Arkadaşlar geçen hafta bir Nokia N86 aldım. Kamerası ilk gün sorunsuz çalıştı. Daha sonra dokunmadım kameraya, ta ki bugüne kadar. Bugünkü denemelerimde fotoğraf çekmeyi başaramadım bir türlü. Anladım ki, sorun kamera butonunda. Normalde bu butona basılı tutunca çekmesi lazım fotoğrafı, ama çekmiyor. Biraz kurcaladım neti, yabancı forumları falan, aynı sorunu başkalarının da yaşadığını gördüm. Forumlarda birisi şöyle diyordu: Eğer cihazını almanın üzerinden 14 günden fazla geçmediyse yenisiyle değiştirilebilinirmiş, kullanıcı hatasından kaynaklanmadığı sürece sorun. Tabi bunu söyleyen adam kendi ülkesindeki mevzuatı anlatıyor. Benim merak ettiğim Türkiye'de böyle bir şey var mı, yani cihazı servise vermek yerine garanti kapsamında yenisiyle değiştirmek? Pek anlamam bu garanti vs. olaylarından, cahilliğime verin Teşekkürler
Türkiye'de 30 gün. Ama bunu adam gibi uygulayan hiçbir firma görmedim ben... Aldığınız yer ile görüşün. Sonuç alamazsanız servise vermeniz gerekir...
Ürün alindiktan sonraki geçen 15 günlük süre içerisinde cihazda üretim hatasından kaynaklı bir problem ortaya çikarsa (ayıplı mal olduğu anlaşılırsa) tüketicinin üründen cayma veya yenisi ile değiştirilmesini talep etme hakları mevcuttur, gelgelelim Türkiyede bukadar bal kaymak yürümüyor işler ürünü aldığınız yere götürdüğünüzde bilinçli tüketici olduğunuzu hissettirin ve mümkünse tezgahtar satış elemanı vs. gibi arkadaşlarla muhattap olmayın.Bu işi yapan arkadaşlar alınmasın bende bu mesleği yaptım yalnız vakit kaybı ve sinir harbinden başka birşeye sebep olmuyor çünkü bilinçli değilller.Gidin ve yetkili bir muhattap bulun. Saygılar.