Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1228. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
30.162
Cevap
686
Favori
1.819.657
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12261227122812291230
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ukim yakında yeni havaalanına taşınacakmış,gözümüz aydın,tezgahı direk uçağın dibine kurdular,artık gelenden geçenden..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnonimAdam

    Ben herhangi bir seçim yapmadım. Gönderici kafasına göre Aramex seçmiş. EMS yazıyordu. Satıcıya da çemkirdim zaten dispute falan açıp öyle çözecek gibiyiz.
    DHL bu kadar adi değil kesinlikle. 2 günde çözmüşlerdi. Aramex tam çakalmış öğrenmiş olduk.
    Sikayetvar.com'a yazdım az önce. Bakalım ne olacak.

    Alıntıları Göster
    özel kargo firmalarını amazon olmadığı sürece kullanmayın,satıcı göndermiyorsa almayın,ama bu çinlilere ne laf anlatılıyor,nede söz dinliyorlar,kafalarına göre takıla takıla 1,5 milyar olmuşlar,rahat adamlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 26 Aralık 2018; 12:59:50 >




  •  TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

    arkadaşlar kargom gümrüğe takılmış mı anlamadım ya takip numaram RF593210904SG bir bakarmısınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soyerh

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

    arkadaşlar kargom gümrüğe takılmış mı anlamadım ya takip numaram RF593210904SG bir bakarmısınız?
    takılmış..
  • complete_ kullanıcısına yanıt
    ne yapmam lazım hocam şimdi ben adanada oturuyorum ...
  • Benimki alışveriş sayılmaz ama başka başlık da yok. Buradan sorayım.

    Letonya'dan bir arkadaşım kurabiye yollamıştı hediye olarak. Toplasanız 10 tane kurabiye var yani. 40 lira gümrük vergisi çıkmış. Bu neyin vergisi böyle?

    Bir de "gümrükten çıktı" ve "torba kapandı" diyor. Anladığım kadarıyla kapıya kadar getirecekler ve kapıda ödeme yapacağım. Ama arkadaşım adresi doğru yazdığına emin olduğu hâlde, ptt sisteminden sorgulatınca yanlış görünüyor. Mesela "karlıtepe" yerine "taylıtepe" yazıyor. "no:28" yazacağına "no:16" yazıyor. Sisteme giren kişi batırmış olabilir mi? Kutunun üstünde doğru yazıyor mudur acaba?

    Bu sebeple evi bulamazlarsa gidip şubeden almaya kalksam verirler mi?

    Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Witcherer_ -- 26 Aralık 2018; 16:14:49 >
  • Paket üzerindeki adres doğru olup sisteme yanlış girmişte olabilirler. Pakette yanlışta yazıyor olabilir. Eğer paket bulunduğunuz İle geldiğinde size ulaşmaz ise bağlı olduğunuz PTT Şubesinde 10 gün kadar bekler ve ardından teslim alınmaz ise göndericisine iade olur.
  • 170turgut kullanıcısına yanıt
    Anladım. Teslim edilemeyip PTT şubesinde bekletilirse bunu takip numarasıyla sorgulattığımda görürüm sanıyorum. Ben de ona göre gidip oradan kimliğimle teslim alabilirim yanlış anlamadıysam.

    Çok sağ olun.
  • soyerh S kullanıcısına yanıt
    Ürün yasaklı bir ürün değil ise birkaç gün içinde durum belli olur. Eğer aldığınız ürün ne olduğu belirlenemez ise adresinize Telgraf gelir. Sizden belge isteyebilirler. Veya sadece 4,5 TL sunum ücreti ve 60 kuruş damga vergisi çıkar size gönderirler. Şimdilik birşey yapmanıza gerek yoktur.
  • Evet, doğrudur.
  • ankara pim'de ücretlendirme olabilir veya bu şekilde de gelebilir tamamen şans :)
  • 120$'lık bir siparişim var, aşağıdaki takip numarasını PTT'nin tracking sayfasında girdiğimde hatalı diyor.. Bunun anlamı bu gönderinin kayıtsız olması mıdır?

    Kayıtsız ise gümrüğe gidecek, oradaki işlemleri nasıl takip edeceğim :(

    Takip numarası:
    301152832397

    Lojistik şirketi:
    4PX RM

    Gönderi sevk zamanı:
    2018-12-23 17:43:16
  • RB659209095SG

    gönderim gümrüğe takılmıştı. evrak gönderdim.

    bu gün güncelleme oldu ama ne anlama geliyor acaba

    .

    ürün değeri 140 dolar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnonimAdam

    Başıma çok ilginç bir şey geldi. Daha önce çok gümrükle uğraştım ama ilk defa resmen kargo şirketi tarafından dolandırılmaya çalışılıyorum.

    Aldığım bir ürünü satıcı Aramex ile yollamış. Türkiye'ye geldi ve 1-2 gün oyalanınca Salı günü Aramex'i aradım bir sorun mu var diye. Ürünün gümrüğe takıldığı, ticari sınıfta olduğu, üzerinde yazan tutarla uyuşmadığı düşünülerek paketin tutulduğu söylendi. Neden haber vermiyorsunuz dediğimde ilgileniliyor kısa sürede dönüş yapılacak size dediler tamam dedim kapattım.

    Çarşamba günü yine aradım. Kontrol ediliyor dönüş yapılacak dendi. E dedim paket bekledikçe bekliyor ardiye ücreti çıkacak. Evet çıkabilir dedi kadın. E dedim çıkmasın baksanıza pakete ne istiyorsanız söyleyin göndereyim. Ardiye ücreti ne kadar çıkabilir diye soruyorum 300-400 TL çıkabilir e-posta gönderilecek size dediler iyi dedim tamam bekliyorum. O günü de öyle yedik.

    Perşembe günü oldu akşam mesai bitimi öncesi e-posta geldi şu adrese şu dilekçeyi posta yoluyla gönderin diye. Tekrar aradım dedim neden posta yoluyla istiyorsunuz daha önce fax veya e-posta yoluyla çözüyordum. Gümrük memurları bazen aslını görmek istiyor posta yoluyla almak zorundayım dedi. Bir günü de öyle yedik.
    Posta Cuma günü ulaştı. 20 lira da kargo ücreti ödedim 3 parça kağıda o da ayrı mesele de neyse. Kargo ulaştıktan sonra aradım bugün verin dilekçeyi gecikmesin dedim. Kesin bir şey söylemediler. Araya haftasonu gireceğini pazartesiye kalacağını ık bık bir sürü şey saçmaladılar. İyi dedim ya tamam verin tutar yüksek gelirse ödemem. Haftasonunu da yedik.

    Pazartesi oldu aradım. Alıştık artık zaten sevgili gibiyiz her sabah ilk onları arıyorum telefonu aşkım tatlım diye açarlar yakında. Ya dedim noldu bizim kargo hala bekliyorum ben dünyanın ardiye ücreti çıkacak vergiyi bile öğrenemedim daha. Hep aynı cümleler kuruluyor kontrol ediliyor ticari sınıfta gözüküyor bilgi verilecek e-posta gönderilecek. Ya dedim geldi e-posta dilekçe verdim biliyorum bunları neler olduğunu anlamaya çalışıyorum. Bu sefer belgeleriniz teslim edilmiş kontrol ediliyor dedi. Peki benim kaybolan zamanımı telafi edebilecek misiniz ben 1 haftadır paketi çekmeye uğraşıyorum ilgisizliğiniz yüzünden. Anlıyorum ık bık etti tamam dedim bunda da çözüm yok bekliyorum dedim.

    Günlerden oldu salı. Bu sefer tripliyim önce o arasın diye bekliyorum. Akşam 17:46'da e-posta geldi. Bu saatleri özellikle seçtiklerini düşünüyorum işlem yapılamasın 1 günlük daha ardiye kitleyelim mantığıyla.
    Sıkı durun bomba burada patlıyor.
    42 TL VERGİ
    470 TL ARDİYE

    Şimdi de yazışmaya başladık. Ücretin kabul edilemeyecek kadar yüksek olduğunu gecikmeden kaynaklı ardiye tutarını Aramex'in karşılamasını vergiyi bana faturalandırmalarını istedim. Ardiye'yi biz vermiyoruz dedi. Bu tutarların belgelendirilmesini istediğimi söyledim. Ödeme sonrası resmi makbuz iletilecek dedi. Ardiye ucretınız ortalama hesaplanmaktadır dedi. Ben de iyice delirdim artık. Doğrudan aşağıdaki e-postayı yazdım.

    quote:

    Ortalama yapılan hesaba göre net ödeme yapmamı talep etmeniz ve herhangi bir belge olmadan tarafımdan ücret talebiniz yasal değildir. Gümrük ve aracı kurumlar tarafından böyle bir talepte bulunulamaz. Farklı hizmet sağlayıcılardan aynı hizmeti daha önce defalarca aldım işin usul ve gereklerini, kanun ve yaptırımları takip etmekteyim. Bana tüm tutarları resmi olarak belgelemenizi rica ediyorum. Resmi evrak olmadan ödeme yapılamaz.
    Ardiye ücretinin bana yaşattığınız gecikme kaynaklı olarak tarafınızdan karşılanmasını ve çıkan vergi tutarının tarafıma fatura edilmesini, aksi durumda paketin göndericiye iadesini rica ederim.


    Şimdi bekliyorum gözümün nuru, balım, çiçeğim Aramex ne diyecek. Kalbim kırık ponçiğim.

    Ürünü Çin'den aldım. Amazon olsa vergiyi Amazon'dan bir şekilde hallettirirdik ama Çin olunca bi dünya tantana çıktı. Aramex işi kasıtlı olarak yavaşlatıp normal şartlarda 2 günde tamamlanacak süreci 7 güne kadar sündürüyor ki ardiye kitleyelim. Ürün tutarıyla ilgili veya çıkan vergiyle ilgili bir problemim yok. Ardiye ücreti ürün tutarının 2 katından fazla çıkıyor en büyük problem bu. Satıcıyı da bilgilendirdim bilmiyorum neler olacak görürüz yakında.
    Bugün Aramex'ten gelecek bilgiye göre ilgili yerlere şikayetimi de iletmeyi düşünüyorum. Hesabını başkaları sorsun benim o kadar vaktim yok.
    hocam sizede geçmiş oldun bende dün foruma yazdım jt ile başlayan takip nolu bir ürünüm kasımın 26 sında gümrüge giriş yapmış ve o günden sonrasını takip numarası farklı oldugundan dolayı işlemleri takip edememiştim bekledim gümrükten tarafımın aranıp gümrük ücretinin söylenmesini baktım arayan soron yok sonrasında bu konuya yazmak geldi aklıma ve forumdan bir arkadaşımız hemen yardımcı oldu ve bana aramex kargo ile geldigini ve takip numarasını bu oldugunu söyledi sabah ilk işim aramex kargoyu aramak oldu ve kendileriyle konuştugumda ürününüz gümrüte ve çekim işlemleri için bekledigi söylendi bende kendilerine durumu izah ettim yeni takip numarasını bulabildigimi sonrasında siz beni neden aramadınız diye sordugumda aradık ama size ulaşamadık dendigi tamam olabilir ama 1 aydır başka hiç mi arama yapmadınız olmadı sms demi atmadınız neyse ürünün yüzde 20 vergi ve yüzde 20 ötv oldugunu söyledi akıllı robot süpürgelerden alınıyormuş ben kendilerini el süpürgesi diye söyledim ama neyse sonra ürünün ardiyo ücreti var dedi ve solmaz antrepo da oldugunu dedi aradıgımda şuan için 417 tl ücreti var dedi kargo firmasının şaçmalıgı yüzünden şuan için 417 tl ek bir ücret cıktı bakalım kac günde işlemler olacak ve toplam ne kadar fiyat cıkacak

    benim merak ettigim konu ben izmirdeyim niye izmirdeki gümrege gelmiyor oradaki gümrükte işlemleri yapamıyoruz böyle şaçmalıkmı olur

    @170turgut kendisine cok tesekkur ederim




  • palermo kullanıcısına yanıt
    Bir kaç gün sonrahttp://track.4px.com adresinden tekrar kontrol edebilirsiniz. Yeni bir takip numarası verebilir.
  • Km9 a 55 tl vergi çıkardılar. yarın ya da cuma bende olur inşallah
  • Gönderdiğiz belgelere göre değer belirleyeceklerdir. Yasaklı bir ürün almadıysanız size gelicektir.
  • teknokaptan kullanıcısına yanıt
    Benimde aynı 6 Kasım ve 11 Kaısmdan bu yana 2 paketim var. Geri ne zaman gider meçhul. Belkide hiç gitmez. Biraz daha bekleyip en son Paypal'a geri ödeme itirazı yapacağım.
  • 170turgut kullanıcısına yanıt
    ürün yasaklı değil hocam.
  • Gümrük ücreti normalin 2 katı çıkmış itiraz yolu nasıldır?mobilden göremedim
  • 
Sayfa: önceki 12261227122812291230
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.