Şimdi Ara

Tüm ekipmanı satsam pişman olur muyum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Canon 550d makinem, 50 mm 1.8 ve 18-55 mm lenslerim var, fotoğrafı hobi olarak ve hemen hemen her gün çekiyorum, genellikle doğa fotoğrafları çekiyorum. Her gün yanımda koskoca cihazı taşımaktan yoruldum, aynasız diyeceksiniz onu taşımakta belli bir süre sonra sıkıyor. İşin özü böyle pantolon cebime sığacak ve en iyi fotoğrafı çekecek cihaz nedir, kompakt bir fotoğraf makinesi mi alsam yoksa kamerası iyi bir akıllı telefon mu alsam?
    Cep telefonu kameralarının da iyi seviyelere geldiğini düşünüyorum, tavsiyeleriniz neler olur?



  • hiç bir telefon ne kadar gelişirse gelişşin dslr kalitesine gelemez yerini tutmaz. fakat iphone 7plus un kamerası gayet iyi bütçe sıkıntısı yoksa
  • https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122743819



    Zoom, düşük ışık ve bokeh ihtiyacınız yoksa telefon doğru seçim.

    Bunlardan bazılarını isterseniz ona göre model almalısınız.



    Fuji X30 gibi manual zoomlu bir makina ile çekim keyfi telefon ile alınamıyor ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynasızdan bile sıkıldıysanız telefondan başka seçenek gözükmüyor zaten. S7 Edge kullanıyorum gerçekten gündüz çok iyi artık üst düzey telefonların kameraları. Bahsettiğiniz senaryo da gündüz koşullarında net alan derinliğinin fazla olduğu bir senaryo; dolayısıyla DSLR'ı gerektirecek bir şey de yok. Sabit odaklı lens yetmez derseniz G6 V20 ya da iPhone 7 Plus(ilk ikisinde geniş açı, diğerinde portre açısı), sabit odaklı da olabilir derseniz Samsung ve Huawei'nin son iki nesil amiral gemileri ve 6s Plus'a bir bakın. Doğa fotoğrafı dediğiniz için G6 ve V20'deki geniş açı en işe yararı bence. Başka marka alıp geniş açı için lens adaptörü kullanırım derseniz hem paket olarak daha iyi cihazlar alacaksınız hem de önünüzde bir derya olacak ama adaptörlerin de taşıması var her ne kadar küçük olsalar da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha bu arada soruyu atlamışım pişman olmazsınız zaten her gün makina taşımaktan bıktığınızdan belli. En iyisi iyi bir telefon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.