Şimdi Ara

Tüketici Hakem Heyeti Fiyat Hatası kararları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    3 sorum olacak.


    1.Tüketici hakem heyetleri internetteki fiyat hatası nedeniyle satıcı tarafından iptal edilen mesafeli satış sözleşmelerinde nasıl karar veriyor?


    2.Benim deneyimim ( Kasım ayındaki black friday döneminde 30k'lık bir elektronik ürünü (TV) 12,5k'ya alınca mediamarkt siparişimi (kredi kartından para çekildi 1 hafta sonra da iade edildi) onayım olmadan iptal etti.) bu durumda hakem heyeti satıcıyı haklı buluyor şeklinde, bu kararı tüketici mahkemesine götürüp lehe karar alabilen var mı?


    Yorumum:6502 sayılı TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA Kanunun "Madde 54/(2) Etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır. " hükmü gereği fiyat hatası nedeniyle satıcı basiretli davranmadığı için iptal edemez. Diğer yandan bu durum sözleşmenin kurulmasında esaslı hata kabul edildiği gerekçesiyle iptal edildiğine dair kararlar mevcut.


    3.Hukukçu arkadaşlar ne der bu duruma?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buster -- 4 Mart 2023; 14:37:19 >







  • Heyetten heyete değişir
  • MERHABA, gelişme oldu mu acaba ? nasıl bir yol izlediniz fiyat hatası nedeni ile

  • Tüketici hakem heyetleri, internet üzerinden yapılan mesafeli satış sözleşmelerinde satıcı tarafından fiyat hatası nedeniyle iptal edilen sözleşmelerde, tüketicinin mağduriyetini en aza indirmek amacıyla karar verirler. Bu durumda, tüketicinin öncelikle satıcıdan ürünü teslim alması ve daha sonra iade etmesi gerekmektedir. Ancak, ürün iade edilirken tüketicinin herhangi bir masraf veya zarara uğramaması için satıcı tarafından ödenmesi gereken kargo ücreti, tüketici hakem heyeti tarafından satıcıya yüklenir. Ayrıca, tüketicinin mağduriyetinin giderilmesi için tazminat talep etmesi halinde, tüketici hakem heyeti bu talebi de değerlendirebilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.