Şimdi Ara

tüm canlı hücrelerde ribozom var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
19.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bildiğiniz gibi olgun alyuvar hücrelerdinde ribozom yok. "Tüm canlı hücrelerde ribozom vardır." diye bir öncül sorsalar doğru mu kabul edecez yanlış mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tüm Canlı Hücrelerde Ribozom Bulunur mu?

Ribozomlar, protein sentezinden sorumlu hücresel yapılardır ve genellikle "hücrenin protein fabrikası" olarak adlandırılırlar. Tüm canlılar proteinlere ihtiyaç duyduklarından, ribozomların tüm canlı hücrelerde bulunması mantıklıdır.

Aslında, tüm canlı hücreler, prokaryotik veya ökaryotik olsun, ribozom içerir. Prokaryotik hücrelerdeki ribozomlar sitoplazmada serbestçe bulunurken, ökaryotik hücrelerdeki ribozomlar endoplazmik retikulum veya hücre çekirdeği gibi zara bağlı organellerde bulunur.

Alyuvarlar (kırmızı kan hücreleri) istisnadır çünkü olgun alyuvarlarda çekirdek ve diğer organeller bulunmaz. Bu nedenle alyuvarlarda ribozom da bulunmaz.

Sonuç olarak, tüm canlı hücreler, alyuvarlar hariç, ribozom içerir. Ribozomlar, protein sentezinde hayati rollere sahiptir ve tüm canlıların yaşamı için gereklidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Olgun alyuvar çekirdeği ve ribozomu dahil her şeyini kaybettiginde canlı sayılıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olgun alyuvarlarda canlıdır çekirdekler olmadığı için kendilerini yenileyemezler sadece
  • demez ama derse de ben yanlış derim. biyolojide ne zaman "tüm, her zaman, hepsi, tamamı" gibi şeyler görsem yanlış diyorum
  • Olgun memeli eritrositlerinde ribozom organeli yoktur. Laktik asit fermantasyonu için gerekli enzimler hücrede zaten mevcuttur. Dolayısıyla tüm canlı hücrelerde ribozom vardır demek yanlış olur.
  • bence tüm canlılarda ribozom vardır. desek doğru olur. tüm canlı hücrelerde ribozom vardır desek yanlış olur.
  • tüm canlılarda ribozom vardır. hücrelerde dese gene kabul ederim ben
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up
  • var diye kabul ediliyor diye biliyorum
  • hocam bence bu şekilde soru gelmez. sen tüm canlılarda ribozom vardır de geç. alyuvar içinde glikolizde oluyor diyorlar. ee bu reaksiyon enzimlerini nerede üretiyor o zaman? girdin mi çıkamıyorsun içinden
  • Direk vardir olarak aliniyor diye biliyorum. En o sekilde cozdum hep

• Tüm canlı hücreler derse yanlış alacaz dimi üsym nasıl kabul ediyor
  • xGrandMasterx kullanıcısına yanıt
    Tüm canlılarda var da diyemeyiz çünkü virüslerde yok.

• ŞeRmeH kullanıcısına yanıt
    virüslere canlı ya da cansız diyemiyoruz zaten.Canlı ve cansıza benzeyen yönleri var.Bu yüzden tüm canlılarda ribozom var ifadesi doğrudur.
  • bu konuda kesin bilgisi olan var mı kimi yerde var diyor kimi yerde yok diyor?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.