
-
Ben de başka meslektenim de hobi olarak elektronik tamir yapmaya ve okuyarak ve yaparak öğrenmeye çalışıyorum. Arasıra elektronik parça getirtiyorum da PTT ile sorun olmuyordu fakat bu vergi dahil Aras kargo çıkınca 70 80 dolara kadar 1 adet elektronik tamir aleti veya 1 paket elektronik parçayı ticari sayabilirler diye getirtirken takılır diye şüpheye düştüm. Şahıs firmasına gelince kira vermemek için homeoffice çalışayım dedim, getirteceklerim 1 adet değil mikro ithalat kapsamında mesela akıllı saat 20 tane sipariş verdim, 1 tanesini kendime mi istiyorum işletmeden çekmek için emsal bedelden o 1 adet için kendime kdvli fatura keseceğim gerisini satacağım;günlerdir kanun yönetmelik tebliğ genelge inceliyorum özet beyan, gümrük beyanı;aylık kdv, 3 ayda bir geçici vergi, yıllık gelir vergisi beyanlarını ticaret bakanlığı ve maliye defter beyan sisteminden verecektim. Şirket kuruluş, esnaf odasına ve ihracat birliğine kayıt, vergi levhası vs. gümrük müşaviri ve serbest mali müşavir tutmadan kendim yapacaktım.Elektronik imza ile gerekli masraflarını yatırarak Tareks belgesi, gerekiyorsa uygunluk, gözetim, garanti vs. tabi aşırı maliyet yüklemezse kendim yapıp Aliexpress, Alibaba veya DHGate gibi sitelerden ithalat yapıp satacaktım.Ama toptancılar yüksek fiyat çekiyor.
-
Ticari kimlikle adetli satın almazsanız, çin'deki ürünlerden iyi bir kazanç elde etmek zor.
5000 - 10000 gibi adetlerde ithalat yapmak gerekiyor. Bağlantıları HongKong'da yılda iki defa yapılan fuarlara katılarak yapmak gerekmektedir.
Mala sermaye bağlarken risk almak, ticaretin doğasında var. Belirttiğim gibi önce Türkiye'de hangi ürünlere talep oluyor, araştırmasını iyice yapmak gerekmektedir. Sonra çin'de fuarlara katılıp, belirlenen ürünlerin fiyatlarını araştırmak gerekmekte... Sonra ithalat yaparak, ya piyasada iş yerlerine dağıtarak ya da internet üzerinden satışa koyarak pazarlamak gerekiyor. Mala bağlanan sermaye, ne kadar kısa zamanda nakit'e çevrilirse, kazanç ta o oranda yüksek olur. Malı toptan satın aldın, tamamını 1 yılda sattıysan, elde ettiğin kar, 1 yılın hasılatı demektir. Malın tamamını 3 ayda sattıysan, sermayeyi yılda 4 defa çevirdin demektir. Dolayısı ile 1 yıllık hasılatı 4'e katladın demektir. Yani ticaretin mantığı böyle çalışıyor.
Binlerce ürün gurubu, yüzbinlerce ürün çeşidi var. Alınamaz, satılamaz, kazanılamaz diye bir şey yok. İnsanların her türlü mala talebi oluyor. Önemli olan piyasada en çok talep edilen ürünleri belirlemektir. Gerisi sermaye bağlayıp, işe adım atmaktır. Tabi belirttiğim gibi risk ticaretin doğasında var.
-
şu an laptoplardan gümrük haricinde ötv alınıyor mu? 1 mayıstan sonra zaten hiç alamayacağız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosunkaya -- 21 Nisan 2022; 23:23:1 > -
Selamlar. Sim kart takılmayan akıllı saat aldım amazondan. Bana aşağıdaki mesaj geldi. Ürün yasaklı bir ürün değil. Nasıl bir yol izlenmeli?
Gönderinizin yasaklI ürün listesinde olması nedeniyle, basitleştirilmiş gümrük çekim işlemi yapılamamaktadır. Gönderinizin çıkış ülkesine iadesini talep edebilir ya da detaylı beyan gümrük çekim işlemleri için gümrük müşavirinize danışabilirsiniz.
Sim kartsız olduğunu belirt ve itiraz et... Ticaret Bakanlığı İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğüne ya da Cimer'e kimlik bilgilerinle ve takip numaran ile bir dene, acil cevap iste;kontrol etsinler yine olumsuz olursa iade ettir;müşavirler 1500 2000 ister...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SORGUMEMURU -- 23 Nisan 2022; 12:55:4 >
ali den Şubat 15 de elektronik parça aldım 2 defa kendi gümrüklerinden geri döndü 3.de geçti kendi lojistiklerinde sıkıntı var nisan başında geldi son 5 yılda bu kadar uzun kargo süresi yaşamadım tabi onlarda şehirler kapandı lojistikte sıkıntı yaşıyorlar
-
Yahu bende geçmişte 2 tane basit alüminyum kelepçe almıştım. Siparişim çin'lilerin gümrüğünden bir türlü çıkamamıştı. Neredeyse çin gümrüğü ile iç taşıyıcı firma arasında yaklaşık 50 gün gel - git yaptı. Neredeyse dispute açmak üzereydim. Satıcıya mesaj gönderip sordum. Çin'liler bu ürün savunma sanayi ürünü deyip, ürünün çıkışını sürekli reddediyorlarmış. Alt tarafı basit iki kelepçe... Ama Türkiye'de yok işte. Mecburdum Çin'den satın almaya...
Neyse ki satıcının girişimi ile paket sonunda Çin'den çıkmayı başardı.
Diyeceğim, bazen ürünlerin Çin'den de çıkışında sorunlar olabiliyor.
-
İyi günler ptt ile mi geldi yoksa Aras kargo ile mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X