Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (142. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
13 Misafir (2 Mobil) - 11 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30.354
Cevap
684
Favori
1.861.980
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fatih798

quote:

Orijinalden alıntı: Limonküfü

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhabalar, ben amazon.com'dan bir adetmouse ve mouse pad almak istiyorum. Ürünler doğal olarak 1kg'den az ve 50cm falan büyüklük olarak.

Toplam 95 dolar + 20 dolar kargo ile 115 dolar tutuyor.

Amazon.com hangi postayla yolluyor bilmiyorum bu konularda pek bir bilgim yok daha önce sadece 45 dolara 7 tane kitap almıştım onlarda doğrudan gelmişti. Bir sıkıntı çıkar mı?

Not: Ürünler türkiye de de satılıyor ama 95 dolar 170 lira civarlarındayken türkiyeden alırsam 270-280 lira ediyorlar. Sizce ne olur? Ne yapmalıyım? Takılır mı takılmaz mı? Ne önerirsiniz?

Amazon.com

Dhl ile calısır ( özel kargo )

Gümrüğe takılırsa ( amazon.com çoğu ürününü ddp yada dtp ile yollar takıldıgı zaman onlar öder masrafları benden onaylı expressi secin 4 gunde tr de olur )

Benim kızgınlığım orada 10$ lık ürün burada 80 tl olması

benden onaylı expressi seçin derken ne dediğinizi anlamadım? Masraf olarak tamamını onlar mı karşılar bir de?

Kargo seçme bolumunde 2-4 gün arası kargo secenegi var onu secin 25$ mı ne hızlı gelir evet ddp yada dtp ile yollarsa tüm masrafları onlar karsılar

hmm peki o seçeneği işaretlemezsem bir sorun çıkar mı acelem yok da hızlı gelmesi konusunda ?? biliyorum belki biraz fazla oldum da bu konularda bilgisiz olduğum için soruyorum.

Cıkmaz sadece daha az hizmet alırsın bu tr içinde gecerli

ürünü dediğiniz gibi hızlı postayı seçtim, şu an yolda fakat farkettiğim bir şey ship carrier kısmında DDP veya DTP yazmıyor. DHL yazıyor. Ne olur şimdi takılırsa masrafları DHL ödemez mi?

Ddp yada dtp zaten yazmaz gumruge takıldıgında amazon size kagıt yollar eger bulursam o kagıdı burada paylaşırım ayrıca dhl ödemiyor amazon öder

Hee tamam o zaman çok teşekkürler, gelişme olursa tekrar bilgilendiririm. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limonküfü -- 8 Mayıs 2013; 15:17:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gümrüğe giren ürünüm için sadece 4 TL damga ücreti ödedim. Fiyatı 129 dolardı. Vergi falan çıkarmamışlar sağolsunlar. Bunda paketin üstünde 20 dolar yazmasınında etkisi var muhtemelen.
    Elimi kolumu sallayarak girdim içeri 4 TL'yi memura verdim vergi yok dedi imzaladım bir kağıdı işlem tamam.
    Hemşeri olmamızın da etkisi olabilir tabi vergi olmamasında
  • 15-20 gün önce 16 dolara bir saat sipariş verdim. 2 gün önce PTT Ankara Müdürlüğünden kağıt geldi ürününüz gümrüğe takıldı diye. Gittim almaya ne ayak ne diye gümrüğe takılıyor bu ürün dedim, verdikleri cevap çok fazla cep telefonu kaçakcılığı oluyomumuş da artık birçok ürün gümrüğe takılıyormuş. İşlerine geleni geçiriyolar işlerini geleni takıyorlar gümrüğe. Bence külliyen yalan 3,65 lira için ürünleri gümrükte bekletiyorlar. Çalışanların havasından geçilmiyor. 13.00 de başlaması gereken mesai 13.15 de başlıyor millet orada bekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SxXXxN -- 9 Mayıs 2013; 7:07:06 >
  • Arkadaşlar aşağıdaki gönderi gümrükten geçmiş midir? 10 saattir herhangi bir güncelleme olmadı, bana geçmiş gibi geliyor ama tam emin olamıyorum ?

16 Departed Facility in ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 13:17

15 Processed at ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 13:15

14 Clearance processing complete at ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 11:58

13 Clearance event ISTANBUL - TURKEY 08:41

12 Processed for clearance at ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 08:41

11 Arrived at Sort Facility ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 08:34

10 Customs status updated ISTANBUL - TURKEY 07:26

9 Departed Facility in LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 04:27

8 Processed at LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 01:56

7 Arrived at Sort Facility LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 01:12
  • Merhaba geçenlerde ebay den bi flaş aldım 45 dolara, satıcı 1 gün sonra bana bu mesajı attı:
    i am sorry to inform you package we shipped on May-06th is lost on the way
    and we do not have the item in stock can reship for you
    may i know could you pls accept the full refund back?
    waiting for your reply
    sorry for any inconvenience caused

bana paramı geri yatıracakmış 1-2 gün içerisinde. kabul ettim mecburen. ama ürün hala satışta. bana bu işte bi düzenbazlık varmış gibi geldi. sizce??
  • 1.
    Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM)
    06/05/2013 15:42:51
    2.
    Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM)
    06/05/2013 15:42:51
    3.
    Gümrükten Çıktı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM)
    07/05/2013 08:44:18
    4.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM)
    07/05/2013 11:52:46
    5.
    Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - ANKARA(ANKARA P.İ.M./GÜMRÜK KARGO ŞB. ŞEFLIGI)
    09/05/2013 09:13:25
    6.
    Gümrükten Çıktı - ANKARA(ANKARA P.İ.M./GÜMRÜK KARGO ŞB. ŞEFLIGI)
    09/05/2013 11:05:26
    7.
    Gümrükten Çıktı - ANKARA(ANKARA P.İ.M./GÜMRÜK KARGO ŞB. ŞEFLIGI)
    09/05/2013 11:05:33
    8.
    Torbaya Eklendi - ANKARA(ANKARA P.İ.M./GÜMRÜK KARGO ŞB. ŞEFLIGI)
    09/05/2013 11:34:33
    9.
    Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - ANKARA(ANKARA KARGO DAĞITIM/ANKARA KARGO DAĞITIM)

Bu paket gumrugu gecmismidir? Bilgili arkadaslar yardimci olabilirlerse memun olurum.

• Merak ettiğim birşey var. Yıllık 5 sınırını geçiyoruz ama paketler geliyor. Yıllar sonra devlet bize vergi borcu çıkartmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

Merak ettiğim birşey var. Yıllık 5 sınırını geçiyoruz ama paketler geliyor. Yıllar sonra devlet bize vergi borcu çıkartmasın

Onun kaydını tutabilseler alırlar da mevcutta öyle bir sistem yokmuş :)
  • gün önce forma aldım hala gelmedi.

krize girmek üzereyim. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuneytozbek

Merhaba geçenlerde ebay den bi flaş aldım 45 dolara, satıcı 1 gün sonra bana bu mesajı attı:
    i am sorry to inform you package we shipped on May-06th is lost on the way
    and we do not have the item in stock can reship for you
    may i know could you pls accept the full refund back?
    waiting for your reply
    sorry for any inconvenience caused

bana paramı geri yatıracakmış 1-2 gün içerisinde. kabul ettim mecburen. ama ürün hala satışta. bana bu işte bi düzenbazlık varmış gibi geldi. sizce??

Düzenbazlık için bi sebeb yok bence

• quote:

Arkadaşlar aşağıdaki gönderi gümrükten geçmiş midir? 10 saattir herhangi bir güncelleme olmadı, bana geçmiş gibi geliyor ama tam emin olamıyorum ?

16 Departed Facility in ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 13:17

15 Processed at ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 13:15

14 Clearance processing complete at ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 11:58

13 Clearance event ISTANBUL - TURKEY 08:41

12 Processed for clearance at ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 08:41

11 Arrived at Sort Facility ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 08:34

10 Customs status updated ISTANBUL - TURKEY 07:26

9 Departed Facility in LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 04:27

8 Processed at LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 01:56

7 Arrived at Sort Facility LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 01:12

Mailinize mail geldimi

• slm arkadaşlar

ben bu ürünü almak istiyorum sorunsuzca adresime kadar gelir mi? royal mail'le geliyor sorun olur mu gümrükte falan. ya da yolda kaybolma ihtimali olur mu ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: SoNKaLe

slm arkadaşlar
    http://www.ebay.co.uk/itm/NOOK-BARNES-NOBLE-SIMPLE-TOUCH-EBOOK-READER-2GB-Wi-Fi-NEW-SEALED-/251273477057?pt=UK_iPad_Tablets_eReaders&hash=item3a8110fbc1#shId
    ben bu ürünü almak istiyorum sorunsuzca adresime kadar gelir mi? royal mail'le geliyor sorun olur mu gümrükte falan. ya da yolda kaybolma ihtimali olur mu ki?

Satıcı ile irtibat kurun takipsiz kargo ile yolluyor edemezsiniz takip 7 günde türkiyeye gelir ama ptt size 1 ayda teslim eder…

Satıcına bana royal mail signed-for ile yollarmısınız diye sorun….

( signed-for takiplidir En gec 7 gunde türkiyede olur ptt gec getirir…

• quote:

quote:

slm arkadaşlar
    http://www.ebay.co.uk/itm/NOOK-BARNES-NOBLE-SIMPLE-TOUCH-EBOOK-READER-2GB-Wi-Fi-NEW-SEALED-/251273477057?pt=UK_iPad_Tablets_eReaders&hash=item3a8110fbc1#shId

Satıcı ile irtibat kurun takipsiz kargo ile yolluyor edemezsiniz takip 7 günde türkiyeye gelir ama ptt size 1 ayda teslim eder…

ptt neden geç getiriyor ptt ile irtibata geçip daha erken alamaz mıyız?

• quote:

quote:

quote:

slm arkadaşlar

Ptt grevde imkanyok takipsiz gelirse zaten cekeceginşz var taseron ;(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keyif,yalnız gitmez -- 11 Mayıs 2013; 14:50:54 >

• beyler airsoft girebiliyormu gümrükten bu aralar? yeni yasamı ne gelmiş
  • quote:

quote:

quote:

quote:

slm arkadaşlar

ptt'nin grevi bir iki ay falan mı sürüyor ki? takipli gönderir misin diye satıcıya mesaj attım bakalım ne diyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: sanerdk

beyler airsoft girebiliyormu gümrükten bu aralar? yeni yasamı ne gelmiş

Yeni yasa varmı bilemem girer herhalde

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

slm arkadaşlar

ptt'nin grevi bir iki ay falan mı sürüyor ki? takipli gönderir misin diye satıcıya mesaj attım bakalım ne diyecek.

Ptt nin grevi azaldı ama eski ptt değil 2009 daki taşeron paketleri yetiştiremiyo + ürününüz tablet gibi bişey takipli alın eger calınır kaybolursa en azından kanıtınız olur

Herkese iyi forumlar gümrüksüz günler…

• teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.