Şimdi Ara

Tum bakterilerin ortak ozelligi nelerdir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
13.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tüm Bakterilerin Ortak Özellikleri

Tüm bakteriler prokaryotik organizmalardır, yani hücre çekirdeği veya diğer zarla çevrili organelleri yoktur. Hepsi tek hücrelidir ve boyutları 0,5 ile 5 mikron arasında değişir. Bakterilerin ortak özellikleri şunları içerir:

• Hücre Duvarı: Tüm bakteriler, hücre zarının dışında bulunan ve hücreye şeklini ve yapısını veren bir hücre duvarına sahiptir.
    • Hücre Zarı: Hücre duvarının altında, hücrenin iç kısmını dış ortamdan ayıran bir hücre zarı bulunur.
    • Sitoplazma: Hücre zarı içinde, hücrenin genetik materyalini (DNA) ve diğer hücresel bileşenleri içeren sitoplazma bulunur.
    • Nükleoid: Nükleoid, bakterinin dairesel DNA molekülünü içeren sitoplazmada bulunan bölgedir.
    • Ribozomlar: Ribozomlar, protein sentezlemekten sorumlu organellerdir ve sitoplazmada serbestçe dağılmış halde veya hücre zarına bağlı halde bulunabilirler.

Bazı bakteriler ayrıca aşağıdaki ortak özelliklere de sahiptir:

• Kapsül: Bazı bakteriler, hücre duvarlarının dışında onları kurumadan ve fagositozdan koruyan bir kapsül salgılarlar.
    • Pili ve Fimbri: Bazı bakteriler, yüzeylere yapışmalarını sağlayan pili ve fimbri adı verilen yapılara sahiptir.
    • Kamçı veya Flagellum: Bazı bakteriler, hareket etmelerini sağlayan bir kamçı veya flagellum adı verilen bir yapıya sahiptir.
    • Endosporlar: Bazı bakteriler, olumsuz çevre koşullarında hayatta kalmalarını sağlayan endosporlar adı verilen dayanıklı yapılar oluşturabilirler.

Bu ortak özellikler, tüm bakterilerin prokaryotik olmasından ve benzer bir hücresel yapıya sahip olmasından kaynaklanmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: fox kids

Bakteri olmalari

Bunu yazmaya gelmiştim

• 1/2mv2 1 kullanıcısına yanıt
    alttaki yorum atan troll ama yorumu güldürdü :) şunlar dostum:hücre zarı,ribozom,hücre çeperi(peptidoglikan), DNA.RNA bazılarında bulunanlar sil,kapsül,mezozom,kamçı,klorofil bu arada mezozom oksijenli solunuma yarar ama bakterilerde mezozom olmaması oksijenli solunum yapmayacağı anlamına gelmez yeterki ETS olsun ösym sorabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asilzade101

alttaki yorum atan troll ama yorumu güldürdü :) şunlar dostum:hücre zarı,ribozom,hücre çeperi(peptidoglikan), DNA.RNA bazılarında bulunanlar sil,kapsül,mezozom,kamçı,klorofil bu arada mezozom oksijenli solunuma yarar ama bakterilerde mezozom olmaması oksijenli solunum yapmayacağı anlamına gelmez yeterki ETS olsun ösym sorabilir

Cok sagol dostum

• bakterilerle ilgili tüm kelimesi kullanılırsa iş değişebilir. Artık hücre duvarı tüm bakterilerde bulunur cümlesi doğru kabul edilmiyor. Çünkü çeperi olmayan bakteriler var. Tüm bakterilerde;
    1. halkasal DNA
    2. ribozom, RNA,
    3. substrat düzeyde fosforilasyon,
    4. hücre zarı, sitoplazma, aktif taşıma gibi tüm canlılarda görülen özellikler,
    5. eşeysiz üreme
    6. histon proteinlerin olmaması,
    7. Glikojen ve lipit sentezi,
    8. replikasyon, transkripsiyon, translasyon ( protein sentezi )
    vs
  • vay mk 5 sene önce açtıgım konuyu gördüm zaman ne hızlısın

• 1/2mv2 1 kullanıcısına yanıt

Şu an napıyosun hocam,nereyi okudun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pek okuyamıyorum kardesım üniyi bitiremedim daha. odtu ıktısat

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.