Şimdi Ara

Tüketici Toplum mu olduk iyice ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son günlerde iyice bu konu kafamı meşgul ediyor burda gelip ergen ergen yorum yapmayın önce.

Hepimiz hazır tüketici olduk abi bu nedir? birimiz iphone 4 ister 5çıksın,diğeri 6 yı bekler,bir diğeri galaxy s4 çıkcakmş der.Bu kadar kolaymı pazarlanıyor bu ürünler adamlar reklamı bırak ilaç gibi uyuşturucu gibi satıyor ürünleri.Ps4 çıksın alalım,o çıksın alalım e ne olucak abi bu işin sonu nasıl bir pazar oluyo yani hiç düşünüyomusunuz.

Yiyecek konusuda ayrı nefret ettim insanlar sürekli ne yesem dediğinde aklına burger,mc,kfc geliyor.Tabi bu yılların birikimi sayesinde oluyor da bu döngüden kurtulamassa bu ülke kendi değerlerini üretip kendi insanı bunu küçük görmeyip eğer birgün tam tersi olursa büyük çöküşten kurtulucaz.

resimlerde argodan iranda geçiyor film,geçen mesajda siz müslüman müslüman takılın biz size dayıyoruz kfc yi,siz çabalayın edinin tabi anlayana.Benim gibi düşünen varmı merak ediyorum en azından ciddiye alan varmı? Ha ben yemiyomuyum bunları veya kullanmıyomuyum derseniz kullanıyorum fakat bireysel bi olay değil sonuçta toplumsal olarak bütün olarak bi olay.

• argodan

• yiyici toplum olduk. yiriz, yidiriririzzzzzzzzz
  • quote:

Orijinalden alıntı: koperni

yiyici toplum olduk. yiriz, yidiriririzzzzzzzzz

ah be kardeş ah
  • adamlar güzel yapıyor millet alıyor.ben burgerdan da yıyorum gidiyorum kendi dürümcümden de.iyi yapıyorsa satılır nıye büyüttün bu kadar ?
  • eskiden insanlik vardı. şimdiki gençler çok tüketici. teknoloji hayatımızı ele geçirdi :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya inanın kalite falan kalmadı! İPhone 5 alicam herkesde var! O zaman neden alayım ki!
    İyice tüketim toplumu olduk, herkesde hersey var artık! Farkımız kalmadı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ne zaman uretici toplum olduk ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: enes16

Ha ben yemiyomuyum bunları veya kullanmıyomuyum derseniz kullanıyorum fakat bireysel bi olay değil sonuçta toplumsal olarak bütün olarak bi olay.

değişim seninle başlar kardeş ama haklısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZgodaN

Ya inanın kalite falan kalmadı! İPhone 5 alicam herkesde var! O zaman neden alayım ki!
    İyice tüketim toplumu olduk, herkesde hersey var artık! Farkımız kalmadı

Bknz: Snob etkisi nedir?

Haklisin kardes tuketim toplumuyuz. Ancak teknoloji anlaminda bu normal cunku teknoloji ureten bir kapasite yok ulkede. Ancak daha vahimi tarim ulkesi tanimi icinde yeralmamiza ragmen tarim ve hayvansal gidalari bile disardan temin etmemiz.

• Hazırcı hazırcı
  • gençlik işte
  • Sevgiden kaynaklanan boşluğu insanlar tüketerek doldurmaya çalışıyorlar, temel sebebi bu.

Birde bu kfc, burger king, mc donalds tarzı yerlerin tercih edilmesinin ilk sebebi sükse yapmak, ikinci sebebi makul bir fiyata doyabiliyorsunuz, yada doyduğunuzu zannediyorsunuz.

Üçünü sebebi ise nipseten daha rahat bir ortam sağlaması. (Mekan genişliği, iş yeri sahibinin yedin bitti, sipariş vermiyorsan kalk git der gibi bakmaması vs.)

Birde yaşam tarzı meselesi var, örneğin herkes gece kokorece çıkmaz, sabah çorbacıya gitmez, ne bileyim ayak üstü bi seyyarda nohut pilav yemez.

Yani yaşam tarzları ev-iş-avm veyahut ev-okul-avm'ye doğru kaydığı için fast-food satan yerler tercih ediliyor.
  • mantıklı cevaplar veren arkadaşlara teşşekkürler özellikle snop etkisini bknz veren arkadaşa teşekkürler araştırmamı sağladın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.