Şimdi Ara

Tüm cahilliğimle bir sistem topladım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dogru hocam karistirmisim, duzelttim. Ben de ayni sekilde yaptim bu arada, fazladan para vermek sorun olmayacaksa Nvidia almayi tercih ederim mevcut konumda. Konu sahibinin butcesi yoksa 5600 XT performans olarak cok iyi bir kart, o fiyata en iyisi. Karar kendisinin.
  • Ssd kotu ve dusuk kapasite ben o Psu ya o parayi vermem neden Amd de hep dusuk kartlar kullaniliyor koy B550 Mortar mis gibi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    İstatistik abartidir belki, ben de sayi vermezdim, ama nvidianin market payi cok daha yuksek olmasina ragmen 1 senedir internetin amd karti sorunlariyla dolu olmasi bence onemli bir isaret. Ozellikle arastirildiginda nvidia ile sorun yasayanlar da vardir illa, ama amd'de cok daha fazla var.

Youtube'da sirf amd her yeni driver surumu yayinladiginda video yapip neleri cozdugunu, hangi buglarin hala oldugunu anlatan kanallar var. Bunun yani sira insanlar hala duzenli olarak hangi driverlarin stabil oldugunu soruyor, guncellemeye yapmaya korkuyor 1-2 hafta beklemeden. 2-3 hafta once baktigimda hala siyah ekran sorunu vardi kendi resmi sitelerindeki bilinen sorunlar bolumunde.

Kesinlikle fanboy degilim, yillarca intel islemci kullandiktan sonra bu sene amdye gectim, bir dahaki ekran karti alisverisimde de en mantikli secenegi sececegim, ama amd bu seriyi beceremedi. Performans onemli, ama stabil, insani yormadan, strese sokmadan calismak daha onemli. Eger AMD bu isi duzgun yapsaydi ya marketin yarisini kapardi, ya da nvidia fiyatlari dusururdu, cunku duz performans degerleri cok yuksek fiyatina gore.

Onumuzdeki serilere bakacagiz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle ne yazık ki herşey f/p değil. Yazılım tarafını çözemediği sürece daha çok cahil yutubır lar insanlara 5xxx serisi aldırıp saç baş yoldurtur. İlk kartım GTS 450 idi 5-6 sene kullandım . RX 580 aldım 1,5 sene kullandım bir kere teklemedi ama bu yeni seri tam facia.

• Her yerde aöylüyorum size de söyleyeyim. Ssd olarak şu an m2 nvme ssd seçmemişsiniz. Zaten oyun ve günlük kullanım için seçmeyin de.

Aradaki farka gözle görülür bir performans artışı sağlamıyor. Youtube da test videosunu da paylaşayım.

https://www.youtube.com/watch?v=4DKLA7w9eeA&feature=youtu.be

Videonun özetinde kısaca 3 kişi 3 farklı ssd nin takıldığı bilgisayarları kullanıp deneyimlerine göre hızlıdan yavaşa sıralıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam 2'si en hızlı hissettikleri kasa için sata ssd'nin takılı olduğu kasayı söylemişlerdi. Kısaca oyun için bütçenizi ona ayırmayın.

• Güzel bileşenler

• M2 Ssd icin ayni fikirde degilim.Arada ciddi bir fiyat farki yok.
    Misal 500 ise Sata 575 M2 oduyorsun.Sata fix 550-500 Anakarta gore 400-500 arasi okuma yazma goruyorsun.
    Ucuz m2 de bu degerler 1700-1100 civari oluyor.
    Onun disinda yuvasi var.Sogutmali oluyor icabinda takiyorsun kablo derdi yok,yer isgali yok,goruntude birsey yok.Bir de 1TB taktiysan baska birsey takmana da gerek yok.

Sonuc ben 100TL fark M2 icin veririm.

• Ssdyi m2 olarak değiştirdim zaten(Kingston A2000 500 gb),psuyu da high power olarak güncelledim.Şu an sorun ekran kartında 5600xt mi rtx2060 mı alsam kısmı ki rtx2060 almam için gigabyte falan seçmem lazım onda da ısınma ya da başka sorunlar olur mu bilemiyorum.Ne zor işmiş bu kafayı yiyeceğim en son.
  • Performansa göre sıralı

RTX 2060
    RX 5600 XT (14Gbps)
    RTX 2060 Super
    RX 5700
    RX 5700 XT
    RTX 2070 Super
  • quote:

Orijinalden alıntı: RallxyR

Ssdyi m2 olarak değiştirdim zaten(Kingston A2000 500 gb),psuyu da high power olarak güncelledim.Şu an sorun ekran kartında 5600xt mi rtx2060 mı alsam kısmı ki rtx2060 almam için gigabyte falan seçmem lazım onda da ısınma ya da başka sorunlar olur mu bilemiyorum.Ne zor işmiş bu kafayı yiyeceğim en son.
    En ucuzunu al hocam GB,Galax,İnno3d bursey olmaz.Zaten 3 yil da garantin var.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.